» »

Domača multimedijska in mrežna oprema

Domača multimedijska in mrežna oprema

manti86 ::

Imam eno precej široko vprašanje in bi res rad mnenje nekoga, ki si je že nekaj podobnega sestavil doma, oz. ima zadevo dobro naštudirano. Okvirno vem kaj bi rad, potrebujem pa pomoč s katerimi komponentami (HW in SW) in kako stvar povezat skupaj.

Moje želje so naslednje:
- Imel bi nek mrežni disk (NAS), na katerem bi lahko tekel Torrent client, FTP in še kak preprost web acces servis. Za to nočem imet nekega navadnega računalnika, ker nimam prostora, najbrž bi se slišalo ventilator in še porabi dosti elektrike...

- Hotel bi še en media server, ki bi bil prek mrežnega kabla (lahko tudi USBja) povezan na ta NAS in bi lahko prek njega na TV gledal filme, slike itd.

Kar sem zaenkrat raziskal sam, bi bilo prvo mogoče dosežt z enim takilim NAS-om: http://www.ceneje.si/racunalnistvo/komp...

Drugo pa najbrž s kakim XBMC or similar serverjem na XYZ platformi (XYZ = npr. xbox? )

Skratka da povzamem moje želje: Želel bi neko napravo, katera je 24/7/365 aktivna in priključena na internet in zna pobirat/seedat torrente, omogoča FTP server in še kakšen preprost web dostop, da lahko zadevo krmiliš od koder koli...) Filme iz tega diska bi želel imet takoj vidne na mojem media serverju, da ne rabim nič kopirat itd. Na TV bi večinoma gledal full HD filme, tako da mora bit zadeva dovolj zmogljiva. Čimboljša podpora za različne audio/video formate je zaželjena + seveda za podnapise. Pri vsem skupaj kar se tiče procesiranja ne želim imeti vključenega nobenega PCja.

Pa res bi prosil za čimbolj konkretne odgovore.

Hvala že vnaprej!

urosh ::

imam nekaj zelo podobnega:
- nas: synology 2011j (ima vse kar si naštel pa še malo več)
- xtreamer mk1 - predvajalnik, ki mi predvaja vse, kar si želim (ima pa tudi TV mrežo in preno nje tudi lahko direkt dostopam do določenih vsebin (nekaterih pač ne predvaja))

Toje to kar imam jaz. Vse skupaj na 1Gb mreži in dela kot se šika.

SimplTech ::

Pridružujem se mnenju predhodnika. Po moje je najboljša kombinacija NAS + HD predvajalnik (ali novejšega TV-ja ki ima LAN podporo).

Sam imam Synology 211 + Samsungov LED TV (ki preko LANa predvaja vse kar mu daš) in sem zelo zadovoljen.

trnvpeti ::

rabis en raspberrypi in dlna tv

manti86 ::

Hvala za nasvete.
@SimpleTech: Kateri Samsungov TV pa imaš? Sam imam SONY LED TV, ki sicer ima LAN podporo, vendar sem nekoliko razočaran nad stvarmi, ki jih zna predvajat. Poleg tega ne prepozna NTFS zunanjih diskov, kar je velik minus. Govorim o povezavi prek USBja, ampak predvidevam, da bi blo na mrežnem kablu isto, ali se motim?

@urosh: Teli xtreamerji so res zanimive zadevce in dejansko ravno nekaj takega, kar sem iskal, ampak najbrž je bolj smiselno izkoristit kapacitete TVja, če jih že imaš...

SimplTech ::

@manti86: TV imam SAMSUNG UE40EH5300.

Namreč prej sem imel kombinacijo Philips LCD TV in HDX1000 HD player (podobna stvar kot Xtreamer, ki ga omenja urosh). In sem želel TV, ki mi bo nadomestil zunanji predvajalnik in po zbranih informacijah je ravno Samsung tukaj prišel najdlje. Očitno ima Sony slabšo podporo in zato z zunanjim predvajalnik tipa Xtreamer, WD HD TV Live... rešiš težavo.

tabl ::

Kaj pa recimo moja zamisel z ruterjem ASUS RT-N66U, ki bi imel priklopljen USB disk (želje podobne kot pri Manti@). A bi to lahko nadomestilo NAS???

zee ::

Dvomim. Prenosi na/iz USB diska so tipicno zelo slabi.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

SimplTech ::

Kot je omenil že zee, moraš v začetku vedeti da gre za kompromis in moreš pa biti pripravljen na nižje hitrosti. Namreč po podatkih na forumih bi naj tvoj router dosegal prenose okoli 15MB/s (USB diks in Samba), skoraj vsi moderni NASi pa dosegajo prenose 30MB/s in več.

Hkrati se moreš vprašati, ali potrebuješ samo shrambo za svoje stvari in strimanje do predvajalnika, ali rabiš še druge stvari (DLNA server, torrent kliente, razne on-line backupe...).

Dami ::

Sam imam qnap 219P II, ki ima sicer dlna server vendar je zelo omejen (ARM pač), čeprav mi je ratalo gor instalirat neko home made beto serviiota vseeno ne gre skozi kaj več kot divx. Na drugi strani pa je novi samsung ES6700 ki sicer predvaja vse živo, sam tja ne gre spravit brez ustreznega "serverja". Bom še videl al bom uporabil kar plex client ali htpc.
Ker ti rabiš NAS in hd predvajalnik, bi ti predlagal HTPC. Ne vem zakaj si proti vžganemu računalniku, ampak če misliš da zadeva ropota ter žre 100W se motiš :)
Za ohišje predlagam tole, za sistem pa al počakaš na možnost dobave kake mobile trinity itx variante, ali pa vzameš intela (to je vse pod 35W TDP). Atome in brazose pusti na miru saj so prešvoh. OS je po izbiri, priporočam pa da laufaš gor XBMC kot predvajalnik.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

kmetek ::

kaj če vzameš unga hpja za 200€?

Dami ::

Za NAS že, kot HTPC (allinone kot jaz predlagam) je pa preveč podhranjen.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

amigo_no1 ::

qnap TS 212 Full HD Streaming vprašanje (procesor je Marvell 6281 1.2 GHz):
http://forum.qnap.com/viewtopic.php?p=2...

Dami
Glede na tabelo je tvoj TS-219P II 1x močnejši kot ts-212 in praviš da več kot divx ne gre skozi ?
http://www.qnap.com/images/products/com...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

amigo_no1 ::

http://web.qnap.com/pro_detail_feature....
The TS-219P II is fast so it can stream multiple 1080p HD movies concurrently

"švohn TS-210"
http://forums.whirlpool.net.au/archive/...
I've got a QNap TS-210 with 2x2TB green disks unraided. I run my torrents from it, stream 720p/1080p stuff to my Plex/XBMC setup, no problems. Even though it's a low spec ARM processor, it's perfectly fine for these jobs.

reference: whrl.pl/RcIPty
posted 2011-Apr-19, 12pm AEST

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Dami ::

Da malo bolj razjasnim. Eno je pač sheranje fajlov po mreži, kjer moraš imeti na drugi strani client/predvajalnik, ki vsebino predvaja. Tu so več al manj VSI NASi dost dobri, saj ne rabiš več kot 100mbit hitrosti (to je za primer tega qnap 212 recimo). Če pa imaš bolj zbirčen client (vgrajeni v TV), ki ne prepozna network sharov, pa moraš uporabit DLNA. Tu pa potrebuješ na server strani podporo predvajanju določenih datotek (tudi če ne transcodaš ampak samo posreduje)
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri NAS? (Network Attached Storage) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19365593 (54024) levaky
»

Ima vstopni Synology dovolj mišic?

Oddelek: Omrežja in internet
143910 (3276) twom
»

Medijski predvajalnik in QNAP NAS

Oddelek: Zvok in slika
51123 (966) kaktus1
»

Kateri NAS

Oddelek: Kaj kupiti
102435 (2082) floyd1

Več podobnih tem