» »

Novosti na strani

Novosti na strani

Ingoo ::

Naredil bi galerijo slik, ki pa bi jih potem rad dodajal...
Želim da mi potem napiše zraven slike novo in ta napis ostane gor 10 dni, potem pa se zbriše! Lahko to delam v html al php? Kako?

Delam v dw mx

Zanima me še nekaj pri galeriji in sicer komentarji, ki bi jih lahko vsak obiskovalec dodajal...

Kako se pa to nardi? Podobno kot knjiga gostov?

Hvala in lp!

sopex ::

hm.... odvisn če se ti da zajebavat...
jest sm neki tazga naredu tko, da sm uporabu vseskupi 3 datoteke php-ja... V eni se je notr vpisu komentar, dodala fotka (komentar v .txt fajl, datoteka pa direkt na strežnik-tuki so možne zlorabe) v drugi datoteki so se fotke razporedile, in pod usako fotko se je počazu oknček KOMENTAR, če si pa pol ke kliknu se je pa odprla stran, v kateri si lohka vidu že prejšnje komentarje iz .txt fajla in vpisoval svoje.... seveda pa skoraj za vsako galerijo in sliko potrebuješ svoj .txt fajl (katerega lahko določiš v php-ju, da se nanovo nardi od usaki dodani fotki)

OwcA ::

Precej lepša rešitev je, če uporabiš bazo, kjer imaš spravljene slike, komentarje, skorajda kar ti srce poželi.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

seveda....baza vse to poenostavi :)) vendar če kdo nima baze (mysql-a) ima pa php strežnik, lahko uporablja zgornja navodila :D :D

hm mi lahjko kaj več poveš o teh bazah?

konkretno rad bi mel na prvi strani 3 slike ki bi jih vsaki teden obnavljal

ja.... se ne spoznam jest na baze preveč, ampak prvo morš ustvart v bazi tabelo....
v bazo potem shrtanjuješ fotko in komentar (ali karkoli pač)
potem daš v tabelo (v bazi) še možnost dodajanja komentarjou obiskovalcev

v index, ali pa kjerkoli pač hočeš da se vse to prikazuje, pa pač iz baze prebereš fotko, komentar za to fotko in pač dau uspodi link, da folk še svoje komentarje notr nabija

in to je u grobem tud use kar morš narest

aja...pa še eno admin stran morš narest, da pač fotke in recimo svoj komentar (ali ime fotke) notr upišeš....

ReSpEcT ::

8-O lahko pa poizkusiš tudi z ftp 8-O

aha sopex sej mi je tist vsec kar si prvo omenil
komentarje k slikam bi rad dodajal

in da bi jih dodajali drugi
pa morejo bit registrirani al lahko vsak doda komentar

dej prosim po korakih mi napiši kako naj to nardim

LP

ja.... tko da bi recmo napišeš naslov slike (naprimer POTEPANJE V NARAVI) in svoj komentar (naprimer JAZ SEM SE IMEL LEPO IN SEM UŽIVAL...)
potem bi to, skupaj z scripto za uploadanje fotk na strežnik recimo shranu v admin.php
pri tem bi se slike shranjevale direktno na strežnik, ime slike in komentar pa recimo v obliki (IME>KOMENTAR) v eno txt fajl.. :D

potem nardiš en fajl, v katerem se bojo slike prikazovale...to recimo naštimaš da se prikazujejo iz enga folderja. Zravn fotke pa daš določen komentar (recimo slika.jpg ima 120 komentar, se pravi da naj se komentar napiše recimo pod sliko, naslov slike pa nad sliko).... tuki morš nardit ubistvu izpis iz txt fajla...to nardiš tko da se prvo znebiš > in daš nekje IME, nekje pa KOMANTAR....

uspodi pod usako fotko, pa naštimaš da se ti napiše [_DODAJ KOMENTAR_]

da pa bi lohka samo določeni uporabnikik pisali komentarje (recimo registrirani) pa daš link od DODAJ_KOMENTAR recmo en fajl, v katerem maš možnost registriranja uporabnika ali logiranja že obstoječega uporabnika.... lohka pa daš tud samo neko stran zaščiteno z geslom, v katero potem sam dodajaš gesla

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

php - galerija slik

Oddelek: Izdelava spletišč
142034 (1762) t3hn0
»

[Win vs. Lin] Register vs. 10000 datotek na disku (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
17110464 (6386) BlueRunner
»

kako usposobim mysql

162378 (2226) rc-car
»

Spremembe designa

Oddelek: Slo-Tech
492061 (1423) darh
»

kak se na slohostingu postav forum in katerega?

392257 (1901) Klemenn

Več podobnih tem