» »

Telemach mobilna telefonija

Telemach mobilna telefonija

««
8 / 13
»»

Lonsarg ::

Telemach je poleg nakupa Tušmobila za cirka 100 miljonov dal še cirka 100 miljonov za omrežje. Če zgodbicam o izboljšavah ne verjameš verjemi da tako podjetje ne da zastonj toliko miljonov;)

Aja, pa že v časih Tušmobila je testirano z vožno z vlakom po rovtah Mobitel zgolj nekaj 10% dlje držal signal, me je kar razočaralo ko sem pričakoval bolj opazno razliko.

Skratka ja, je Telemach seveda tretji operater po omrežju, ampak je very close tretji, dejansko so vsi trije zelo zelo blizu, to ima Slovenija kar srečo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

roberto1 ::

Z mms-i je bila še lansko leto tudi še pri meni občasno štala. Odkar imam en APN nastavljen, kot je na njihovi strani deluje vse bp. Res, da veliko menjavam telefone in morda včasih tudi kak telefon kaj zafrkava.
Drugače pa - za denar mislim da nudijo kar dober servis. Vsi pa vemo da imajo lahko vsi velike težave, kar je bilo evidentno ob letošnjem izpadu Telekoma (ki so ga skomunicirali in reševali precej telemachovsko):)))))
Someday never comes!

jusv ::

Tudi jaz lahko potrdim, da je signal res na nivoju. V zadnjem letu mi ni nikoli vrglo na roaming, tako da pokritost je. Hitrost omrežja je tudi zadovoljiva, imam večino časa 4G, v zadnjem času pa večkrat opazim tudi 4G+ na mobitelu. Zato jaz ne bi govoril o tem, da je telemach tretji, ampak, da so si vsi operaterji po omrežju: tam-tam. So verjetno zakotna območja v Sloveniji, ko en operater boljši od drugega, ampak to so kot rečeno: zakotna območja.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

miko22 ::

Jaz se spogledujem z Telemachom, ker v mobitelovem omrežju(uporabnik izimobila) imam težave z 3G/4G Cena in storitve ok.
Telemach mi je "posodil" SIM kartico da testiram omrežje.
Izimobil imam hitrost v MB(Tezno) 41/5, dočim telemach dosega 12/0,5

Bom še testiral druge lokacije, samo zaenkrat nisem zadovoljen

roberto1 ::

miko22 je izjavil:

Jaz se spogledujem z Telemachom, ker v mobitelovem omrežju(uporabnik izimobila) imam težave z 3G/4G Cena in storitve ok.
Telemach mi je "posodil" SIM kartico da testiram omrežje.
Izimobil imam hitrost v MB(Tezno) 41/5, dočim telemach dosega 12/0,5

Bom še testiral druge lokacije, samo zaenkrat nisem zadovoljen

Zanimivo, v MB (Tezno) z brezveznim telefonom brez B20 (Meizu) mi je danes na Telemachu na LTE bandu 3 namerilo tole. Maks mi gre do 50/25.
 telemach

telemach

Someday never comes!

Koko007 ::

Mislim da je hotel rečt ds telemach med gostovanjem pri telekomovem omrežju.

Mislim da je hotel rečt ds telemach med gostovanjem pri telekomovem omrežju.

Daniel ::

Jaz imam težavo, ker sem ravno med dvema Telemach oddajnikoma na nerodni lokaciji in mi povsod kjer sem med kakimi stenami signal pade na 0 in potem dobivam SMSe o nedosegljivosti. Roaming pri mobitelu medtem deluje solidno, ker je oddajnik na malce boljši poziciji.

Torej 3 km levo in 3 km desno imam Telemach oddajnik (oba LTE) pa mi to bolj malo pomaga (isto Simobil, ker so na istih stolpih), Mobitelov pa je kaka 2 km zračne linije pa boljša pozicija in dela ok. Če kdaj ukinejo nacionalni roaming bo kar problem zame.

Verjetno se bo NR pustil lih zaradi takih primerov, kot si ti. Tako da ti ni treba skrbeti. Verjetno pa stopiš na balkon ali stopiš k oknu in signal šopa na polno, ane?

chucki ::

Danes sem opazil, da ko sem v Lj mi s8 prikazuje 4g+ omrežje. Ko pa pridem v deželo hmelja, pa 4g. Je sploh kakšna razlika ali samo oznaka?
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Daniel ::

Da, kakor hitro sem kje bolj na odprtem imam signala za izvoz.

evo, po 2 dneh testiranja razočaran nad telemachom. Žal.
iz 4G mi vrže na h+, nazaj pa več ne gre, razen če ročno nastavim. Hitrost je seveda na h+ porazna. Na 4G je hitrost cca 20/20, dočim na iziju mi konstantno kaže 50/20(približne vrednosti).

Tako, da bom še tukaj imel večji izpad kot v Telekomovem omrežju. Škoda, pa sem se že veselil.
No, ta teden še testiram na drugih lokacijah. Bomo videli kako bo v prihodnje. Ni pa mi jasno zakaj ne gre nazaj na 4G. Izimobil, pa deluje vse ok. Tako da telefon ni kriv.

Kokosvilek ::

miko22 je izjavil:

iz 4G mi vrže na h+, nazaj pa več ne gre, razen če ročno nastavim. Hitrost je seveda na h+ porazna. Na 4G je hitrost cca 20/20, dočim na iziju mi konstantno kaže 50/20(približne vrednosti).

Tako, da bom še tukaj imel večji izpad kot v Telekomovem omrežju. Škoda, pa sem se že veselil.
No, ta teden še testiram na drugih lokacijah. Bomo videli kako bo v prihodnje. Ni pa mi jasno zakaj ne gre nazaj na 4G. Izimobil, pa deluje vse ok. Tako da telefon ni kriv.

Kake hitrosti imaš na 3g(h+)? 20/20, zakaj ti to nebi blo dovolj? Grem stavit da nimaš tako hitrega fiksnega interneta, razen če maš optiko al pa gold trojko.
Ne vem zakaj se ljudje pritožujete da je ens hitrost manjšs od druge, ko pa v resnici rszlike ne opazite nikje drugje kot pri številkah v speedtest aplikaciji?

Kokosvilek je izjavil:

miko22 je izjavil:

Kake hitrosti imaš na 3g(h+)? 20/20, zakaj ti to nebi blo dovolj? Grem stavit da nimaš tako hitrega fiksnega interneta, razen če maš optiko al pa gold trojko.
Ne vem zakaj se ljudje pritožujete da je ens hitrost manjšs od druge, ko pa v resnici rszlike ne opazite nikje drugje kot pri številkah v speedtest aplikaciji?

Če bo vlekel kakšne torente bo hitro opazil razliko. 20/20 je dovol da ti predvaja youtube 4k, drgače če OP ne vleče torentov ne vem kje bi opazil razliko.
Če je 4g signal ok(20/20) pol bi tudi 3g moral biti, menda nimajo oddajnika ki ma 4g ne pa 3g? 3g bi namreč podpira do 42/7, v prsksi pa nekej do 20/5, ne vem kaj mu je tu porazno, v teoriji bi OP moral dosegati tudi soliden 3g signal če ima 4g 20/20... še en ki ne ve kaj ga moti;((

smacker ::

Kaj ste res tolk razvajeni, da rabite 100/100 linijo "v žepu"? 1mbps povsem zadošča za maile, chat in kaj pogooglat, torej opravila ki se danes smatrajo kot "nujna". Prenos/update aplikacij in backup slik pač izvajaš doma na wifi-ju.

3G ima hitrost cca 3/0,5.
Ne vlačim torentov, toda če plačujem na Iziju 7€ za hitrost 50/20, zakaj bi plačeval za pol hitrosti 12€?
Res da se spogledujem z telemachom, ker obstajajo območja, kjer nimam telekomovega signala.
Res, kaj mi pomaga hitrost, če nimam signala. Ampak to še testiram.

miko22 je izjavil:

Ne vlačim torentov, toda če plačujem na Iziju 7EUR za hitrost 50/20, zakaj bi plačeval za pol hitrosti 12EUR?

Mogoče zato ker imaš 5x več prenosa podatkov in neomejene klice in smse?
PS kakšne hitrosti mas pri gostovanju na telekomovem omrežju? Koliko je omejena hitrost?
Pol pa vzemi izimesec l pa plačuj 12EUR za 50/20 če si tako pameten.
Pa pričakuj 60EUR višjo položnico ko prekoračiš za 750MB, tako kot jaz na bobu za 1,5gb prekoračitve.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Koko007 ()

Koko007 je izjavil:

miko22 je izjavil:

Ne vlačim torentov, toda če plačujem na Iziju 7EUR za hitrost 50/20, zakaj bi plačeval za pol hitrosti 12EUR?

Mogoče zato ker imaš 5x več prenosa podatkov in neomejene klice in smse?
PS kakšne hitrosti mas pri gostovanju na telekomovem omrežju? Koliko je omejena hitrost?
Pol pa vzemi izimesec l pa plačuj 12EUR za 50/20 če si tako pameten.
Pa pričakuj 60EUR višjo položnico ko prekoračiš za 750MB, tako kot jaz na bobu za 1,5gb prekoračitve.

Nisem cele dneve na telefonu, kot verjetno ti. Imam 3000 enot, pa mi ostane vsaj 1000€, zato me ne ganejo nenormaleno velike količine.
Za gostovanje pa ne vem. Nisem še izmeril.

Eviii ::

Pri telemachu bi podalsala narocnino in vzela tudi nov telefon. Kaksen nasvet kaj vzeti. Pomembna predvsem dobra baterija in kamera solidna. Ter pa android.

Cca 10 eur za telefon se mi zdi.

Recimo P10 lite in J7 2017 se zdita ok.

Hvala za pomoc vnaprej

Eviii je izjavil:

Pri telemachu bi podalsala narocnino in vzela tudi nov telefon. Kaksen nasvet kaj vzeti. Pomembna predvsem dobra baterija in kamera solidna. Ter pa android.

Cca 10 eur za telefon se mi zdi.

Recimo P10 lite in J7 2017 se zdita ok.

Hvala za pomoc vnaprej

Telemach ima v razprodaji p9 (ne lite) za 12,91EUR v paketu še več. Definitivno se bolj splača kot p10 lite ali j7 2017. Vredno veliko več kot samo dodatnih 2,91EUR.

Zgodovina sprememb…

Aja pa raje katerega od huawejev zarad čitalca prstnih odtisov.

Zgodovina sprememb…

Kaj tale vikend akcija velja fudi v pon? Ponavadi so te akcije od petka do ponedeljka. Namreč razmisljam da bi šel na paket največ.

Pečo89 ::

Danes se velja tako pise na njihovi strani. Velja pa to tudi ob prenosu stevilke kajne?

radmannsdorf ::

Ne vem zakaj nebi to veljalo. Prenos je samo dodatek, ki ti ga ex operater zaračuna. Novi operater pa seveda ne bo zavrnil nove stranke ki hoče obdržat cifro. Potihi, ura teče :)

Ponavadi so imeli te vikend akcije do ponedeljka do 10ih. Sedanja je še vedno na spletni strani, tako da bi jaz na tvojem mestu pohitel.

next3steps ::

smacker je izjavil:

Kaj ste res tolk razvajeni, da rabite 100/100 linijo "v žepu"? 1mbps povsem zadošča za maile, chat in kaj pogooglat, torej opravila ki se danes smatrajo kot "nujna". Prenos/update aplikacij in backup slik pač izvajaš doma na wifi-ju.

Za SloTeč je dovolj 64kbit, kolikor jih sedaj uživam n Telemachu. Za ostale stvari sploh OnDemand, je pa še 20/20 premalo. Po navadi uživam 62/25 na Telesmehu.

Ko sem danes nekje po dvanajsti uri skušal vzeti naročnino mi je pri tisti zvezdici še vedno pisalo 3 mesece brez naročnine, pol sem pa stran refreshal pa mi je pisalo 1 mesec brez naročnine...?? Od kdaj imajo en mesec zastonj? Sicer bom pa raje vzel brezplačno sim za preizkus kot pa da se na slepo vežem.

lucky13 ::

En mesec brez naročnine je standard pri nakupu preko spleta. Prav tako ti ne zaračunajo priključnine, če skleneš naročnino preko spleta.

lucky13 je izjavil:

En mesec brez naročnine je standard pri nakupu preko spleta. Prav tako ti ne zaračunajo priključnine, če skleneš naročnino preko spleta.

Hvala za info, nisem vedel;)

rokp ::

Evo, še moja izkušnja z roamingom pri Telemachu.
Grem v sosednjo državo (Hrvaška), prenos podatkov ne deluje, a ker je možnost Wifi, se pretirano ne sekiram. Grem v drugo sosednjo državo (Avstrija), prenos podatkov še vedno ne deluje. Se praskam po glavi, ročno izbiram operaterje, vklapljam in izklapljam prenos podatkov med roamingom (Android nastavitve), ni efekta. Pridem do Švice (očitno z vklopljeno nastavitvijo prenosa podatkov med roamingom v Androidu), podatki delajo, jaz seveda to opazim šele, ko pokurim za slabih 10 EUR. Se vrnem domov, doma ugotovim, da sem butelj (že n-tič ;) in sem si nekoč preko *121# izklopil prenos podatkov v tujini, to vklopim, grem spet na Hrvaško, podatki normalno delujejo.
Edino vprašanje, ki ga imam, je, zakaj je prenos podatkov pri švicarskem operaterju delal?

Mogoče ker švica ni v eu?

rokp ::

Opciji, ki sem jo imel vklopljeno (preko *121#), se reče "Zapora prenosa podatkov v gostovanju v tujini", po mojem bi morala tudi Švica pasati sem notri...

Pomoje da res, tako da kar spiši pritožbo znaš dobiti nazaj teh 10€.

OvCa77 ::

Danes so tudi meni "zajebali". Imel sem vklopljeno revolucijo, vendar je namesto porabe enot mi porabilo vso dobroimetje. Tako, da sedaj ne deluje prenos podatkov, klici itd. Sem jih klical, jutri moram v poslovalnico. Do jutri naj pa butam z glavo v zid. Zelo profesionalno...;(
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

Sedaj 10000 enot pri Revoluciji =10GB. Več: https://telemach.si/mobilna-telefonija/...

strom_15 ::

OvCa77 je izjavil:

Sedaj 10000 enot pri Revoluciji =10GB. Več: https://telemach.si/mobilna-telefonija/...

To ni 10 GB, saj je 10 GB = 10240 MB (faktor je 1024 in ne 1000 kakor pri matematiki)

strom_15 je izjavil:

OvCa77 je izjavil:

To ni 10 GB, saj je 10 GB = 10240 MB (faktor je 1024 in ne 1000 kakor pri matematiki)

Sem zanalašč napisal in čakal, da eden popravi. Point ni v potenci števila 2, temveč v krepkem povečanju števila enot, za isti denar.

Dzhimen ::

strom_15 je izjavil:

OvCa77 je izjavil:

Načeloma ne bi komentiral za tako butasto reč, ampak če že popravljaš možaka za tako malenkost, se daj vsaj prej pozanimat, da ne izpadeš kot aroganten nevednež. ;)

En gigabajt (GB) je enako 1000 megabajtov (MB), kar je enako 1000000 kilobajtov (kB), kar je enako 1000000000 bajtov (B).
Predpona giga pomeni 10^9, torej ena miljarda. In računalništvo ni prav nobena izjema, da bi pa giga moralo pomeniti 1.073.741.824 namesto 1.000.000.000.

Temu o čemer ti govoriš se reče Gibibyte (GiB). Vem da je zmeda okoli tega, in da se to včasih kar menja (recimo v Windowsih), ampak če si že picajzlast, bodi picajzlast do konca! ;)

Ko kupiš 1TB disk recimo, je to 1.000.000.000.000 B. En terabajt. 10^12 bajtov. Ko pa ga priklopiš na PC vidiš da je samo 931GB. To je zato, ker windows prikazuje gibibajte (čeprav piše GB, tehnično je to GiB) in pač 1000GB je približno enako 930GiB. :)

strom_15 ::

Gigabyte je 8 krat manjša enot od Gigbite? Tu je razmerje 1:8. Tudi ti nimaš razčiščenih osnov binarne tehnike.

@strom, bila so desetletja zmede(eni so trdili 1000 drugi 1024, konsenza NI bilo), ampak so okoli 20 let nazaj sprejeli binarni standard "ibi" ki doda vsem predponam i oziroma ibi in te predpone pomenijo faktor 1024(gibibyte, mebibyte,..), medtem ko navadne predpone pomenijo 1000. Microsoft se tega standarda sicer ne drži, ampak ker je praktično edino večjo IT podjetje, ki se ga ne drži se ne moreš sklicevati na to kar Windows prikaže kot "pravilno".

Dzhimen ::

strom_15 je izjavil:

Gigabyte je 8 krat manjša enot od Gigbite? Tu je razmerje 1:8. Tudi ti nimaš razčiščenih osnov binarne tehnike.

Dragi fante, daj ti še enkrat preberi zadnjih pet sporočil, klikni na link ki sem ti ga prilepil, vzemi si 5 minut časa in lahko da se ti bodo razjasnile zadeve. ;)
Ali pa ne, meni je vseeno... :))

Tukaj ni govora o 1 bajt = 8 bitov, ampak o razliki med
1000B = 1kB ter
1024B = 1kiB.

Scaramouche ::

Men so rekli v poslovalnici da je ta paket za 10000 7€. a je slučajno akcija?

hojnikb ::

afaik je to za skos, ker je tudi prejšnih 2000 enot blo skos
#brezpodpisa

iwch ::

OvCa77 je izjavil:

Kako pa je s tujino?

iwch je izjavil:

OvCa77 je izjavil:

Kako pa je s tujino?

Z Revolucijo sedaj prejmete kar 10.000 enot, ki jih lahko koristite za klice in prenos podatkov v SLO in EU/EEA gostovanju.
Prenos podatkov se vam do porabljenih 1,49 GB med gostovanjem v EU/EEA ne bo zaračunal.

Vir: https://telemach.si/mobilna-telefonija/...

VrtniPalcek ::

Ali prav razumem revolucijo.

Da jo aktiviraš, moraš vsak mesec plačati 10€, vendar ti 3€ ostanejo,ki jih pa ne moreš vnovičiti naslednji mesec? Vsak mesec imaš 10€ stroškov, od katerih ti 3 ostanejo.

VrtniPalcek je izjavil:

Da jo aktiviraš, moraš vsak mesec plačati 10€, vendar ti 3€ ostanejo,ki jih pa ne moreš vnovičiti naslednji mesec? Vsak mesec imaš 10€ stroškov, od katerih ti 3 ostanejo.

Tiste 3€ jih lahko porabiš tudi v naslednjem mesecu, važno je da imaš 7€ na računu za vklop.

XS!D3 ::

VrtniPalcek je izjavil:

Če polniš za 10€ in vklopiš Revolucijo za 7€, ti 3€ pač ostanejo in jih lahko porabiš kasneje (npr. za storitve izven EU ali za vklop tarife naslednji mesec). Ni pa niti nujno, da polneš ravno za 10€ in vsak mesec. Dovolj je da polniš vsaj enkrat na 3 mesece in pač toliko kot ti manjka za vklop tarife (2/5/10/20). Se splača v štartu polnit recimo za 20€, ker dobiš bonus za 30 dni (neomejeno klicev v Telemach, neomejen SMS v Slo, neomejeno neta oz 1GB na dan pri polni hitrosti in 200min klicev v ostala omrežja). Ko porabiš oz. poteče bonus, imaš še vedno 20€, ki jih lahko porabiš za Revolucijo npr 2x, tretjič pa dofilaš 2€ oziroma kakor ti pač paše.

Če se ti pa ne da ukvarjat s temi polnitvami, pa enostavno vzameš naročniški paket :)

Splača se ti pohiteti po kartico za 20€ v Tuš, ker je znižana 50%

modelno1 ::

@ OvCa77: Imaš kakšen link?
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.
««
8 / 13
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach mobilno omrezje, kako ste zadovoljni? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5432186 (5532) link_up
»

Telemach Mobil - ponudba? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

343116900 (63647) OK.d
»

Izi mobil vs Bob (strani: 1 2 3 )

13642375 (25422) MrStein
»

Sprememba paketa Telekom

337365 (6789) shadeX
»

Tušmobil omrežje