Forum » Loža » Nadzor vlage in temperature v prostoru
Nadzor vlage in temperature v prostoru
boss-tech ::
Zanima me kako bi najlažje in cenovno ugodno uredil nadzor temperature ter vlage v prostoru. Problem je v sušenju salam.
Sicer so se kar dobro posušile, niso pa ravno popolne. Pa dosti dela je bilo s pregledovanjem vlage ter vlaženjem prostora (na roke).
Se pravi da bi bilo fino imet kakšen merilec vlage, s priklopljenim motorčkom ki bi lepo pognal vodo po cevi in dodal vlago do določene vrednosti.
Samo temperaturo bi lahko rešili s klimo, ampak se mi zdi da tam ni bil takšen problem (gre za prenovljeno staro klet).
Ima že kdo podobne izkušnje s tem?
Sicer so se kar dobro posušile, niso pa ravno popolne. Pa dosti dela je bilo s pregledovanjem vlage ter vlaženjem prostora (na roke).
Se pravi da bi bilo fino imet kakšen merilec vlage, s priklopljenim motorčkom ki bi lepo pognal vodo po cevi in dodal vlago do določene vrednosti.
Samo temperaturo bi lahko rešili s klimo, ampak se mi zdi da tam ni bil takšen problem (gre za prenovljeno staro klet).
Ima že kdo podobne izkušnje s tem?
boss-tech ::
Že nekaj časa se spravljam da bi sprobal Arduino, tako da bom verjetno šel v tole. Ker je problem da je ponavadi premalo vlage in je treba dodajat in ne odvzemat. Se pravi da bi bilo dovolj da šprica vodo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prezračevanje novogradnja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 71256 (11453) | edi123 |
» | Kateri vlažilec zraka? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 50312 (2724) | darkolord |
» | Plesen na stenah (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 49110 (27585) | Matejjjjj |
» | Kateri razvlažilec zraka? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 78423 (61683) | matijadmin |
» | Vlaga v stanovanjuOddelek: Loža | 18608 (17128) | Pyr0Beast |