Forum » Zvok in slika » TV- HDMI fuč
TV- HDMI fuč
cekr ::
Včeraj mi je zgleda strela navkljub zaščiti malo trše pobožala tv.
Vse deluje, samo zunanje zadeve preko HDMI ne delajo več. Zunanje enote so OK.
TV je star 8 let iz višje(W) Sonyeve serije.
Zanima me, če se da oz. če se splača dat to popravljat. Ne mislim preveč vlagat v staro zadevo.
Dam raje kakšnega 1k€ za novega.
Vse deluje, samo zunanje zadeve preko HDMI ne delajo več. Zunanje enote so OK.
TV je star 8 let iz višje(W) Sonyeve serije.
Zanima me, če se da oz. če se splača dat to popravljat. Ne mislim preveč vlagat v staro zadevo.
Dam raje kakšnega 1k€ za novega.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
crniangeo ::
si testiral hdmi naprave na drugizadevi ? lahko da so naprave kaputo :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
Dami ::
Meni je lani isto zaradi strele šla hdmi plata na receiverju, pc in tv ostala cela (hdmi povezava pc->rcv->tv). Vprašaj na sony servisu kok pride menjava plate.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Izi ::
Lahko potrdim, da so HDMI vhodi na TV-jih najbolj (preveč) občutljive zadeve na nihanja napetosti.
V samo treh letih mi je skurilo že 4 HDMI vhode. Na enem TV že 2, na dveh TV-jih pa po enega.
TV-ji so različnih znamk in vse je dobro zaščiteno proti strelam. Nikoli ni skurilo nič drugega samo če so prehude nevihte v bližini se HDMI vhodi takoj skurijo. V nevarnosti so samo tisti, v katere je kaj vključeno.
Na srečo imajo TV-ji po 3 ali več HDMI vhodov tako da samo prestaviš na drugega. Popravljal nisem nič, ker mislim, da se ne splača.
V samo treh letih mi je skurilo že 4 HDMI vhode. Na enem TV že 2, na dveh TV-jih pa po enega.
TV-ji so različnih znamk in vse je dobro zaščiteno proti strelam. Nikoli ni skurilo nič drugega samo če so prehude nevihte v bližini se HDMI vhodi takoj skurijo. V nevarnosti so samo tisti, v katere je kaj vključeno.
Na srečo imajo TV-ji po 3 ali več HDMI vhodov tako da samo prestaviš na drugega. Popravljal nisem nič, ker mislim, da se ne splača.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
si testiral hdmi naprave na drugizadevi ? lahko da so naprave kaputo :)
Sem že napisal. Zunanje zadeve so OK.
En HDMI je k sreči ostal pri življenju. Tako da ni tako hudo.
So mogoče kakšni varovalni elementi(varovalke) na tej plošči?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cekr ()
Si izklopil kabelsko pred nevihto?
Ni mi treba pamet solit.
Se pač zgodi, ko ni nikogar doma in varovala zatajijo.
Ko imaš 1x na desetine povezanih škatlic, je zelo verjetno, da ti od kje prileti kakšen elektron viška.
Ne moreš pomagat.
...:TOMI:... ::
Odpri TV in na plati poglej, kateri HDMI cipi so gor. Zamenjas in stvar je resena.
Ali pa zavarujes elektrpnske naprave (na novo vrednost) proti indirektnem udaru strele in ko bo spet sekalo, uveljavljas. Pozor, to je balkanski nacin zavarovalniske goljufije.
Ali pa zavarujes elektrpnske naprave (na novo vrednost) proti indirektnem udaru strele in ko bo spet sekalo, uveljavljas. Pozor, to je balkanski nacin zavarovalniske goljufije.
Tomi
Machete ::
Kakorkoli, ta TV je vreden verjetn okoli 100-200€ delujoč. Za popravilo boš dal 100€. Sem skoraj prepričan, da je čas za nov TV. Boš videl kako je tehnolgoja napredovala in kako so danes lepše slike na enaki resoluciji kot 8 let nazaj. Predvidevam da je FHD. Če pa ni, potem pa sploh ne razmišljaj.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nevihta skurila HDMIOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1365 (799) | Spajky |
» | RT-AC66U_B1 port 3 UnpluggedOddelek: Pomoč in nasveti | 1811 (1397) | TOP |
» | Strela skurila mi vse napraveOddelek: Zvok in slika | 10803 (8145) | RC37 |
» | Strela skurila modem in en LAN port routerjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2942 (2433) | BorutK-73 |
» | Zaščita računalnika, polnilcev, proti strelamOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8290 (7749) | jebiveter2 |