Forum » Na cesti » Parkirni listek
Parkirni listek
okostnjak ::
Živjo,
pred nekaj dnevi sem sredi Celja parkiral avto v modri coni, v času plačljivih ur. Odpravil sem se proti parkomatu, da kupim parkirni listek. Ker nisem imel drobiža, bankovcev pa ne sprejema, sem stopil še do trafike, da mi zamenja v kovance.
Trenutno imam poškodovano koleno, zato je vse skupaj trajalo nekoliko dlje kot bi drugače, vseeno pa ne več kot cca. 6,7 minut.
Na poti od trafike proti parkomatu grem mimo svojega vozila na katerem se že sveti rdeča plastika - obvestilo redarstva in kazen 40€.
Odpravim se na občino, da pojasnem situacijo. Napotijo me do gospoda, ki se očitno ukvarja s pritožbami. Sedim v pisarni, gospod na telefonu. Čakam vsaj 10minut, razložim situacijo, telefon spet zazvoni, čakam novih 10min. Znova pojasnim kaj in kako, nakar zahteva da mu izročim parkirni listek (ki ga nisem kupil), češ da brez tega ne more ugoditi pritožbi.
Kazen torej ostaja - jaz pa se zmeden in začuden obračam na vas. Kaj storiti v takem primeru in ali ima kdo kakšne podobne izkušnje?
In še, tudi če odmislimo vse okoliščine (koleno, drobiž) - kaj varuje voznika pred tem, da dobi listek zgolj v času ki ga je rabil za dostavo parkirnega listka od parkomata do vozila. (pa naj bo to teoreticno le minuta ali manj)
Upam, da razumete mojo zmedo in se zahvaljujem za odgovore.
pred nekaj dnevi sem sredi Celja parkiral avto v modri coni, v času plačljivih ur. Odpravil sem se proti parkomatu, da kupim parkirni listek. Ker nisem imel drobiža, bankovcev pa ne sprejema, sem stopil še do trafike, da mi zamenja v kovance.
Trenutno imam poškodovano koleno, zato je vse skupaj trajalo nekoliko dlje kot bi drugače, vseeno pa ne več kot cca. 6,7 minut.
Na poti od trafike proti parkomatu grem mimo svojega vozila na katerem se že sveti rdeča plastika - obvestilo redarstva in kazen 40€.
Odpravim se na občino, da pojasnem situacijo. Napotijo me do gospoda, ki se očitno ukvarja s pritožbami. Sedim v pisarni, gospod na telefonu. Čakam vsaj 10minut, razložim situacijo, telefon spet zazvoni, čakam novih 10min. Znova pojasnim kaj in kako, nakar zahteva da mu izročim parkirni listek (ki ga nisem kupil), češ da brez tega ne more ugoditi pritožbi.
Kazen torej ostaja - jaz pa se zmeden in začuden obračam na vas. Kaj storiti v takem primeru in ali ima kdo kakšne podobne izkušnje?
In še, tudi če odmislimo vse okoliščine (koleno, drobiž) - kaj varuje voznika pred tem, da dobi listek zgolj v času ki ga je rabil za dostavo parkirnega listka od parkomata do vozila. (pa naj bo to teoreticno le minuta ali manj)
Upam, da razumete mojo zmedo in se zahvaljujem za odgovore.
SeMiNeSanja ::
Kaj si šel 2 km proč od avta po tisti drobiž?
Nekako ne verjamem, da nikjer ni bilo videti redarjev, ko si se pripeljal ali kasneje, ko si se vrnil do avta. Stvar si moral urediti na licu mesta z redarjem, ki ti je napopal kazen. Sicer ni garancije, da bi bil redar uvideven, a možnost vendarle obstaja.
Če si se pa ti vrnil po eni uri...hja, sam kriv. Ti bo šola za naslednjič.
Baje da vsaka šola nekaj stane. Tvoja 40€ (če si si zapomnil lekcijo).
Nekako ne verjamem, da nikjer ni bilo videti redarjev, ko si se pripeljal ali kasneje, ko si se vrnil do avta. Stvar si moral urediti na licu mesta z redarjem, ki ti je napopal kazen. Sicer ni garancije, da bi bil redar uvideven, a možnost vendarle obstaja.
Če si se pa ti vrnil po eni uri...hja, sam kriv. Ti bo šola za naslednjič.
Baje da vsaka šola nekaj stane. Tvoja 40€ (če si si zapomnil lekcijo).
Zelo podoben odgovor sem dobil na občini.
Pa dajva vseeno še enkrat - če predpostaviva da zgoraj napisana situacija drži (četudi mi ne verjamete in se vam zdi malo verjetna, zdržite za razvoj debate) in me res ni bilo le 5, 6 ali pa morda 7 minut, več pa nikakor ne - sem si torej kriv sam, da hodim prepočasi? Da sem parkiral predaleč od parkomata? Da nimam sopotnika, ki bi v šprintu stekel do avtomata in z verziranimi gibi vstavil kovance (da le ne izgubimo še kakšne sekunde)?
Ne vem. Situacija se mi zdi po eni strani smešna, po drugi me pa spravlja v zelo slabo voljo. Kaj bi torej moral narediti drugače, da bi bilo "po pravilih" in da bi se izognil kazni? Avto pa je bil brez listka parkiran samo ta čas, ki sem ga rabil za nakup listka in njegovo vrnitev do avtomobila. (oz. še nekoliko manj)
Redarjev na žalost nisem opazil. Verjemi ali ne.
Pa dajva vseeno še enkrat - če predpostaviva da zgoraj napisana situacija drži (četudi mi ne verjamete in se vam zdi malo verjetna, zdržite za razvoj debate) in me res ni bilo le 5, 6 ali pa morda 7 minut, več pa nikakor ne - sem si torej kriv sam, da hodim prepočasi? Da sem parkiral predaleč od parkomata? Da nimam sopotnika, ki bi v šprintu stekel do avtomata in z verziranimi gibi vstavil kovance (da le ne izgubimo še kakšne sekunde)?
Ne vem. Situacija se mi zdi po eni strani smešna, po drugi me pa spravlja v zelo slabo voljo. Kaj bi torej moral narediti drugače, da bi bilo "po pravilih" in da bi se izognil kazni? Avto pa je bil brez listka parkiran samo ta čas, ki sem ga rabil za nakup listka in njegovo vrnitev do avtomobila. (oz. še nekoliko manj)
Redarjev na žalost nisem opazil. Verjemi ali ne.
crniangeo ::
zakaj recimo nisi uporabil monete ? v kolikor si šel do trafike , bi lahko vklopil 4 smernike..
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
Utk ::
4 smerniki pomenijo kaj, da ne rabiš plačat parkirnine? Potem bi vsem skoz žmigalo...cenejše kupit akumulator magari vsak mesec kot plačevat parkirno.
Moneta? A je kak zakon, da jo moraš imet?
Moneta? A je kak zakon, da jo moraš imet?
AmaranthK ::
No, ne vem ga zakaj sprašujete "zakaj pa nisi naredil tega pa tega", kar je je..mogoče preprosto ni opazil redarjev..če redar pokriva več parkirišč, ki niso en zraven drugega in so manjša, verjamem, da se jih ne da opazit, pač en trenutek pokriva en del, čez par minut je pri tvojem avtu, včasih ga pa preprosto spregledaš. Glede na to, da si že razložil situacijo na občini in so ti zavrnili pritožbo, mislim, da je najbolj pametno, če kazen preprosto plačaš, torej polovico, če jo poravnaš v naslednjih dneh. Prerekat in dokazovat ljudem 100× je brez pomena, ker ni rečeno, da se te bo nekdo usmilil, medtem lahko pa še izgubiš dni in plačaš celoten znesek.
r3dkv1c4 ::
če predpostaviva da zgoraj napisana situacija drži
Ni potrebe po predpostavljanju ampak je potreba po dokazovanju več kot očitna.
Nekaj tu smrdi.....naj povem kaj meni.
Parkomati so postavljeni tako, da v vsakem momentu vidiš redarja, ki se sprehaja okoli avtomobilov, če pa si ti šel po parkirni listek dve ulici stran, pa pač to ni redarjeva krivda.
Sam sem tudi telovadil z zvrtanim kolenom okoli poliklinike in vem, da ne potrebuješ 15 min, da kupiš listek.
Na vsako stvar se je potrebno pripravit in v to rubriko spada tudi drobiž za parkomat, ja?!
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
Avto pa je bil brez listka parkiran samo ta čas, ki sem ga rabil za nakup listka in njegovo vrnitev do avtomobila. (oz. še nekoliko manj)
tukaj tiči zajec:
Znova pojasnim kaj in kako, nakar zahteva da mu izročim parkirni listek (ki ga nisem kupil), češ da brez tega ne more ugoditi pritožbi.
AC_DC ::
Ti si šel od svojega parkiranega vozila do parkomata, kupil listek, nazaj do vozila, vmes preteče 7 minut, ko vidiš da so ti redarji vmes napisali obvestilo redarstva.
Medtem praviš da listka nimaš.
Znova pojasnim kaj in kako, nakar zahteva da mu izročim parkirni listek (ki ga nisem kupil), češ da brez tega ne more ugoditi pritožbi.
Medtem praviš da listka nimaš.
Scorpia ::
če predpostaviva da zgoraj napisana situacija drži
Ni potrebe po predpostavljanju ampak je potreba po dokazovanju več kot očitna.
Nekaj tu smrdi.....naj povem kaj meni.
Parkomati so postavljeni tako, da v vsakem momentu vidiš redarja, ki se sprehaja okoli avtomobilov, če pa si ti šel po parkirni listek dve ulici stran, pa pač to ni redarjeva krivda.
Sam sem tudi telovadil z zvrtanim kolenom okoli poliklinike in vem, da ne potrebuješ 15 min, da kupiš listek.
Na vsako stvar se je potrebno pripravit in v to rubriko spada tudi drobiž za parkomat, ja?!
Ni vsak parkomat, idealno postavljen. V ljubljani je kar nekaj avtomatov, ki se skrivajo na drugi ulici. Medtem ko drugje, po nepotrebnem dva stojita, eden do drugega...
////
Okapi ::
Šel je menjat drobiž. Če bi potem še kupil parkirni listek, bi lahko rekel, da je šlo za par minut razlike, brez listka bi mu pa morali verjeti na besedo, kar mu seveda ne morejo. Šola za drugič.
Ni vsak parkomat, idealno postavljen.
se strinjam, tudi redarji ne čakajo pri avtu, da voznik izgine za vogalom, da na hitro listek napopajo
@SeMiNeSanja Naslednjič najbrž bom. Se mi pa zdi banalno, da moram to početi v času, ko obstaja nešteto drugih načinov preverjanja koliko časa avto že stoji in nekaj kmečke pameti in uvidevnosti.
@AmaranthK Druge opcije očitno nimam. Pa saj se ne gre samo za ta denar - jezi me, da si lahko kaznovan pri nečemer, kjer (vsaj po mojem mnenju) nisi storil ničesar narobe!
@r3dkv1c4 Ne zanima me, kaj smrdi tebi. Če opisani situaciji ne verjameš in misliš, da si izmišljujem in pišem tole za zabavo(???), potem prosim ignoriraj. Ali pa pomagaj s konkretnim odgovorom, ki temelji na opisanem.
@AC_DC in r3dkv1c4
Ker imata očitno težave:
Parkiral avto - šel do parkomata (opazil, da ne sprejema bankovcev) - šel do trafike (zamenjal) - šel nazaj PROTI parkomatu in se ustavil pri avtu (PRED PARKOMATOM IN NAKUPOM LISTKA), ko sem opazil obvestilo - odpeljal.
@AmaranthK Druge opcije očitno nimam. Pa saj se ne gre samo za ta denar - jezi me, da si lahko kaznovan pri nečemer, kjer (vsaj po mojem mnenju) nisi storil ničesar narobe!
@r3dkv1c4 Ne zanima me, kaj smrdi tebi. Če opisani situaciji ne verjameš in misliš, da si izmišljujem in pišem tole za zabavo(???), potem prosim ignoriraj. Ali pa pomagaj s konkretnim odgovorom, ki temelji na opisanem.
@AC_DC in r3dkv1c4
Ker imata očitno težave:
Parkiral avto - šel do parkomata (opazil, da ne sprejema bankovcev) - šel do trafike (zamenjal) - šel nazaj PROTI parkomatu in se ustavil pri avtu (PRED PARKOMATOM IN NAKUPOM LISTKA), ko sem opazil obvestilo - odpeljal.
Okapi ::
In, a ne opaziš, kaj si naredil narobe? Parkiral si, ne da bi kupil parkirni listek. Nikjer ne piše, da smeš za 5 ali 10 minut parkirati kar brezplačno. Obvestilo o kazni sicer lahko dobiš tudi v tistih par minutah, ko greš po parkirni listek, ker redar pač ne more vedeti, koliko časa je avto že parkiran in kaj medtem dela voznik. V takem (zelo redkem) primeru greš potem z listkom na redarstvo in poveš, kako je bilo.
O.
O.
In, a ne opaziš, kaj si naredil narobe? Parkiral si, ne da bi kupil parkirni listek. Nikjer ne piše, da smeš za 5 ali 10 minut parkirati kar brezplačno. Obvestilo o kazni sicer lahko dobiš tudi v tistih par minutah, ko greš po parkirni listek, ker redar pač ne more vedeti, koliko časa je avto že parkiran in kaj medtem dela voznik. V takem (zelo redkem) primeru greš potem z listkom na redarstvo in poveš, kako je bilo.
O.
Zelo smiselno, AMPAK, po tej razlagi je čisto vsak voznik od trenutka, ko parkira vozilo in do trenutka ko dostavi parkirni listek v vozilo (pa naj bo to 30s ali 10min), v prekršku. Razlika je edino v tem, da so nekateri hitrejši in imajo srečo, drugi pač ne - to pa se mi ne zdi smiselno, ne zakonsko, ne drugače.
Kakorkoli že, kazni se očitno ne bom izognil, pravična ali ne. Je pa, kot si rekel, šola za drugič.
msjr ::
Eh, ne se sekirat, jaz sem šel po kolo na kolesarski servis v Šiški, parkiral pred vhodom v hišo, plačam, pripeljem kolo in ni minilo 5 minut, hopla, so že začeli nalagat avto na pajka, so bile gume na pločniku in sem fasal 80EUR kazni, k sreči sem preprečil odvoz. Plačal polovičko.
Bolj kot to, me jezi opis uradnika za pritožbe, zanj velja zgodba o ženski in živali:
Zgodba o ženski in živali
Pride okostnjak na urad za pritožbe, po dolgem čakanju ga napotijo do uradnika. Okostnjak mu začne razlagati situacijo, a uradnik ga kar naprej prekinja s telefonskimi klici. Nazadnje okostnjak razloži situacijo in uradnik mu zatrdi, da tu ni pomoči.
A okostnjak se ne da, uradniku reče, da če mu pomaga mu pove zgodbo o ženski in živali.
Uradniku spet zvoni telefon, okostnjak mu vmes uspe zatrditi, da je kratka in zanimiva.
No uradnika po nekaj časa začne zanimati, kakšna le je ta zgodba, okostnjak mu pravi da mu pove le, če mu izbriše kazen. Po kratkem dvogovoru se uradnik le omehča, vzame štampiljko in poštemplja kazen po dolgem in počez.
- no tako, vaša kazen je zbrisana, mi zdaj poveste zgodbo o ženski in živali
- j... ti pas mater!
Bolj kot to, me jezi opis uradnika za pritožbe, zanj velja zgodba o ženski in živali:
Zgodba o ženski in živali
Pride okostnjak na urad za pritožbe, po dolgem čakanju ga napotijo do uradnika. Okostnjak mu začne razlagati situacijo, a uradnik ga kar naprej prekinja s telefonskimi klici. Nazadnje okostnjak razloži situacijo in uradnik mu zatrdi, da tu ni pomoči.
A okostnjak se ne da, uradniku reče, da če mu pomaga mu pove zgodbo o ženski in živali.
Uradniku spet zvoni telefon, okostnjak mu vmes uspe zatrditi, da je kratka in zanimiva.
No uradnika po nekaj časa začne zanimati, kakšna le je ta zgodba, okostnjak mu pravi da mu pove le, če mu izbriše kazen. Po kratkem dvogovoru se uradnik le omehča, vzame štampiljko in poštemplja kazen po dolgem in počez.
- no tako, vaša kazen je zbrisana, mi zdaj poveste zgodbo o ženski in živali
- j... ti pas mater!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: msjr ()
bastadu ::
Sem siguren, da imajo redarji z zakonom ali z kakšnim občinskim odlokom določeno, minimalno koliko časa mora preteči od trenutka, ko vozilo brez listka opazijo in do trenutka, ko prilepijo kazen. In glede na to, da je tudi redar samo človek, potrebuje tudi nekaj minut, da kazen napiše in avto poslika, če si rekel da redarja nisi videl ne pred in ne po kazni pomeni spet nekaj minut časa več ... tako da se mi teh tvojih 6,7 minut zdi precej kratek časovni okvir, da bi se lahko vse tole zgodilo ... največja napaka je pa seveda, da nisi kupil listka, za naslednjič sedaj veš ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bastadu ()
marvin42 ::
okostnjak: naredil si eno napako - ko si videl kazen, bi moral kupiti listek in iti z njim do mestnega redarstva... če bi se pokazalo, da je res minilo samo nekaj minut, bi kazen vrgli v smeti. Zdaj nisi imel pa prav nobenega dokaza.
Mostly Harmless
Mehmed ::
Mal podcenjujete redarje nekateri, eni so zelo ucinkoviti. Dva sta se zadnjic pripeljala, ne vem a pisejo ali tiskajo kazni, ampak bila je spisana preden je drugi obrnu avto. Ce ne bi rabil se slikati zraven verjetno ne bi niti stopil iz avta, da jo nalepi. Tko ali drugace je pa pod minuto trajalo vse skupaj, od tega se je soncu/dezju/mimoidocim izpostavljal ene 15 sekund.
Op, tale novost ti v celju verjetno ne pomaga, mogoce ti pa v lj resi kak glavobol.
http://www.lpt.si/parkirisca/parkirisca...
Op, tale novost ti v celju verjetno ne pomaga, mogoce ti pa v lj resi kak glavobol.
http://www.lpt.si/parkirisca/parkirisca...
lopov ::
NotSpecial ::
shadeX ::
Tudi če je OP-jeva zgodba resnična (sočustvujem), je pač prav da plačaš kazen. Ker v nasprotnem primeru si lahko vsak recimo izmisli svojo zgodbo, samo da mu ne bi bilo potrebno plačati kazni..
Plačaj 40€ in ne kompliciraj. Če se boš ukvarjal s pritožbami boš zgubil več energije in časa kot je vrednih tistih 40€.
Plačaj 40€ in ne kompliciraj. Če se boš ukvarjal s pritožbami boš zgubil več energije in časa kot je vrednih tistih 40€.
Mare2 ::
Tukaj se vidi, da si hotel nategnit redarje in nas tudi. Vsaj pred nami bodi iskren (ker smo vsi v istem zosu). :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
Apple ::
V času modrih listkov (za podrgnit datum in uro) v Ljubljani sem bil v podobni situaciji... Parkiral na Prešernovi, potem sem pa iskal trafiko... Ko sem prišel nazaj (čez cca 5 min), me je čakala kazen od redarstva. Videl sem redarja, kako lepo piše kazni še ostalim, pristopil do njega in mu razložil situacijo. Kazen mi je storniral, ker sem imel parkirni listek v rokah.
LP, Apple
fosil ::
okostnjak: naredil si eno napako - ko si videl kazen, bi moral kupiti listek in iti z njim do mestnega redarstva... če bi se pokazalo, da je res minilo samo nekaj minut, bi kazen vrgli v smeti. Zdaj nisi imel pa prav nobenega dokaza.
Vprašanje če to tudi v praksi res deluje.
Ampak verjetno se z zahtevo po listku že takoj rešijo kakšnih 90% ljudi ki se pridejo pritožit.
Tako je!
Okostnjak>akorkoli že, kazni se očitno ne bom izognil, pravična ali ne. Je pa, kot si rekel, šola za drugič.
Jezen si, saj vem, ni pa potrebno kvasit bedarij o pravičnosti in prelaganju odgovornosti na nič krive.
Še vedno ne razumem, kako lahko blodiš, če pa niti parkirnine nisi plačal!!!
Jezen si, saj vem, ni pa potrebno kvasit bedarij o pravičnosti in prelaganju odgovornosti na nič krive.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Manu ()
Na k. mi gre, ker hoče še nas Slo-tech-ovce nategnit z bluzenjem. Naj bo pošten vsaj do nas.
lonewolf_ ::
kaj pa tiste ure ko nastaviš kdaj si prišel, ne veljajo 15min ?
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Na k. mi gre, ker hoče še nas Slo-tech-ovce nategnit z bluzenjem. Naj bo pošten vsaj do nas.
Ampak še kar ne sprejme dejstev in dokazuje svoj kretenizem.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: marvin42 ()
XsenO ::
V praksi odgovor na to si že dobil oziroma ti ga je že uradnik dal
nakar zahteva da mu izročim parkirni listek (ki ga nisem kupil), češ da brez tega ne more ugoditi pritožbi.
1 + 1 = 1
Manu ::
Nekateri tu ne razumete.
OP je šel do parkomata. Ni imel drobiža, zato je šel k trafiki, da zamenja bankovec za drobiž. Ko se je od trafike vračal nazaj k parkomatu je šel mimo avta in opazil obvestilo redarstva. V afektu jeze, nezadovoljstva, razočaranja in občutka nepravičnosti je razmišljal kaj naj naredi.
Odločil se je, da razloži situacijo redarski službi oz. občinskemu uradniku z namenom, da mu odpravijo kazen, saj ni zapustil avtomobila z namenom, da ne plača, ampak je zapustil avto z namenom, da plača parkirnino. Parkirnine pa ni plačal, ker je predtem opazil obvestilo redarstva na svojem avtu.
Argument, da redar rabi 10 minut za pisanje kazni je neutemeljen zaradi dejstva da so redarji opremljeni z malimi tiskalniki in vse kar morajo narediti je vpisati registrsko oznako avta (10 s dela), še iz avta jim ni treba stopit. Ker pa morajo še poslikat avto za dokaz, pač morajo stopit iz avta in pritisnit na sprožilec (10s dela). Eden izmed zgornjih komentarjev potrjuje moj zgornji odstavek.
Situacija je čisto mogoča. Če je resnična ali ne, ni stvar debate. Stvar debate je ugotoviti kaj najbolje narediti v takem primeru, oz. kako se takšni situaciji izogniti.
Kot smo že ugotovili je rešitev ta, da kljub kazni plačamo parkirnino in s tem listkom stopimo do občinskega uradnika, saj bo čas na parkirnem listku dokazoval zgodbo voznika avta, ki se bo ujemal s časom natisnjene kazni.
OP je šel do parkomata. Ni imel drobiža, zato je šel k trafiki, da zamenja bankovec za drobiž. Ko se je od trafike vračal nazaj k parkomatu je šel mimo avta in opazil obvestilo redarstva. V afektu jeze, nezadovoljstva, razočaranja in občutka nepravičnosti je razmišljal kaj naj naredi.
Odločil se je, da razloži situacijo redarski službi oz. občinskemu uradniku z namenom, da mu odpravijo kazen, saj ni zapustil avtomobila z namenom, da ne plača, ampak je zapustil avto z namenom, da plača parkirnino. Parkirnine pa ni plačal, ker je predtem opazil obvestilo redarstva na svojem avtu.
Argument, da redar rabi 10 minut za pisanje kazni je neutemeljen zaradi dejstva da so redarji opremljeni z malimi tiskalniki in vse kar morajo narediti je vpisati registrsko oznako avta (10 s dela), še iz avta jim ni treba stopit. Ker pa morajo še poslikat avto za dokaz, pač morajo stopit iz avta in pritisnit na sprožilec (10s dela). Eden izmed zgornjih komentarjev potrjuje moj zgornji odstavek.
Situacija je čisto mogoča. Če je resnična ali ne, ni stvar debate. Stvar debate je ugotoviti kaj najbolje narediti v takem primeru, oz. kako se takšni situaciji izogniti.
Kot smo že ugotovili je rešitev ta, da kljub kazni plačamo parkirnino in s tem listkom stopimo do občinskega uradnika, saj bo čas na parkirnem listku dokazoval zgodbo voznika avta, ki se bo ujemal s časom natisnjene kazni.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.
Situacija je čisto mogoča. Če je resnična ali ne, ni stvar debate.
Kar se mene tiče, redarjem lahko laže kolikor hoče. Če pa se nekdo obrne name (verjamem, da enako mislijo tudi drugi slo-techovci) pa naj pove po resnici, kako je bilo. Jaz slo-tech zaenkrat jemljem kot resem forum, kjer sem dobil že nešteto informacij, ki so mi rešile nek problem.
Sicer pa je prava rešitev kupiti parkirni listek "pravočasno". Rešitev je tudi napisati pisni ugovor v osmih dneh od prejema plačilnga naloga.
Prej sm pozabil dodati, sicer velja samo za lj ker za ostale kraje ne vem kako to resujejo, da ne rabite gledati okoli a so redarji blizu. Ker za neplacano parkiranje skrbijo tisti od parkirisc, te so pa precej nevpadljivi, ce ze imajo kak avto ga ne bi znal prepoznati.
NotSpecial ::
Nekateri tu ne razumete.
Ma nikogar (še najmanj pa zaposlene) ne zanimajo njegovi občutki in njegov namen. Ma niso ti oni tam socialna oz. psihološka ustanova. No, zdej bo za drugič vedel, da mora, preden jim hodi tja težit, kupit tut listek.
Tudi meni se je že enkrat zgodilo, da sem "skočil" v trgovino, predno sem plačal parkirnino. Niti nisem imel namena plačat, sem pač riskiral 5 minut "straha" in prišparal 1 EUR. Če bi me dobili pa ziher ne bi šel jokcat na slo-tech in vam lagati.
Magic1 ::
Točno tako, kar na enkrat bi vsi imeli le bančne kartice in potem bi hodili "5min" stran do bankomata in trafike. Tudi na avtobus ne greš brez plačilnega sredstva(lahko greš, a reskiraš)...
Magic
NotSpecial je izjavil:
Ma nikogar (še najmanj pa zaposlene) ne zanimajo njegovi občutki in njegov namen. Ma niso ti oni tam socialna oz. psihološka ustanova. No, zdej bo za drugič vedel, da mora, preden jim hodi tja težit, kupit tut listek.
Na to niti nisem namigoval. Občutke sem omenil kot možno razlago zakaj se ni takoj spomnil kupit parkirni listek, kljub kazni.
Občutki vplivajo na odločitve. To je dejstvo. Še kako hitro te lahko spravijo iz tira, ko se soočiš z njimi. To je treba razumet.
Tudi na avtobus ne greš brez plačilnega sredstva(lahko greš, a reskiraš)...
Pred kratkim je tudi en taksist poskušal nekaj na to temo, njega pa so dobili, ko je sedel v avtu na prepovedanem. Trdil je, da mu je postalo slabo. hehe Sicer dobra fora.
... ravno takrat, ko je zagledal redarja. :)
Ne vem pa, ali mu je "ratalo" ali ne. :)
Nekateri tu ne razumete.
Kaj si ti odvetnik OP-ja, ker se mi zdi, da si ti 2. v vrsti, ki ne razume situacije.
Prenehaj takoj z metanjem peska v oči samemu sebi, ker to boli.
Te pozovem, da mi posnameš javnega uslužbenca, ki opisan postopek opravi v 10 sekundah.
OP je povedal, da ga ni bilo največ 7 min.....kar sem prepričan, da ni res.
Pa četudi je, vzel bi listek in šel na redarstvo uveljavljat plačano parkirnino in brez problemov bi mu zanulirali kazen.
Ampak ker je OP ravnal pametno....je dobil kazen.
Noben ne vidi problem pri tem, samo ti in OP.
Jaz ti svetujem, da plačaš kazen namesto njega in bo volk sit in koza cela.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Manu ()
@ r3dkv1c4
Prepričan sem, da v to kar si ti prepričan, ni res. Tvoje razumevanje je zamegljeno s tvojim napadalnim in obsojajočim pristopom, zato si mečeš pesek v oči. Zato razumem tvojo bolečino, ko tako napadaš.
Svetujem ti, da se vzdržuješ takšnih komentarjev, da si opereš naziv "persona non grata".
Prepričan sem, da v to kar si ti prepričan, ni res. Tvoje razumevanje je zamegljeno s tvojim napadalnim in obsojajočim pristopom, zato si mečeš pesek v oči. Zato razumem tvojo bolečino, ko tako napadaš.
Svetujem ti, da se vzdržuješ takšnih komentarjev, da si opereš naziv "persona non grata".
@ r3dkv1c4
Res je...zamegljen sem z resnico.
Napadam? Obsojam?
Res ne vem kaj ti ni jasno.
Katerega dela stavka ne razumeš?
Človek ni plačal parkirnine, šel se je pizdit na redarstvo in zdaj ti meni blodiš, da sem jaz zamegljen s tistim, kar dokazujejo dejstva.
V prvi vrsti se ti vzdrži komentarjev.
Pa še zaupaj mi o kakšni bolečini ti govoriš, ker meni se zdi tale tema bolj komedija, kot tragedija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: r3dkv1c4 ()
Manu pa v naslednjem prispevku prilepi dejstva, ki dokazujejo mojo zmoto.
Da ne bomo po nepotrebnem filozofirali do drugega tedna.
Da ne bomo po nepotrebnem filozofirali do drugega tedna.
@Manu > Svetujem ti, da se vzdržuješ takšnih komentarjev, da si opereš naziv "persona non grata".
Ne potrebujem osebnega svetovalca, hvala.
Pa tudi naziv me nič ne moti. Imaš pa ti problem s tem.
Ne potrebujem osebnega svetovalca, hvala.
Pa tudi naziv me nič ne moti. Imaš pa ti problem s tem.
Joj no, sej tud ce ne verjamete opu lahko vzamete vseskup kot hipoteticen primer kako ravnati.
Se pravi kako ravnati, ce se ti placevanje toliko zavlece, da ti vmes napisejo kazen. Naj bo ker si sel zmenjat drobiz, predolga vrsta na parkomatu ali pa ni delal pa si sel do naslednjega.
Vzames tisti listek in se odpravis na pristojni organ, oni vidijo iz ure kazni in ure na listku, da najverjetneje govoris resnico in ti stornirajo kazen. Se zgodi, verjetno vsak dan komu.
Op je imel to smolo, da se ni spomnil vzeti listka po katerega se je odpravil. Ce bi ga bi bilo verjetno vse skupaj ze reseno, tko pa je kar je.
Se pravi kako ravnati, ce se ti placevanje toliko zavlece, da ti vmes napisejo kazen. Naj bo ker si sel zmenjat drobiz, predolga vrsta na parkomatu ali pa ni delal pa si sel do naslednjega.
Vzames tisti listek in se odpravis na pristojni organ, oni vidijo iz ure kazni in ure na listku, da najverjetneje govoris resnico in ti stornirajo kazen. Se zgodi, verjetno vsak dan komu.
Op je imel to smolo, da se ni spomnil vzeti listka po katerega se je odpravil. Ce bi ga bi bilo verjetno vse skupaj ze reseno, tko pa je kar je.
predolga vrsta na parkomatu ali pa ni delal pa si sel do naslednjega.
hehe, tole je pa zares dober razlog. Mehmed, takega redarja si želi vsak voznik. Če boš kdaj menjal službo in boš redar, nam sporoči, pridemo parkirat. :)
Ker bi odpisu ljudem kazen, ce pridejo z listkom tik po njej? Heh, placali so, ne vidim problema. Dost je nespornih prekrskarjev da bi zabijal cas s takimi mejnimi, kjer bi slej ko prej komu nehote naredu krivico.
Sej to ni prijaznost, ves kok ekstra folka lahko kaznujes v tem casu, ki bi ga zabil za pritozbe. :P
Sej to ni prijaznost, ves kok ekstra folka lahko kaznujes v tem casu, ki bi ga zabil za pritozbe. :P
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Parkiranje v Ljubljani (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19056 (5288) | acookook |
» | Mestno redarstvo (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 100596 (18462) | UganiKdo |
» | LJ - obvestilo redarstva kljub plačani parkirniniOddelek: Na cesti | 3571 (2192) | HappyPills |
» | Listki za parkiranje (LJ) in prenosljivost (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 17899 (14995) | Mehmed |
» | Obvestilo redarstva (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11697 (9462) | Aston_11 |