» »

Projektor za občasno nadomeščanje TV-ja

Projektor za občasno nadomeščanje TV-ja

Klemenn ::

Torej, ker nimam pojma na tem področju :

Kaj naj gledam na projektorju da bo občasno (tudi) ok za gledanje kakega nogometa, kakšnega filma itd

Predvidevam da za razne powerpointe je dober vsak.

Ne rabi bit high-end, iščem kompromis

Vsi troli z offtopicom : je dosti drugi tem, prosim.

settler ::

Sam sem bil v isti dilemi ne dolgo nazaj. Sem kar dosti pregledal in prebral, na koncu sem se odličil za BenQ W1070.
Vendar za tistega brez + oznake, saj je tisti le malo novejši model, pa za kr 200€ dražji.
Je pa odvisno kaj iščeš, sam se gledal da je vsaj Full HD, ter ob enem še 3D, pa še DLP je, kar je tudi veliko vredno.
Malo ima glasen ventilator, samo če ga namotniraš na strop se niti ne sliši toliko, aja, pa žarnice se dobi v rangu 80€.
Zaenkrat zadovoljen z njim.

Hm, kot kaže bi tudi jaz nekaj podobnega, vendar rade volje prišparam nekaj € če opustim zahtevo za 3D. ne rabim.

Se najde kaj cenejšega?

Cene ne gledat v Sloveniji, ker so zelo navite.
Najboljše je gledat na: http://geizhals.eu/
Če bi izbiral kaj cenejšega potem Optoma HD141X. Nižje od tega ne bi šel, ker potem bo samo razočaranje in stran vržen denar.

ok kul, to je že malo boljše

če ti ni odveč, a lahk še mal razložiš, opišeš, kaj si gledal pri projektorju ko si kupoval (predvsem ta del da bi na njem občasno pogledal kak film, tv)

Večinoma sem gledal price/performance. Drugače pa da je DLP, saj LCD z leti zbledi, potem seveda da je vsaj full HD.
Jaz sem hotel še 3D, za vsaki slučaj, nisem ga pa še preizkusil, moram nabaviti še očala.
Fajn je da ima velik kontrast, da ni potem črna, siva na koncu. Pa pri nekaterih se lahko pojavlja mavrica med hitrimi prehodi.
Zdaj jaz nisem neki gledal na vgrajene zvočnike (itak ponavadi niso kaj prida), ker imam svoj sistem.
Aja, recimo Benq ima še možnost nastavljanja slike po višini, kar ponavadi spada v višji rang.

hm, tudi tale optoma gledam je 3D (česar sem kar ziher da ne rabim, nočem), mogoče na račun tega izberem cenejši model?

Odvisno, če pogledaš projektorje od Optime, vsi DLP imajo 3D zraven, ga sploh ni brez.

A optima je low/medium/high end?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Klemenn ()

oz. tako bom rekel, kaj so kriteriji za performance/quality pri projektorjih?

fujtajksel ::

Gledat je treba mdr lumne, koliko važni so je odvisno od tega kje in kdaj boš gledal (premalo lumnov + svetel prostor = bleda slika). Če šparaš, se da reševat tudi z zatemnitvijo prostora.
DLPji meni niso všeč, ker me moti "trganje barv" ko premikaš oči iz ene strani zaslona na drugo.

Ja, nekateri ljudje imajo probleme z mavričnim efektom. Jaz nimam teh problemov, tako da mi DLP odgovarja.
Kot je že predhodnik rekel, cenejši imajo manj lumnov, dražji več. Tam v rangu 500€ imajo ponavadi od 2500 do 3500 lumnov.
Višji rang ima tudi do 6000 lumnov. Je pa pri DLP-ju tudi prednost da imajo običajno več lumnov, saj svetlobo samo odbivajo preko zrcal,
ne kot LCD, kjer svetloba potuje skozi njega. Potem je pa tukaj še kontrast, ki s ceno narašča.
Če pogledaš na Optoma stran imajo celoten rang projektorjev od cheap do profesionalnih, tako da dobiš malo občutka kakšni so razponi.

Na koncu tudi vlogo odigra platno. Kakšno poceni ti sliko še poslabša, saj ne odbiva tako dobro svetlobe kot nekateri dražji.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38370926 (3815) matobeli
»

Malo boljši projektor¸?

Oddelek: Kaj kupiti
243408 (2046) chort
»

Projektor za "zunanji kino"

Oddelek: Zvok in slika
254009 (3255) Kaj
»

priporočite projektor in platno