» »

NKBM Predplačniška visa

NKBM Predplačniška visa

Pr1m3 ::

Zdravo, zanima me kako je z nakazovanjem na predplačniško viso od NKBM , nekdo mi hoče prek interneta nakazat neko vsoto pa me zanima kaj vse mu moram dati? Samo ta IBAN SI56.... ali še kaj drugega?

Hvala , lp

Siddh ::

Pozanimaj se na banki če sploh lahko tuja oseba nakazuje na ta račun. Kolikor vem je kartica mišljena samo za internetno plačevanje.


BomberPilot ::

Jaz imam fizično predplačniško Viso pri NKBM (ne virtualne) in je še vedno šlo nakazilo na njo brez problema skozi. Tisti ki ti bo denar nakazal pa potrbuje IBAN in pa referenco, ki je napisana na kartici. Če ne bo napisal reference, se ti bo denar nakazal na račun na banki (ki je ločen od kartice) in boš moral iti na banko, da se ti prenakaže na kartico.

Pr1m3 ::

Kaj pa naprimer pri čisto normalni Maestro kartici od NLB pa rabim samo IBAN?

St235 ::

Rabi še BIC kodo banke (če nakazuje iz tujine) in pa tvoje podatke (ime priimek, naslov)

Wolfie ::

Zdravo, mene zanima, kakšni so stroški nalaganja denarja na predplačniško VISO osebno na banki? Nekje sem slišal, da se pri NKBM zastonj nalaga na Viso, pa me zanima, če je to res oz. še velja.

Hvala in lp

mgermo ::

Res je in še velja.

Wolfie ::

A je vpogledni Bank@net zastonj? Vem, da je odobritev zastonj, vendar me zanima, če so kakšni mesečni stroški. Ker če so, je potem boljše na Banko Koper iti, ker je boljša razvejanost bankomatov in poslovalnic.

Modri dirkač ::

Zastonj je. Vse kar se plača je ob naročilu.
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

fosil ::

Pri predplačniški visi je vpogledni bankanet zastonj.
Ni niti začetnih, niti mesečnih stroškov.
Ti pa pri nkbm tudi zastonj pošiljajo mesečne izpiske.
Tako je!

Wolfie ::

Glede na to, da je PBS del NKBM, me zanima, če je na poštah nalaganje denarja na predplačniško Viso zastonj? Tole sem zasledil na internetu in mi je dalo misliti, da je storitev brezplačna, vsaj tam, kjer ni poslovalnice oz. bankomata od NKBM-a.

Komitenti Nove Kreditne banke Maribor lahko na številnih poštnih okencih opravljajo naslednje storitve:

vplačilo na transakcijske račune fizičnih oseb s knjižico in kartico,izplačilo s transakcijskega računa fizične osebe s knjižico in kartico, vpogled v stanje na transakcijskem računu fizične osebe,odpiranje transakcijskih računov fizičnim osebam - rezidentom Nove KBM,oddaja vloge za predplačniško VISA kartico.

Storitve se na poštnih okencih izvajajo v on-line delovanju, kar pomeni, da se opravljena transakcija (vplačilo ali izplačilo) na poštnem okencu takoj in ažurno odrazi na spremembi stanja na računu komitenta v Novi Kreditni banki Maribor. S takšnim načinom izvajanja storitev smo se zelo približali komitentom Nove Kreditne banke Maribor, ki lahko na katerikoli pošti razpolagajo z vsemi sredstvi v okviru dovoljenega stanja. Nova Kreditna banka Maribor d. d. komitentom zaračunava storitve, ki jih opravijo na tistih poštah, kjer je v kraju tudi poslovalnica ali bankomat Nove Kreditne banke Maribor d. d.

Siddh ::

Saj ti piše. Če je v istem kraju poslovalnica NKBM se storitev na pošti zaračuna.


Wolfie ::

To že vem, da piše, sam sem mislil, če je kdo že to sprobal. Nič ne de, čez teden dni dobim kartico, pa bom probal. Dejstvo je, da NKBM ni preveč razvejana in bi uporaba pošte nalaganje denarja olajšala.

MorsUltima ::

Zdravo, mene pa zanima a za predplačniško viso rabim račun pri nkbm? Kolikor vem s predplačniško viso odpreš ločen račun kamor sam nalagaš denar
LP

Modri dirkač ::

Ne.
Da.
Everybody lies!

MorsUltima ::

Aha, najlepša hvala ;)

chasorowski ::

Dober mesec dni imam prepaid viso. V Bank@Net vidim, da so mi zaračunali SMS sporočila. Ali kdo ve kako to izklopit? Sicer ni dosti, ampak vseeno, ne rabim tega...
 slika

slika

GupeM ::

Če se ne motim, v nastavitvah kartice preko spleta. Lahko pa se oglasiš na banki in tam zahtevaš izklop.

GrimReaper ::

Mene zanima glede limitov na Visa debetni kartici. Preko Bank@Net sem dal zahtevo za vse na "Stanje na računu", dobil pa:
Znesek dnevne omejitve porabe na BA: 400EUR
Znesek dnevne omejitve POS - gotovina in nakupi: Stanje na računu
Znesek dnevne omejitve POS in BA: Stanje na računu
Znesek dnevne omejitve na internetu: 500EUR

Omejitev na internetu mi ni najbolj všeč, na MasterCardu imam pa tudi max samo 700EUR. Tako da bi to že iz razloga, da imam en backup, raje obdržal, čeprav je za internetne nakupe ne uporabljam več.

Me pa zanima kaj je sploh mišljeno pod tretjo točko. Ker sem gledal navodila, pod Informacije o kartici in tega ni razloženega.
Koliko gotovine zdaj lahko dvignem v enem dnevu, ker pod prvo točko je BA 400EUR (to naj bi bil max, vem, ker sem že pri prejšnji kartici hotel dat vse na 500EUR), pod tretjo pa BA Stanje na računu.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

smacker ::

Tretja točka pomeni bankomat + POS terminali na dan. Na bankomatu lahko dvigneš samo 400, v trgovini plačaš neomejeno. Za povečanje pa moraš na banki vprašat. Na predplačniški ni omejitev (povsod je že privzeto "stanje na računu").

GupeM ::

Prva točka: 400€ lahko dvigneš na bankomatu (več ne dajejo, razen, če imaš kakšno zlato kartico. Brat ima zlato kartico pri BKS in lahko dvigne 800€ se mi zdi)
Druga točka: Kolikor imaš na računu, toliko lahko plačaš na POS terminalih
Tretja točka: Koliko lahko zapraviš kombinirano na bankomatih + POS terminalih. Običajno je seštevek obeh, lahko pa tudi spremeniš, da imaš recimo 200 na BA, 200 na POS, skupno pa 300. To pomeni, da lahko v enem dnevu zapraviš največ 100€ na POS, če si že dvignil 200€ na BA. In obratno seveda. Lahko dvigneš največ 100€ na BA, če si pred tem že zapravil 200€ na POS. Ti nimaš omejitve in lahko dvigneš 400€ na BA, preostanek, kar imaš na računu pa zapraviš na POS.
Četrta točka: menda je jasno.

Za kreditne kartice ponavadi dajo omejitev glede na dohodek. Lahko ti pa za kreditne tudi začasno povečajo limit. Če veš, da boš čez en mesec rabil recimo 2000€ plačati s kreditno, greš na banko in poveš, da bi rad začasno povečal limit. Uporabno recimo pri nakupu kakšnih letalskih kart ali rezervacij hotelov, še posebej če imaš družino in zneski običajno niso majhni.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visa Electron (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
330106741 (25591) Vetrpiha
»

NKBM - virtualna predplačniška Visa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10329591 (6316) FoxKnox
»

Predplačniška visa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15037920 (16076) sbawe64
»

Najugodnejša predplačniška MasterCard (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
261108470 (36391) Andro457
»

Debetna Visa - Izbira banke

Oddelek: Loža
213514 (2904) c0ck4m0u53

Več podobnih tem