Forum » Mobilne tehnologije » Windows 10 Mobile
Windows 10 Mobile
flyko ::
Zna bit, da komplicirajo. Poglej terms and conditions za win 10 insider. Je kar nekaj govora o tem
Sicer ga pa lahko "zresetiraš" nazaj na staro verzijo...
Sicer ga pa lahko "zresetiraš" nazaj na staro verzijo...
PrihajaNodi ::
MrNighthawk je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
andromedar je izjavil:
Mail je treba posebej na gmail racun nastavit. Samo prijava z MS racunom ni dovolj za polno funkcionalnost Outlooka.
Ko nardis MS racun, moras se enega nardit kjer izberes google.
Drugace pa si kupite polno funkcionalne smartfone in to ni WP.
Stari L550 je za svojo ceno fantastičen fon,pa tudi L640...pa 40EUR dražja 13.0 XLka tudi :)
Fon ja, ne pa smartphone.
Glede na to da imam sedaj Androida galaxy s5 (firma častila), lahko rečem samo da je to še večja greznica. Konstantni updejti, telefon se mi sproža tudi če je v žepu in ugasnjen tako da rabim imeti nujno tipkovnico da je telefon locked (sedim na skretu in slišim kako se sproži aparat), wp tega ne potrebuje...Izbira je samo ios ali wp. Aja, navigacija od Googla? Sekret od sekreta, sam se mi premakne enkrat v to smer enkrat v drugo (torej me sam premakne na drugo lokacijo od kjer dejansko sem, pa to se dogaja tudi drugim ki imajo note 4 oziroma Android), here drive niti podrazno ne deluje kot bi moral... Sem se prenaglil wp je še vedno boljši.
Mogočeje pa s telefonom(uporabnikom) kaj narobe :D
Zanimivo uporabnik z wp nima tezav?
Binji ::
No morda poizkusim z reklamacijo. Zanimivo pa je, da mi tudi noče preklopit na LTE (imam izimobil), ki mi je na prejšnjem telefonu (L920) deloval. Sem za foro omejil omrežje na 3G in zaenkrat še ni izgubil signala. Ne vem pa točno, kaj bi to lahko pomenilo za identifikacijo krivca...
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
BlackGuard ::
Pri katerem operaterju si pa bil z L920? Za LTE na izimobilu moraš ročno vnest APN-je. Če tega nisem naredil, mi ni deloval.
Glede izgube signala se podobno dogaja tudi meni na L930. Začelo se je, ko sem menjal navadno izimobil SIM s tisto, ki podpira LTE. Nekako se mi začenja zdet, da je problem v njihovih novih SIM karticah v kombinaciji z nekaterimi Lumiami.
Glede izgube signala se podobno dogaja tudi meni na L930. Začelo se je, ko sem menjal navadno izimobil SIM s tisto, ki podpira LTE. Nekako se mi začenja zdet, da je problem v njihovih novih SIM karticah v kombinaciji z nekaterimi Lumiami.
Aha zanimivo. APNja tukaj res nisem vnesel, pri 920 pa ja. Tudi z 920 sem bil pri izimobilu. Da poizkusim še z vnešenim APNjem... :)
d4vid ::
PrihajaNodi je izjavil:
MrNighthawk je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
andromedar je izjavil:
Mail je treba posebej na gmail racun nastavit. Samo prijava z MS racunom ni dovolj za polno funkcionalnost Outlooka.
Ko nardis MS racun, moras se enega nardit kjer izberes google.
Drugace pa si kupite polno funkcionalne smartfone in to ni WP.
Stari L550 je za svojo ceno fantastičen fon,pa tudi L640...pa 40EUR dražja 13.0 XLka tudi :)
Fon ja, ne pa smartphone.
Glede na to da imam sedaj Androida galaxy s5 (firma častila), lahko rečem samo da je to še večja greznica. Konstantni updejti, telefon se mi sproža tudi če je v žepu in ugasnjen tako da rabim imeti nujno tipkovnico da je telefon locked (sedim na skretu in slišim kako se sproži aparat), wp tega ne potrebuje...Izbira je samo ios ali wp. Aja, navigacija od Googla? Sekret od sekreta, sam se mi premakne enkrat v to smer enkrat v drugo (torej me sam premakne na drugo lokacijo od kjer dejansko sem, pa to se dogaja tudi drugim ki imajo note 4 oziroma Android), here drive niti podrazno ne deluje kot bi moral... Sem se prenaglil wp je še vedno boljši.
Mogočeje pa s telefonom(uporabnikom) kaj narobe :D
Zanimivo uporabnik z wp nima tezav?
Mati ni s wp8.1 na 520 imela nobenih tezav. Res pa je, da je telefon uporabljala za klice, smse in obcasno malo neta. Baterija ji je drzala 4 dni, pa se potem je mela 25%. Jaz pa trenutno uporabljam 532 in sem z aparatom na w 10 zadovoljen. Kaksnih problemov na zadnjem updejtu nimam. Moti me samo, da vcasih tezko kliknem kak link - npr. sporocila na bolhi, polna verzija strani, ne tista za telefone (ki je useless).
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
boolsheat ::
Glavni problem androida so takšne zadeve:
http://www.makeuseof.com/tag/one-900-mi...
Fixi pa na večina telefonov ne bodo prišli nikoli.
andromedar ::
Glavni problem androida so takšne zadeve:
Se strinjam. Rešitev je samo v v alternativnih rom-ih, a-la CyanogenMod (če izpostavim najbolj poznanega), ki imajo več ali manj dnevne posodobitve (nightly biuilds).
V tem pogledu je situacija Android - W10 Mobile, popolnoma enako kot situacija Windows - Linux.
Windows je greznica in leglo malwara, Linux pa virusov praktično ne pozna.
Android ima dokaj veliko znanih ranljivosti, za W10 Mobile pa jih ni veliko znanih.
Zdaj, v obeh primerih 'varnih' (Linux in W10 Mobile), je temu tako zaradi marginalne oz. zanemarljive zastopanosti na trgu (v mislih imam predvsem desktop). Enostavno se ne splača odkrivati in izrabljati ranljivosti za te sisteme, saj je uporabnikov premalo.
Zdaj me edino skrbi, da bo MS poenotil sisteme in da se bo greznica iz desktop W10 preselila na Mobile W10. Ker bo pač enak sistem z enakimi ranljivostmi na obeh napravah.
Po drugi strani še osebno nisem slišal za koga, ki bi dobil na Androidu virus (vem pa da obstajajo).
V bistvu je zelo presenetljivo, kako so virusi in malware non-issue na Linux (Linux, Android, ChromeOS,...) napravah...glede na to, da je bilo Linux naprav lani prodanih toliko kot naprav z vsemi ostalimi operacijskimi sistemi skupaj (Windows 7, 10, OSX, iOS in kar še je bolj obskurnega) - če gledamo smartphone, tablice, PCje in notebooke skupaj.
Vir: Usage share of operating systems @ Wikipedia
glej pod 'Worldwide device shipments'
'
Eh?
Ni nekega pretiranega straha, da bi se luknje iz namiznih Winsev selile na WM, ker je "OneCore" grajen okoli UWP API-jev in ne problematičnega Win32.
OneCore že deluje nekaj dni na XboxOne:
http://mspoweruser.com/windows-develope...
OneCore že deluje nekaj dni na XboxOne:
http://mspoweruser.com/windows-develope...
Sem vnesel APN, pa ni nobene razlike. Sem pa našel eno temo, kjer nekomu ne dela, ker RM-1552 izvedenka (ki jo imam) ne podpira frekvenčnega pasu LTE za operaterja. Slučajno kdo ve, kako je z izimobilom? :)
Sem pa opazil še, da če preklopim na letalski način, začne kuriti nekje 13% baterije na uro. WTF?
Sem pa opazil še, da če preklopim na letalski način, začne kuriti nekje 13% baterije na uro. WTF?
Če sem prav zbrskal RM-1152 deluje na sledečih LTE frekvencah: LTE 800, 900, 1800, 2100, 2600.
Izimobil uporablja omrežje TS, oni imajo frekvenco LTE na 1800 MHz, tako da po mojem bi ti moralo delovat.
Ko shraniš APN, moraš restartat telefon. Če ti po tem še vedno ne dela, preveri, če imaš prave nastavitve. Če želiš, ti lahko napišem svoje.
Aja, SIM, ki podpira LTE imaš? In tudi sms za vklop LTE si poslal?
Izimobil uporablja omrežje TS, oni imajo frekvenco LTE na 1800 MHz, tako da po mojem bi ti moralo delovat.
Ko shraniš APN, moraš restartat telefon. Če ti po tem še vedno ne dela, preveri, če imaš prave nastavitve. Če želiš, ti lahko napišem svoje.
Aja, SIM, ki podpira LTE imaš? In tudi sms za vklop LTE si poslal?
Aha kul. Bi prosil, če napišeš potem, ja. Jaz sem samo vpisal APN, up. ime in geslo, kot imajo na strani.
Ok, najprej dodaš APN za internet. Nastavitve:
Profile name: gprs
APN: izimobil
User name: izimobil
Password: izimobil
Type of sign-in info: PAP
IP type: IPv4
Pri Use this APN for LTE and replace the one from my mobile operator imam obljukano
Proxy server: 213.229.249.40
Proxy port: 8080
Apply this profile obkljukano
Zdaj restartas telefon in upaš, da deluje :)
Če deluje nastaviš še APN za MMS:
Profile name: izimms
MMSC (URL): http://mms.mobitel.si/servlets/mms
MMSC port: 80
Maximum MMS size (KB): pustiš prazno
Pri Use this APN for LTE and replace the one from my mobile operator imam obljukano
okica11 ::
Še koga zafrkava Microsoft Edge ? zelo pogosto mi javi ko hočem iskati preko Googla, da ima problem in da najboljše da odprem nov zavihek :D
Machete ::
Oprostite prišlo je do težave, poiskusite še z apple ali android telefonom.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Dober dan ::
Meni dela vse super sedaj, tudi z maili nimam več težav, mi gre pa močno na živce, da telefon razlikuje zapis telefonske 0038651 xxx xxx in 051 xxx xxx. Skoraj nikoli ne vem, kdo me kliče.. Mogoče kdo ve rešitev?
AvtoR ::
Meni mail na 830 ne odpira priponk (v glavnem pdf in jpg), oziroma, tu pa tam kakšno še odpre, kakor se mu sprdne.
Pošlje me na Store naj izberem aplikacijo. Nato javi nekaj v stilu "." ni podprt.
Naredil hard reset in na novo ročno nastavil mail račun, brez efekta. Največkrat pomaga če si mail posredujem sam sebi na isti mail, pa še to ne deluje vedno. Zanimivo je, da priloge tudi shraniri ne morem na telefon, da bi jo odprl kasneje. Ima še kdo tak problem?
Pa to je ja osnova pametnega telefona, pa ne dela!
Evo, danes sem dobil nov update za Mail in končno normalno odpira priloge v mailu
So pa dolgo rabl, da so poštimal.
Qushaak ::
Kdo poleg Alcatel-a so še kaj napovedali W10M telefone? Če že MS ne misli delati telefonov (Lumia) mora to nekdo drug, da Windows ekosistem živi dalje.
krneki0001 ::
MS jih misli delat. Ampak na način jabolka. 2x na leto premium telefon. srednjo in low klaso bodo pa ostali delali.
Pa se že ve za te "ostale" kdo kaj misli? Nič ne najdem na spletu, da bi bil kdo zainteresiran za to.
Elite X3 je high-end.
Lenovo vidim, da misli nekaj, sam to je SD617 pa švoh baterija. Malo bolje od Lumia 650.
A je tko težko zapakirat 2800mAh v 5.0" telefon.
Lenovo vidim, da misli nekaj, sam to je SD617 pa švoh baterija. Malo bolje od Lumia 650.
A je tko težko zapakirat 2800mAh v 5.0" telefon.
Lumia 950 pride precej ugodno. Drugače pa OK srednji razred je tudi ta telefon:
https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B01DW4...
https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B01DW4...
Pa je realno pričakovat, da bodo ti mid in low-end telefoni tudi tako istočasno in vsaj nekaj major verzij Desetke dobivali posodobitve? Konec koncev ima Windows precej bolj narejen update sistem kot Android recimo.
andromedar ::
Kdo poleg Alcatel-a so še kaj napovedali W10M telefone? Če že MS ne misli delati telefonov (Lumia) mora to nekdo drug, da Windows ekosistem živi dalje.
Kateri W10 pa misli Alcatel naredit? Ker na njihovi strani ni ne duha ne sluha o Windows ekosistemu.
Eh?
KTr1sk ::
BlackGuard je izjavil:
točno te nastavitve sem imel shranjeno in mi je delalo pred hard resetom in pred updajtom na 14393, zdaj pa nikakor več nočejo delat mmsi na iziju, kaj naredit?
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
billy ::
ksz...
A kdo uspešno uporablja amis email na windows phone 10, default mail app? Zafrkava me smtp odhodna pošta, ker nikakor noče pošiljat. Pa če nastavim SSL, dodatno vpišem mail, vse možne kombinacije sem poskusil, pa se nič ne zgodi.
Najbolj sumljivo je to, da se pojavi napaka "we weren't able to send this message so we've put it in your drafts folder" takoj, ko se pošlje sporočilo, torej se mi zdi, da sploh ne pride do avtorizacije smtp strežnika, ker tako hitro pa tudi dvomim da se zgodi.
Ali pa je problem v tem, da smtp.amis.net deluje zgolj iz amis omrežja, če ja, se ne da kako drugače nastaviti, da vseeno bi deloval "povsod", razen z uporabo VPN?
A kdo uspešno uporablja amis email na windows phone 10, default mail app? Zafrkava me smtp odhodna pošta, ker nikakor noče pošiljat. Pa če nastavim SSL, dodatno vpišem mail, vse možne kombinacije sem poskusil, pa se nič ne zgodi.
Najbolj sumljivo je to, da se pojavi napaka "we weren't able to send this message so we've put it in your drafts folder" takoj, ko se pošlje sporočilo, torej se mi zdi, da sploh ne pride do avtorizacije smtp strežnika, ker tako hitro pa tudi dvomim da se zgodi.
Ali pa je problem v tem, da smtp.amis.net deluje zgolj iz amis omrežja, če ja, se ne da kako drugače nastaviti, da vseeno bi deloval "povsod", razen z uporabo VPN?
Malajlo ::
O, kakšna beda... Menda so to zrihtali do zdaj?
Zakaj pa IMAP ne uporabiš?
Če pa uporabljaš dostop prek mobilnega operaterja - paketni prenos, pa moraš uporabiti nastavitve za odhodno pošto tvojega mobilnega operaterja, ker pošilja pošto njegov strežnik.
http://forum.amis.net/viewtopic.php?t=1...
Zakaj pa IMAP ne uporabiš?
Aja, my bad, lol.
Torej zakaj ne uporabim imap.amis.net za pošiljanje? očitno tudi to ne dela.
Torej zakaj ne uporabim imap.amis.net za pošiljanje? očitno tudi to ne dela.
Aja. Ja uporabljam ja, je obvezno to ja, ampak to je samo za dohodno pošto, afaik, odhodna je vedno smtp strežnik, ali?
Malajlo ::
Skratka, pod Add Account imaš knof Advanced, kjer lahko mimo wizzarda kaj nastaviš. Po vsej verjetnosti so problem porti.
V najslabšem primeru pa res uporabiš smtp od mobilnega operaterja.
Blah, mešam EAS in IMAP.
V najslabšem primeru pa res uporabiš smtp od mobilnega operaterja.
Blah, mešam EAS in IMAP.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Malajlo ()
Itak sem ročno vse nastavil ja, preko advanced, mogoče bi moral preko add imap, bom poskusil se še malo poigrati, čeprav če tam piše, da deluje smtp samo na amis omrežju potem je to to?
Branimir ::
Imam vprašanje, naštimano imam, da se mi vse datoteke shranjujejo na kartico na Lumii 640 W10. Kam Viber shranjuje posnetke in slike, na telefon, kartico, onedrive...? Pa v katerih mapah se slike in videi nahajajo? Ker jih lahko odprem samo v vibru, ko sem pa iskal v Raziskovalcu pa jih nisem našel. So bili med nedavno in sem hotel odpreti lastnosti ampal jih ne odpre?
i7-10700 (16 thread @ 4.8GHz)
16GB RAM DDR4, 500GB NVMe SSD, 500GB SSD, 480GB SSD, 1TB HDD, 2TB HDD
Gigabyte RTX 2070 Super
16GB RAM DDR4, 500GB NVMe SSD, 500GB SSD, 480GB SSD, 1TB HDD, 2TB HDD
Gigabyte RTX 2070 Super
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Branimir ()
BlackGuard je izjavil:
...
točno te nastavitve sem imel shranjeno in mi je delalo pred hard resetom in pred updajtom na 14393, zdaj pa nikakor več nočejo delat mmsi na iziju, kaj naredit?
Tudi jaz sem po posodobitvi na AU naredil hard reset in mi delajo MMS-i.
Kaj pri MMS APN imaš sigurno obkljukano Apply this profile? Pa restart po dodajanju MMS APN-ja si naredil? Drugače ti LTE normalno dela?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BlackGuard ()
solatjek ::
Nekaj vprašanj:
1. A ima kdo na L950 možnost nastaviti, da se samodejno vklopi povezava pri pošiljanju MMS?
2. Ima kdo težavo z neodzivnostjo nekaj sekund, ko želiš odkleneti telefon - zaslon je po pritisku na gumb nekaj sekund še temen, potem se odklene
3. Ali lahko z lumio prebereš RFID kartico tako, da bi telefon uporabljal namesto RFID?
4. Ali lahko lumia nadomesti brestično bančno kartico, torej da kartico nekako spraviš v telefon in potem preko NFC plačuješ? Če gre, kako to gre. Morda sprašujem neumnosti, pač prešinilo me je.
1. A ima kdo na L950 možnost nastaviti, da se samodejno vklopi povezava pri pošiljanju MMS?
2. Ima kdo težavo z neodzivnostjo nekaj sekund, ko želiš odkleneti telefon - zaslon je po pritisku na gumb nekaj sekund še temen, potem se odklene
3. Ali lahko z lumio prebereš RFID kartico tako, da bi telefon uporabljal namesto RFID?
4. Ali lahko lumia nadomesti brestično bančno kartico, torej da kartico nekako spraviš v telefon in potem preko NFC plačuješ? Če gre, kako to gre. Morda sprašujem neumnosti, pač prešinilo me je.
Anney ::
Pa se že ve za te "ostale" kdo kaj misli? Nič ne najdem na spletu, da bi bil kdo zainteresiran za to.
LG ga je dal celo na malo večjo zadevo. :)
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
cekr ::
Samo odtrgaš vrata in imaš telefon.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
diler515 ::
ne vem kako to da imate eni take probleme.... jst na low end lumii 630 in neki beta verziji win 10 nimam nobenih
programi delajo, letela je po tleh že ne vem kolkrat brez poškodb, baterija traja presenetljivo dolgo (sicer je na 8.1 še dalj sam ok)... moti me edino to da so nas nategnili da se bo dalo nadgradit na win 10 (beta dela tko da očitno ni prešvoh) in da ni ledice za luč/flash
ok pa program kak pogrešam sam tuki je tezko krivit ms
pa če še upoštevam da je bil skor zastpojn...
programi delajo, letela je po tleh že ne vem kolkrat brez poškodb, baterija traja presenetljivo dolgo (sicer je na 8.1 še dalj sam ok)... moti me edino to da so nas nategnili da se bo dalo nadgradit na win 10 (beta dela tko da očitno ni prešvoh) in da ni ledice za luč/flash
ok pa program kak pogrešam sam tuki je tezko krivit ms
pa če še upoštevam da je bil skor zastpojn...
OvCa77 ::
Nekaj vprašanj:
2. Ne
3. Z ustreznim programom ja,
4. Ne dela za slo banke
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB
cekr ::
2. Takrat ti ne dela tudi nastavljanje osvetljenosti.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
solatjek ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 50776 (29481) | RC37 |
» | Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 34335 (29987) | klinker |
» | Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 28767 (19157) | Anney |
» | Jutri nabavim ali WinPhone ali Androida (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 14684 (12274) | Anney |
» | Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 45039 (36287) | boolsheat |