» »

Debetna Visa - Izbira banke

Debetna Visa - Izbira banke

c0ck4m0u53 ::

Srečno in zdravo ter, da bi v novem letu dosegli zastavljene cilje:D

Z boljšo polovico želiva odpreti bančni račun, kjer bi ob odprtju namesto navadne maestro kartice pridobila debetno Viso (poraba sredstev v okviru trenutnega stanja na računu).
Trenutno imava odprte račune ona pri NLB, jaz pri Sparkasse. Namen je, da bi si vsak iz svoje obstoječe banke nakazoval enak znesek na ta novo odprti račun, ta sredstva bi pa nato skupno porabljala za sprotne nakupe in dnevne izdatke, kakor tudi na potovanjih v tujini (nakup letalskih vozovnic, rezervacijo prenočišč, najem prevoznega sredstva, plačevanje vstopnin, prehrane...).

Želja je izbrati račun, ki to ponuja z dodatnimi minimalnimi stroški ter, da niso kot pogoj navedeni redni mesečni prilivi na ta račun, ker trenutno ne želiva menjati primarnih bank kamor prejemava plači. Drugi pogoj, možnost pooblastitve vsaj ene osebe za porabljanje sredstev na računu. Skratka eden izmed naju bo imetnik računa, drug bo pooblaščenec (1 račun, 2 kartici in trošenje iz tega računa v okviru obstoječega stanja na računu).

Kolikor sem preletel ponudbo to ponujajo Banka Koper, NKBM ter Abanka s tem, da Banka Koper pogojuje prejemanje plače na ta račun (no go).

Na NKBM so nama razložili, da nama lahko odprejo transakcijski račun z mesečnim stroškom vodenja 2.1€, poleg pa nama zaračunajo še mesečno uporabnino spletne banke v vrednosti 0.5€. Izdaja debetne Vise pa bi naju stala 3.12€ po osebi za obdobje 4 let.

V poslovalnici Abanke se še nisem uspel oglasit, vendar se mi zdi zanimiv "Aračun elektronski", kjer je mesečni strošek vodenja 1.35€, dostop do spletne banke pa stane mesečno 0.61€. Za izdajo Visa kartic nisem našel podatka, morda je celo brezplačna. Zaračunajo pa tudi enkratni strošek izdaje digitalnega potrdila "Poštarca" za dostop do spletne banke v višini 18€.

Podvprašanje, kako je z izbiro overitelja oziroma izdajatelja digitalnih potrdil? Ali vse banke uporabljajo in delujejo s točno določenim ponudnikom digitalnih potrdil, ali velja druga možnost, da lahko z uporabo brezplačnega digitalnega potrdila Sigenca dostopam, do katerekoli banke v Sloveniji, pri kateri imam odprt račun?

Podvprašanje 2: Ob odprtju računa pri Abanki pridobiš "Viso electron", je to polnokrvna Visa, ali gre za kartico z omejitvami, češ da ne moreš kupovat vozovnic preko spleta, rezervirati avtomobila...?

Skratka zanimajo me vaše izkušnje oziroma kako to rešujete ostali, ali morda obstaja še katera izmed bank s cenovno ugodnejšo ponudbo?


c0ck4m0u53
Life is an emoji

konspirator ::

Banka koper http://www.banka-koper.si/moja , nkbm https://www.nkbm.si/predplacniska-visa .
Cena kartice je 10 eurov za 4 leta, ni stroškov vodenja računa.


Abanka http://www.abanka.si/kartice/debetna-ka... (klasičen trr z mesečnim vodenjem http://www.abanka.si/bancni-racuni/arac... + visa).
Ebanka http://www.abanka.si/poti-do-banke/elek... .
Pri Abanki preveri, če dela ebanka tudi preko sigence http://www.sigen-ca.si/fizicne_osebe.php .

Nekateri trgovci, ki so v sistemu "verified by visa" zahtevajo otp kalkulator za uspešen postopek plačila.
--

Zgodovina sprememb…

konspirator ::

Odgovor je da:
http://www.abanka.si/poti-do-banke/elek...
Spletno banko Abanet lahko uporabljate z veljavnim kvalificiranim digitalnim potrdilom za fizične osebe javnega overitelja:
-POŠTA(R)CA
-SIGEN CA
-Halcom CA
-AC NLB
--

Zgodovina sprememb…

c0ck4m0u53 ::

Predplačniška Visa NKBM tega kar želiva ne omogoča. Sam sem že naročil NKBM predplačniško Viso in s tem so mi dodelili račun za namen polnjenja te Vise. Zataknilo se je pri pooblastilu, kjer se očitno nismo najbolj razumeli, kaj pravzaprav želiva. Dekle sem pooblastil in tudi ona je dobila svojo kartico in plačala dodatnih 10EUR.
Hec je pa v tem, da zdaj lahko nalagava sredstva prek računa direktno na Visa kartico, vsak na svojo ali na kartico en drugega, vendar trošiva lahko pa samo vsak iz svoje kartice oziroma v okiru stanja na posamični kartici, kljub pooblastilu.
Primer: Tako ona kot jaz si nakaževa vsak 50EUR na posamično kartico. Nakup znaša 50.21EUR in noben od naju ne more plačati omenjenega zneska, ker imava vsak samo po 50EUR na posamični kartici, čeprav sva nakazala sredstva na isti račun.
Kolikor smo se potem končno uskladili je edina možnost pri NKBM, da greva po zgoraj opisani poti in odpreva "pravi" transakcijski račun, kajti ta je namenjen zgolj polnjenju Vise.

Kako je pa urejen sistem pri drugih izdajateljih predplačniških kartic, pa bi moral še preverit in zato tudi iščem varianto s transakcijskim računom, ki ponuja namesto maestro debetno Viso, kajti ne želim še enkrat na led:)

Super novica glede uporabe digitalnih potrdil, najlepša hvala.
Life is an emoji

Zgodovina sprememb…

konspirator ::

Saj lahko oba nakažeta na predplačniško viso preko ebanke iz vsak svojega pravega trr (kamor dobivata plačo), ne bo potrebno nobeno pooblastilo (pri 1 predplačniški kartici).
Potrebuješ št. trr + referenco (je napisana na zadnji strani kartice).
--

Zgodovina sprememb…

smacker ::

Ampak želita imet 2 kartici, da lahko oba zapravljata denar. Ta predplačniška je super, dokler je 1 uporabnik (spletni nakupi, otrok,...), vidva bi si pa morala podajati eno kartico. Premislita, če je smiselno imet extra TRR za ta namen, stroški so žal cca. 2eur na mesec + kakih 20eur na začetku za spletno banko in dodatno kartico (ene banke imajo akcijsko brezplačen dostop do spletne banke, tak da se temu lahko izogneta).

c0ck4m0u53 ::

@konspirator
Drži, ampak potem morva vedno skupaj viset v primeru nakupa. Ne morem jaz recimo it na bencinsko na poti iz službe, ona pa istočasno kupit plato piva v trgovini na njeni poti iz službe. Skratka zanima me možnost 1 skupnega računa in uporaba 2 kartic in trošenje v okviru razpoložljivih sredstev na tem računu.

@smacker, točno tako se mi je tudi zdelo, nekje 2EUR mesečno po osebi dodatnega stroška.

Kako je pa z uporabo debetnih kartic v tujini, jih znajo trgovci zavračat, zlasti pri najemih avtomobilov?
Life is an emoji

Zgodovina sprememb…

konspirator ::

(1 trr, 2 kartici)

Boš moral do banke in pri osebnem svetovalcu vprašati, če to sploh podpirajo.

Ja, pri najemu vozil hočejo imeti kreditno ! Enako za letalsko karto.
--

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Ta Visa je en drek standard, včasih kak trgovc ene ne sprejme, včasih drug druge(oziroma velikokrat trgovec misli da vse sprejema ampak tehnologija zataji pa ne prime kartica). V zadnjih časih se je to sicer veliko izboljšalo in 99% trgovcev sprejme vse kartice, ampak jaz ti vseeno priporočam, da ne tvegaš in greš v tujino raje z dvema kreditnima karticama in če se le da od različnih bank! Pa vsaj ena naj bo debetna ali kreditna, ker kot rečeno se še najdejo trgovci, ki Electron ne sprejmejo čeprav redki.

Jaz sem avtomobil komot najemal z Electron Viso, ampak to so bili Sejšeli, Amerika je veliko bolj natančna in ti ponavadi preverjajo stanje ob najemu vozila.

Debetne kartice imajo enako kot kreditne na voljo rezervacijo stanja in preverbo stanja (vsaj v teoriji, včasih kaka banka ne spoštuje čisto tega, SKB debetna se je zaenkrat še vedno izkazala). Electron Vise načeloma tega nimajo.

Letalske karte sem 4krat kupil uspešno z Electron Viso, medtem ko enkrat se pa ni dalo, pa vsakič je pisalo da je Electron Visa podprta!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

metalc ::

Rent a car ponavadi hoče, da je na kartici dovolj kritja, da si lahko rezervirajo in po potrebi odtrgajo t.i. "damage waiver", t.j. najvišji znesek v primeru, da jim stolčeš avto.

Nadalje nekateri (rent a car, Amazon AWS itd.) hočejo, da je pri izdaji kartice bil izveden nek KYC (know your customer) postopek, kjer te j izdajatelj identificiral in se ve, da je bila res izdana nekemu resničnemu Janezu Novaku. Skratka, če je njihova storitev bila zlorabljena za kakšno pi..arijo, se te da lažje odkriti. Pri predplačniških pa ta pogoj ponavadi ni izpolnjen in se lahko zlorabljajo za kakšne "incognito" zadeve.

bambam20 ::

Ne da se mi vsega brat.

Sam sem si lani uredil predplačniško Viso Electron pri Banki Koper.

Kartica mme je prišla 10€ za 4 leta plus doplačal sem 5€ za OTP klakulator , ker se potrubuje pri določenih trgovcih.

Zaenkrat sm zelo zadovoljen, če so pa kakšne omejitve pa ne vem.


Brezplačni dobivam na mail, izpisek porabe.

Lp.

BorutK-73 ::

Za enoten račun in dve kartici bo potrebno iti na tekoči račun. Moja starša imata ločena 2 računa plus vsak ima še kartico od drugega računa (4 kartice). Banka celje, sedaj abanka.
2500K|SabertoothP67|12GB|RX570|WD240GB
http://mightytext.net/RsoDtvN

bluefish ::

bambam20 je izjavil:

doplačal sem 5€ za OTP klakulator , ker se potrubuje pri določenih trgovcih
Dejansko je le 5 €? Fino, si ga omislim ob priliki, ker sem že naletel na vsaj dve štacuni, kjer je bil to edini način plačila.

bambam20 ::

bluefish je izjavil:

bambam20 je izjavil:

doplačal sem 5€ za OTP klakulator , ker se potrubuje pri določenih trgovcih
Dejansko je le 5 €? Fino, si ga omislim ob priliki, ker sem že naletel na vsaj dve štacuni, kjer je bil to edini način plačila.


Upam, da je to enotna cena pri vseh bankah.


Pa opazil sem, da ima AvantGo2, ki ima car sharing EV tudi opcijo plačevanja z debetno viso.

Lonsarg ::

bluefish je izjavil:

bambam20 je izjavil:

doplačal sem 5€ za OTP klakulator , ker se potrubuje pri določenih trgovcih
Dejansko je le 5 €? Fino, si ga omislim ob priliki, ker sem že naletel na vsaj dve štacuni, kjer je bil to edini način plačila.

Banka Koper ponuja Visa 3D secure zgolj z uporabo tega OTP kalkulatora? Jaz lahko ta novi secure na Abanka Visi uporabljam preprosto z dodatnim geslom.

dd11 ::

Z ženo imava na Abanki vsak svoj TRR, potem pa še en skupen TRR (tehnično je to rešeno tako, da je ta TRR ženin, jaz sem pa pooblaščenec). V Abanetu vidiva vsak svoj račun in še tega skupnega. Prenosi med računi brezplačni. Poleg Maestro in VISE Electron, ki ju imava vsak za svoj račun, imava potem še vsak eno dodatno VISO Electron za skupni TRR. Oba imava SIGEN/CA za Abanet. Za plačila prek neta nikoli nobenih fizičnih kalkulatorjev (verified by Visa = pošlje SMS, vpišeš kodo in gre dalje).
LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dd11 ()

bluefish ::

Lonsarg je izjavil:

Banka Koper ponuja Visa 3D secure zgolj z uporabo tega OTP kalkulatora? Jaz lahko ta novi secure na Abanka Visi uporabljam preprosto z dodatnim geslom.
Hm, glede tega se pa še nisem pozanimal. Vsekakor bi bila to boljša rešitev.

bambam20 ::

Lonsarg je izjavil:

bluefish je izjavil:

bambam20 je izjavil:

doplačal sem 5€ za OTP klakulator , ker se potrubuje pri določenih trgovcih
Dejansko je le 5 €? Fino, si ga omislim ob priliki, ker sem že naletel na vsaj dve štacuni, kjer je bil to edini način plačila.

Banka Koper ponuja Visa 3D secure zgolj z uporabo tega OTP kalkulatora? Jaz lahko ta novi secure na Abanka Visi uporabljam preprosto z dodatnim geslom.


OTP-ja še nisme koristil, tako da ne vem o kakšnem 3D secure ti govoriš.

Pa to je cela zmešnjava, ker ima izgleda vsaka banka drugače.

Lonsarg ::

3D secure, Verified-by-visa to je ista zadeva, pač ta nova dodatna avtentikacija pri online plačevanju. Način kako se dodatno avtenticiraš pa je prepuščen Banki.

bambam20 ::

Lonsarg je izjavil:

3D secure, Verified-by-visa to je ista zadeva, pač ta nova dodatna avtentikacija pri online plačevanju. Način kako se dodatno avtenticiraš pa je prepuščen Banki.
Super to vedet. Mislim, da banka Koper te možnosti ne ponuja.

otago ::

Komplicirata v 3 krasne.

NKBM, kakor je shitty banka, ponuja za 10eur prepaid viso za 4(5let), dobis tudi vpogled v bankanet. Kjer vidis na katero stevilko, referenco si moras poslat denat. Za spletno nakupovanje lahko ima samo en kartico, drug pa ima prepisane stevilke. Trosita pa lahko oba. Deluje super ce gre v glavnem za online zadeve.

Obstajajo spletne banke ala N26 (Tema Odprtje bančnega računa v tujini zadnji 2 strani) ali pa virtualne Mastercard/Visa kartice z skoraj nic stroski.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: otago ()

c0ck4m0u53 ::

@Azgard
Se strinjam, da je vsekakor bolj ziher it na potovanje z vsaj dvema karticama. Spomladi se odpravljava v Južno Korejo ter Tokio, če ne drugega si prišparava vsaj kak glavobol, tako da bo ziher v denarnici kreditna MC in (skupna) debetna Visa.

@metalc
Superca hvala za vse info.

@BorutK-73 in @dd11
Vse kaže, da bova izbrala Abanko, 2€ pa tudi ni nek grozen strošek.

Hvala vsem za vse informacije.
Life is an emoji


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visa Electron (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33094947 (13797) Vetrpiha
»

Predplačniška visa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15031036 (9192) sbawe64
»

Visa debit verifikacija problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
4217751 (15503) Vrocipes
»

menjava banke zaradi kartice? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6117951 (16460) Bye
»

Plačilne kartice

Oddelek: Loža
439534 (5340) ...:TOMI:...

Več podobnih tem