» »

Elex

Elex

Furbo ::

Mene tud malo mika tole, preigral gothic2 po dolgem in počez, samo 40€ mi je še mal velik, pa počakal bom na kak patch, ki bo zahteval new game. >:D
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

opeter ::

Furbo je izjavil:

Mene tud malo mika tole, preigral gothic2 po dolgem in počez, samo 40€ mi je še mal velik, pa počakal bom na kak patch, ki bo zahteval new game. >:D


Ja, saj jaz bom tudi še počakal. Itak bo verjetno še kakšen DLC ali dva in čez kakšno leto pa pol pride Complete Edition za 10-15 EUR.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

oo7 ::

Glasba v igri je pa res brezvezna tukaj bi se pa lahko malo bolj potrudili.

Izi ::

DLC-ja ne bo nobenega. Piranha Bytes je to uradno potrdil. Večina igričarjev to dokaj drzno potezo pozdravlja, ker je prakso večjih založnikov iger, kjer par kratkih DLC-jev stane več kot cela igra, treba zatreti.

Kar se tiče pa patchov, pa moram reči, da tako malo bugov kot jih je tukaj nisem videl že desetletja. Se vidi pregovorna nemška natančnost tudi tukaj v programiranju. Verjetno pa je glavno to, da je Piranha Bytes majhna firma z okoli 30 zaposlenimi. Če vse skupaj programira 10 ljudi bo jasno precej manj napak kot če je programerjev nekaj 100 in vsak dela en majhen del kode, ko pa vse zložijo skupaj je pa vse nekompatibilno.
Igra rabi samo malo piljenja. Še največ šlamparije je opaziti pri zvoku. Glasba je včasih odločno preglasna in jo je nujno treba znižati vsaj na polovico, drugače zna preglasiti govor. Zvočni efekti, ko hodiš po različnih podlagah so pa sploh tako glasni, da se včasih kar ustrašiš, ko na primer zabredeš v vodo, da hoje po mivki, ki je nenormalno glasna sploh ne omenjam.


oo7 je izjavil:

Kater level pa si že izi ?

Pri teh igrah sem bolj počasen, večino časa gre za raziskovanje pokrajine in tukaj je res raj za raziskovalce.
Trenutno sem level 20 Outlaw in še vedno srečujem na kupe sovražnikov z mrtvaško glavo, kar pomeni, da so vsaj kakšnih 10 levelov višje.

Kolikor sem slišal se v 1. poglavju zgodbe prileze nekje do level 25. Poglavij je pa 5. Pravzaprav 4 velika poglavja potem pa še zaključno poglavje.
Ampak ker je popolnoma odprt svet se po moje večino stranskih questov opravi že v 1. poglavju.

dolenc ::

"Se vidi pregovorna nemška natančnost tudi tukaj v programiranju."

Sure... Piranha bytes so znani po izpiljenih izdelkih, kjer niti približno ne rabi potem skupnost spatchat zadeve :P

oo7 ::

V prvem delu igre mi je ostal nekaj kvestov, ker so pretežki tako, da sem šel naprej zdaj sem v doom citiju kjer sem spet dobil polno kvestov sem že čisto zgubljen :)) zdaj ne vem več komu naj se ne zamerim...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oo7 ()

Izi ::

Še par koristnih informacij, ki sem jih našel skozi igranje:

- Tudi če delaš queste v nasprotju s kakšno frakcijo ni vse izgubljeno in zadeve lahko popraviš. Je pa to finančno kar velik udarec.
Pri Berserkerjih, kjer sem rešil kar nekaj ljudi, ki bi jih moral ubiti in je v času mojih obiskov izginilo kar nekaj za Berserkerje zelo dragocenih predmetov, sem se na koncu komajda izognil izgonu in prepovedali so mi trgovanje v celem mestu. ko sem vprašal, če mi dajo še eno možnost je Ragnar po dolgem razmišljanju ugotovil, da so krizni časi in mi za izdatno finančno pomoč mestu lahko pogledajo skozi prste. Koštalo naj bi me 2000 Elexitov in bi lahko izbrisal svoje grehe.

- Vsaka frakcija ima 3 različne stopnje pomembnosti ko se jim pridružiš. Za vsako novo stopnjo moraš spet ponovno delati queste za njih. Na vsaki novi stopnji dobiš dostop do novih obleke, ki pa si jim moraš, razen prve, sam kupiti in stanejo celo premoženje. Za obleko druge stopnje sem zapravil kar okoli 15000 Elexitov. Za tretjo menda pride okoli 30000 Elexitov. Le kje bom našparal toliko denarja ko ves čas živim iz rok v usta :D
Pa vsaka nova stopnja je omejena na naš level.
Za drugo stopnjo moraš biti najmanj level 15
Za tretjo stopnjo pa najmanj level 25

opeter ::

@Izi: hja, življenje ni sladkarija.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

dolenc ::

Ja kot je Izi že enkrat napisal, splača se bit lopov in oropat vsazga, ki ga lahko. Pogumnost je zmer nagrajena :). Mojmu Jaxu sicer nikol ne primanjkuje denarja, ker (skoraj) ne kupujem opreme, se vse najde v okolju, še največji problem je, da imam opremo, pa jo ne morem uporabljat.

Jst sem trenutno lvl15, kako urco sem zgubu ko sem se berserkerjem pridružu, prišel do warrior klase, potem pa reloadal stari save... Ker ni tolk bonusa, da bi se (še) odpovedov nevtralnosti.

Moram pa rečt, da sej ni slab špil, nek presežek pa tud ni.
Samo težavnost so slabo poštelal, od vseh njihovih špilov najslabše do sedaj. Začetek bi moral bit malo bolj usmerjen, da vsaj približno veš kam lahko greš in kam ne in česa se lahko lotiš, tko si pa čist zgubljen. Potem zakaj napoji ne dajejo % trenutnega zdravja/mane. Tko pride do tega, da čez čas enostavno odpadejo "lažji" napoji, pač prešaltaš na naslednji nivo, ostale fukneš stran(kaj to prispeva k igralnosti, pojma nimam), s hrano si pa tko nimaš kej pomagat.

Questanje je včasih kar muka ko ne veš kaj bi se lotu(oz se sploh lahko). Quest manager je čist v piz..
Delaš quest, ga narediš, dobiš drugi del, se ne nadaljuje, moraš ročno it v managerja in ga nastavit kot active quest. Čeprov gre za nadaljevanje obstoječega ima drugo ime, in če ga tkoj ne nastaviš, ga boš iskal, ker je tko seznam poln neurejenih questov. Kaj šele, da bi se pojavil kak popup "set active quest", o to pa ne, nismo še tam.

Modeli karakterjev se malo preveč ponavljajo, vsaj za spremljevalce bi naredil unikatne, ne pa da pride nek random NPC do mene, jst mislem da se menem z mojim spremljevalcem, pa je neki čudno, pol šele pogruntam, da gre za drugo osebo :D

En kup enih stvari/izzivov je, ki jih je konkurenca rešila, tale špil pa je nekako ostal v letu 2010 in maš včasih občutek, da se boriš s slabo narejenimi mehanikami, ne pa s sovragi in dejanskimi izzivi igre.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dolenc ()

dolenc ::

Še to sem pozabu iz sebe dat, pa da ne bo preveč solate.

Questi, najbolj pomembna stvar v rpg špilu... so povprečni. Vsaj za enkrat. Od vsega kar sem delov, je bil do sedaj en, ki mi je saj malo ostal v spominu, ko greš z skupino berserkerjev spucat en prehod med območjema. Vse ostalo se giblje nekje v povprečju fetch questov. Spet leta 2010 ne bi blo to nič tazga, ampak vmes sem skončal witcherja, dragon age, mass effect, fallout, borderlands, se pravi špili, ki so pokazal da ne rabijo bit zgolj naštancani fetch questi.

Maš tud kako pozitivno, ko se meneš z enmu berserkerjem, mal pojamra, da mogoče ne bi blo slabo še mal tehnike posvojit. Pa ga potem preslišiš, da se pogovarja z drugim npcjem, da ma en predlog za njega, se bosta v gostilni zmenila. Kasneje ga videš v gostlini čakat in bam čez par dni zveš, da so ga vrgli iz naselja ker se je razmišljal tehnologiji. Kar je recimo dogodek, ki bi ga komot lahko čisto spregledal in vprašanje kolk drugih sem :D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dolenc ()

Ribič ::

Izi je izjavil:

ki še vedno velja za najboljši RPG vseh časov.

Najboljši RPG vseh časov je Planescape Torment.
Vse ribe so mi pobegnile!

Izi ::

dolenc je izjavil:

enostavno odpadejo "lažji" napoji, pač prešaltaš na naslednji nivo, ostale fukneš stran(kaj to prispeva k igralnosti, pojma nimam), s hrano si pa tko nimaš kej pomagat.

Crafting si očitno spregledal. Chemistry je nujen skill za naučit, da potem variš razne napitke in droge. Imamo po 4 stopnje napitkov. Nič se ne meče stran. Dva manjša se vedno da zmiksati v enega večjega. Zastonj, samo do Workbencha moraš stopiti, ne moreš miksati kar kjerkoli.

2x Small Healing Potion = Healing Potion
2x Healing Potion = Large Healing Potion
2x Large Healing Potion = Mighty Healing Potion, ki ti v celoti obnovi zdravje.

Jaz uporabljam še sledeče recepte:
Voda + Healing Herb = Healing Potion
Vino + Healinh Plant = Healing Potion
Liquor + Large Healing Plant = Large Healing Potion

Hrano moraš pa kuhati in peči, da postane uporabna. Rabiš recepte. Za kuhinjo pa uporabiš Campfire.
Nekatere kuhane zadeve ti poleg zdravja dajo še +Armor ali +Resistance. Če ne drugega se pa finančno izplača, da sestavine, ki drugače stanejo par Eleksitov skuhaš v kosilo, ki ga potem prodaš za 25 Elexitov.

dolenc ::

Craftam in kuham, vseen se mi zdijo odveč :)

Še najbol simpl je, če jih od trgovca nabaveš na zalogo, kupeš pač primeren rang, surovin mi pa tko zmer kej primanjkuje, kljub temu da stalno pobiram po tleh ko klošar.

Izi ::

dolenc je izjavil:

surovin mi pa tko zmer kej primanjkuje, kljub temu da stalno pobiram po tleh ko klošar.

Scavenge je vedno bil bistvo vseh Piranha Bytes iger. Pobrati je treba vse kar ni pribito. Naš nahrbtnik je neomejen s težo. Medtem ko pri drugih RPG-jih razmišljamo kaj se splača pobrati, pri Piranha Bytes razmišljamo kaj se splača prodati.

Opazil sem, da se sovražniki občasno respawnajo. Tudi rastlinice se mi zdi, da včasih ponovno zrasejo. Oboje je pozitivno, ker v igri ni level omejitve in igre ni konec ko končaš z zgodbo. Teoretično se torej lahko naučiš vseh skillov in si vse atribute nabiješ preko 100 in postaneš vrhovni Bog v deželi.

Kar se tiče denarja je po moje dolgoročno najboljši skill Animal Trophies, ki je na videz nepotreben, ampak glede na količino pobitih divjih živali v igri, ki se občasno respawnajo, je finančno najbolj donosen skill. Brez tega skilla je vse kar dobiš iz živali vredno maksimalno 10 Elexitov, z Animal Trophies na 3/3 pa ti prav vsaka oplenjena žival prinese več kot 100 Elexitov, ko prodaš trofeje. Greš za pol ure na lov pa zaslužiš več tisočakov 8-)
Zraven lovca lepo sodi še Personality skill Experienced Hunter, ki ti prinese dodatne izkušnje pri pobijanju sovražnikov :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Bolf3nk ::

Končno začel spet igrat nek rpg.... Razn animacije, mi je špil OK. Več bomo videli :)

Škoda da so noter vsa te puške in ostale stvari... da niso ostali pri hladnem orožju :)
oh ta gothic :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bolf3nk ()

oo7 ::

Trenutno delam za Outlawse proti Klerikom :P

dolenc ::

A te je Nasty prepričala?

Jaz sem se odloču za klerike. 80% zato ker majo najlepši gear, 10% zato ker so vse 3 frakcije bedne, 10% pa zato ker so odgovorni za nastanek albov, tko da sumem da bom tle največ zvedel, če bom insider.
V Fallout 4, dejansko nisem vedu keri so vredu oz majo manj slabih stvari, zmer je bla kaka malenkost. Tle je vse jasno, da majo vsi probleme, tko da izberam čist egoistično :).

oo7 ::

Nasty še nisem srečal.

Sem pa v Doomed city dvakrat potegnil z Outlawsi zdaj pa ne vem koliko škode sem z tem naredil. enkrat, ko sem ,d a Outlowm Id kartico in stražarja sem peljal pred outlawe, da so ga ubili in obarkat mi je napisalo, da sem izbral stran v konfliktu.

Izi ::

Kleriki sploh niso tako slabi kot sem sprva mislil. Queste imajo, vsaj po mojem mnenju, najboljše.

Nasty je en najbolj odštekanih likov. Najbolj sem se smejal, ko so Kleriki zaradi pomanjkanja svojih vojskovodij, iskali poveljnika, ki bi njihovo vojsko peljal v boj proti Albom in sem za šalo predlagal Nasty potem pa so jo Kleriki kar sprejeli ;((
Boj je bil kot iz vojne zvezd, roboti, laserji in plazma so švigali iz obeh strani na sredi pa jaz in Nasty. Jaz v razcapani opremi s cel kup zarjavelega železja, Nasty pa skoraj naga in s sekiro, sva jurišala nad velikanske sovražnikove robote :))
Grdo smo izgubili. Albi so nas zmleli. Sem ugotovil, da je to quest tam za level 30+

dolenc ::

Aha v mestu si še, ja tle je mal mineštra. Jaz sem se nehal vtikat pa sem šel naprej raziskovat, premaknilo se pa tko še ni nč, še kar chapter 1 :). Tud opazu nisem da bi kej odločitve znotraj mesta vplivale navzven(zaenkrat). Nasploh se mi zdi, da lahko kar precej krmariš med vsemi tremi "frakcijami" in delaš po svoje, pa se da zmer nekako skozi pridet brez večjih posledic, koga podkupiš, mal se zlažeš pa je :P

Sem pa mnenje o hrani spremenu, zdej si lepo burgerje pečem pa je zdravja koker češ.

Izi, jst sem bil lvl17. Kaj naj rečem, two handed sword, pa burgerji, pa smo vse posekal :D. Pa tiste "one time force/magic" od Albov se splača uporabljat. Sem glih dal snemat, k se mi je zdel da bo zanimivo.

dolenc ::

Tkole je pa nekak zdej stanje, čist v vse se še ne morem utakent, kašno žabo pa že lahko pospravem :D

oo7 ::

dolenc je izjavil:

Tkole je pa nekak zdej stanje, čist v vse se še ne morem utakent, kašno žabo pa že lahko pospravem :D



Jaz se z takim, ko imaq smrt matram par minut in ga komaj opraskam sem level 10. Ti pa vidim, da jih precej z lahkoto sesujes :)

A si kupil ali našel vso to opremo? :)

Jaz nisem našel še popolnoma nič od oklepa našel sem en hud lok, ki ga ne morem uporabljat, ker rabi 70 strenght in en hud dvoročni meč, ki tudi potrebuje ogromno atributov.
Malo sem se zaj, ker sem atribute razdeljeval bolj enakomerno zdaj jih moram bolj v strenght, da bom lahko uporabljal ta orožja.

oo7 ::

Veste kaj me še zanima ali je kakšen atribut za boljšo stamino?

Je kdo že nadgradil atribut za mining?

hiše, ki so v zelem plinu to je najbrž radiacija tam notri se najbrž skriva veliko uporabnih stvari?

dolenc ::

V tem posnetku ene 10m stran je en trol k me zlom k zobotrebc, tko da čist odvisno kje si in koga izbereš, sem hotu še to posnet, pa ni šlo po planu :D

Tko na uč, se okol levela 15-17 šele začne premikat, do takrat ziher že kako orožje nabereš, da veš potem v katere točke moraš razporedit. Kej dost ne moreš zajebat, ker do 30 točk so tko pocen, hudo daleč od te meje pa zih nisi. Tud z elex napitki si lahko potem pike nabiješ, tko da šparej jih dok ne veš kaj z njimi narest. Ko sem se frakciji pridružu sem mel dejansko ene 40 pik viška, pa potem ko so kej od mene zahtevali, ali pa sem rabil za kak skill hitro notri zmečeš. Do takrat se pa pač "mučiš" z obstoječo opremo.

Jaz sem večinoma dal v strength pa dexterity, ostalo po potrebi, če rabim za armor ali kak skill.

Oklep dobiš lahko nek osnoven, neke majce/hlače varjante, ampak načeloma nič dobrega dok se ne pridružiš eni izmed frakcij. Jaz mam zdej ves gear kupljen, orožje vzameš osnovno pa ga nadgradiš, armorja pa tko ni v naravi.

Nisem čist ziher kaj na stamino vpliva, pa tko tud nima veze, ker ko si enkrat dovolj močen, tko veš do kje lahko combo narediš in vmes (če je sreča) že kak pade, drugače pa jetpack da prideš do sape pa spet nazaj v combo. Pa če combo zaključeš z heavy attackom jih odbije, to da dobiš čas da zadihaš.

Je pa zdej dost bolš igrat, še zmer moraš zbirat kaj lahko in kaj ne, ampak vsaj ni me vsega strah, vse tri frakcije dovolj poznam, da sem lahko malo bolj predrzen pri svojih odločitvah in na glupe mehanike(inventar, quest log) sem se nekako navadil.

Izi ::

oo7 je izjavil:

Veste kaj me še zanima ali je kakšen atribut za boljšo stamino?
Atributi v tej igri ne delajo nič uporabnega, ampak so tam samo za odklepanje skillov in opreme.
Za povečat stamino imaš Survival skill, ki se imenuje Stamina. To je nujen skill. Pa kakšen prstan in ogrlica ti tudi povečata Stamino.

oo7 je izjavil:

Je kdo že nadgradil atribut za mining?
Za kopat rudo uporabljaš štemarco. Upam, da si to ugotovil. Skill Mining ti samo poveča količino nakopane rude.

oo7 je izjavil:

hiše, ki so v zelem plinu to je najbrž radiacija tam notri se najbrž skriva veliko uporabnih stvari?
Zelena meglica je strup. Radiacija je brezbarvna ima pa zvok Geigerjevega števca. Ko začne hreščati boš takoj vedel, da si zašel v radiacijo.
V igri so 4 nevarni elementi in za vse štiri obstaja zaščita. Radiation Resistance, Fire Resistance, Frost Resistance, Poison Resistance, pa pri Outlawih lahko kupiš plinsko masko, ki ima tudi zaščito za vse 4 elemente.

dolenc ::

To še napišem pol pa neham spamat :)

Zgleda je špil namenoma tako naštiman, da v vseh treh frakcijah ne nadeš "tisto pravo", vsi majo neke pomankljivosti. Kleriki perejo možgane in so verski fanatiki. Berzerkerji te fuknejo vn iz naselja, ker te verjetno čaka smrt, že sam če omeniš tehnologijo. Pri outlawih je sam dobiček pomemben, tud če kak ekstra umre, ni panike.

Ampak kljub temu, se pri vseh treh najdejo ljudje(ok no NPCji :D), ki imajo nek pozitiven pogled znotraj obstoječih pravil frakcije. In očitno ni naključje da je tako...

Špil je tehnično res malo zaostal, vid se pa da so talenti, tko kot so bli pri gothicu, in bolj kot špilaš, več detajlov opaziš.

The Player ::

mene pa zanima s čim se splača igrat igro?

tipkovnica + miš

ali

gamepad

Kje je boljši občutek?

oo7 ::

Izi je izjavil:


V igri so 4 nevarni elementi in za vse štiri obstaja zaščita. Radiation Resistance, Fire Resistance, Frost Resistance, Poison Resistance, pa pri Outlawih lahko kupiš plinsko masko, ki ima tudi zaščito za vse 4 elemente.


Še dobro potem, da nisem točk vlagal v te atribute če se, da z plinsko masko :D

Hvala

dolenc je izjavil:

To še napišem pol pa neham spamat :)

Zgleda je špil namenoma tako naštiman, da v vseh treh frakcijah ne nadeš "tisto pravo", vsi majo neke pomankljivosti. Kleriki perejo možgane in so verski fanatiki. Berzerkerji te fuknejo vn iz naselja, ker te verjetno čaka smrt, že sam če omeniš tehnologijo. Pri outlawih je sam dobiček pomemben, tud če kak ekstra umre, ni panike.

Ampak kljub temu, se pri vseh treh najdejo ljudje(ok no NPCji :D), ki imajo nek pozitiven pogled znotraj obstoječih pravil frakcije. In očitno ni naključje da je tako...

Špil je tehnično res malo zaostal, vid se pa da so talenti, tko kot so bli pri gothicu, in bolj kot špilaš, več detajlov opaziš.



Si že odkril tisto vas kjer lahko pošlješ svoje kompanjone v obrambo vasi? Mene zanima če kakšnega pošlješ če ga potem kasneje lahko še vzameš za kompanjona? :)

The Player je izjavil:

mene pa zanima s čim se splača igrat igro?

tipkovnica + miš

ali

gamepad

Kje je boljši občutek?



Jaz kar malo kombiniram. Igram z gamepadom menu in zemljevid pa upravljam z miško itak tako preklopi ali se dotakneš miši ali gamepada.

Če ukradem meč Raganrju so kakšne posledice? :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oo7 ()

dolenc ::

Ko jih pošlješ v vasico se ubistvu preseleš iz tistega začetnega tabora v tole vasico.

Izi ::

oo7 je izjavil:

Če ukradem meč Raganrju so kakšne posledice? :P

Ja, opazi da je meč izginil ravno takrat ko si prišel ti in čeprav ti kraje ne more dokazati si pri njem nakoplješ kar velik minus, če misliš postati Berserker.
Meč v vsakem primeru ukradi.
Če se ne misliš priključiti Beresrkerju potem meč brez skrbi odnesi tistemu, ki je krajo naročil.
Če pa se misliš pridružiti Berserkerjem pa je ena fora. Meč ukradeš in ga potem ves nedolžen izročiš Ragnarju, rekoč da si preprečil krajo in Ragnar te ves vesel, ker si rešil tako dragocenost pred lopovi, nagradi z 200 Elexiti >:D

oo7 ::

Hvala izi sem ukradel in vrnil meč ;)

oo7 ::

Če kdo ne bo našel kakšđnega teleporterja

oo7 ::

Sem kupil gas masko ampak mi ni pomagala pri strupu zeleni meglici.

Moram pa rečti, da mi je igra čedalje bolj všeč. Začetek je res težak potem pa kar nekako steče :)

killer86 ::

Meni je tudi všeč Elex, sicer ima igra nekaj pomankljivosti in napak, ampak me kar vleče k igranju. Se pa vidi da je to tipična PB igra, ki nekaterim ne leži. Zaenkrat lvl 11 :)

oo7 ::

Mogoče kdo ve kako se pri granatah in puščicah menja mode, ki so v levem spodnjem kotu?

dolenc ::

R1 na gamepadu

Izi ::

oo7 je izjavil:

Mogoče kdo ve kako se pri granatah in puščicah menja mode, ki so v levem spodnjem kotu?
Jaz prvo kar naredim pri vsaki novi igri grem v nastavitve in si ogledam "Key bindings". Tako sploh vidiš kaj imaš na razpolago.
Za lenobe: med različnimi municijami preklapljaš s tipko F, reloadaš pa s tipko R.

dolenc ::

Ziher si tud od kinderjajčka navodila najprej prebral.. Be a man :P

oo7 ::

Izi je izjavil:

oo7 je izjavil:

Mogoče kdo ve kako se pri granatah in puščicah menja mode, ki so v levem spodnjem kotu?
Jaz prvo kar naredim pri vsaki novi igri grem v nastavitve in si ogledam "Key bindings". Tako sploh vidiš kaj imaš na razpolago.
Za lenobe: med različnimi municijami preklapljaš s tipko F, reloadaš pa s tipko R.


Jaz pa pred nobeno igro ne grem v nastavitve in gledati za kaj je kakšna tipka tja grem če ne vem in sem tudi šel ampak nisem našel zato sem tukaj vprašal:)

dolenc je izjavil:

R1 na gamepadu


Hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oo7 ()

dolenc ::

No jst sem jo skončal. Tko kot sem že iz štarta reku, ene 7 si zasluž.

Največjo hiba tega špila je neuravnoteženost težavnosti, dejansko rabiš 20 ur trplenja, ne raziskovanja, trplenja, da se nabildaš. Potem šele lahko začneš normalno igrat, ne da izkoriščaš buge v gameplayu.

Prav tako določeni atributi in višino le teh za orožje, nima nobenega smisla. Zastopem postopno napredovanje kot ga je imel recimo gothic 1/2, ampak to da maš gear in ga sabo nosiš 20 ur, pa ga ne moreš uporabljat, ker potrebuje nehumane statse.
Ko pa prideš do dovolj pik, pa nek common sword z enim ugrejdom dela več damagea.
Tko da čist izgine smisel loota, ki ga najdeš v naravi.

Prvi chapter sem igral nekaj čez 30 urc. Dejansko sem naredu vse že v prvem chapterju, v drugem sam še tiste dodatne dve misije in evo sem bil že v tretjem. In potem še tle dodatnih par misij, pa smo v četrtem :D, novih stranskih misij ni blo. Vse skupaj sem ponucal dobrih 40 ur, pa sem si kar uzel čas, ni čist res tisto "if you rush through it". Fora pa, da drugače, kot da praktično vse stranske misije narediš že v prvem poglavju, nit ne moreš, ker si drugače prešvoh, da bi napredoval v glavni zgodbi.

Ta srednji del špila je tud najmočnejši, zgodba se začne premikat, postane zanimivo. Ampak potem, ko bi moglo najbolj žgat. Meh... Slabo speljano, se mi zdi, da jim je budgeta zmanjkal, pa so zaključli.

Edino vprašanje, k mi je ostalo je kdo oz kaj je Callan, mam svoje sume, ampak bom poguglal ko bo kak wiki al pa kej.

Sam gameplay(combat) nit ni tko slab(melee, ko dobiš enkrat jetpack gap-closer, ranged je crap), največji problem ma s skupinskim AI, pri večjem številu sovražnikov včasih napadi nimajo smisla in enostavno ni "counterplaya."

Se splača preigrat, če vam je dober ta žanr, tko primanjkuje takih špilov, ni pa nevem kaj, in ko prideš do konca, še tisto zadnjo misijo narediš, potem pa se ti ne da več z Elexom ukvarjat :D

oo7 ::

Si pa hitro končal 40 ur?
Jaz sem trenutno pri 24 urah.

Izi ::

dolenc je izjavil:

Vse skupaj sem ponucal dobrih 40 ur, pa sem si kar uzel čas, ni čist res tisto "if you rush through it".

Pri takih igrah hitrost ni vrlina. Sicer to pravijo večinoma ženske, ampak Elex ima okoli 400 questov, ko narediš 300 questov te obvesti, da si dobil achievement za 300 končanih questov. Brez tega achievementa si daleč od končanja igre.
Ne mi reči, da si naredil vsaj 300 questov v 40 urah. Povprečno se končuje en quest na 15 minut, kar znese okroglih 100 ur samo za queste, če hočeš končati čisto vse.
Če pa se lotiš še ostalih achievementsov, kot so zaslužiti 100.000 Elexitov, ubiti 1000 monsterjev in se naučiti vseh skillov pa gre vsaj 120 ur :D

dolenc ::

Ni se mi šlo za brzino, tudi ne za dolžino, pač špilov sem :)

Siguren nisem vseh naredil, jih pa tud nisem več našel. V domed city se mi recimo ni nič zgodilo, kljub vsem "your actiones ..."

Izi ::

Zaradi očal so v tej igri vse kapuce in čelade praktično neuporabne. Vsak pravi avanturist vedno nosi samo očala in to kar 4 različne, ki so jih moraš ves čas izmenjevati. Za vsako priložnost namreč rabiš druga očala. Zaenkrat sem našel 4 različna in po moje je to vse, saj kaj drugega praktično ne rabiš.
Po uporabnosti gredo takole:

1. Sunglasses - Ta zaznajo ves loot in ga obarvajo modro. Verjetno najbolj uporabna očala. Nujna za raziskovanje vsakega novega področja, še posebej v več nastropnih stavbah brez teh očal ne opraviš nič.

2. High Tech Sunglasses - Ta ti dajo skill Sixth Sense, kar pomeni, da na minimapi vidiš vse sovražnike daleč naokoli. Nujna očala ko se odpraviš na lov. Dokler si seveda ne moreš privoščiti tega Survival skilla, ki rabi 60 Cunninga in 40 inteligence, kar ne bo kmalu.

3. Classic Sunglasses - Ta zaznajo vse kar je živega in obarvajo zeleno. Nujna očala ko se ponoči odpraviš na tatinski pohod skozi mesto in okradeš vse speče ljudi in prepovedane predmete po sobah. Pa za nabiranje zdravilnih rastlinic so tudi nujna.

4. Modern Sunglasses - Ta zaznajo vse robote in Meche in jih obarvajo rdeče. Zaenkrat nisem našel kakšne pretirane uporabnosti. Tistih velikanskih Mechov tako ali tako ne moreš zgrešiti. Uporabno edino če hočeš v mestu pri Klerikih na hitro ločiti robote od ljudi.

oo7 ::

Izi je izjavil:



1. Sunglasses - Ta zaznajo ves loot in ga obarvajo modro. Verjetno najbolj uporabna očala. Nujna za raziskovanje vsakega novega področja, še posebej v več nastropnih stavbah brez teh očal ne opraviš nič.



Men pa ni bilo jasno zakaj vidim vse gobe in stvari po hiši :)

oo7 ::

Pregled: ELEX

Izi ::

Na Steam je ravnokar prišel nov popravek velikosti 712 MB

ELEX Version 1.0.2846.0
Update October 27th 2017

Changelog:

Engine
- Crash fix for systems with more than 16 logical CPU cores.
- If savegame limit is reached, “Create new savegame” is hidden. (limit is 99)
- Fixed saving for all Windows user.
- Fixed some freezes in tutorials. The tutorial won't be shown if the corresponding key bindings are not valid.
- Fixed saving after the Big Bang fight was not possible.
- Fixed pink water on some older AMD/ATI graphic devices.
- Fixed game freeze when you try to interact during an evade roll.

Quests
- Fixed permanently angry NPCs.
- Kral has now a quest marker for the Mana shrine quest.
- Jax gets the correct award from Reinhold when joining the Clerics.
- Bullet and Lucy don't die immediately when they encounter an enemy.
- Fixed quest targets when fighting in the arena.
- Trevor now gives Jax the correct reward, depending on his actions.
- Mad Bob’s dialogue is now in the correct order, taking the Jax’s actions into account.
- Jack will change his daily routine if Jax killed Hopkins and his bandits. Furthermore, the dialogue regarding Volkmar’s weapon now works properly.
- The quest involving Riley, Darrel and Paige is closed correctly now. (Might be necessary to sleep in a bed to trigger this fix.)
- Fixed a plot killer for a certain ending of the game. Talk to Logan twice, in case of having this issue in your save game.
- Bill will now return to his hut after the player killed Vance and talked to him about the situation.
- Martha will now not quit the dialogue, after Jax buys food from/trades with her - therefore she will now update the Legate situation if the player choses the ENDE/END dialogue option.
- If the player has joined the Clerics and talks with Darrell, he will now offer a quest for the player. If the player already spoke to Darrell and had only his standard sentence to say, he only must talk to Darrell again and then Darrell will offer the quest for the player.
- Nasty will no longer interfere in the battle between Player and Kid.
- Map Target Ethan/Volkmar will now be removed correctly during the mission: Scrap Delivery.
- Jack has now Volkmar’s Weapon in his inventory.
- If you ask Jora if it's lawful to take the laser rifle, while he has a Smalltalk with Stormson, both should continue their Smalltalk. If this situation already happened, Jax must talk to Stormson again until he has nothing to say anymore and Jora will return on his Smalltalk routine.
- Now Angrim at waterfall is teleported back to his current daily routine point.
- Sometimes Stormson, Eli, Wolf and Oswald were at wrong positions. Now they are teleported back to their daily routine points.
- Fixed a bug that prevented Jax from joining the Berserkers.
- Fixed Crony U5 mission. Now he won't get lost in certain locations.
- Kallax gives additional main plot background information at showdown with him.
- Fixed some time related quests.

World
- Removed wrong weather zone in the Hort.
- Corrected some items that were stuck in the ground.
- Fixed some minor graphical issues with some of the Berserker armor.

Game
- Now party members will be more helpful during combat.
- Enemies now have better targeting. They shouldn't shoot at walls or objects anymore.
- Now there is an option to deactivate the double-click evade roll. To enable this option, you must assign a key to the evade option in the key bindings.
- Human enemies can attack with low stamina now. This should prevent some issues with enemies doing nothing while they have low stamina.
- Now you can transfer chunks of tens in the trade menu.
- Fix for haggler perk. You can buy every item now.
- Fixed helmets being in front of the camera while looting a chest.
- Exploit fix with crafting energy reserve.
- Fixed equipped weapons. They weren't destroyed when you salvage them.
- Fix where you get an 2h Hammer instead of an 2h Sword at the crafting table.
- Fixed duplicated key binding page.
- Fixed the needed skill to upgrade the chain saber.
- Fixed evade tutorial. It has caused a slow-motion effect for 10 seconds.
- Elex and Elex Potions now show a message that your Cold has increased.
- Fixed Perk Bookworm. Now you get XPs for reading letters and books. Reading Letters without the Perk will also give Jax some XP now.
- Party members don't move around when the player is in a dialog.
- Fix for some wrong loading hints.

Achievements
- "Honorary Citizen" is now given after 80h of playtime, not after 1h

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Izi ::

Dober patch.
Edini zbugan quest, ki sem ga imel do sedaj so popravili. Izgnani Berserker Stormson, mi je prej na poti h Klerikom obtičal nekje redi vulkana, je sedaj uspešno prišel v Hort in sem lahko zaključil quest.
Naš soborec, ki se je prej pridružil boju ponavadi ko je bilo že vsega konec, sedaj reagira bistveno hitreje in je že skoraj uporaben :D
Pa branje naokoli ležečih papirčkov in knjig sedaj prinese po 10 XP, tako da je tudi skill Bookworm, ki poveča XP pri branju, sedaj smiseln, ker prej ni delal ničesar, ko nismo dobivali XP za branje.

oo7 ::



Zakaj ne morem nadgradit na level 2, ko pa imam vse zeleno ? :| Je to kakšen bug ali sem kaj spregledal?

Gejspodar ::

oo7 je izjavil:



Zakaj ne morem nadgradit na level 2, ko pa imam vse zeleno ? :| Je to kakšen bug ali sem kaj spregledal?



To te lahko navadi samo trainer.
Dialog opcija "Can you teach me something?"


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Outcast Reboot HD (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
727263 (227) dolenc
»

Dying Light 2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
18323745 (630) yayo
»

Divinity: Original Sin (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
13625869 (9634) Jerry000
»

Risen 3: Titan Lords (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11119338 (11521) opeter
»

Risen II: Dark Waters (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
9417104 (12376) kratos

Več podobnih tem