» »

Vračilo vzmetnice - pravice potrošnika

Vračilo vzmetnice - pravice potrošnika

bastadu ::

Torej imam eno veliko težavo: včeraj sem v HN preizkusil in kupil eno vzmetnico iz zaloge, ko pridem domov, sestavim novo posteljo, dam nov jogi not in šok, vzmetnica je trda kot kamen in zelo neudobna že po nekajminutnem ležanju na njej, sicer spada med trše, ampak ko sem jo v HN preizkusil je bila ravno prav trda ... Še isti dan pokličem (torej na vzmetnici še nisem niti spal) v HN in jim rečem, da je vzmetnica čisto drugačna kot njihova testna in da bi jo prinesel nazaj, pa so rekli, če sem jo dal iz folije ven, kar itak da sem jo, menjava ni več možna :S Na vzmetnici še nisem spal in sem jo zapakiral nazaj v prevleko, v kateri je prišla, folija v kateri je še vzmetnica bila je pa seveda uničena, saj drugače ne prideš do vzmetnice ... Torej kakšne so moje potrošniške pravice v tem primeru?

mitja73 ::

Preveri se kako imas nastavljene letvice pod vzmetnico in jih primerjaj s tistimi kjer si testiral.
So pa vse testne ze xxxx-krat uporabljene in omehcane.

bastadu ::

Letvice sem nastavil na najmehkejšo nastavitev in ni bistvene razlike, ker je sama vzmetnica tako trda ... Kako se naj zaneseš potem na testne vzmetnice, če ne prikazujejo dejanskega stanja, to bi se lahko smatralo kot zavajanje potrošnikov ... vem da je za prodajalca težko to zagotoviti, ampak kljub temu sem jaz tisti, ko bi moral na tem neudobju spati več let in bom verjetno precej na slabšem kot prodajalec, če mi zamenja vzmetnico ... Zanima me, kako je to zakonsko določeno? Kolikor vem lahko vsako kupljeno zadevo vrneš v 8-ih dneh neuporabljano in z originalno embalažo, ki pa je lahko odprta, saj drugače izdelka sploh ne moreš preizkusiti ... saj ja ne more pa za vzmetnice veljati čisto nekaj drugega (razen če so izdelane po naročilu)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

mitja73 ::

Jaz bi sel se vedno pogledat kake letvice imajo tam na testni.
Vprasaj jih ce ti zamenjajo tvojo za testno, ker testna ti je bila všeč.

c3p0 ::

Preveri, ali je res čisto enak model kot v trgovini. Sicer se pa navadiš... :)

Machete ::

Malo čudno da ti je nočejo vzet nazaj.
Meni jo je lesnina zamenjala, ko sem spal gor že skor mesec in pol, s tem da smo naredili en mini odbitek pri menjavi za drugo (ca -10%) oz. okoli 100-150€ vrednosti so mi odbili od vrednosti, pri menjavi za drugo.
Zavil in pripeljal nazaj pa sem jo sam.
To je vse odvisno kako pristopiš in kakšne so tvoje pogajalske sposobnosti. Čeprav tole je malo prehudo, da ti je ne vzamejo, če je v bistvu samo odvita. Kekci.

technolog ::

Spodnje perilo tud vračaš? S tem da je pri vzmetnicah še huje, ker jih je nemogoče res očistit. Tako da ni nič čudno, če je nočejo vzet nazaj.

Navadil se boš. Baje so trše vzmetnice boljše za hrbtenico. Človek je celo svojo prazgodovino spal na trdem.

bambam20 ::

Vsi tukaj pišete, se bo navavdil. če vas čevelj žuli oz. ne odogovarja , vas tišči td. se tudi lepo navadite? Ne. Nesete lepo nazaj in vam zamenjajo, čeprav je nošen. Če nekaj ne odgovarja in ravno pri vzmetnicah je prevečkrat problem pač to ni potem ok. Tako, da prijavit zadevo na tržni inšpektorat, ker imaš pravico vračila.

erex ::

Pri "običajni" prodaji (trgovine) in če kupljeno blago nima napak, gre za dobro voljo in ne za zakonsko obveznost podjetij, da sprejmejo vračilo ali zamenjavo blaga. Ne bodite torej presenečeni, če podjetje vašo željo po vračilu ali zamenjavi blaga zavrne - to je njihova pravica. Njeno uresničevanje resda ni najbolj pametna poslovna poteza, a to je pač odločitev vsakega posameznega podjetja.

V praksi se pogosto zgodi, da podjetja, ki sicer potrošnikom omogočajo zamenjavo blaga brez pogojev, to ugodnost odpravijo ob razprodajah - tudi to je povsem legitimna odločitev.

Link

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: erex ()

scipascapa ::

To ni knjižnica, kjer vzameš in vrneš.
rupsi31: nobene pravice vračila ni. Samo preko spleta 15 dni.

bastadu ::

technolog je izjavil:

Spodnje perilo tud vračaš? S tem da je pri vzmetnicah še huje, ker jih je nemogoče res očistit. Tako da ni nič čudno, če je nočejo vzet nazaj.

Navadil se boš. Baje so trše vzmetnice boljše za hrbtenico. Človek je celo svojo prazgodovino spal na trdem.

Nisem še videl trgovine, ki bi komplicirala pri menjavi spodnjega perila, seveda mora le ta biti neuporabljeno, če je že bilo uporabljeno ali uprano pa se to kar hitro vidi (in voha, hehe) ... sicer pa težko primerjaš spodnje perilo za par EUR, ki jih uporabljaš 1x na dan (no vsaj naj bi jih) in vzmetnico, ki je stala precej EUR in jo uporabljaš vsak dan nekaj let ...

Ko izbiram vzmetnico, mi mora vsaj po recimo 5-10 minutnem ležanju biti udobna (kar mi je na testni tudi bila), ne pa da takoj ko se nanjo usedem/uležem občutim veliko neudobje, kot da bi se ulegel na tla pokrita s tanko dekno ... tega se bom težko navadil ...

boro10 ::

Uveljavljaj stvarno napako

Za stvarno napako gre takrat, kadar:

stvar nima lastnosti, potrebne za njeno običajno rabo;
stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana ali bi mu morala biti znana;
stvar nima lastnosti, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene ali predpisane;
se stvar ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le simbolično.
Pozdrav

shadeX ::

Kako se naj zaneseš potem na testne vzmetnice, če ne prikazujejo dejanskega stanja, to bi se lahko smatralo kot zavajanje potrošnikov ...


Ponavadi so nove vzmetnice bolj trše kot čez nekaj časa, zato ker se "vdelajo". Isto je bilo pri moji. Na začetku obupno trda ampak čez čas je prišla na tisto njeno "pravo" stanje. Zna bit da je tista v trgovini že vdelana in zato je bolj mehka kot tvoja nova..

Vem da je pain in the ass, neudobno spati ampak če je vzmetnica isti model kot testna bolj bo sigurno s časom postala bolj mehka..

bastadu ::

Torej danes kličem še 1x in sedaj govoril direktno z prodajalcem, ki mi je vzmetnico prodal. Na moje presenečenje ni z mojo zahtevo po menjavi čisto nič kompliciral, tako da je drug mehkejši model vzmetnice že doma :)

radmannsdorf ::

edino prav. če ni enaka kot testna, ni enaka. porkamadona :)
dobr spi :)

Blazz ::

good night , case closed :)

Master_Yoda ::

Da se postavim svoje vprasanje: Vceraj sem nabavil novo vzmetnico, ki je prisla vakumsko zapakirana zarolana, danes pa ko sem jo odprl ne gre v posteljo - dimenzija postelje je 200*90, ista dimenzija je tudi deklarirana na vzmetnici, ampak ko jo izmerim je siroka 94 cm.

Verjetno je to posledica tega da je bila vzmetnica skupaj zrolana in se bo skrcila v 6 urah ko mora lezisce lezati pri miru ?

Apofis ::

Hm, ponavad se še raztegnejo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Apofis ()

Amdforce ::

Mogoce se bo dvignila in bo ok. Pusti jo razrolano na tleh par ur. Drgac pa sam stran od teh zrolanih dormeotov.....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vzmetnica, plesen

Oddelek: Loža
296131 (750) geofull
»

Najboljša vzmetnica - Jogi je? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
227104572 (9286) Vanadium
»

Nakup vzmetnice (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7434140 (10711) TheHijacker
»

Katero vzmetnico kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8142587 (20185) matobeli
»

Ležišče DORMEO - vaše mnenje (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20691708 (27466) Ganon

Več podobnih tem