» »

Zakonska prepoved nevarnih pasem

Zakonska prepoved nevarnih pasem

L1nK ::

seveda so nevarne pasme, nevarnejše oz. potencialno nevarne pa zagotovo, ker imajo specifično fizionomijo in genotip. nima se smisla vrteti okrog definicije
https://www.facebook.com/link.zhizhekian

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: L1nK ()

bambam20 ::

Tle se mal pretirava. Krivda je izključno na strani določenih lastnikov teh pasem in pa seveda v zakonodaji in premilih kaznih.

Drugače pa takšni incidenti bi morali biti kaznovani z minimalno 2000EUR in usmrtitvijo psa.

Drugače so pa Pitbulli lušni psi :). Mene še noben ni ugriznil. Ne rečem, da me ne more ampak do sedaj sem imel vedno izkušnje zgolj z normalnimi Pitbulli :).


Sicer pa zakon predpisuje, da morajo imeti nevarne pasme ob sprehajanju na javnih površinah na sebi nagobčnik. Tukaj bi jaz uvedel enostavno , da če ga nima se lasntika kaznuje minimalno 2000EUR brez pardona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

x4en0n ::

Vsi tisti, ki pravite, da nekaterih pasem kot so pitbul in podobne, ne gre vzgojiti, nimate pojma o vzgoji psov, to je dejstvo.

Strinjam pa se, da bi kazen za lastnika psa, kateremu pes pobegne in koga poškoduje, lahko bila primerno višja saj je to približno tako kot, da bi vrgel repetirano puško sredi ceste.

Glede ugriza psov je nesmiselno primerjati čivave in velike pse. Pri srednjih in velikih psih, pa imajo čisto vsi dovolj močan ugriz, da nekoga ubijejo.

L1nK ::

vzgojiš lahko leva tudi, samo računaj na možne konsekvence
https://www.facebook.com/link.zhizhekian

bambam20 ::

L1nK je izjavil:

vzgojiš lahko leva tudi, samo računaj na možne konsekvence



Ne primerjat mačko pa psa :). Lepo te prosim. Mačke so izjemno zahrbtne živali pri katerih, če imajo slab dan te bo ugriznala, potegnala s kremplji tud, če lepo delaš z njo.

Osebno sem se že srečal z nekaj pitbulli ampak so bili vsi prijazni, igrivi, dostopni.

Živim že kar lep čas in nisem imel nikoli slabe izkušnje z nobeno pasmo. Pa naj si bo to pitbull, doberman, rottie, zlati prinašalec, nemški ovčar, razne doge itd...

sisemen ::

PrihajaNodi je izjavil:

Zanima me kdaj,se bo z zakonom prepovedalo nevarne pasme aka pitbul. Nedavno sta se zgodila dva napada eden v Kamniku (sv. Primoz) drugi na stajerskem. Res je, da je vsak pes lahko nevaren vendar so posledice nevarnih pasem bistveno vecje kot od zlatih prenasalcev, naprimer.
Se mi je ze zgodilo da sem moral tudi sam podreti in drzati pitbula ko se je le ta "zaletel" v mojega psa. K sreci ni bilo nikomur nic, vendar bi lahko bilo. Poleg tega se zmanjsa se stevilo pasjih borb, saj dolocenih pasem lastniki po zakonu ne bi smeli posedovati.


L.p.
Nodi


Pasma nima nobene veze, kar naenkrat bi bile na listi še čivave. Prepovedati bi bilo treba zabite lastnike.

bambam20 je izjavil:

Osebno sem se že srečal z nekaj pitbulli ampak so bili vsi prijazni, igrivi, dostopni.


Tako je. Imeli so lastnike, ki imajo urejeno podstrešje, je pa pri "nevarnih" pasmah problem, da se na njih lepijo kreteni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sisemen ()

bambam20 ::

sisemen je izjavil:


bambam20 je izjavil:

Osebno sem se že srečal z nekaj pitbulli ampak so bili vsi prijazni, igrivi, dostopni.


Tako je. Imeli so lastnike, ki imajo urejeno podstrešje, je pa pri "nevarnih" pasmah problem, da se na njih lepijo kreteni.


Bodiva iskrena. Pibull je lahko izjemno "močno orožje", ker je to po naravi pasma, ki se jo uporablja za boje, zaščito in tudi za napade in potem to vsaj v tujini na veliko izkoriščajo.

Pitbull je lahko "morilsko orožje" v nepravih rokah, ker se ga da tako tudi vzgojiti.

Nima veze. Pibull je v osnovi lep, inteligenten in zvest pes.

L1nK ::

meni se zdi grd - velika glava, nič dlak, majhno telo in velik gobec
https://www.facebook.com/link.zhizhekian

Mehmed ::

shadeX je izjavil:


Problem ni pes. Vsak pes lahko ugrize, majhen ali velik. Problem je v lastniku in vzgoji.


Ta mantra postaja ze dolgocasna pocasi. Ja, lastnik je osnovni problem. Ampak dokler ne moremo cloveske debilnosti prepovedat nam ta fraza ne pomaga prav nic. Samo ponavljamo to kar je vsem jasno.
Kaj nam potem ostane? Dolocimo katere pasme so bolj nevarne od drugih. In tukaj nima nobene zveze koliko se jih da vzgojiti pa kaki jebeni cukrcki so okoli svojega lastnika. Ker ta vzgoja pride kasneje, ne rodijo se dresirani pa socializirani. Verjamem da so kake civave v povprecju pizde, ki te bodo napadle pa pitbuli cisto prijazni. Samo to je kot bi piranjo z morskim psom primerjal. Eni so bolj nevarni od drugih ker enostavno naredijo neprimerno vecjo skodo, ce se odlocijo tako. Tko kot pistola ali kalasnikov sama po sebi nista problem dokler ni bedaka na drugi strani. Ampak za vsak slucaj smo avtomatsko orozje prepovedali, da zmanjsamo obseg skode, ki ga bedak lahko potencialno naredi.

Enako se da narediti s psi. Dost imamo statistike pa meritev, da lahko recemo ta pa ta pasma te lahko pohabita brez tezav, ce pride do tega. To pasmo nato oznacimo za nevarno. To ne pomeni napadalno, zlobno, genetsko pripravljeno da te ubije. Enostavno nevarno, ce pride do sranja.
In te pasme ne prepovemo, tko kot ne prepovemo drugih nevarnih stvari na svetu, ampak zaostrimo kriterije. Hoces koker spanjela? Prav, tam ga imas. Hoces pitbula? V redu, en mini test kot ce bi hotel pistolo pa kak pasji tecaj, ekvivalent tecaju streljanja.
Zmanjsas stevilo budal v posesti nevarnih psov, psov samih nisi prepovedal, lastniki so bolje pripravljeni nanje, psi so bolje pripravljeni na svet.

Ta pes sicer ima strike one precrtan, ker se privzeto smatra za nevarnega, ampak to je dobra stvar, ker bo lastnik bolj pozoren zaradi tega. Psi pac niso ljudje, da jih ne bi smeli diskrimirati pa predalckati. Kdor jih enaci z njimi je mogoce bolje, da ga nima, tko kot nima stika z realnostjo.

Zmajc ::

Psa z nagobčnikom nisem videl že ohoho dolgo, pa videvam dnevno na cesti polno ljudi z nevarnimi pasmami. Najbolj žalostno je da psi sprehajajo njih ne oni pse.

AceD ::

Tu je govora o prepovedi določenih pasem pa o neodgovornih lastnikih in obveznih nagobčnikih - ampak v bistvu se pa niti trenutni zakon, ki zahteva, da je pes na povodcu na javnih površinah, dostikrat ne spoštuje. Že v Ljubljani večkrat opazim, kako imajo pse spuščene na sprehodu, kaj šele, če grem malenkost bolj v naravo (pa ni treba daleč - Lj grad in Golovec sta že dovolj) - približno polovica psov je spuščenih, če ne še več. Kaj šele kje na vasi, kjer je pes pač "okoli hiše", brez povodca/vrvi in brez ograje.
In če tak pes priteče do tebe (nepoznanega človeka), lastnik ponavadi reče, da sej ne bo nič naredil, sej je prijazen, bla bla. Če bi hotel, da me pes ovohava ali pa skače name, bi si nabavil psa! Nekateri lastniki so pa itak čisto brezbrižni, ker njihov "kuža pa ja ne bo nobenmu nč naredu."

#000000 ::

Jest tko še enkrat povem, če bi država rada prepoved, naj prepoved velja za VSE pasme, ali pa če bo kaka restrikcija v smeri raznih psiho testov, sem tudi takoj za, enako za plačilo davka ipd. tudi tukaj sem za.


@AceD jest imam pse VEDNO na povodcu, nikoli brez, ker je pač tak zakon ki bi ga morali spoštovat vsi lastniki, ampak vidm folk ki še vedno sprehaja pse brez povodca, kar mi gre neizmerno na živce, ker vem da če bi bilo moji brez povodca, bi na policiji pregoreli telefoni.
Ampak samo v primeru da velja ZA VSE PASME enako PRAVILO.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

bambam20 ::

Pa spet.Še nism videl Zlatega prinašalca da bi koga ugriznil.

#000000 ::

A da je pitbull pa si že VIDEL ali samo videl objavo na TV

facepalm ::

naj uvedejo obvezno zavarovanje odgovornosti psa:)
premija bi se placala glede na pasmo / starost psa in leta lastnistva.
solani psi s certifikatom bi imeli dodaten popust.
tisti s potencialno nevarnejsimi pasmami bi placevali visje premije.

kaj bi s tem dosegli?
marsikateri "tough guyi" bi 2x premislili, ce bi si nabavili "zverino" samo zato, da izgledajo se bolj nevarni.
v primeru, ce se psu brez razloga "strze" in koga ali kaj poskoduje, lastnik ne bo ostal brez polovice premozenja v primeru tozbe oskodovanca.

obvezno pa:
- chip v vsakega psa
- nagobcnik v mestih in poseljenih javnih povrsinah za vse pasme(drugace pa ne, zato da se pes lahko mirno igra in tece na nekem travniku izven mesta)
- moznost "ne-nosenja" nagobcnika za vse pasme s posebno izjavo lastnika, da 100% odgovarja za to, kar naredi pes. izjavo mora imeti lastnik s sabo.
ce v tem primeru pes nekoga napade, se ga uspava, lastniku pa nalozi denarna kazen, odskodnino in kazenska ovadba kot da je bil on tisti, kateri je napadel oskodovanca.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: facepalm ()

bambam20 ::

#000000 je izjavil:

A da je pitbull pa si že VIDEL ali samo videl objavo na TV


Jaz ne :) Še v življenju nisem naletel na nevarnega psa.

#000000 ::

Čip že ima vsak pes ko je prvič cepljen proti steklini ga dobi.

Zakaj bi zadevo oteževali in delali selekcijo, zakej ne bi imeli zavarovanje odgovornosti lastnika in premije ipd. ampak spet pravim ZA VSE PASME ENAKO, sej so vse to PSI, pač eni so večji manjši, eni baje ful grizejo drugi ne ampak še vedno so psi, enako kot pri ljudeh eni baje ful radi kradejo, drugi radi kakega usekajo po gobcu, tretji kradejo samo državo, ipd. ampak pri ljudeh smo že videli kako zadeva gre čeprav bi morali bit pred zakonom isto pa nismo, kako se zadeva izrodi, tako da treba iti po reku zakon enak za vse, brez izjem.

bambam20 ::

Jaz sm za prepoved psov v blokih in večstanovanjskih objektih v mestih.

Dejan_007 ::

Imam zlatega prinašalca, ki za enkrat še ni ugriznil nobenega, je pa imel že zelo veliko slabih izkušenj. Prvi ugriz je doživel od zlatega prinašalca. Zanimivo. Ampak nekako z razlogom. Ta zlati prinašalec je bil že zelo star (ni pustil, da moj skače po njem) in imel je zelo slabe izkušnje z dvema dobermanoma, ki sta ga skoraj fentala.
Drugi primer napada na mojega psa sta bila dva dalmatinca. Eden od njiju je mojega ugriznil za rep, sicer pa nič resnega.
Potem se je zgodil napad na mojega psa s strani nekega mešanca med nemškim ovčarjem, nič resnega. Potem je doživel napad s strani nekega novofudlanca oz mešanca med novofudlancom. Resnih poškodb ni bilo, je bil pa napad resen, grozen. Mojega zlatkoda je premikal kot da je 5kg pes ne pa 40kg zlati prinašalec. Na srečo ni bilo resnih poškodb.
Smo pa v naselju imeli nekega pitbull terrier-ja, ki pa je bil opasan in na grbi je imel smrt enega manjšega psa, potem enega psa je pohabil, zlomil mu je hrbtenico in je pes invalid, ubil je skoraj haskija. In vsi te psi so bili na vrvici razen pittbula. No ta pes se nekega večera dobesedno postavil pred mano in mojega zlatkota in čakal kaj bom naredil. Če bi začel bežat bi ga najebala. Tudi ko sem ga hotel odgnat se ni premaknil. Malo me je postalo strah, ker pes je bil nabit in bil je kot omara (nisem še videl takšnega orjaka s strani te pasme). In ni mi drugega preostalo, kot da sem mu začel metati kamenje. Tako sem ga edino pregnal. Ta pitbull je napadel tudi mojo sestro, vendar jo je na srečo tako spustil in razen od sledi ugriza ni bilo nobene škode na sestri. Zanimivo pa je bilo da je ta lastnik, dobil že kar nekaj kazni s strani policije in se ga ni nič prijelo.
Je pa resnica, da tudi lasnik ni normalen, saj je po tem psu lomil kole in zato ni čudno, da je pes takšen.
Kaj hočem povedat. Da v večini so krivi lastniki ne pa 100%. Pes je lahko že ob rojstvu takšne narave, da lahko v kasnejših letih napade, brez opozorila od katere koli pasme, brez da je lastnik kaj kriv. Res pa je, da pudel, zlati prinašalec ob ugrizu ne bo trgal, ubijal, kar počno določene pasme, ki so ob takšnih trenutkih res nevarne. Treba je vedet, da se ugriz pri psih zelo razlikuje. Te "nevarne pasme" ne spustijo, trgajo ubijajo, do smrti, če je potrebno, to imajo v krvi, dočim pudli, zlati prinašalci tega nimajo v krvi.

napsy ::

Nekdo je rekel, da se zacne pri lastniku ... Se strinjam, ni nic narobe imeti bolj krvolocne pasme. Tezava je, da potem taki psi niso privezani in ne nosijo nagobcnikov kadar so v sirsi druzbi. Ne da bi prepovedal pse, kaznoval bi lastnike.

Je pa res da se vsak pes razlikuje in da lahko imajo tudi tist mirnejsi svoje trenutke.
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."

Gejspodar ::

Peticija za "Assault canine ban" when?
Dobro vemo katere demografske skupine kupujejo "nevarne" pasme. Sj je free country, zakaj bi jih omejevali?

fantasycamp ::

If pit bulls are such wonderful family dogs, why have they been banned in 12 countries? That's right, 12. Belgium; Brazil; Denmark; Finland; France; Canada (Winnipeg, Quebec); the Netherlands; New Zealand; Norway; Poland; Puerto Rico (a commonwealth of the United States); and Sweden.

Read more: http://archive.azcentral.com/arizonarep...


Kar nekaj zelo razvitih držav se je odločilo da jih prepove, mislim da bi mi morali biti med njimi!

Zgodovina sprememb…

Reycis ::

Dobro da komentatorji tukaj ne pišejo zakonov. Skoraj noben pasji ugriz in napad se ne zgodi po volji lastnika in sem močno proti drakonskim kaznim kot jih nekateri tule predlagajo. Lastnik tistih dveh pitbulov je že dobil kazen 200 in najbrz bo plačal še 5-10k v civilni tožbi. Kaj jih je res potrebno nardit klošarje?

dj_uro ::

Reycis je izjavil:

Dobro da komentatorji tukaj ne pišejo zakonov. Skoraj noben pasji ugriz in napad se ne zgodi po volji lastnika in sem močno proti drakonskim kaznim kot jih nekateri tule predlagajo. Lastnik tistih dveh pitbulov je že dobil kazen 200 in najbrz bo plačal še 5-10k v civilni tožbi. Kaj jih je res potrebno nardit klošarje?

JA?
si kaj pomislil na posledice, ki bodo tiste ljudi pestile celo življenje? iznakaženi deli telesa, trpljenje ipd?
a to je pa kül?
vw-klub.si

fantasycamp ::

dj_uro je izjavil:

Reycis je izjavil:

Dobro da komentatorji tukaj ne pišejo zakonov. Skoraj noben pasji ugriz in napad se ne zgodi po volji lastnika in sem močno proti drakonskim kaznim kot jih nekateri tule predlagajo. Lastnik tistih dveh pitbulov je že dobil kazen 200 in najbrz bo plačal še 5-10k v civilni tožbi. Kaj jih je res potrebno nardit klošarje?

JA?
si kaj pomislil na posledice, ki bodo tiste ljudi pestile celo življenje? iznakaženi deli telesa, trpljenje ipd?
a to je pa kül?


to ne govorijo ker je večina lastnikov psov, hočejo da se to ne kaznuje ker bi radi v takem primeru bili raje po roki udarjeni kot resno oškodovani!

Mehmed ::

#000000 je izjavil:



Zakaj bi zadevo oteževali in delali selekcijo, zakej ne bi imeli zavarovanje odgovornosti lastnika in premije ipd. ampak spet pravim ZA VSE PASME ENAKO, sej so vse to PSI, pač eni so večji manjši, eni baje ful grizejo drugi ne ampak še vedno so psi, enako kot pri ljudeh eni baje ful radi kradejo, drugi radi kakega usekajo po gobcu, tretji kradejo samo državo, ipd. ampak pri ljudeh smo že videli kako zadeva gre čeprav bi morali bit pred zakonom isto pa nismo, kako se zadeva izrodi, tako da treba iti po reku zakon enak za vse, brez izjem.


Ja vse to so psi. Tko kot sta pistola pa ak47 orozje. Pa kamion pa avto vozila. Pa tiger je malo vecja macka.
Samo ce bom hotu tigra v bloku bom imel problem. Pa ce bom hotu avtomatsko orozje ravno tako. Enako ce bom probu z izpitom za avto vozit avtobus. Pa ko bom probal zavarovati zadevo bo en kup zadev vplivalo na ceno.
Tretirati vse pse enako ze sedaj pocnemo pa ocitno ne deluje najbolje. Selekcija pa razlicni razredi so cisto vsakdanja stvar, ne vem zakaj bi bili psi nekaj posebnega. Ce bos uvedel zavarovanje bo pitbul stal vec od pudla ali bo pa izhodiscna cena naravnana po pitbulih pa bos pudle petkrat preplacal.
Tko da ja, se kako hoces selekcijo imet.

Reycis ::

dj_uro je izjavil:

Reycis je izjavil:

Dobro da komentatorji tukaj ne pišejo zakonov. Skoraj noben pasji ugriz in napad se ne zgodi po volji lastnika in sem močno proti drakonskim kaznim kot jih nekateri tule predlagajo. Lastnik tistih dveh pitbulov je že dobil kazen 200 in najbrz bo plačal še 5-10k v civilni tožbi. Kaj jih je res potrebno nardit klošarje?

JA?
si kaj pomislil na posledice, ki bodo tiste ljudi pestile celo življenje? iznakaženi deli telesa, trpljenje ipd?
a to je pa kül?

Če bi torej podobne kazni izpeljali še na povzročitelje prometnih nesreč kjer so posledice ponavadi še hujše bi torej morali imeti v Sloveniji 5% populacije klošarjev. Res dobro, da zakonov ne pišejo komentatorji tukaj.

Looooooka ::

Takoj prepoznaš lastnika teh pasem.
Začne s tem, da "je videl"(če se že proba skriti) al pa da ima takega po katerem se lahko njegova hči meče brez problema.
Približno tako, kot če bi trenerji levov rekli, da se brez problema igrajo s svojim levom. Probaj v tisto kletko pa da te pol vidim nakladat.
Naslednja stvar s sankcijami za lastnike. Kaj ti pomaga sanksija za lastnika po tem, ko pes človeku odgrizne pol obraza? V rit si lahko vtakneš to sankcijo.
Pa večina teh psov je "treniranih" kar lepo od doma. En prepotentnež, ki se ga cucek boji. Ampak samo njega.
Rešitev...če smo že proti prepovedi, zaradi izjem po katerih se lahko mečejo otroci, je torej v neki obliki "izpita" za psa in lastnika preden ga sploh lahko odpelje iz trgovine. Pa mogoče prepoved, da te pasme vzreja in prodaja kdorkoli(in teh "kdorkoli"-jev je malo morje).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

PrihajaNodi ::

bambam20 je izjavil:

Tle se mal pretirava. Krivda je izključno na strani določenih lastnikov teh pasem in pa seveda v zakonodaji in premilih kaznih.

Drugače pa takšni incidenti bi morali biti kaznovani z minimalno 2000EUR in usmrtitvijo psa.

Drugače so pa Pitbulli lušni psi :). Mene še noben ni ugriznil. Ne rečem, da me ne more ampak do sedaj sem imel vedno izkušnje zgolj z normalnimi Pitbulli :).

Ce tebe ni se nihce ugrizni sedaj pomeni da so lustni? Jaz sem ze dozuvel napad na mojega psa s strani pitbula in ce bi imel noz bi ga zaklal zaradi adrenalina. Nakmj si izberejo druge pasme, nevarne pa prepovedat.


Sicer pa zakon predpisuje, da morajo imeti nevarne pasme ob sprehajanju na javnih površinah na sebi nagobčnik. Tukaj bi jaz uvedel enostavno , da če ga nima se lasntika kaznuje minimalno 2000EUR brez pardona.


Ce ti se nisi dozivel napada s strani pitbula se ne pomeni da so lustni. Jaz sem ga in ce bi imel noz pri sebi bi ga uporabi. Te pse prepovedat. Je dovolj drugih pasem, ki niso krvolocne.

Glede na dogodke ki se dogajajo je najbolje da lastniki drugih pasem, torej ne nevarnih, nosimo orozje, saj so pitbuli in podobni neobcutljivi na udarce.

Zgodovina sprememb…

dj_uro ::

Reycis je izjavil:

dj_uro je izjavil:

Reycis je izjavil:

Dobro da komentatorji tukaj ne pišejo zakonov. Skoraj noben pasji ugriz in napad se ne zgodi po volji lastnika in sem močno proti drakonskim kaznim kot jih nekateri tule predlagajo. Lastnik tistih dveh pitbulov je že dobil kazen 200 in najbrz bo plačal še 5-10k v civilni tožbi. Kaj jih je res potrebno nardit klošarje?

JA?
si kaj pomislil na posledice, ki bodo tiste ljudi pestile celo življenje? iznakaženi deli telesa, trpljenje ipd?
a to je pa kül?

Če bi torej podobne kazni izpeljali še na povzročitelje prometnih nesreč kjer so posledice ponavadi še hujše bi torej morali imeti v Sloveniji 5% populacije klošarjev. Res dobro, da zakonov ne pišejo komentatorji tukaj.

lej, debatiraj kolikor hočeš, eno je jasno... treba je NEKAJ SPREMENIT... mislim pa, da tvoje komentarji ne pijejo vode... lapaš v tri dni
vw-klub.si

fantasycamp ::

smešni so te komentarji tipa; sej ljudje ne znajo avtov vozit in je toliko nesreč torej je to neizogibno kaj češ...

Veliko stvari treba registrirat in dodatno sankcionirat, tudi vožnjo, večje kazni, za lastnike pitbulov pa ali resen tečaj in dodaten davek na psa ali pa enostavno prepoved borbenih psov!

mailer ::

Tale posnetek izgleda prijeten, kljub temu da sam tega nebi dopuščal. Kaj bi se zgodilo če se psu samo za sekundo stemni nočem niti pomislit.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

bambam20 ::

fantasycamp je izjavil:

If pit bulls are such wonderful family dogs, why have they been banned in 12 countries? That's right, 12. Belgium; Brazil; Denmark; Finland; France; Canada (Winnipeg, Quebec); the Netherlands; New Zealand; Norway; Poland; Puerto Rico (a commonwealth of the United States); and Sweden.

Read more: http://archive.azcentral.com/arizonarep...


Kar nekaj zelo razvitih držav se je odločilo da jih prepove, mislim da bi mi morali biti med njimi!


To je tako, kot, da bi bili "med razvitimi državami" , ki bi sprejeli zakon o poroki dveh gayev? :). Ne eno in ne drugo se ne bo zgodilo. Zdaj se pa izseli v "razvito2 državo, ker kvariš s svojo prisotnostjo umirjeno skupnost.

bela120 ::

Nevarni psi obvezno nagobčnik sicer bi morali pa lastniki imeti toliko pameti ,da če vejo ,da je njihov pes nevzgojen oz nevaren ga ne bi smeli spuščati z povodca.Mi gre pa blazno na živce pes ki ni na vrvici imam rada pse ampak tujih psov se bojim ko prileti proti meni ko nikoli ne vem ali me bo ugriznil ali polizal ali kaj.So pa določeni psi res neverjetni ko so vpričo otrok čisto mirni prijazni,se igrajo z njimi se pa spomnim nekih obiskov pri nas doma ko sem šla samo mimo psa in se je psu čisto utrgalo

mitja73 ::

Problem je v lastnikih teh psov na eni strani, ker 1/3 je lastnic ki imajo max 160cm in ~45kg in se s temi psičkki počutijo oh in sploh varme, večina tudi obiskuje razne vadbe in fitnese.
Drugi 2/3 je prav tako večinoma hudo prestrašenih ljudi ki si s takim psom želijo pridobit na imidžu.

Toj samo moje opaženje in mnenje.

90% takih napadov bi se preprečilo če bi enkrat žrtev dobro iztožila nekaj 100.000 EUR od lastnika napadalca, ne pa krivit in tožit države. Tako je npr. v ZDA, tam po takem napadu bankrotiraš če nisi ravno xxxl premožen.

bambam20 ::

Reycis je izjavil:

Dobro da komentatorji tukaj ne pišejo zakonov. Skoraj noben pasji ugriz in napad se ne zgodi po volji lastnika in sem močno proti drakonskim kaznim kot jih nekateri tule predlagajo. Lastnik tistih dveh pitbulov je že dobil kazen 200 in najbrz bo plačal še 5-10k v civilni tožbi. Kaj jih je res potrebno nardit klošarje?


Lastnik bi moral dobit 2000€ kazni po pitbullu, evtanazijo obeh pibullov in zaporno kazen z leto ali dve.

GTX970 ::

Pri pseh so v 99& problem izključno lastniki.

fantasycamp ::

bambam20 je izjavil:

fantasycamp je izjavil:

If pit bulls are such wonderful family dogs, why have they been banned in 12 countries? That's right, 12. Belgium; Brazil; Denmark; Finland; France; Canada (Winnipeg, Quebec); the Netherlands; New Zealand; Norway; Poland; Puerto Rico (a commonwealth of the United States); and Sweden.

Read more: http://archive.azcentral.com/arizonarep...


Kar nekaj zelo razvitih držav se je odločilo da jih prepove, mislim da bi mi morali biti med njimi!


To je tako, kot, da bi bili "med razvitimi državami" , ki bi sprejeli zakon o poroki dveh gayev? :). Ne eno in ne drugo se ne bo zgodilo. Zdaj se pa izseli v "razvito2 državo, ker kvariš s svojo prisotnostjo umirjeno skupnost.


Kot prvo ne bom, ti nisi tisti ki imaš moč da to narediš, kot drugo, bi pa ti če bi hotel pravico gejev uzakonit, pokazal točno na dejstvo da je dosti razvitih držav to naredilo, torej uporabljaš dvojni kriterij, ki ga pa priznavaš samo meni...

Sigurno so to naredili ker so ljudje te pse gojili zaradi ega in ker se počutijo močnejše in tako ustrahujejo ostale ljudi!
Poleg tega so sigurno imeli velike probleme samo z to pasmo!
Ni to kar tako spremenjeno!

PrihajaNodi ::

Reycis je izjavil:

Dobro da komentatorji tukaj ne pišejo zakonov. Skoraj noben pasji ugriz in napad se ne zgodi po volji lastnika in sem močno proti drakonskim kaznim kot jih nekateri tule predlagajo. Lastnik tistih dveh pitbulov je že dobil kazen 200 in najbrz bo plačal še 5-10k v civilni tožbi. Kaj jih je res potrebno nardit klošarje?



Se civilna tozba? Da bo zmetal za odvetnike 5k do 10k. Pse na licu mesta evtanizirat, lastnikom pa kazenski pregon po uradni toznosti za storitev naklepnega kaznivega dejanja, povzrocitev hude telesne poskodbe. Pika.

bela120 ::

Tudi jaz bi dala tako kazen kot rupsi + prepoved imeti kdaj še kakšnega psa.

mitja73 ::

Reycis je izjavil:

Dobro da komentatorji tukaj ne pišejo zakonov. Skoraj noben pasji ugriz in napad se ne zgodi po volji lastnika in sem močno proti drakonskim kaznim kot jih nekateri tule predlagajo. Lastnik tistih dveh pitbulov je že dobil kazen 200 in najbrz bo plačal še 5-10k v civilni tožbi. Kaj jih je res potrebno nardit klošarje?


Predstavljaj si da te lastnik basebal palice skoraj ubije oz. te napada z namenom povzočitve hude poškodbe oz z namenom te ubiti.
Sicer preživiš.

Kakšna kazen bi bila po tvojem mnejnju ustrezna za tega napadalca nate ?
Kako mu boš preprečil da te zopet poskuša ubiti/poškodovati on ali kak njemu podoben ?

Snackbarru ::

Zanimivo kako se lastništvo psa primerja z orožjem, eni osebki pa prvo zagovarjajo, drugo pa hočejo prepovedati ali obratno.

PrihajaNodi ::

Upam da bomo kdaj dosegli prepoved taksnih pasem. Naj napade kaksnega poslanca, pa bo slo po hitrem postopku dalje. Sicer pa spostovanje do lastnika zlatega prinasalca, ki ga je resil in tvegal svoje zivljenje.

Mehmed ::

Reycis je izjavil:


Če bi torej podobne kazni izpeljali še na povzročitelje prometnih nesreč kjer so posledice ponavadi še hujše bi torej morali imeti v Sloveniji 5% populacije klošarjev. Res dobro, da zakonov ne pišejo komentatorji tukaj.


Dejmo no neki locit, kazni za prekrske so ponavadi od do pa vecinoma niso zastavljene, da folk bankrotira ob njih. Moral bi nekaj narediti pa nisi oz. naredil si nekaj cesar ne bi smel, dobis eno vzgojno v obliki poloznice.
Ce bi bi folk bankrotiral ob civilnih tozbah za skodo. Te so pa odvisne od primera do primera, tudi nimas kej omejevati tu. Enga bodo sivali pa ti bo vzel placo, en bo invalid pa ti bo vzel hiso. Pa tud visje kazni bore malo pomagajo, ce jih praviloma talajo sele po dogodku. Ker pac, folk ki ne verjame, da bo prislo do sranja se obenem tudi ne obremenjuje z visino kazni. Oni je ne bodo dobili, ker je njihov pes cukrcek, zato je vseeno kaka je. Verjetnost da jo bos dobil naredi ful vecjo razliko kot sama visina zneska.

ZaphodBB ::

If pit bulls are such wonderful family dogs, why have they been banned in 12 countries? That's right, 12. Belgium; Brazil; Denmark; Finland; France; Canada (Winnipeg, Quebec); the Netherlands; New Zealand; Norway; Poland; Puerto Rico (a commonwealth of the United States); and Sweden.

FUD. Res je, da Pitbulli naredijo več škode - ampak predvsem zato, ker privlačijo čelave idiote s svojo zunanjo podobo.

Obvezno šolanje, psihološko profiliranje, karkoli - samo ne prepovedi pasme...
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Mehmed ::

PrihajaNodi je izjavil:

Upam da bomo kdaj dosegli prepoved taksnih pasem. Naj napade kaksnega poslanca, pa bo slo po hitrem postopku dalje.


Ce ubije kakega poslanca bomo zbirali donacije, da ga resimo.
Ko bo ubil kakega otroka bodo spremembe. Pod pogojem, da zadevo izpeljejo v istem mesecu, preden folk izgubi pozornost. To ali pa ce kje v eu uvedejo pa mi copypastamo od njih.

PrihajaNodi ::

Prepoved bo 100%. Mogoce ne iz danes na jutri, ampak bo. Tako kot bodo imeli pravice istospolni bomo sli kot napredna druzba dalje in benali nevarne pasme skupaj s pasmimi borbami.

bambam20 ::

Mehmed je izjavil:

[Pa tud visje kazni bore malo pomagajo,


Visoke kazni zelo pomagajo. To se tud vidi v primeru prometnih nesreč in znižanje smrtnih žrtev. kazen mora biti tako visoka, da zaboli povprečnega Slovenca. 200 ali 300€ ne boli. Boli pa kazen v znesku 1000-2000€ in zaradi te višine ne bo nihče bankrotiral. Bo pa marsikdo dvakrat pomislil , če je sposoben sploh imeti takšno pasmo .

Lepe besede nikoli ne zaležejo.

PrihajaNodi ::

Mehmed je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Upam da bomo kdaj dosegli prepoved taksnih pasem. Naj napade kaksnega poslanca, pa bo slo po hitrem postopku dalje.


Ce ubije kakega poslanca bomo zbirali donacije, da ga resimo.
Ko bo ubil kakega otroka bodo spremembe. Pod pogojem, da zadevo izpeljejo v istem mesecu, preden folk izgubi pozornost. To ali pa ce kje v eu uvedejo pa mi copypastamo od njih.


Ja. Potrebna bo smrt se kaksnega otroka. Jasno.

bambam20 ::

PrihajaNodi je izjavil:

Prepoved bo 100%. Mogoce ne iz danes na jutri, ampak bo. Tako kot bodo imeli pravice istospolni bomo sli kot napredna druzba dalje in benali nevarne pasme skupaj s pasmimi borbami.



Nič ne bo. O istospolnih pravicah se bo pa odločalo na referendumu. Pa ne pametuj tok.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zakaj ma folk pitbule? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26225097 (16288) LordTado
»

majhni ljudje z velikimi psi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17451662 (47685) BRBR
»

kako najhitreje ubiti psa.. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16734844 (29328) Vajenc
»

prepovejmo pse v mestih! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10922152 (20401) krneki0001
»

Nevarne pasme

Oddelek: Problemi človeštva
213476 (2987) bremzzi

Več podobnih tem