Forum » Pomoč in nasveti » Abanka in spletni nakupi
Abanka in spletni nakupi
Jerry000 ::
Nekaj me zanima (če ma kdo od vas izkušnje ali nasvet). Pri abanki imam 2 računa. Eden je Visa electron drugi pa maestro. Zakaj imam 2 računa: ko sem bil še v začetku študentskih let sem rekel da si bom naredil kartico za nakupovanje preko spleta, poleg tega sem že imel račun in kartico EnKa. Potem sem račun EnKa zapru in naredil Maestro zato, da lahko na Maestro dobivam denar (z delom), imam osebni račun itd, na Visa electron pa nalagam samo ko kaj hočem kupiti, nekako se mi zdi varno, če kdo slučajno kam vdre in dobi mojo številko kartice. Tako tudi če dobi, je prazna. Ali je to sploh smiselno? Ali naj ukinem Maestro in imam samo Visa electron? Ali obratno, samo da bo za spletne nakupe
popster ::
Sm moral prejet nakazilo od zavoda za zaposlovanje in so rekli da ne morejo nakazat na visa elektron (banka koper)
mihec87 ::
Sm moral prejet nakazilo od zavoda za zaposlovanje in so rekli da ne morejo nakazat na visa elektron (banka koper)
Predplačniška visa?
OP oz jerry če ti tako ustreza oz zdi bolje da imaš ločeno(seveda je bolj varno kot 1 račun za vse) ne vidim problema, slabost je edino to da plačuješ vodenje 2h računov....Da ne plačuješ vodenja dveh računov pa je še vedno ločeno na nekaterih bankah nudijo predplačniško viso cca 10eur za pridobitev-samo spet par provizij nakazil+teh 10eur razdeljenih na neko obdobje pa ni neke razlike na koncu..
popster ::
Predplačniška visa?
ja res, je bla predplačniška visa electron.
Jerry, - imaš aplikacijo od Abanke - abamobi? Lahko prenaša denar med računi.
Imam, poleg tega imam še abanet :), samo zanima me vaše mnenje koliko smisla ima to imeti 2 ločena računa (visa electron - online shopping only, maestro - plača, nakupovanje po fizičnih trgovinah itd).
Gapi ::
Pri Visa elektron so provizije višje kot pri maestro kartici. To je minus za viso. Sploh če dvigneš denar na bankomatu.
Minus maestro kartice je pa da ne moreš plačevat preko spleta.
Za prvo trditev naj me kdo popravi ker nisem ravno siguren. Tako da si obsojen na dve kartici.
Minus maestro kartice je pa da ne moreš plačevat preko spleta.
Za prvo trditev naj me kdo popravi ker nisem ravno siguren. Tako da si obsojen na dve kartici.
No person is rich enough,to buy back his past.
SaXsIm ::
Pa si prepričan, da imaš dva računa? Ali gre samo za dve različni kartici, vezani na isti račun?
Pa mislim, da pri abanki ni razlike v proviziji pri uporabi vise electron ali maestro kartice.
@popster - denarja se ne nakazuje na kartico, ampak na bančni račun. Kartica je potem vezana na bančni račun.
Pa mislim, da pri abanki ni razlike v proviziji pri uporabi vise electron ali maestro kartice.
@popster - denarja se ne nakazuje na kartico, ampak na bančni račun. Kartica je potem vezana na bančni račun.
SaXsIm
bzp ::
Jaz imam tudi dva računa - je kul ravno zaradi varnosti. Na Electron kartico si nakažeš toliko kot rabiš, če gre kaj narobe imaš gor nekaj drobiža in je to to. Nakazilo iz enega računa na drugega je na voljo 24/7 in je prenakazano v minuti ali manj (ravno banka Koper se mi zdi da niti med svojimi računi med vikendom ne moraš prenašat denarja, baba čula, ne trdim da 100% drži).
Vem pa da imaš pri Abanki na izbiro, ali sta kartici na enem ali na dveh (ločenih) računih. Pri drugi opciji doplačaš mesečno en drobiž za vodenje drugega računa (včasih je bilo za študente to zastonj). Meni tisti drobiž odtehta miren spanec ko kupujem kaj na eni xy strani, ki ne podpira paypala.
Ne vem pa če imaš lahko samo Electron brez Maestro kartice - se mi zdi da je Maestro obvezna osnova.
Vem pa da imaš pri Abanki na izbiro, ali sta kartici na enem ali na dveh (ločenih) računih. Pri drugi opciji doplačaš mesečno en drobiž za vodenje drugega računa (včasih je bilo za študente to zastonj). Meni tisti drobiž odtehta miren spanec ko kupujem kaj na eni xy strani, ki ne podpira paypala.
Ne vem pa če imaš lahko samo Electron brez Maestro kartice - se mi zdi da je Maestro obvezna osnova.
Ni, sem imel samo Visa Electron. Potem pa sem ravno zaradi varnosti in hitrega prenašanja (prej sem hodil na banko da sem naložil denar ko sem hotel kaj nabavit). Ampak ja, vidim da je kr smiselno imeti 2 računa
TH321 ::
Zanima me, ce je mozno dvigniti denar z obicno bancno kartico Maestro (ABANKA) v Veliki Britaniji? Skratka obicna kartica ki jih uporabljamo pri nas ...
fosil ::
Možno, ampak ker VB ni v evroobmočju boš plačal provozijo, oziroma neko nadomestilo za dvig.
Tako je!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Visa Electron (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 114178 (33028) | Vetrpiha |
» | Najugodnejša predplačniška MasterCard (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 115337 (43258) | Andro457 |
» | Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 109392 (36439) | PINki |
» | PayPal helpOddelek: Omrežja in internet | 6933 (6099) | rakun24 |
» | visa electronOddelek: Pomoč in nasveti | 8752 (8204) | mihec87 |