Forum » Loža » Davek od pokra?
Davek od pokra?
LordBebo ::
Živjo,
je pri nas potrebno kaj prijaviti dobitke od spletnega pokra?
Hvala za odgovore.
Hvala za odgovore.
- spremenil: LordBebo ()
Ciklamen ::
Če misliš, da pri nas lahko zaslužiš kaj, brez da prijaviš kam, nevem v katerem svetu živiš :) Razen, če je to bilo tako malo...na črno :)
- End of the Post ->
c3p0 ::
Posebne igre na srečo se v skladu s slovenskim davčnim redom obdavčujejo v skladu z zakonom o davku od iger na srečo, ki pa določa, da je davčni zavezanec prireditelj igre na srečo, in ne igralec (prejemnik dohodka). To pomeni, da davka pri izkupičku iz spletnega pokra za slovenskega državljana ni in mu ga posledično torej ni potrebno prijaviti.
Mislim, da to še velja.
Mislim, da to še velja.
Hvala!
Naslednji teden imam razgovor za službo in mi v CV-ju zija večletna luknja, ko sem se preživljal s pokrom ... Sploh ne vem, če bi to omenjal delodajalcu, a kako naj drugače razložim, od kod mi v tem obdobju denar? Ima morda kdo kakšno idejo?
Naslednji teden imam razgovor za službo in mi v CV-ju zija večletna luknja, ko sem se preživljal s pokrom ... Sploh ne vem, če bi to omenjal delodajalcu, a kako naj drugače razložim, od kod mi v tem obdobju denar? Ima morda kdo kakšno idejo?
sandmat ::
Hvala!
Odvisno od področja službe. Če boš moral delat s strankami, lahko to šteje kot pozitivno lastnost.
mgermo ::
Jaz sem se tudi preživljal z pokrom, ampak tega pa v CV res ne bi zapisal, ker v glavah večine ljudi igranje pokra = degenerativni gembler.
oemdzi ::
Živjo,
Čaki malo, ti si se preživljal od pokra, pa ti niti ni jasno glede dobička ali je obdavčen ali ne :/ Imaš pokerpro slovenski forum, če drugega ne. Jaz vem, da ko sem prvega jurja dol dal, sem prebral vse možno o temu, ti pa to danes sprašuješ, ko predvidevam, da imaš vsaj 50k plusa, če si se s tem preživljal več let.
Hvala!
Mene če me vpraša kaj sem počel v temu času, mu omenim poker, sva se celo z enim malce pogovarjala o temu naprej, ker ga je zanimalo, ampak nas je bilo +200 kandidatov, jaz pa brez izkušenj.... Drugače sem pa seveda raje tiho, ker če si res igral poker, potem veš kakšna vprašanja dobiš od tistih, ki mislijo, da se igra celo s kocko.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oemdzi ()
Čaki malo, ti si se preživljal od pokra, pa ti niti ni jasno glede dobička ali je obdavčen ali ne :/ Imaš pokerpro slovenski forum, če drugega ne. Jaz vem, da ko sem prvega jurja dol dal, sem prebral vse možno o temu, ti pa to danes sprašuješ, ko predvidevam, da imaš vsaj 50k plusa, če si se s tem preživljal več let.
Brez skrbi, poznal sem stanje v času igranja, samo zanimalo me je, če je še vedno tako.
shadeX ::
Imaš ljudi, ki sploh ne vejo da je potrebno davek plačat oz. niso še slišali za njega (Ne ciljam na OP-ja v tem primeru).
Kleemen ::
Pri športnih stavah (verjetno isto kot pri pokru) ni potrebno plačati davka. Igram že 10 let, redno izplačujem iz stavnice na trr in nikoli še nič plačal, razen tisto provizijo (3eur), ki jo pobere banka, ampak to nima nobene veze z davkom.
sandmat ::
ZaphodBB ::
Sam morebitnemu kandidatu ne bi štel v minus odličnega znanja igranja pokra. Če ima oseba za seboj celo profesionalno kariero, še toliko bolje zanj.
Bi ga pa močno pretipal, če ni slučajno lažnivec - to pa absolutno.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZaphodBB ()
Sam morebitnemu kandidatu ne bi štel v minus odličnega znanja igranja pokra. Če ima oseba za seboj celo profesionalno kariero, še toliko bolje zanj.
Taki ste redki, je več takih, ki verjetno začne misliti, kako bo stvari iz podjetja s seboj nosil domu, če bo spet začel špilat in dolgove delat, ker si itak gembler To pa da si nehal igrati pa niti slučajno ni zaradi stresa, ampak ogromih minusov. Ja kje pa je ta denar, ki si ga 3 leta delal, ja od zraka sem živel Precej neracionalnih idej sem že slišal, ki so jih doživeli pokeraši z laiki.
Zmagovalna pa je seveda: 1. koliko si zaslužil ? in takoj za temu 2. Koliko pa si izgubul ? Tip je ponavadi še kak ekonomist, ki to sprašuje (bilanca stanja, pa te fore)
c3p0 ::
Nekatere tuje trading firme svoje traderje celo načrtno učijo pokra, ker je dobra šola za risk in money management.
Da svoje poker izkušnje omeniš pri nas na kakem razgovoru, je pa čista tombola, odvisna seveda od razgledanosti intervjuvarja.
Da svoje poker izkušnje omeniš pri nas na kakem razgovoru, je pa čista tombola, odvisna seveda od razgledanosti intervjuvarja.
Roko na srce, sam itak ne bi želel delat za "večino slovenskih firm". Tiste za katere bi želel, pa imajo kadre, ki štekajo kako pomembna veščina je (dobro!) znanje igranja pokra.
dela ::
Na nobene dobitke od iger na srečo igralec ne rabi plačati davka, ampak mora za to po slovenski zakonodaji poskrbeti prireditelj igre na srečo. Itak ni predvideno, da bi kdo na dolgi rok služil s tem, zato tudi ne šteje za dohodek. Igre, kjer je to dejansko mogoče, so bolj anomalija/izjema/v manjšini.
Ales ::
Odgovor je v 4. postu po vrsti. Sam sem bolj ciljal na to, da poker != sreča in čisto odveč pripisal tisto o preverjanju in zakonodaji.
Poker ni igra na srečo. Priznam pa, da nisem šel preverjat, kam ga uvršča naša zakonodaja.
Je bilo edino zasedanje, ki sem ga pred leti spremljal v živo, naši politiki so takšne cvetke govorili, da me je kar strah, če so v vsemu ostalemu o čemer odločajo tudi takšni eksperti.
Sicer pa če je poker gamble, kaj hudiča je potem borzno poslovanje in vse ostale špekulacijske naložbe, kjer lahko prav tako vse izgubiš, je pa tam še manjše število parametrov na katerih lahko temeljijo končne odločitve. Pa pri pokru odločitve nikoli in nikdar ne temeljijo na nepoštenih "insajderskih" informacijah, razen v res sila redkih primerih goljufij(tudi na spletu; UltimateBet room recimo).
Vikking ::
Širša razlaga "posebnih iger na srečo" DURS-a:
http://www.durs.gov.si/si/pravne_osebe/...
http://www.durs.gov.si/si/pravne_osebe/...
hamez66 ::
Tudi poker je igra na srečo. Delno na rezultat vpliva sreča, delno pa znanje. Pri igralcih podobnega skilla ima sreča večji vpliv, če pa je nek igralec bistveno boljši od drugega, ima sreča manj vpliva. Na dolgi rok ima sreča manj vpliva, kot na kratki.
Tudi trejdanje je delno gambling, se pa da trend napovedati na podlagi različnih parametrov. Na podoben način, kot poker. Vsekakor mi je znanje pokra pomagalo pri trejdanju, in trejdanje mi je lažje od pokra.
Tudi trejdanje je delno gambling, se pa da trend napovedati na podlagi različnih parametrov. Na podoben način, kot poker. Vsekakor mi je znanje pokra pomagalo pri trejdanju, in trejdanje mi je lažje od pokra.
To pa zato ker sta Poker in Trgovanje praktično ista igra, imenovana "risk management".
CoreySteel ::
Sicer malo pozno, pa vseeno.
Še ena taka številka je, ki je včasih krožila naokoli, pa sem zdaj iz zanesljivih virov izvedel, da ni bila prava. In sicer koliko se lahko največ naenkrat cashouta na TRR, da tvoj withdraw ne sproži "flaga". Včasih smo vseskozi govorili o znesku 10k $ oz 10k € (že tukaj razlika), prava številka pa znaša 3k €. Sicer kot že rečeno je (online) poker neobdavčen, tako da je v teoriji vseeno. Če pa je kdo ekstra pazljiv, je pa to dober podatek :)
Še ena taka številka je, ki je včasih krožila naokoli, pa sem zdaj iz zanesljivih virov izvedel, da ni bila prava. In sicer koliko se lahko največ naenkrat cashouta na TRR, da tvoj withdraw ne sproži "flaga". Včasih smo vseskozi govorili o znesku 10k $ oz 10k € (že tukaj razlika), prava številka pa znaša 3k €. Sicer kot že rečeno je (online) poker neobdavčen, tako da je v teoriji vseeno. Če pa je kdo ekstra pazljiv, je pa to dober podatek :)
Twitter: @CoreySteel_
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slovenec do $1,3mio na online poker turnirjuOddelek: Loža | 7554 (2360) | CoreySteel |
» | Pokerstars - izplačiloOddelek: Loža | 9293 (3373) | baxon |
» | Online gambling in davek?! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16287 (12380) | superman |
» | V ZDA zasežene domene največjih pokeraških straniOddelek: Novice / Omrežja / internet | 13553 (10352) | amigo_no1 |
» | Igre na srečo in ne-na-srečoOddelek: Loža | 3867 (2418) | preem |