Forum » Loža » Vračilo zamenjanega izdelka po preteku garancije
Vračilo zamenjanega izdelka po preteku garancije
Bye ::
Pozdravljeni!
V ZvPot nisem zasledil, ali za nov izdelek (zamenjan zaradi pretečenega garancijskega roka) tudi velja 14-dnevni rok za vračilo?
V ZvPot nisem zasledil, ali za nov izdelek (zamenjan zaradi pretečenega garancijskega roka) tudi velja 14-dnevni rok za vračilo?
- spremenilo: Bye ()
Machete ::
what?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
bobby ::
Dej konkreten primer ker pod to si jaz razlagam, da si kupil litr mleka, ki ima pretecen rok in si dobil nov liter in zdej bi tega v roku 14 dni vrnil.
What #2
What #2
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Ales ::
Kupil je X, X se je pokvaril, šel v garancijsko popravilo, ni bil popravljen v zakonskem roku, posledično je dobil čisto nov X.
IMHO, 14-dnevni rok za vračilo ne velja, saj izdelka nisi kupil temveč je bil izdelek zamenjan v okviru garancije.
Si dobil čisto enak nov izdelek? Enak model, barva, itd.?
IMHO, 14-dnevni rok za vračilo ne velja, saj izdelka nisi kupil temveč je bil izdelek zamenjan v okviru garancije.
Si dobil čisto enak nov izdelek? Enak model, barva, itd.?
Garancijski rok se izteče v ponedeljek, zato sprašujem za nasvet. Verjetno bom dobil nov izdelek (ugibam), vendar glede na to, da je zadeva precej šrot, bi raje vrnjeno kupnino. Zato me zanima, če lahko nov izdelek vrnem v 14-dnevnem roku.
Zgodovina sprememb…
St235 ::
Ne, ker ne obstaja zakonsko določilo, ki bi omogočalo vračilo novega idzdelka. Zakon govori o temu, da lahko od stopiš od pogodbe sklenjene na daljavo oziroma izven poslvnih prostorov v 14 dneh od sklenitve. Glede na to, da si na koncu garancije je od sklenitve pogodbe minilo že najmanj leto dni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Kakšno leto dni, če sem izdelek dal v garancijsko popravilo takoj po nakupu, se pravi niti dva meseca nazaj?
Zgodovina sprememb…
Ales ::
Okej, se pravi končuje se 45-dnevni rok za popravilo izdelka, ne enoletni garancijski rok... Ampak ni vežno, v vsakem primeru je 14 dni od dneva nakupa na daljavo mimo, pravice odstopa od nakupa ne moreš uveljavljati več.
Če je res tak šrot, potem mogoče lahko v primeru nadaljnjih težav uveljavljaš stvarno napako in ne garancijo. Ampak ker ne poznam nobenih podrobnosti o izdelku, upoštevaj da govorim na pamet.
Če je res tak šrot, potem mogoče lahko v primeru nadaljnjih težav uveljavljaš stvarno napako in ne garancijo. Ampak ker ne poznam nobenih podrobnosti o izdelku, upoštevaj da govorim na pamet.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ales ()
Hvala. Saj, malce sem se prenaglil in namesto stvarne napake oz. 14-dnevnega roka uveljavljal garancijo. Gre pa se za FM oddajnik. Made in China, kakopak. Moj prvi in verjetno tudi zadnji.
St235 ::
Hvala, Lakotnik, vem, da je 2 meseca več kot 14 dni. Spraševal sem drugo - če za zamenjani izdelek velja 14-dnevni rok ali se vse, kar izhaja iz prvotne reklamacije, veže na slednjo.
Za info: ravnokar so me klicali iz trgovine. Ker popravilo ni bilo izvedeno v garancijskem roku, mi pripada vračilo kupnine. Rešeno
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Garancija, 45 dni, nov izdelek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 41591 (17116) | Furbo |
» | 45 dnevni garancijski rok, ista napakaOddelek: Pomoč in nasveti | 6968 (5511) | Seljak |
» | Vrniti blago v 8 dneh nakupa? Pravice kupca? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23363 (14745) | RejZoR |
» | 45 dnevni rok (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11507 (9049) | čuhalev |
» | graficna kartica in garancija (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6061 (5144) | IvoJan |