» »

Avto zvočniki

Avto zvočniki

STASI ::

Am.
Ni moje področje. V avtu imam serijsko ozvočenje samo spredaj. Ker bi rad imel ozvočenje tudi za zadnje sedeže, me zanima kakšne je potrebno kupiti?

Avto je Škoda Rapid, zvočniki so v vratih. Ali je potrebmo tudi kable vlečti ali je to že predpripravljeno v avtomobilu?

lp
g
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

SimplTech ::

Kolikor gledam, bo treba napeljavo narediti in je v avtu ni.

Tukaj imaš link do originalnih zvočnikov in na sliki so zraven tudi kabli, ter dodatek da priporočajo strokovno vgradnjo. Iz tega sklepam, da predpriprave v avtu ni.

Tukaj na tem forumu je govora o tem, da napeljave ni: link

Cene original zvočnikov so kar visoke, našel tole trgovino (link), kjer hočejo 105EUR + 10 EUR za dostavo. Meni se zdi veliko, povprašal raje pri lokalnem Škoda prodajalcu.

dukedl ::

lp dukedl

berlusconi ::

zdravo vsem,

Tudi jaz sem na tem podrocju zelen... imam serijsko vgrajene zvocnike v mojem meganu. Zvok je tako tako, ce pa dam glasneje pa je zvok izredno popacen, sploh pri basih. Tako, moje vprasanje.

Kaj kupiti, ce zelim izboljsat zvok? Bod zvok nepopacen, ce pac kupim malo boljse zvocnike in jih zamenjam s temi, v vratih? Ali kako to gre?

Rad bi samo izboljsal zvok za neko normalno ceno, nic kaj megalomasticnjh subwooferjev in vuferjev ipd.

Najlepsa hvala vsem za pomoc, lp

sandmat ::

berlusconi je izjavil:

zdravo vsem,

Tudi jaz sem na tem podrocju zelen... imam serijsko vgrajene zvocnike v mojem meganu. Zvok je tako tako, ce pa dam glasneje pa je zvok izredno popacen, sploh pri basih. Tako, moje vprasanje.

kateri megane? sam velikokrat vozim 3ko gtline in še nisem opazil, da bi bil zvok kakorkoli popačen. Imaš originalno ozvočenje? so zvočniki nepoškodovani?

blackbfm ::

Kaj kupiti, ce zelim izboljsat zvok? Bod zvok nepopacen, ce pac kupim malo boljse zvocnike in jih zamenjam s temi, v vratih? Ali kako to gre?

Ne bo nič boljši zvok.

Rad bi samo izboljsal zvok za neko normalno ceno, nic kaj megalomasticnjh subwooferjev in vuferjev ipd.

Večino energije potegnejo basi, tako da če dodaš woofer, eno je to da razbremeniš obstoječ sistem, kot drugo dobiš kvalitetnejši bas.

Ne rabiš nekih megalomastičnih wooferjev, sam imam tega:
http://www.blaupunkt.com/en/nc/products...

Ima že vgrajen ojačevalec + zaprto ohišje tako da je precej tanek.

berlusconi ::

Megane 3 Coupe vozim. So originalni zvočniki not, nepoškodovani.

@ blackbfm

Torej, če želim boljši zvok: ali tvoja druga varianta, ali pa NOV radio v kompletu z novimi zvočniki?

Dejstvo je, da ne želim dodatnih kišt s sabo vozit. Sem mislil, da lahko z zamenjavo zvočnikov v vratih to porihtam. Ok, bo pa ostalo tako kakor je :) Hvala za pomoč in hitra odgovora.

sandmat ::

berlusconi je izjavil:

Megane 3 Coupe vozim. So originalni zvočniki not, nepoškodovani.

jaz bi vseeno preveril v čem je problem pri obstoječih zvočnikih. Kot sem rekel, sam nisem nikoli izkusil popačenja zvoka na (predvidevam, da) podobnem/enakem sistemu.

bambam20 ::

blackbfm je izjavil:

Ne bo nič boljši zvok.

Seveda bo boljši, ker so razlike med različnimi znamkami proizvajalcev zelo konretne.

blackbfm ::

Boljsi bo samo ce mas res krep zvocnike notri. Bas bo pa v vsakem primeru zanic ce ga bo napajal direkt radio.

bambam20 ::

blackbfm je izjavil:

Boljsi bo samo ce mas res krep zvocnike notri. Bas bo pa v vsakem primeru zanic ce ga bo napajal direkt radio.

S tem se pa strinjam.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtoakustika (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
23135646 (8448) darck
»

Avto zvočniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8711926 (7173) dottor
»

Zvočniki za v avto

Oddelek: Zvok in slika
245463 (4744) kumby
»

[Avtoakustika] Soliden zvok v avtu. Kako se lotiti?

Oddelek: Kaj kupiti
4010076 (9489) sirotka
»

Ozvočenje v avtu

Oddelek: Loža
176475 (6135) T0RN4D0

Več podobnih tem