» »

Router kot network switch?

Router kot network switch?

roki11 ::

Pozdravljeni,

a mi lahko kdo pomaga....star router WRT160NL bi rad uporabil za network switch za LAN povezavo. Imam sicer RPi (za XBMC na TVju) in zaradi slabše WIFI povezave bi rad povezal RPi LAN kablom. Po zidu imam sicer omrežni kabel, ampak kot izgleda ena (ali pa več) ne dela kot bi morala in RPi se noče povezat. Drug računalnik (npr. prenosnik) se poveže brez težav in dela prav tako BP. Zaradi tega bi rad probal tako, da bi na kabel, ki gre po zidu v dnevno, priključil ta star router (WRT160NL) in ga uporabil kot switch. Obvezno pa bi moral RPI biti v isti mreži kot druge naprave, pa RPI imam na statičnem IP od routerja.
A bi bilo to možno? Za druge variante - network bridge, sem že iskal, ampak problem je v tem, da je signal med obema routerjema potem WIFI, ne pa žičen, kot bi ga rad imel.
A mi lahko kdo pomaga z nastavitvami routerjev?
Lp

masterpsi ::

ta router ima zadaj 4 'modre' porte, to so switch porti, sem vključi naprave in bodo v isti mreži. V nastavitvah routerja pa izklopi DHCP server opcijo. če bi rad še wifi, nastavi isto ime in geslo kot obstoječ wifi in bi mogu delat. Glavno da dhcp izklopiš, sicer bosta 2 routerja dodeljevala vsak svoje IPje kar ni uredu

Lonsarg ::

Pomoje niso problem nastavitve, ampak da v napačne priključke vtikaš, pri nastavitvah je važno samo eno, da izklopiš DHCP server, vse ostalo poljubno.

Potem pa seveda VSE kable priklopiš v LAN priključke, tam je namreč switch. WAN priključek pa je samo za internet.

Hvala, sej probal še nisem, ker sem šele sedaj razmišljal kako rešit zadevo. Včeraj dobil RPi, skonfikuriral na xbmc oz. kodi, pa lan ni delal, začasno dela na wifi...star router pa se mi svaljka po predalih.
Torej, switch porti so tisti LAN priključki. Izklopim DHCP na drugem routerju. Kabel iz glavnega routerja pa vseeno priključim na WAN od 160NL? Kako pa je z gateway-jem od drugega routerja? Če bo delalo mi je itak vseeno, mora pa malina imeti statični IP, da lahko dostopam do njega prek mreže.

Ne tudi kabel iz glavnega ruterja gre na switch, to je point stikala, da nima glavnega vhoda, ampak so vsi enakovredni in simulira scenarij, kot da bi vse naprave bile priključene v vse naprave. Torej še enkrat WAN je za internet in samo za internet.

OK, tega pa nisem vedel...100x hvala!!!!

Aja, pa še nekaj naj vprašam... a misliš, da lahko zeliminiram tisto težavo s kablom v zidu, s tem, da je switch vmes? Povezat bi se vseen mogel, ali pač ne? Imam na sumu in kolikor sem prebral na netu, imajo RPI neke fore z vtičnico...in da kao ni vsak kabel dober...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: roki11 ()

zee ::

Zanic kablov noben racunalnik ne mara.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

:) Ne vem, moj PC jih očitno mara, medtem ko isti kabel, iz iste vtičnice pa RPI ne...zato sprašujem. Če bi bil kabel tako zanič, da ga tudi PC ne bi maral, pol nimam kej...ostane samo še WIFI.

Jaz imam v zidu nek kabel, ki sem ga preveč raztegnil, ko sem nove kable vlekel in je povezave včasih(oziroma kar v 75% primerov) skočila na 100Mbps namesto 1Gbps. Od kar imam nov računalnik je vedno 1Gbps, torej ja je čisto možno da ima neka naprava bolj švoh LAN priključek kot druga in da bo z drugo delalo. Vedit drugače kot da sprobaš pa ne moreš...

Najboljša rešitev za kabel, ki ima nek slabe stike je sicer da vmes na polovici vstaviš switch, ne na koncu, ampak včasih je lažje novega vleči.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Da na kratko poročam o zadevi...
Skratka, uspelo mi je, da malina dela na kabel preko switcha (sicer na koncu, ker druge možnosti nimam), pa ne tako hitro kot z direktnim kablom v router (pri routerju je hitrost 20/2, na switchu pa 10/2). Očitno je del kabla poškodovan.
Na switchu (WRT160NL) sem nastavil, kot ste mi rekli...DHCP Server - disabled. IP naslov switcha sem popravil na številko, ki je višja od routerjevega, ostalo pa pustil na miru. In zadeva je zlaufala!

Hvala še enkrat vsem za hitre in dobre napotke!

kavinpeter ::

Yes, you can use your WRT160NL router as a switch. To do this, disable the DHCP server on the WRT160NL, assign it a static IP within your network's range, and connect the router to your network via one of the LAN ports (not the WAN port). This way, it will act as a switch, allowing the RPi to connect to the same network. For more information on switches, check out Networking Switches.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: enej47 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dva Linksys WRT 54GL routerja

Oddelek: Omrežja in internet
142196 (1909) floyd1
»

povezava 2 rutarjev

202398 (1992) cordoba
»

Povezava dveh routerjev

127551 (7143) Leet1337
»

Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!

169651 (9320) Hanzek
»

Težava pri nastavitvi Linksys WRT160NL

234985 (4222) Spajky

Več podobnih tem