Forum » Loža » lignji na žaru
lignji na žaru
mkonci ::
Živjo,
a je kdo že pekel lignje na žaru, mislim z ogljem na rešetki?
Prosim za izkušnje, ali so dobri, se spečejo?
kako pa je s polnjenimi lignji, se da isto peč na rešetki...
vsepovsod vidim da se pečejo na plati
a je kdo že pekel lignje na žaru, mislim z ogljem na rešetki?
Prosim za izkušnje, ali so dobri, se spečejo?
kako pa je s polnjenimi lignji, se da isto peč na rešetki...
vsepovsod vidim da se pečejo na plati
#000000 ::
Samo solit jih ne preden jih daš pečt, ker bodo trdi ko guma, soli se jih vedno na koncu.
pečeš pa jih skor enako kot na plati, le obračaj jih bolj prej ker žar ima večjo moč.
Aja pa sej enga ki se ti zdi da je pečen, dol skineš in poskusiš če je OK. tako veš kok jim še menjka, ma ribe, lignji in prsa od aviacije so tko zelo hitro pečeni.
Jest ribo pečem prvo ene 4-5 min na eni, ter obrnem ter še ene 3 na drugi strani in je fertig.
pečeš pa jih skor enako kot na plati, le obračaj jih bolj prej ker žar ima večjo moč.
Aja pa sej enga ki se ti zdi da je pečen, dol skineš in poskusiš če je OK. tako veš kok jim še menjka, ma ribe, lignji in prsa od aviacije so tko zelo hitro pečeni.
Jest ribo pečem prvo ene 4-5 min na eni, ter obrnem ter še ene 3 na drugi strani in je fertig.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
#000000 ::
Ne vem, mogoče, nisem še probal, ampak vem da če jih soliš preded so na krožniku si oplel, trdo ko guma, enako kot vsa drobovina, jetra, ledvička ipd.
mihec87 ::
Z vodo nvm..na plati je najbolš če so čimbolj osušeni ker če teče voda od njih in ko jih daš na plato se "uščijejo" in se začnejo kuhat na pol in je čigumi...Plata mal naoljena pa fajn segreta popečeš na obeh straneh na hiter-dalj pajsaš bol je čigumi...Na žaru bi rekel da ne morejo bit slabi saj da oglje še svoj del..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
Nagi Bator ::
eric_cartman je izjavil:
A ni fora v tem, da ne postanejo gumjasti ravno ta, da jih namočiš v ledeni vodi?
Ce govorimo o svezih lignjih, jih je fajn prej zamrznit, da se zmehcajo. Ledena voda ne naredi lih kaj dosti.
Se pa da tudi brez tega.
mkonci ::
Tnx za odgovore, peku sem polnjene lignje (sunka sir) na zaru na resetki. Na resetko sem dal uno mrezco za pecenje in jih peku priblizno 8min. Men so bili dobri, je pa res da so bili morda mal prevec cigum.
Solil jih sploh nisem ne prej ne pol. Mal mi je sir pobegnu. Edin problem resetke je da lovke ne mores spect, ker bi vse na oglje popadal.
Solil jih sploh nisem ne prej ne pol. Mal mi je sir pobegnu. Edin problem resetke je da lovke ne mores spect, ker bi vse na oglje popadal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšen žar? (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Loža | 229272 (2509) | Zvezdica27 |
» | pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 49129 (12335) | MArkusPrimus |
» | Peka na žaru (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22742 (20979) | Alec999 |
» | Električni žarOddelek: Loža | 19667 (19190) | roko11111 |
» | Peka na žaru - maščoba pada po oglju...? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24156 (21147) | BigWhale |