» »

sodnik za prekrske&zavorovalnica - rabim informacije!!

sodnik za prekrske&zavorovalnica - rabim informacije!!

Binji ::

Torej imel sem manjso nesreco (razbita leva luc, poskodovan blatnik). Zgodilo pa se je v enem nepreglednem ovinku, kjer se ne vidi popolnoma nic na drugo stran, pa se cesta je preozka za 2 avta, tako da niti bremzanje ni pomagalo. Prisli so policaji, pogledali in ugotovili, da sem jaz kriv, ker da sem imel bolj pregleden kos ovinka in bi moral iti pocasneje, medtem ko je zenska (nekej cez 30 let) imela bolj nepregleden kos in je lahko vozila hitreje. MA KAJ?!??!?!
Zenska je pred prihodom policajev trdila, da je vozila 40, po prihodu pa je spremenila to na 15km/h. Policajem sem to povedal, pa me niso sploh upostevali. Da ne omenim, kako je me zacela nadirati pred njimi in groziti, da me bo zbrcala. Policaji pa nic. Aja...ko sem sel skozi tisti ovinek potem 15km/h in zabremzal na mestu, kjer me je ZAGOTOVO ze videla je bilo do kraja nesrece se cca 4m. Torej 4m zavorne poti!!! S tem, da se njene kolesnice ne vidijo..se le moje pa se to le, kjer je pesek zdrsel proc - me je torej neslo po njem. Torej ali je sla tako hitro, da se ni mogla ustavit al pa sploh ni reagirala (sumim na to moznost, ker sem jo videl kaksna je bila direkt po nesreci).
Policajem sem se pritozeval, pa me niso niti poslusali - preprosto so pogledali voznisko (izpit sem mel takrat 2 mesca) in mi dosodili krivdo. Se stari so po ogledu rekli, da sigurno nism samo jst kriu.
No glede pritozbe..naslednji dan sem bil ze na policijski postaji, da bi videl zapisnik, pa so rekli, da se nanj lahko pritozim komaj pri sodniku. Kul torej..bom takrat videl kaj bo.
Poziva se vedno nisem dobil (cca 1.5 mesca od tega), dobil sem pa posto od zavarovalnice, da so na podlagi zapisnika o poskodbah in POLICIJSKEGA ZAPISNIKA odlocili, da sem kriu jaz zaradi "nepazljivosti". Kako se pol sploh lahko pritozim, ce nimam se niti poziva za sodnika??
Kako se lahko pritozim na zavarovalnici? Kdo potem odloca kdo in ce kupon da?
Z zensko sem se poskusal pomenit, da bi uredila brez kupona pa me je vrgla iz hise. Dobesedno.
Napisal sm ceu esej, sam sm hotel da bi bili seznanjeni tudi s podrobnostmi. Morde nej samo se povem, da nisem nikoli niti povzdignil glasu niti proti policajem niti proti njej (ceprav me je ze melo, da bi jo usekal).

No ja torej...pravniki pomoc prosim!!!!
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

undefined ::

Zavarovalnici sporoči, da čakaš na poziv od sodnika. Če bodo še komplikacije, si brez odvetnika mrzel in boš plačal, hočeš ali nočeš. :)

Dusko ::

Pri meni je bla podobna finta vendar so se policaji nekorektno vedli in smo jih prijavli.Ampak je bila pritožba zavrnjena.
Zavarovalnici če boš kaj pošiljal kake kupone daj fotokopirat pogodbo predno si odtrgal kupon in pol še enkrat daj fotokopirat pogodbo na kateri manjka en kuponček.
Ker mene so tudi obdožli da sem kriv da sem enemu prednost vzel in pol sn poslal kuponček in vse kar so hotli nakar dobim cez en teden pismo v katerem me obvescajo da jim nisn kuponcka poslal.Nakar sn poklical tja in je ona rekla ja mogoče pa ste ga res pa sn ga v košvrgla s kuverto.Pa poslal sn ji fotokopijo police brez enega kupona. Pa sn pol mel mir. Niso nič več gnjavli.
Tak ,da pazi če boš kaj posiljal.
Meni v bistvu so tudi na podlagi policijskega zapisnika ,ki ga še nisn videl mi je sodnica za prekrške nabila kazen 25.000 in 5.000 sodne povprečnine in 3 kazenske točke.
Samo pol sn se spet pritožo in napisal da pač nimam prejemkov in to. Pa je zdaj od tega že več kot dve leti tako da upam,da je zastaralo.
Druzgače pa počakaj na sodnico za prekrške čeprav jaz sn vseeno poslal onin kuponček še predno sn bil pri sodnici.
Bo pa sodnica vse upoštevala to ,da je ona vozla 40 tak kot ti je rekla.
Policaji so meni tudi rekli da če je to res kar sn jaz povedo je oni drugi vozo kot schumacher sodnica si je pa to vse lepo napisala in rekla ,da me bo še obvestila.
Tak,da ti res nič ne pošiljal oni bojo že počakali na tisti kuponček.
Pa policijski zapisnik naj ti pokažejo tam pri sodnici, samo ga ne rabiš podpisat.
Naslednje leto pa upam,da nimaš na svoje ime avta registriranega ker kot govorijo da bojo zvišali za 30% za začetnike do 3 let.Ti boš brez enega kupončka plačal naslednje leto +15% in pol se ti vsako leto za 5% spusti.Razen ,če ni oslužbenka tako prijazna ,da ti pove katere zavarovalnice niso partnerji in zamenjaš zavarovalnico in ti ona nardi pozitivno nulo :) V primeru da pa zavarovalnica preveri in ugotovi da si jo ugoljofal pa pač neke doplačaš.
Boš pa vido pri sodnici ko bo mela papire na vsakem papiru bo taki 5krat3 cm štempiljka voznik začetnik.Mislim kot kriminalec se počutiš.
Policaji pa valda da igrajo na karto neizskušenosti.JAz sn mel leto dni pa pol izpit pa sta mi policaja od 10 ali pa 20 stavkov najmanj 5 krat rekla da sn voznik začetnik ,da še ne znam vozit.
Čeprav po mojem mišljenju znaš uradno vozit ,ko dobiš izpit. Res pa je da rabiš pol malo časa da se vse res naučiš.Ampak izpit pa maš.In že prvi dan si enakovreden kot vsi ostali.
pa veliko sreče

Meni se je par mesecev po opravljenem izpitu na križišču en v rit butnu in mi razbil odbijač. Seveda je bil tip starejši, okol 40+ let in je trdil, da sem bil jest kriv, ker nisem takoj speljal, ko je bila baje cesta frej. Tako sem nebodigalen takoj zavrtel 113 in v roku 5 minut je prispel policaj z motorjem. Pojasnila sva mu situacijo in on je brez oklevanja ali pregledovanja katerihkoli dokumentov razsodil, da je bil kriv on zaradi premajhne varnostne razdalje. Tako sva potem stvar rešila osebno - on je plačal popravilo, in sodnih postopkov ter posredovanj policije potem sploh ni bilo; kar bi seveda posledično plačal on kot krivec.

Če boš naletel na pametnega sodnika, bo zadeva mimogrede rešena in nasrkala bo ženska, če je bilo vse res, kar si do sedaj povedal. Zato zavarovalnici le povej, da čakaš na poziv sodnika in naj malo potrpijo da bo zadeva dokončana. :)

Tody ::

Heh kakega sodnika ? Če bo policijski zapisnik tak ga sploh ne boš vidu !!!(sodnika ne boš vidu) Priznam da sem res jest kriv bil za nesrečo enmu sem se zaletu v rit, ampak sem dobu debelo koverto z Policijskim zapisnikom, kolk škode je blo pa to + najmanjšo možno kazen to je 25.000 + 5.000 sodnih stroškov. Zavarovalnica je poslala uno stvar sem jo izpolnil poslal nazaj in to je to :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tody ()

Vsak se ima pravico pritožiti sodniku za prekrške, če krivde ne prizna. Če pa priznaš, si pa že izgubil. :)

Aja, če si podpisal policijski zapisnik o prekršku in se s tem avtomatsko zavezal plačilu, si stvar načeloma že izgubil, ker to pomeni priznanje.

Tody ::

ehem jest na kraju nesreče nisem nič podpisal razen to da nisem bil alkoholiziran. Lshko se bi pritožu sam se mi ni dal s tem ukvarjat ker sem bil res kriv in sem plačal in adijo:D (zdej se to nebi več zgodilo škoda keša >:D )

Ojej sploh se ne spomnim vec kaj sm podpisal. Tisto o (ne)alkoholiziranosti sem, zapisnik pa ne vem...Rekel sem da se ne strinjam s policajevim zakljuckom, pol me je pa on prasal nej jst povem kako se je zgodilo in to napisou, kar tudi sm mende podpisal. Sam tisto se mende ne steje kot da sem priznal. Ali ja??

Sej razmislam da bi sou se enkrat na policijsko postajo za ta zapisnik zatezit..
Bil sm pa se par urc po nesreci cisto paf - stalno se mi rolalo v mislih kaj bojo stari rekli..:D

Zapisnik se ponavad naredi na kraju nesreče, ali pa na policijski postaji, kamor greš s policisti. Opišejo nesrečo, kraj, tvoj naslov, da si kriv, itd. in spodaj položnica... ko to podpišeš, je načeloma konec vseh razprav in moraš samo še plačat. Če ne podpišeš in ne priznaš krivde, greš do sodnika za prekrške z oškodovano osebo vred. Če plačaš v osmih dneh, je baje kazen polovico nižja, a škoda za popravilo še vedno ista. Če je škoda do 20k, se ti splača plačat zavarovalnici denarno, če pa je dosti več, pa daš kartonček in se ti prišteje pri letni registraciji. :)

Thrivial ::

Iz zavorne poti je mogoce izracunati hitrost. Ce obstaja samo tvoja zavorna pot naj bi izracunali tvojo hitrost, ona pa po logiki sploh ni zavirala, kar bi kazalo najmanj na deljeno krivdo. Upam, da se bo dobro izteklo, drugace ti bo pa malo drazja sola, da moras biti v konfliktnih prometnih situacijah odlocen, samozavesten in predvsem zelo previden pri podpisovanju, izjavljanju in dajanju cesarkoli. Vec ko bos imel prometnih nesrec(bognedaj), bolje bos vedel kako odreagirati.

P.s. moje mnenje je, da te je zenska takoj precitala, da si mladi voznik in te skrbi samo kaj bodo rekli starsi in je zaradi tega nastopila se bolj arogantno in osabno, ces "kaj mi bo kle en mulc pametoval...". Sola za naslednjic.

:)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Dirkac ::

Binji, a si prebral kaj si podpisal? Če praviš, da so policaji in tista ženska trdili drugače je po vsej verjetnosti tudi zapisnik po 'njihovo' napisan. Če si ga podpisal, si v 'riti' oz. boš plačal.

Ja podpisal sm kukr sm vidu sam mojo stran zgodbe.
Drgac pa ja..sm zajebou ku sm umaknil avto (prsumela vn iz avta in zacela pizdit nej umaknem jst cepec sm jo pa poslusou). Pa se tkoj ku so prsli policaji je kr zacela razkladat kaku da sm jst norel in ne vem kaj. Mah...zal mi je da se nism ze tkoj po nesreci nanjo zacel nazaj pizdit.

Sam kaj potem ce grem jst na policijsko postajo in recem da bi se rad pritozil na porocilo se bo zgodilo kej? Al morm lih tga sodnika pocakat? In ce ga, pol lahko on odloci kdu da kuponck al je to stvar zavarovalnice?

Lith ::

Binji: ej sorry, ampak jst sm meu podoben primer, k sem na glavni cesti nabasal v enga ata-ja 50+, ki mi je z leve v križišču pred mene vsilu, pa še deževalo je, tako da ustavit nisem uspel, ko pa sem desno odmaknil, sem pa v robnik zadel in me je odbilo nazaj v njega.... no policaji... zapisnik... podpisal moj del (njegovega še videl nisem), nič vprašali, kaj se je zgodilo, poslikali moj in njegov avto, bla bla.... potem rečejo, da zato ker ni dal stari kupona, se bo stvar reševala na sodišču in jaz vesel, da bo pravici zadoščeno, ker ata pizdi na mene, kaj norim itd... proklet prdula stara, kaj pa izsiljuje, če pa je za mano bil samo 1 avto, pa bi lahko potem šel ven... ampak čez 1 dober teden dobim od zavarovalnice naj jim dam kupon, češ da so oni strokovno (my ass...) ugotovili, da sem jaz zaradi premajhne razdalje staremu rit razbil in naj jim dam kupon, pa bo vse pozabljeno... in potem grem na tisto zavarovalnico (eh, malo reklame ne škodi Zav. Maribor) in jim poje... vse po rodovniku in od kje imajo oni strokovno komisijo, pa slike iz kraja nesreče itd... oni pa nič, da me bojo tožili... ja fajn, pa dajte. In sem potem šel na policijo vprašat za zapisnik, pa so rekli, da ga lahko dobi samo sodišče ali pa zavarovalnica... pa sem šel še naprej do odvetnika in ta na policijo, pa smo ugotovil, da je zapisnik in slike izginil (torej policajem ni verjet) in da je tist stari bivši policaj od nekod iz piz... K sreči zaradi odvetnika je vse skup šlo po gobe, ampak jaz sem moral svoj avto plačat popravilo... pa starega pizduna bi tut še kdaj rad zbrcal....
tako najdi vsaj malo odvetniške pomoči, če imaš kakšno možnost
LP
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hit & run

Oddelek: Na cesti
426662 (4549) Ajama
»

Očetova prometna nesreča (strani: 1 2 )

7615846 (13275) St235
»

vožnja pod vplivom alkohola (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8219650 (16967) St235
»

Prometna nesreča (strani: 1 2 )

957593 (4189) veverrca
»

Rabim pravni nasvetek...

Oddelek: Loža
144481 (4107) Brane2

Več podobnih tem