Forum » Loža » Pravni nasveti
Pravni nasveti
_Mortal_ ::
A kdo ve kje bi lahko dobil kakšen brezplačen pravni nasvet. Zelo bi bil hvaležen, ker mi gre že ta Tele$meh na živce!!!
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?
- zaklenil: Ziga Dolhar ()
Upam da je kakšen pravnik med vami. Moj problem je takšen:
Od Okrajnega sodišča iz Ljubljane smo dobili predlog za izvršbo o neplačanih položnicah (glede kabelske naročnini z telemachom) v znesku 57 tisočih tolarjev.
V 15. členu pogodbe piše:
"Pogodba stopi v veljavo, ko jo podpišeta obe pogodbeni stranki. Sklenjena je za nedoločen čas."
Medtem na listini(pogodbi)za soglasje za sklenitev naročniškega razmerja ni niti enega mojega podpisa niti datuma, kdaj bi pogodba začela veljati. Zdaj me zanima kakšne so moje možnosti da tega zneska ne bi plačal, ker sem na tesnem z denarjem.
Od Okrajnega sodišča iz Ljubljane smo dobili predlog za izvršbo o neplačanih položnicah (glede kabelske naročnini z telemachom) v znesku 57 tisočih tolarjev.
V 15. členu pogodbe piše:
"Pogodba stopi v veljavo, ko jo podpišeta obe pogodbeni stranki. Sklenjena je za nedoločen čas."
Medtem na listini(pogodbi)za soglasje za sklenitev naročniškega razmerja ni niti enega mojega podpisa niti datuma, kdaj bi pogodba začela veljati. Zdaj me zanima kakšne so moje možnosti da tega zneska ne bi plačal, ker sem na tesnem z denarjem.
kuglvinkl ::
Pošlji mi vse dopise, ki se tičejo tega (preskenirane) na [...]. Bom videl kaj se da narediti.
Your focus determines your reallity
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
kuglvinkl ::
Samo name ne čakaj! Hočem rečt, išči pomoč tudi drugod.
Your focus determines your reallity
Keyser Soze ::
Pogodba začnme veljati z dnem, ko jo podpišteta obe stranki, razen če ni v pogodbi kako drugače opredeljeno. to je popolnoma jasno.
Pogodba brez podpisa je nična. Če ti osebno nisi podpisal NOBENEGA izvoda, potem pravno formalno nisi stopil v razmerej z Telemachom. Seveda je vprašanje, če slučajno nimajo oni edinega veljavnega izvoda pogodbe(tistega z datumom, podpiso(tvojim in njihovim)).
V primeru, da RES NISI PODPISAL nobenega papirja pri Telemachu(v kar močno dvomim) potem se pritoži zoper predlog. Imaš vse napisano v pravnem pouku.
Če pa si podpisal karkoli, pa se ravno tako pritoži in začni "šparati". Boš vsaj malo časa pridobil.
P.S.: Kaj ti pa piše v pravnem pouku?
Pogodba brez podpisa je nična. Če ti osebno nisi podpisal NOBENEGA izvoda, potem pravno formalno nisi stopil v razmerej z Telemachom. Seveda je vprašanje, če slučajno nimajo oni edinega veljavnega izvoda pogodbe(tistega z datumom, podpiso(tvojim in njihovim)).
V primeru, da RES NISI PODPISAL nobenega papirja pri Telemachu(v kar močno dvomim) potem se pritoži zoper predlog. Imaš vse napisano v pravnem pouku.
Če pa si podpisal karkoli, pa se ravno tako pritoži in začni "šparati". Boš vsaj malo časa pridobil.
P.S.: Kaj ti pa piše v pravnem pouku?
Imam fotokopijo pogodbe in gor ni nobenega podpisa!
Ribicija ::
Samo mislim da bo malo problem v tem da je pozen z dokazovanjem, saj je dobil že predlog za izvržbo od sodišča. Sedaj lahko edino dokazuješ po mojem da sodišču, tam pa potrebuješ odvetnika.
Drugače pa kolikor imam izkišenj v MB-ju ti večina odvetnikov za sam nasvet ne bo računala nič, ker tako računa da boš njiohova stranka ko bo zadeva šla na sodišče. Če pa že računajo pa mislim da je tarifa okrog 5 kSIT.
Drugače pa kolikor imam izkišenj v MB-ju ti večina odvetnikov za sam nasvet ne bo računala nič, ker tako računa da boš njiohova stranka ko bo zadeva šla na sodišče. Če pa že računajo pa mislim da je tarifa okrog 5 kSIT.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pogodbe, pravo itd.Oddelek: Loža | 806 (554) | louser |
» | Telemach priznava kaznivo dejanje a ne ukrepa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 22654 (15656) | St235 |
» | Veljavnost sklepa na pritožbo.Oddelek: Loža | 2867 (2357) | joze67 |
» | Delovne naloge ki niso navedene v pogodbi o delu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18435 (16497) | NonPlusUltra |
» | GVO-jevo zavajanje novih naročnikov ali kaj si dolžan, če ne podpišeš pogodbe? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 15898 (13785) | mojca |