» »

NAS Asustor AS-302T - kako pa to izvesti?

NAS Asustor AS-302T - kako pa to izvesti?

Joze_K ::

Zdravo,...
sem nov lastnik tega NASa.... instalacija, etc, šlo lepo skozi...
vendar imam očitno še težave v razmevanju delovanja NASa in posledično z nastavitvami.

Prvenstveno zamišljen za uporabo kot medijski strežnik za vse userje in za varnostne kopije SLIK, DOKUMENTOV,...

po instalaciji UPNP2, PLEXa in XMBC sem zadevo priključil na TV preko HDMI-ja (to je bil tudi razlog za nakup tega NASa)

ampak....

v tem primeru se pojavi nek vhodni zaslon kjer so gori samo povezave do:
- nastavitvene strani (sem pozabil zdaj izraz) - tukaj mi zahteva userja in geslo, ki pa ga preko ANDROID aplikacije na telefonu ne morem vnesti, ker ni tipkovnice - oz. bom verjetno moral zunanjo tipkovnico priklapljati preko USBja (kar se mi dosti bedasto zdi)
- do CROM brskalnika
- do XBMC-ja (tukaj pa ne morem do filmov, ki jim imam na USB3 zunanjem disku, ker XBMC ne vidi tega diska,... samo internega)

torej kako:
- naj naredim da bo XBMC videl zunanji USB disk (skozi menuje to enostavno ne gre)
- da bo na tem začetnem HDMI zaslonu vsaj bližnjica do PLEXa (ta pa vidi zunanji USB)

malo se mi bedasto zdi celo zbirko filmov iz 3Gb zunanjega USB3 diska zdaj kopirati na notranji disk in ga s tem zafilati

očitno imam še težave v razmevanju delovanja NASa... :D
drugače pa je zadeva res fletna (dimenzijsko mala, tiha, nastavitev ni kaj ni,..)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Raspberry Pi (strani: 1 2 3 488 89 90 91 )

Oddelek: Strojna oprema
4538796833 (33960) Kurzweil
»

Raspberry Pi & alternative (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

Oddelek: Strojna oprema
1205264576 (23792) pierch
»

HTPC (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
27857991 (34716) Netrunner
»

Kateri NAS? (Network Attached Storage) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19368295 (56726) levaky
»

Domača multimedijska in mrežna oprema

Oddelek: Pomoč in nasveti
141469 (1295) Dami

Več podobnih tem