Forum » Hlajenje in modifikacije » Leseno ohišje: the making of
Leseno ohišje: the making of
Temo vidijo: vsi

ajfon ::
Evo še nekaj slikic..
Se že vidi nekaj progresa :)
Sedaj samo še čakam, da dobim še črne plastike za printer, da lahko sprintam noge za ohišje..
Četrta stranica, torej ta, ki še manjka, pride pa iz pleksi stekla..
Moram si res v prvi priliki kupiti nov napajalnik, saj je ta sranje od sranja...
Zanimajo me mnenja, pripombe itd.. Je tisti "znak al neki" od spredaj računalnika primeren oz. v redu? Ker ga lahko dam dol.. Sem študiral da bi dal fan controller tja, samo ga nekako ne potrebujem ...
Lp,
Jan
Se že vidi nekaj progresa :)
Sedaj samo še čakam, da dobim še črne plastike za printer, da lahko sprintam noge za ohišje..
Četrta stranica, torej ta, ki še manjka, pride pa iz pleksi stekla..
Moram si res v prvi priliki kupiti nov napajalnik, saj je ta sranje od sranja...
Zanimajo me mnenja, pripombe itd.. Je tisti "znak al neki" od spredaj računalnika primeren oz. v redu? Ker ga lahko dam dol.. Sem študiral da bi dal fan controller tja, samo ga nekako ne potrebujem ...
Lp,
Jan

dj_uro ::
pri tretji sliki.... bo ploščica s usb vhodi in gumbom za vklop tako (grdo) ven štrlela??
raje poravnaj in pogrezni v ohišje ;)
raje poravnaj in pogrezni v ohišje ;)
vw-klub.si

Janac ::

Napajalc ::
Meni ta luknja nad grafično kartico ne deluje kot spaka ki ima edini namen da jo zakriješ, ampak nekaj kar bo porihtalo ta problem.
011011100111010101100010

Siddh ::
Samo ne F12 ventilatorjev. Sam jih imam in tista dva ki visita iz stropa ohišja, sta začela grdo vibrirati po nekaj tednih zaradi slabih ležajev. Že na novem, če si ga obrnil na glavo, ko je deloval, tako da je vetrnica visela, se je čutilo, da začne vibrirat.

šajtrga ::
Meni ta luknja nad grafično kartico ne deluje kot spaka ki ima edini namen da jo zakriješ, ampak nekaj kar bo porihtalo ta problem.
kako bo porihtalo problem če človek sploh ne more kam zašravfat grafične?
Plus tega OP sem opazil da ti porti pri grafični sedejo direkt na izrezano luknjo - se uštel pri meritvah?

Mogoče sem se res vštlel za kak milimeter, samo vseeno vse paše, saj imam med robom in dvi konektorjem dober milimeter prostora, in se da kabel normalno priklopiti..
Sem bom prišravfal grafično..
lp
Sem bom prišravfal grafično..
lp
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: bluefish ()

Napajalc ::
Šajtrga
Vsaj 2 možni rešitvi, ena je da je mahanizem tak da fixira vse kartice hkrati brez vijakov (razen enega za mehanizem), druga je da pokrije vijake ki držijo kartice.
EDIT: evo rešitec na pladnju
Vsaj 2 možni rešitvi, ena je da je mahanizem tak da fixira vse kartice hkrati brez vijakov (razen enega za mehanizem), druga je da pokrije vijake ki držijo kartice.
EDIT: evo rešitec na pladnju
011011100111010101100010
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Napajalc ()

ok ni mi jasno zakaj je blo to potrebno ven sprintat če bi lahko že pri izrezu zapigali del nazaj kjer je luknja in bi samo navoje not naredil ...

Ata, se bolj okvarja z materiali in lasnostmi itd. in mi je rekel, da je tako najbolje, saj je možnost, da se aluminij raztrga na točki, kjer bi bilo "pigano"..
Drugače sem imel tako jaz tudi v mislih prvo..
Drugače sem imel tako jaz tudi v mislih prvo..

No lej fajn tebi.. Jaz sem se pač tako odločil poleg tega, če naprimer utrgam navoj ali kaj podobnega imam lahko takoj nov del..
poleg tega, bi luknja ki bi morala biti, da pritrdi grafično kartico bila čisto ob robu, tam kjer bi bilo zapigano, in še dodatno oslabim material..
poleg tega, bi luknja ki bi morala biti, da pritrdi grafično kartico bila čisto ob robu, tam kjer bi bilo zapigano, in še dodatno oslabim material..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ajfon ()

še vseeno lahko daš vstavke noter če si v skrbeh da boš potrgal navoje
al pa daš 2-3mm debelino
al pa daš 2-3mm debelino

BorutK-73 ::
Zakaj nisi sprintal kar celo ohišje? Predrago polnilo?
Čungalunga napajalnik?
Čungalunga napajalnik?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()

Printam lahko največ 200x200x200mm..
Kot sem napisal zgoraj moram napajalnik zamenjati najprej..
Se zavedam da je drek
Kot sem napisal zgoraj moram napajalnik zamenjati najprej..
Se zavedam da je drek

m0LN4r ::
Mene spominja na Zalman Z3-plus White iz iverke, če bi obstajal.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()

The Player ::
pohvalno zelo lepo
kako si:
- napeljal/skril kable?
- namontiral HDD? Je dovolj stabilen, če bi PC prenašal naokoli, brez da bi ven padel?
kako si:
- napeljal/skril kable?
- namontiral HDD? Je dovolj stabilen, če bi PC prenašal naokoli, brez da bi ven padel?

Thuban ::
kje imaš pa pritrditev ssdja?
edit.: ah, sem ga našel čisto zgoraj.
Lepo. Škoda se mi zdi da si zgornjo ploščo naredil tako, da se vidi kje se zgornja plošča konča in prednja začne. Je nekakšna luknja vmes.
Všeč mi je končna barvna kombinacjia, izgleda lično.
edit.: ah, sem ga našel čisto zgoraj.
Lepo. Škoda se mi zdi da si zgornjo ploščo naredil tako, da se vidi kje se zgornja plošča konča in prednja začne. Je nekakšna luknja vmes.
Všeč mi je končna barvna kombinacjia, izgleda lično.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thuban ()

Nevem ali neznaš brati ali kaj?
Piše da bom dokupil še steklo kot stranico..
Skos se nekaj buniš......
Skos se nekaj buniš......

oemdzi ::
Znanjost lepša on Taurena, notranjost pač ne (nimaš kaj, tu igrajo vlogo tudi komponente), sicer meni zelo všečno ohišje. Je pa imel Tauren večji potencial, če ne bi v tistih barvah na koncu izgledal kot futuristični čebelnjak

*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Janac ::

Nevem ali neznaš brati ali kaj?
Skos se nekaj buniš......![]()
čakaj malo. Zgoraj si napisal da je to dokončan izdelek. Če ni dokončan se pač ne objavlja slik "dokončanega" izdelka :P
Znanjost lepša on Taurena, notranjost pač ne (nimaš kaj, tu igrajo vlogo tudi komponente), sicer meni zelo všečno ohišje. Je pa imel Tauren večji potencial, če ne bi v tistih barvah na koncu izgledal kot futuristični čebelnjak![]()
Majhen popravek; Taurean.
no ja, ni glih bog.
ps.: sem še enkrat natančneje pogledal slike. Dejansko 1 samcata stranica ni odrezana 100% ravno. Vse je nekaj krivo, milimeterske luknje, manjka material ker si izbral iverko in se je krušilo.
Saj na daleč izgleda lepo, na blizu pa šlampasto. Če ti moje mnenje ni všeč pa tudi prav.
Zgodovina sprememb…

Jaz štekam, da si naredil ohišje, ampak je preveč obično. Slečen zalman, vuala:
Še kable bi skril, pa bi blo od daleč identično.
Zalman White Ikea Edition bi ga poimenoval.
Še kable bi skril, pa bi blo od daleč identično.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…

Če je tebi moje ohišje in to zalmanovo podobno potem res nevem??. Edino kar jaz vidim da je podobno je komponente pač mesta kjer se pritrdijo (mobo, psu)..
Dizajn je pač tak kot veliko ohišij?
Drugače ni milimeterskega odstopanja, vse paše tako kot mora! Mogoče se zdi ker je med stranicami malo luknje zaradi belega zaroba, ampak bom zafilal z belemu kitu
Dizajn je pač tak kot veliko ohišij?
Drugače ni milimeterskega odstopanja, vse paše tako kot mora! Mogoče se zdi ker je med stranicami malo luknje zaradi belega zaroba, ampak bom zafilal z belemu kitu
Zgodovina sprememb…

Vse je podobno, barva, velikost, postavitev, reže. Vidim, da mladini primanjkuje inovativnosti.
Če že mora bit les in kocka:
ali
Sem mnenja, da je možnosti, ki jih narediš iz iverke neskončno še polek standard slečenega belega ohišja.
Vzemi to, kot pozitivno kritiko za naslednjič. Enako Janac. Janac je bil sicer veliko bolj izviren, ima povsem svoj slog, ampak še vedno se preveč držite ustaljene kocke in oblike.
Je že kdo od vas razmišljaš, da bi naredil ohišje iz kokosove lupine za kak Baytrail recimo za tole:
in ga pobrusil in pobarval v tenis žogo, pokebal, košarkarsko žogo.
Think out of the box
Če že mora bit les in kocka:
ali
Sem mnenja, da je možnosti, ki jih narediš iz iverke neskončno še polek standard slečenega belega ohišja.
Vzemi to, kot pozitivno kritiko za naslednjič. Enako Janac. Janac je bil sicer veliko bolj izviren, ima povsem svoj slog, ampak še vedno se preveč držite ustaljene kocke in oblike.
Je že kdo od vas razmišljaš, da bi naredil ohišje iz kokosove lupine za kak Baytrail recimo za tole:
Think out of the box
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…

Velikost, barva, postavitev, reže? a me zajebavaš, če imaš tako slab argument potem je moje ohišje baje podobno stotini..
Daj nehaj nabijati nekih bedarij..
Vzamem kot dobro kritiko, nočem se nekaj braniti, samo se mi zdi, da si čisto sfalil z tem da je kao podobno itd.
Kakorkoli, je kar je, meni je ohišje všeč in to je pomembno!
Daj nehaj nabijati nekih bedarij..
Vzamem kot dobro kritiko, nočem se nekaj braniti, samo se mi zdi, da si čisto sfalil z tem da je kao podobno itd.
Kakorkoli, je kar je, meni je ohišje všeč in to je pomembno!

No pa ti povej, kaj je tako zelo drugače od slečenega zalmana? Rekel si, kot da imaš hude protiargumente?
Imam odprto sliko obeh in gledam z dveh metrov daleč. Zgleda isto.
Imam odprto sliko obeh in gledam z dveh metrov daleč. Zgleda isto.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM

Dej neda se mi okvarjat z enmu individualcu..
Sej če praviš da je isto, je pač isto.. sreča da nisem od uspodaj slikal, saj ima še ceno gor..
Sej če praviš da je isto, je pač isto.. sreča da nisem od uspodaj slikal, saj ima še ceno gor..
Zgodovina sprememb…

dj_uro ::
koji k*rac si prec užaljen? nauči se sprejeti konstruktivno kritiko...
če želiš, ti tudi svoje mnenje napišem... ali pa raje ne...
če želiš, ti tudi svoje mnenje napišem... ali pa raje ne...
vw-klub.si

Dej neda se mi okvarjat z enmu individualcu..
zakaj si potem objavil na forumu?...
vredu, slikaj ko bo res končano. Zafilaj luknje, namesti stranico, potem pa pokomentiramo :)
Zgodovina sprememb…

khm. saj je isto, v osnovi. iste pozicije ventilatorjev in število ventilatorjev na teh mestih, ista barvna kombinacija.
ampak to ni pomembno. Še vedno je tvoje drugačno, ker je pač iz lesa in je končni izdelek videti povsem drugače kot tisto od Zalmana. Že sam barvni finiš izpade drugače na pobarvanem lesu in pobarvani plastiki/kovini.
Dodaj notri še kakšno modro led diodo (najbolje kar ventilator z vgrajenimi led diodami) in bo izgledalo super.
ampak to ni pomembno. Še vedno je tvoje drugačno, ker je pač iz lesa in je končni izdelek videti povsem drugače kot tisto od Zalmana. Že sam barvni finiš izpade drugače na pobarvanem lesu in pobarvani plastiki/kovini.
Dodaj notri še kakšno modro led diodo (najbolje kar ventilator z vgrajenimi led diodami) in bo izgledalo super.
Zgodovina sprememb…

Sem razmišljal da bi dodal ledike.. Samo imam samo bel trak doma.. Ampak tudi najverjetneje nebi zgledalo tako napačno

mah, bela osvetlitev v notranjosti je dolgočasna.

Ena slika pove vec, kot tisoc besed. Ja material je drugačen in posledično barva na njem. Se z ledikami za lazjo predstavo.
No dobr. Ni podobno, je pobarvana iverka.
Od kod ideja, referenca?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM

Iz glave je vse..
Ohišja sta enaka če gledaš na 20 metrov!, Tako kot je moje ohišje podobno še 100 drugim na 20 metrov.. Še vedno ne vidim kje maš ti dejansko neko pdoobnost? Mogoče bela in črna kombinacija to je pa to..
Motherboard je na pač nekem standardnem položaju, psu tudi in ssd tudi nekako.. Ima veliko ohišij vzgoraj desno rack za montažo..
Res še vedno ne vem kje imaš ti nekako podobnost med tistim zalmanom in mojim ohišjem.. Podobno je vsem ohišjem moje ohišje, nevem kaj si si tako tistega zalmana vpiknil v glavo
Ohišja sta enaka če gledaš na 20 metrov!, Tako kot je moje ohišje podobno še 100 drugim na 20 metrov.. Še vedno ne vidim kje maš ti dejansko neko pdoobnost? Mogoče bela in črna kombinacija to je pa to..
Motherboard je na pač nekem standardnem položaju, psu tudi in ssd tudi nekako.. Ima veliko ohišij vzgoraj desno rack za montažo..
Res še vedno ne vem kje imaš ti nekako podobnost med tistim zalmanom in mojim ohišjem.. Podobno je vsem ohišjem moje ohišje, nevem kaj si si tako tistega zalmana vpiknil v glavo

The Player ::
Pol raj reč SVEA edition, IKEA namreč ni naša

Vse je podobno, barva, velikost, postavitev, reže. Vidim, da mladini primanjkuje inovativnosti.
Think out of the box
Se strinjam, treba je težiti čimbolj k izvirnosti-napredku, a tudi izvirnost ima svoje meje in to še posebej v industrijskem oblikovanju. Težko bom dal sedaj iz glave kak dober primer, ampak pri ind. oblikovanju je predvsem na prvem mestu funkcijonalnost in nato šele oblika in temu primerno so se tudi ustvarile neke smernice, kako mora nek predmet biti v neki obliki. V primeru PCja se je najbolj obnesla kocka in kvader.
Zanimivo je tudi pogledat malo komercialno industrijo. Za primer bom vzel avtoindustrijo, sicer boste rekli, da ni dober primer, ker so tu "prisiljeni" ne delati to kar je izvirno, toda to, kar se prodaja, ampak ja tudi tukaj se najdejo biseri, ki gredo "izven okvirjev"
Primer evolucija BMW-ja, kot vidite furajo več al manj skos isti stil oblikovanja (sem pa ke mal spremenijo in potvikajo obliko kot pri večini zahodnih avtih), kar je ljudem všeč in se zato dobr prodaja
Medtem ko pri hondi iz klasičnega avta
Prideš na tole vesoljsko čudo
preskok v oblikovanju v le eni generaciji je očitna
Tut tale nissan juke je marsikomu 6 let nazaj dal "kaj za vraga je to" občutek
kako bi naredil nekvadrast-kockast PC ohišje bi bil zanimiv izziv, a pri primeru z žogo, se tudi tu nebi mogel izogniti kocki, saj bi moral zaradi matične plošče prisiljen narediti kocko, ki bi potem lahko šla v kroglo, ker ne vem kako bi lahko matična plošča stala/se pritrdila na kroglo + en konec krogle bi moral še dodatno prerezati, zato, da bi lahko priključki ven prišli. Sicer na prvi pogled se sliši PC v krogli res "waw", ampak če tko pomisliš, to je le en lik, ki ga vsi poznamo.
Tudi pri tem ohišju recimo, samo stranice bi moral mu dodati pa imaš že kvader, s tem, da predeli za komponente so že narejeni iz kvadrov.
mojih 5 stotinov

nevem kaj si si tako tistega zalmana vpiknil v glavo
Res še vedno ne vem kje imaš ti nekako podobnost med tistim zalmanom in mojim ohišjem..
Dokler boš gledal na zadevo samo iz lastnega zornega kota bo pač tako.
Vidim, da za bunit se imaš veliko voljo in čas, ter biti užaljen, da bi pa pogledal malo drugače pa ne.
Protiargumentov oz. predstaviti svoj izdelek, izpostaviti _drugačnost_ pa ne?
No pa nam povej podrobno, kaj je tako ekskluzivnega razen pobarvane iverke, izvoliš:
Iz glave je vse..
Vidim pa, da razen tega bunjenja neveš predstaviti/izpostaviti svoj izdelek, recimo kakemu podjetniku, ki hodi tu pa bere tvoj užaljene poste. Raje napiši nekaj konkretnega ali pa daj primer.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM

ker govoriš z inženirji, ki se več ali manj vsak dan trudijo narediti nekaj, kar je enako ostalim produktom a vseeno z nečim izstopa.
Ni ga treba tako užaljeno napadati nazaj, pač ne razume kaj je pri tvojem ohišju posebnega, da si ga sploh naredil.
Ali ima super hlajenje? Ali je ultra tiho? Ali ima neke čudne lučke zaradi katerih izgleda lepo? Ali si naredil tudi pisalno mizo in kupil zaslon, tipkovnico in miš, ki se skladajo z ohišjem? Imaš črno/bele zvočnike v sobi in stvar izgleda vesoljsko dobro?.....
pač iščemo dodano vrednost.
Zgodovina sprememb…

V primeru PCja se je najbolj obnesla kocka in kvader.
.....
tukaj se najdejo biseri, ki gredo "izven okvirjev"
Ni treba avte gledat, imaš tudi pri ohišjih miljon:
Janac - recimo, pa še pred njim en kup drugačnih (oldschool radio)
tole: https://slo-tech.com/forum/t648693/p485...
tega vsi poznamo:
itd.
pač ne razume kaj je pri tvojem ohišju posebnega,
Normalno, če pa nič ne ve o njem povedat.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…

sej jaz tudi ne razumem, samo se mi ne da kaj posebno ubadat ker vidim da je takoj užaljen.
Če bi jaz delal leseno ohišje bi recimo vgradil kontrole za nadzor vtrljajev ventilatorjev, na vrhu pa bi naredil še kak dock za telefon. Recimo. Takega univerzalnega, s kablom ki bi tekel direktno v ohišje.
Ampak v konči fazi pa so naši komentari irelevantni. Če je on želel tako ohišje in si ga naredil je to super. Saj ohišje izgleda lepo, tisti Transformer logo je super (čeprav izrezljan zelo slabo).. Who am I to say that its not good... Jaz svojega ohišja nisem naredil že kakšno desetletje.
Če bi jaz delal leseno ohišje bi recimo vgradil kontrole za nadzor vtrljajev ventilatorjev, na vrhu pa bi naredil še kak dock za telefon. Recimo. Takega univerzalnega, s kablom ki bi tekel direktno v ohišje.
Ampak v konči fazi pa so naši komentari irelevantni. Če je on želel tako ohišje in si ga naredil je to super. Saj ohišje izgleda lepo, tisti Transformer logo je super (čeprav izrezljan zelo slabo).. Who am I to say that its not good... Jaz svojega ohišja nisem naredil že kakšno desetletje.
Zgodovina sprememb…

Imamo izdelek, imamo jeznega "oblikovalca", predstavitve pa nimamo.
Iščemo dodano vrednost, kot si rekel.
Sicer, če je ta naš "oblikovalec" star 12-14 let, ga seveda pohvalim za trud in da je funkcionalno vseskup. Pri tehničnem pouku bi imel zaključeno 5 s temle.
Iščemo dodano vrednost, kot si rekel.
Kdor visoko leta, nizko pade
Sicer, če je ta naš "oblikovalec" star 12-14 let, ga seveda pohvalim za trud in da je funkcionalno vseskup. Pri tehničnem pouku bi imel zaključeno 5 s temle.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | GrafitiOddelek: Sedem umetnosti | 4131 (2816) | BivšiUser2 |
» | Polomljena nogica kavčaOddelek: Loža | 1965 (1620) | janezvalva |
» | StandoffOddelek: Pomoč in nasveti | 2629 (1918) | fr4nc |
» | Pošteno prodajanje ponaredka?Oddelek: Loža | 8055 (5703) | vorantz |
» | Ali je ta temeperatura normalna ? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8969 (7788) | Pro_moted |