» »

Listki za parkiranje (LJ) in prenosljivost

Listki za parkiranje (LJ) in prenosljivost

1 2
3
»

c3p0 ::

Ponekod v tujini, npr. v "zaostali" Madžarski, na listku dobiš naprintano registersko, problem prenosljivosti so torej rešili.

Pri nas pa pač zaposlijo neotesance z egom večjim od svoje pozicije, da nadirajo svoje stranke. Pač ni mogel biti policaj, si pa predstavlja da je nekaj takega. Že večkrat videno.

St235 ::

SeMiNeSanja je izjavil:

@Lakotnik - kar mene pri tebi moti, je to, da gledaš na pravo kot konj s plašnicami. Kot nekaj, kar je vklesano v skalo in nima ne nians ne alternativ. Niti milimeter levo ali desno, samo tisto začrtano črto, ki si se jo nekoč vtepel v glavo.
Če bi varčevalci, kateri so vzeli kredit v frankih in tožili banko imeli tebe za odvetnika, bi jih odgnal že na prvem sestanku, ker bi jim nekaj natvezil, kar si se nekoč napiflal. V vsem študiju in kasnejši praksi se očitno nisi naučil, da zadeve niso statične, da ne obstaja izključno en (tvoj) pogled, še manj pa da ne obstaja zgolj en prav (tvoj).

Če bi bili zakoni in pravo tako jasni, kot ti to insinuiraš, sploh nebi potrebovali sodišč, saj bi vsak tepec z enim letnikom prava (toliko, da se nauči brati in najti ustrezen zakon in člen) lahko razsodil nek spor. Stranke na sodišču ravno zato izgubljajo primere, ker odvetniki ne premorejo toliko inteligence, da bi znali uporabljati tudi nekaj logike, ne pa zgolj napiflano znanje.

Še najbolj me pa moti tvoja vzvišena aroganca, ko se imaš za edinega pametnega, vsi drugi pa so navadni bedaki. Bemtiš, če si tako strašno dober pravnik, potem imaš zagotovo same odmevne primere na sodiščih? Ali je ravno obratno in v nekem gnilem uradu prekladaš fascikle in potem svoje frustracije zdraviš nad 'navadnimi smrtniki' na forumu? Glede na jezik, ki ga uporabljaš, morajo biti to gromozanske frustracije.
Ne vem sicer, s čem smo si to zaslužili...a kaj čmo. Itak ne bomo nikoli vedeli vsega...


In kaj konkretno ima ta rant z temo? A zdaj so varčevalci v frankih krivi, da jankovič pobira parkirnino?

In v svojem brezveznem napihovanju počneš točno to, kar očitaš meni. Postavljaš se na črno belo stališče, brez da bi bil to sposoben podret s kakršnimkoli resnim argumentom.

Drugače pa se že več kot enkrat jasno napisal svoje stališče: Z vidika redarja je zadeva bolj kot ne črno bela in nima pooblastil, da bi o tem presojal. Z vidika obligacijskega prava pa je zadeva diskutabilna.

S čim točno se tukaj ne strinjaš in se napihiješ v tri dni?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

poweroff ::

Če pustimo pravno črkobralstvo ob strani... kot posameznik imam (naravno!) pravico, da komurkoli kupim parkirni listek. Občina bi sicer rada čimveč zaslužila - ampak, ko jih j***. Tudi če je to ilegalno, je naša človeška dolžnost, da si izmenjujemo parkirne listke. ;)
sudo poweroff

Mehmed ::

Ne verjamem, da se obcina obremenjuje kdo komu placa, nenazadnje so pri sms placevanju poudarili, da lahko tudi drugim na ta nacin. Tudi ne verjamem, da je dejansko redar izustil tisto, ker res ne visijo po parkingih odkar imajo kontrolorje za to. Nekdo je verjetno zamenjal kontrolorja za redarja, ta je pa enostavno bedak, tko da se razpravljamo o blodnjah ene neuradne osebe tle.
Za vecino frustracij, ki so folku udarile ven, pa obstajajo cisto prakticne resitve. Nikomur ni treba na slepo placat vec ur vnaprej pa nikomur ni treba puscat napitnine avtomatom. Ce si izberes najbolj bedno od resitev pac pozri njene minuse, sej si jo sam izbral. Vec pa pogosteje kot parkomat te banka nategne z vodenjem racuna pa se ne obremenjujemo tok.
Svet se vse bolj odmika od poslovanja z gotovino, povprasevanje je dalec nad ponudbo pa ljubljancani so se dokaj navadili na urbano zato z gotovino zalozeni na minuto natancni parkomati niso lih realno pricakovanje.

kunigunda ::

Saj tudi preko SMS lahko placas parkirnino, kjer vpises registrsko itd. Ni variante da MOL ve, kateri registrski pripada katera telefonska stevilka, tko da lohk kdorkoli poslje za tvoj avto.

Mehmed ::

kunigunda je izjavil:

Ni variante da MOL ve

Sej ni da ne morejo vedet, vseeno jim je za to.

Ce ti ze v navodilih povejo
Parkirnino lahko plačate za več avtomobilov. V tem primeru je potrebno poslati SMS za vsako vozilo posebej.


Ce si dobrodelen ali pa imas sluzben telefon pa bi nabijal stroske lahko castis celo ulico.

kunigunda ::

Mehmed je izjavil:


Sej ni da ne morejo vedet, vseeno jim je za to.

Hotu sm povedat, da ce na ta nacin(sms) ne vedo, kdo je placal, jim je tud vseeno, kdo je kovanc vrgu za listek.
Ta redar bi verjetno tezil tud ce bi avto preparkiral na drug parkirn mest, enim uniforma kompenzira nezadovoljstvo :)

Mehmed ::

Ne najdem zdej prispevka ampak pred casom je en redar tudi tezil eni mamci pod gradom neki v smislu, da so kosi za pasje dreke namenjeni obiskovalcem gradu ne pa tistim, ki grejo v drugo smer. Eni so pac retardirani, tle je bolj problem, da so ene blodnje ocitne druge pa na meji verjetnega. Ta tuki je taka pa zdej izgubljamo cas z ugotavljanjem kako bo to delovalo v praksi.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parkiranje v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6718226 (4458) acookook
»

Mestno redarstvo (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
59397530 (15396) UganiKdo

kazen za parkiranje na hrvaškem 2015 shain pacheco vinković

Oddelek: Na cesti
328233 (5901) AndrejO
»

Parkirni listek

Oddelek: Na cesti
499642 (8397) Mehmed

Več podobnih tem