Forum » Mobilne tehnologije » Windows 10 Mobile
Windows 10 Mobile

Machete ::
To na prvi slikci lahko narediš tudi na 8.1. Sam imam precej podobno, le taba 'fotografije' ne znam prozornega narest :/
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Anney ::
Vem, sej je še od win8.1 ostalo, bom se pa v prihodnje malo poigral. Zato sem napisal klasika.
Všeč pa mi je recimo takle način. Samo tiste črte ne znam ustvariti, verjetno je kakšen app.
Všeč pa mi je recimo takle način. Samo tiste črte ne znam ustvariti, verjetno je kakšen app.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()

loveJDM ::

Machete ::
Ladja se potaplja, ne glede na MS link. Meni ga je sicer škoda, ker mi je ljub, ampak očitno se jim ne bo izšlo.. bogih 4,5 mil. telefončkov v q4/2015. Vseeno upam, da ne bo tako. Hebat ga, bomo ši pač na jabuk.
http://www.forbes.com/sites/ewanspence/...
http://www.forbes.com/sites/ewanspence/...
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()

andromedar ::
Windows Phone ni mrtev, ljudje.
Zanimivo, da si je na windowscentral to upal priznati. Potem je zadeva res že daleč...
Microsoft's mobile strategy up until this point has been nothing short of disastrous, in spite of some great ideas and design.
Disastrous, i could not agree more. Saj se niti za ime ne morejo odločit - kar kaže na popolno odsotnost strategije in planiranja nekaj let vnaprej. Skratka, šalabajzersko.
Zanima me pa, katere so te "great ideas"? Kaj ima W10 Phone (ali kakorkoli se mu že ta teden reče), kar drugi nimajo?
Lani sem rekel, da jim dam še (mislim da) tri leta, preden Win Phone totalno ukinejo. Ker pač ne morejo danes še prodajat telefonov, jutri pa ekosistema ne bi bilo več - v tem primeru bi jih doletele tožbe. Se pa očitno dogaja edino logično: sami ne bodo več izdelovali telefonov, ampak bodo to prepustili "partnerjem" , ki imajo natančno 4 modele: VAIO, Nuans, Coship in Alcatel (verjetno nisem edini, ki za vse razen Alcatela sliši prvič- pa tudi prodajajo se ne v zahodnem svetu).
Skratka, to pomeni da v kratkem "nihče" več ne bo delal Win Phone naprav....trg bo pa počasi umrl - kolikor še ni.
Eh?

krneki0001 ::
Windows phone je mrtev, ker ga ne bo več. Ne bo več windows phone, ampak windows 10 in bodo skupni tako za telefone, tablice in računalnike (pa še za TV, mini računalnike, soc,...). In še vedno bodo delal telefone z windows 10.
Vsaj kakor sem zadnjič razumel direktorja MS slovenija, ko je prišel na TechDay se malo pokazat.
V bistvu mislijo portat windows 10 na vse mogoče naprave. Vse pod imenom windows 10.
Vsaj kakor sem zadnjič razumel direktorja MS slovenija, ko je prišel na TechDay se malo pokazat.
V bistvu mislijo portat windows 10 na vse mogoče naprave. Vse pod imenom windows 10.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()

Anney ::
Točno to kar je povedal nebivedu, piše tudi na maojem danem linku. Prej sta bila dva sistema enden windows xx in eden windows phone xx, sedaj pa se bo to združilo v win 10, ker je koda v osnovi enaka ter jo razvija tudi ista ekipa, sočasno. In ja, MS se ne bo predal, zdaj ko mu je končno uspelo.

Točno to kar je povedal nebivedu, piše tudi na maojem danem linku. Prej sta bila dva sistema enden windows xx in eden windows phone xx, sedaj pa se bo to združilo v win 10, ker je koda v osnovi enaka ter jo razvija tudi ista ekipa, sočasno. In ja, MS se ne bo predal, zdaj ko mu je končno uspelo.
Kaj mu je končno uspelo?
Eh?

FrEaKmAn ::
Če prav razumem, je bolj govora o zamenjavi windows phona z novim sistemov. Glede na trenutno govorice, sem imel občutek (ki je zgleda napačen), da jutri pač MS ne bo imel nič več na mobile marketu, kar je vsekakor nesmisel.
So kakšne številko koliko je Windows Mobile (tudi Windows Phone) uporanikov v slo?
So kakšne številko koliko je Windows Mobile (tudi Windows Phone) uporanikov v slo?

win64 ::
Jedro bo enako, UI bodo še zmeraj delale različne ekipe.
Recimo XBox ima malo spremenjeno jedro window server 2003, windows phone 7 je imelo rahlo spremenjeno jedro windows embedded ce, windows phone 8 uporablja rahlo spremenjeno jedro windows nt(podobno kot windows 8)...
Tukaj je srž problema, ko je bilo potrebno kakšen popravek prenesti na vse te verzije.

COre bo isti za vse. To so že večkrat povedal. Ampak ta core laufa tudi brez gui-ja (sedaj bo ven prišel celo Nano server, ki bo nekje 500mb programja in bo delal izključno brez gui-ja in se bo vse nastavljalo preko remote powershella)
Gui pa bodo delale različne skupine, vsaka za svoje področje.
Gui pa bodo delale različne skupine, vsaka za svoje področje.

solatjek ::
Eno vprašanje. Ko sem imel eno prazgodovinsko nokio se mi je dopadla funkcija, da če sem imel izklopljene mobilne podatke in sem pošilal MMS so se za potrebe MMS samodejno vklopili, poslali sporočilo in nazaj izklopili. Se to da kje na W10M nastaviti?
Vprašanje 2: ne dobivam več povratnic za MMS na W10M? Kako je pri ostalih?
Vprašanje 2: ne dobivam več povratnic za MMS na W10M? Kako je pri ostalih?

Mitja358 ::
Nastavitve/Sistem/Sporočila -> "Dovoljevanje sporočil MMS, če je mobilna podatkovna povezava izklopljena".

Pa to imam vklopljeno in mi nič ne pošlje in dobim obvestilo, da moram vzpostaviti povezavo. A moram še kaj na SIM kartici nastaviti, ročno kaki APN ali kaj takega? Kakor hitro vzpostavim povezavo, mi pošlje.

trnvpeti ::
smesno, da dajo ven L650 za 199$ v 2016
izdelovanje jim torej ne gre
ne gre jim tudi licenciranje, spodbuda(z moznim dobickom) drugih partnerjev za izdelavo na mobilnem
tudi w10 jim ne gre z nekaksnim forsiranjem
zdaj jim bodo(zgleda) se rusi in kitajci pobegnili na desktopih
ce jim pobegnejo, bodo se drugi sledili
office jim tudi ne gre, libre je vse mocnejsi
tudi web office dobiva konkurente
najvecji hudic je pa, da se miselnost spreminja, in folk vidi, da ne rabi (vec) samo ms-ja in da rabi svobodno _izbiro_
ne gre jim tudi licenciranje, spodbuda(z moznim dobickom) drugih partnerjev za izdelavo na mobilnem
najvecji hudic je pa, da se miselnost spreminja, in folk vidi, da ne rabi (vec) samo ms-ja in da rabi svobodno _izbiro_

dprc ::
Včeraj inštaliral WP10 release candidate na Lumio 925, zaenkrat zelo zadovoljen. Popravili so tečne stvari, za nekatere je bil deal breaker, da bi še kdaj kupil Windows telefon.
- Explorer (browser) se mi je sesuval, strani so se zatikale, pri Edgu tega ni, scrollanje pa je smooth. Ostali browserji so se prav tako zatikali.
- na tipkovnici ni bilo šumnikov, vsaj ne direktno
- Mail client ima zdaj več možnosti
- Končno so dodali File Explorer
- Settingi so urejeni po kategorijah in dodan search
- končno lahko izbereš media+apps in ringer+notifications glasnost posebej kjerkoli
- SMS+Skype sporočila združena
Glede porabe baterije pa nisem opazil da bi jo WP10 kaj bolj obremenjeval.
Imam pa eno vprašanje - ali so transition animacije res nujne? To sicer traja cca. pol sekunde ampak v službenem tempu želiš delat hitro in so te animacije izguba časa. Je animacija zato da nekako skrije 'štekanje' ali je tam samo zaradi lepšega in ima potencial odpreti novo okno instantno?
- Explorer (browser) se mi je sesuval, strani so se zatikale, pri Edgu tega ni, scrollanje pa je smooth. Ostali browserji so se prav tako zatikali.
- na tipkovnici ni bilo šumnikov, vsaj ne direktno
- Mail client ima zdaj več možnosti
- Končno so dodali File Explorer
- Settingi so urejeni po kategorijah in dodan search
- končno lahko izbereš media+apps in ringer+notifications glasnost posebej kjerkoli
- SMS+Skype sporočila združena
Glede porabe baterije pa nisem opazil da bi jo WP10 kaj bolj obremenjeval.
Imam pa eno vprašanje - ali so transition animacije res nujne? To sicer traja cca. pol sekunde ampak v službenem tempu želiš delat hitro in so te animacije izguba časa. Je animacija zato da nekako skrije 'štekanje' ali je tam samo zaradi lepšega in ima potencial odpreti novo okno instantno?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dprc ()

||_^_|| ::
Tisto prvo, se pravi z animacijo prikrivajo netekoče delovanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ||_^_|| ()

Malajlo ::
No, zdaj pa sem hud. Kam so šle vse slikce ljudi? V mail klientu jih še pokaže, drugod pa ne.

dprc ::

Motion ::
smesno, da dajo ven L650 za 199$ v 2016
Ubistvuigrajo dokaj safe karte. Dobro vejo da v harweru ni dnarja oziroma kitajcem nemorjo konkurirat. Zato pa se širjo čez vse platforme in se usmirjajo tja kamor se marže največje in to je software ter oblačne storitve.

zanimivo, da apple pa dela tam denar, kjer se naj bi ms umikal
tudi windows in office(to ni sw?) jim pada(promet(celotni, ne samo win divizija) padel za 11%, dobicek skoraj 20% dol)
oblaka pa ne bo kaj veliko ostalo, ce bodo zgubili paradne konje
tudi windows in office(to ni sw?) jim pada(promet(celotni, ne samo win divizija) padel za 11%, dobicek skoraj 20% dol)

Z druge strani pa delajo prostor ostalim proizvajalcem. Če (in to) bo win10 platforma univerzalna, se bo tudi tržni delež mobilnih naprav povečal.

>delajo prostor ostalim proizvajalcem
s svojo politiko je prav nasprotno
>tržni delež mobilnih naprav povečal
le kako? (javi se Satyi, bos obogatel)
s svojo politiko je prav nasprotno
>tržni delež mobilnih naprav povečal
le kako? (javi se Satyi, bos obogatel)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trnvpeti ()

zanimivo, da apple pa dela tam denar, kjer se naj bi ms umikal
Apple dela ja it to je tud to kar je omembe vredno, pa še oni pravjo prajo da najbrš nebodo mogli ponovit lanskega leta. Ipad prodaja kljub novemu ipadu še vedno pada. Samsung kot drugi največji proizvajalec telefonov, tudi ustvari nekaj dnarja s prodajo, sam tud njim močno škripa prodaja zadnje čase. Poglej kolk dnarja dela huawei ki je prodal čez 100 miljonov telefonov lani. AL pa kake drugega kitajca. Kljub ogromnim številkam prodanih telefonov, pobirajo več ali manj droptine. Software pa oblačne storitve so trenutno daleč najbolj varen sektor.

Trg je prenasičen, telefoni so pa tudi 2 leti stari dovolj zmogljivi, da poganjajo najnovejše sisteme. Zato vedno manj ljudi zamenjuje telefone. Pa malo se pozna nova kriza in ni toliko denarja za navadno rajo (čeprav tega da spet prihaja kriza ne bo in noče noben priznat, bo pa verjetno letos počepnila kitajska, tako da bo še zanimivo).

...Samsung kot drugi največji proizvajalec telefonov, tudi ustvari nekaj dnarja s prodajo, ...
Drugi največji proizvajalec? Kdo je pa po tvojem največji proizvajalec telefonov?
Eh?

Nastavitve/Sistem/Sporočila -> "Dovoljevanje sporočil MMS, če je mobilna podatkovna povezava izklopljena".
A lahko kdo prosim to preizkusi, če mu deluje - predvsem na lumia 640, lahko tudi na drugi lumii. Meni enostavno ne vzpostavi mobilne povezave in ne pošlje, jo moram ročno vzpostaviti, da gre MMS naprej. V čem je to fora? Če komu gre, vem da je težava pri meni, zato prosim za preizkus. Hvala.
A lahko kdo prosim to preizkusi, če mu deluje - predvsem na lumia 640, lahko tudi na drugi lumii. Meni enostavno ne vzpostavi mobilne povezave in ne pošlje, jo moram ročno vzpostaviti, da gre MMS naprej. V čem je to fora? Če komu gre, vem da je težava pri meni, zato prosim za preizkus. Hvala.

Invictus ::
andromedar je izjavil:
...Samsung kot drugi največji proizvajalec telefonov, tudi ustvari nekaj dnarja s prodajo, ...
Drugi največji proizvajalec? Kdo je pa po tvojem največji proizvajalec telefonov?
Foxconn

Apple drugače pobere 94% dobička pri prodaji mobilnih telefonov.
http://www.techradar.com/news/phone-and...
Ni treba da proizvedeš največ telefonov da imaš največji profit.
MS ima zdaj "universal app", ki dela povsod. Recimo da je korak v pravo smer. Imaš pa zdaj praktično več tablic z Win 10 kot pa z Android 5.1 oz. 6.0.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x

andromedar je izjavil:
My bad. Samsung je največji po količini telefonov. Apple je drugi. In kjub temu da prodajo več telefonov kot apple, ko gledaš profit vidiš da pobirajo malo več kot drobtinice v primerjavi z applom.

Sem že rešil. Ročno sem vnesel APN za MMS in deluje, tudi povratnice. Super!

NLight ::
Vem, sej je še od win8.1 ostalo, bom se pa v prihodnje malo poigral. Zato sem napisal klasika.
#EDIT Lepo
To je preprosto naredit. Narediš aplikacijo, ki na ustvari "tile" in jih razporediš po zaslonu. Se bom malo poigral ko bo čas
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NLight ()

NLight ::
andromedar je izjavil:
Zanimivo, da si je na windowscentral to upal priznati. Potem je zadeva res že daleč...
Microsoft's mobile strategy up until this point has been nothing short of disastrous, in spite of some great ideas and design.
Disastrous, i could not agree more. Saj se niti za ime ne morejo odločit - kar kaže na popolno odsotnost strategije in planiranja nekaj let vnaprej. Skratka, šalabajzersko.
Zanima me pa, katere so te "great ideas"? Kaj ima W10 Phone (ali kakorkoli se mu že ta teden reče), kar drugi nimajo?
Lani sem rekel, da jim dam še (mislim da) tri leta, preden Win Phone totalno ukinejo. Ker pač ne morejo danes še prodajat telefonov, jutri pa ekosistema ne bi bilo več - v tem primeru bi jih doletele tožbe. Se pa očitno dogaja edino logično: sami ne bodo več izdelovali telefonov, ampak bodo to prepustili "partnerjem" , ki imajo natančno 4 modele: VAIO, Nuans, Coship in Alcatel (verjetno nisem edini, ki za vse razen Alcatela sliši prvič- pa tudi prodajajo se ne v zahodnem svetu).
Skratka, to pomeni da v kratkem "nihče" več ne bo delal Win Phone naprav....trg bo pa počasi umrl - kolikor še ni.
Ne drži. Lumie so še iz časa ko jih je proizvajala Nokia. To niso Microsoftovi lastne telefoni oni so jih samo spravili v proizvodnjo. Microsoft bo svoj telefon izdal (dizajnirano in ustvarjeno s strani Microsofta) letos verjetno nekje jeseni. In sicer Surface Phone. Nalogo so dodelili istim ljudem, ki so odgovorni za Surface Book in Surface tablice. Šlo naj bi za telefon, ki bo lahko poganjal tudi Win32 aplikacije. Šli bodo po principu Googla in Appla. 1 max 2. telefona na leto in ta naj bi bila presežek. Low-end telefone pa bodo res prepustili parterjem. Lumia 650 je zadnja v tej seriji in tudi verjetno zadnji poceni telefon, ki ga je MS lansiral na tržišče.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NLight ()

andromedar je izjavil:
Ne drži. Lumie so še iz časa ko jih je proizvajala Nokia. To niso Microsoftovi lastne telefoni oni so jih samo spravili v proizvodnjo. Microsoft bo svoj telefon izdal (dizajnirano in ustvarjeno s strani Microsofta) letos verjetno nekje jeseni. In sicer Surface Phone. Nalogo so dodelili istim ljudem, ki so odgovorni za Surface Book in Surface tablice. Šlo naj bi za telefon, ki bo lahko poganjal tudi Win32 aplikacije. Šli bodo po principu Googla in Appla. 1 max 2. telefona na leto in ta naj bi bila presežek. Low-end telefone pa bodo res prepustili parterjem. Lumia 650 je zadnja v tej seriji in tudi verjetno zadnji poceni telefon, ki ga je MS lansiral na tržišče.
Telefon bo poganjal Win32 aplikacije? Kaka neumnost te to je?
Kdo bi si sploh želel kaj takega uporabljati na telefonu?
Že continuum je samo gimmick in buzzword - neuporabno za karkoli resnega naredit...kaj šele nativne Win32 aplikacije. To je nekako tako, kot bi hotel full linux desktop uporabljat za svoje vsakodnevne PC potrebe - na Raspberry Pi. Načeloma gre - ampak moraš imeti jeklene živce in neomejeno časa.
Da se navežem na Nokio: Če je bila Lumia 950 zasnovana še v Nokii (4 leta nazaj?)...pol vsaka čast...res so izpilili aparat v 4 letih, da so ga vsi tako neusmiljeno raztrgali...
Eh?

AvtoR ::
Pri L950 je problem neizpiljen software in ne hardware, če zanemarimo nekaj čričkov s pokrovom baterije1

karafeka ::
Continumm vidim kot nekaj zelo uporabnega v poslovnem okolju - ČE ga aplikacije podpirajo.
Povezava do citrixa (oddaljeno namizje), kjer potem uporabljaš običajne (namizne) windows aplikacije.
Zelo se obnese tudi za predstavitve z office programi (powerpoint), kjer ga samo povežeš na projektor in imaš predstavitev (brez tipkovnice).
Seveda pa ni primeren za običajnega (pisarniškega) uporabnika, bolj za kake direktorje, ki samo gledajo emaile in nekaj malega napišejo.
Za domačega uporabnika, ki že ima PC, ne vidim nobene prednosti.
Pod črto, je luksuz (preseravanje), ki ga večina ljudi ne rabi. Ima pa dober potencial.
Kupi se lahko na:
http://www.markit.eu/si/sl/microsoft-di...
Vendar ga dostavijo iz GB, z angleškim tipom adapterja.
Povezava do citrixa (oddaljeno namizje), kjer potem uporabljaš običajne (namizne) windows aplikacije.
Zelo se obnese tudi za predstavitve z office programi (powerpoint), kjer ga samo povežeš na projektor in imaš predstavitev (brez tipkovnice).
Seveda pa ni primeren za običajnega (pisarniškega) uporabnika, bolj za kake direktorje, ki samo gledajo emaile in nekaj malega napišejo.
Za domačega uporabnika, ki že ima PC, ne vidim nobene prednosti.
Pod črto, je luksuz (preseravanje), ki ga večina ljudi ne rabi. Ima pa dober potencial.
Kupi se lahko na:

Komentar je letel na Andromedarja, ki ima izdelano mnenje o Continuumu. Zato me zanima, kje ga je dobil.
Stvar je čisto v redu tudi za pisarno. Ni pa za npr. developerje, arhitekte. Nek vodja prodaje, key acc.manager, celo v helpdesk bi lahko tole stlačil, je pa za web aplikacije poganjati čisto v redu. Bolj praktično od tableta je vsekakor, če ti tipkovnica in velik monitor veliko pomenita.
Stvar je čisto v redu tudi za pisarno. Ni pa za npr. developerje, arhitekte. Nek vodja prodaje, key acc.manager, celo v helpdesk bi lahko tole stlačil, je pa za web aplikacije poganjati čisto v redu. Bolj praktično od tableta je vsekakor, če ti tipkovnica in velik monitor veliko pomenita.

karafeka ::
Oprosti, da sem potem tako vskočil noter, ampak ga tudi jaz imam, zato sem podal komentar.

Kupi se lahko na:
Ta zadeva pri nas stane 100€, deluje pa samo na lumii 950.

WIndows 10 verzija .107 je postala Public Release. Kdaj se bo to preneselo na tiste telefone, ki niso na Insider Preview?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 54470 (33175) | RC37 |
» | Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 37399 (33051) | klinker |
» | Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 29661 (20051) | Anney |
» | Jutri nabavim ali WinPhone ali Androida (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 15413 (13003) | Anney |
» | Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 47892 (39140) | boolsheat |