» »

Windows 10 Mobile

Windows 10 Mobile

««
34 / 86
»»

beta1 ::

Motion je izjavil:

beta1 je izjavil:

Predvidevam da si potem meu / maš dumbphone ker android je bolj ali manj bil tak stalno.

Ja imaš prav. Imam dumbphone, ker je tak neumen ta telefon, da pol stvari ne dela.

W10M je skropucalo. Teh felerjev nebi smelo bit -sploh, glede na to kako stabilen je bil WP8.1.

Ostajam na WP8.1. Ko bom imel prvo priliko grem na drug tabor. (tam ko kamera dela, budilka in je zmeraj več aplikacije in ne zmeraj manj aplikacij).

cekr ::

Zakaj vraga uporabljaš win10, če ti ne dela?
Telefon si dobil z win8 in takšnega uporabljaj, če ti deluje dobro.

Sem že večkrat napisal. Napako so naredili, da sploh dovolijo nadgradnjo.
Vse kar je pod x40 bi morali pustit na win8.1.
Tako pa stalno neko jokanje, da nekaj ne dela.
Če hočeš nov sistem, si kupi nov telefon. Čisto enostavno.

Mogoče še to: se popolnoma strinjam s Samsungom, da po letu ne dela več nadgradenj.
S tem delajo samo štalo.
Uporabljaj sistem, ki si ga dobil ob nakupu, pa mir.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

PrihajaNodi ::

Dajte se nehat sprenevedat da ima tudi 10 ka polno bugov. In to na "premium" telefonih.

darkolord ::

Kdo pa pravi, da jih nima?

Ampak to, da se nekateri v tej temi periodično oglašajo izključno za to, da razglašajo, kako je vse skupaj kurac, nima nobenega smisla.

solatjek ::

Ja, w10m ima nekaj bugov, na L640 konkretno: hreščanje budilke, onedrive včasih noče naložiti fotk, malo leseno delovanje Edge-ja, ena pravopisna napaka na gumbu Mobilna dostopna točka pa morda kakšna nepomembna malenkost bi se našla, kot je npr. to, da ob odpiranju krešne kakšna apliakcija (sicer redko, a se zgodi, največkrat explorer).

S telefonom brez težav shajam, deluje brez freezov, restartov, baterija drži super, Runtastic mi pokuri 2 do 3 procente na uro, na androidu je bilo to 15% na uro na istem programu. Vse kar rabim mi deluje in s telefonom se da shajati brez da izgubljaš živce.

Na enakem telefonu je tudi 8.1 imel felerje, ki so bili bolj moteči in sicer je občasno spraznil baterijo zelo hitro, pri snemanju videoposnetkov so frejmi na posnetku manjkali, ko je shranjeval na SD, zemljevidov nisi mogel dati na SD in še bi se našlo, tako da tudi ni bil tako oh in sploh, kot ga nekateri opevate. POnuja pa w10m bistveno boljšo uporabniško izkušnjo, ki se bo z redstone še nadgradila, če bo pa še kak bug odpravljen, pa bo še bolje :)

win64 ::

Osnovne aplikacije v windows 10 so bolj dovršene, imajo dosti več funkcionalnosti in po mojem mnenju tudi vizualno lepše.
Je pa res, da so sedaj praktično vse sistemske aplikacije(telefon, sms) le še aplikacije.
To pomeni, da nimajo iz strani OS-ja nobenih privilegijev in se odpirajo občutno počasneje kot so se v 8.1. Pa niso toliko integrirane(povezane) med sabo.
Bugov razen v določenih fast ring verzijah nisem občutil.

Modri dirkač ::

No, nekaj bugov je, tako kot na androidu.
@cekr lol, ti kr' kupuj vsako leto nov samsung "flagship" ...
Everybody lies!

OvCa77 ::

http://www.windowscentral.com/nfc-tap-p...
Mogoče pride tudi v slovenijo
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

Modri dirkač je izjavil:

No, nekaj bugov je, tako kot na androidu.
@cekr lol, ti kr' kupuj vsako leto nov samsung "flagship" ...

Ne kupujem Samsungov. Samo povem, kako je.
Da dobiš nadgradnjo, je samo dobra volja proizvajalca in čisto nič več.

Problem MS-a je pa v tem, da ne vejo, kaj bi radi. Ne govorim samo za mobilno stran.
Je fajn, da nekaj spraviš skup iz nule, samo potem imaš problem, da nimaš nič za nazaj.
OSX recimo, se že od začetka ni skoraj nič spremenil.
Če pogledaš prve MAC-e iz začetka osemdesetih, nimajo kaj drugačnega vmesnika.
Razvoj mora bit, ni pa dobro, da se stalno podira za seboj.

treshold2 ::

Ravnokar sem našel novi mobilni brskalnik za Windows 10 (samo za mobitele). Zelo dobro dela (boljše kot Edge), in zelo mi se všeč.
https://www.microsoft.com/store/apps/9n...

Tudi ima in Caravelle brslalnik, ampak ne velja ker vedno naredi crash pri odpiranju.
N2820 2.13 Ghz,4GB DDR3,500GB,Windows 10 Pro x64,Intel HD Graphics Mobile

RazzorX ::

Motion je izjavil:

To je tudi meni naredilo ko sem sestri 920 updejtu na w10m. Po hard resetu je vse delalo BP.

RazzorX je izjavil:

Anney je izjavil:

Tole si cukni dol in stestiraj mikrofone: LumiaPhoneTestApplicationInstaller

After the new mobile build (10586.164) and the updated Windows Camera app (2016.128.111.0), some of the above mentioned phones can finally record video in glorious stereo. We can confirm that Nokia Lumia 930 and Lumia 830 can now save videos with stereo.

Sicer mi aplikacija za testiranje ne deluje, ampak sem posnel še en video (te, ki sem jih včeraj prenašal so bili zgleda posneti pred update-om) in je dejansko stereo, še zmeraj pa ni to kar je bilo na 8.1 z Lumia Camero.

Lumia Camera app-a pa nikakor ne gre namestiti, tudi s to zadnjo predlagano aplikacijo.

JE full razlike. Ko sm jst na moji 930 testiru, LCC snema zvok pri 1080p z 400+ kbps, camera app v w10m pa le z 192kbps.

Enako je na 830... Na žalost.

sajmon ::

treshold2 je izjavil:

Ravnokar sem našel novi mobilni brskalnik za Windows 10 (samo za mobitele). Zelo dobro dela (boljše kot Edge), in zelo mi se všeč.

Tudi ima in Caravelle brslalnik, ampak ne velja ker vedno naredi crash pri odpiranju.

Izgleda obetavno in na prvi pogled hitro. Še vedno je pa tudi v tem brskalniku težava z rtvslo.si stranjo.

Ahim ::

cekr je izjavil:

LOL, se ti sploh zavedas kaksne neumnosti klatis?

Takole je izgledal uporabniski vmesnik prvega Maca iz leta 1984 ("zacetka osemdesetih") ... se Stevie Wonder bi opazil razliko med tem in OS X.

Ne ga biksat.

sajmon je izjavil:

treshold2 je izjavil:

Izgleda obetavno in na prvi pogled hitro. Še vedno je pa tudi v tem brskalniku težava z rtvslo.si stranjo.

Mobilna ali desktop strana ?

AvtoR ::

Manjka tudi opcija odpri nov tab v ozadju.
Skratka, sem ga že odinštalial!

Nejcos ::

Kar sem jih jaz probal je najboljši UC browser

Nejcos je izjavil:

Edge je zelo slab, posebno če je strana velika.

loveJDM ::

Men je OK,probajte za določene strani menjavat način mobile/desktop...Edino malo me jezi avtonet,kar pa ni problem Edga ampak je po posodobitvi strani pač avtonet slabši,tudi na pcju.

Nejcos ::

treshold2 je izjavil:

Nejcos je izjavil:

? ne govorim o Edgu :)

Ahim je izjavil:

cekr je izjavil:

Takole je izgledal uporabniski vmesnik prvega Maca iz leta 1984 ("zacetka osemdesetih") ... se Stevie Wonder bi opazil razliko med tem in OS X.

Ne ga biksat.

Spodaj imaš sedaj dock. Vse ostalo je pa skoraj enako. Seveda, dodamo še barve in mogoče kakšno jabolčno iznajdbo zaobljeni robovi.
Ni sicer vse tako poenostavljeno. Samo odgriznjen jabuk ima neko smer. MS pa vedno išče neko novost, s katero hoče nekaj presekat. Vendar to je zelo težko, ker narod je po naravi len in novosti ne sprejme.

Nejcos je izjavil:

treshold2 je izjavil:

Nejcos je izjavil:

? ne govorim o Edgu :)

Vem, samo sem napovedal svojo izkušnjo z Edge. Caravelle ni slab ampak še ima težave z crash pri odpiranju, Coc Coc dela odlično, nimam večje težave pri rabo.

Ma kdo win10 na L925?Kak dela?

lopov ::

Za L925 maš preview in ne bo delelžna nadaljnjih posodobitev :/

klinker ::

loveJDM je izjavil:

Ce ces ti dam mojo 1520ko za 130€. Edina napaka je 1 mm okruseno stekelce pri volume gumbu ki se niti ne vidi, poleg srota od Win10 :)

Motion ::

loveJDM je izjavil:

Ostani raj na 8.1.1. W10m z razlogom ni podprta na X20. Med tem kok bo delovalo, sta avtonomija ter performance opazno slabša. Preizkušeno na 920, ki ma enak hardware.

Še 830ka z SD400 je mela na .242, ko sem jo preizkusil, mal probleme. Lahko pa da so vsaj to mal poštimali od takrat.
Vse kar nima vsaj SD800 SoC-a (L930, 1520) po mojih izkušnjah ni za nadgrajevat na w10m.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

Ostani raj na 8.1.1. W10m z razlogom ni podprta na X20. Med tem kok bo delovalo, sta avtonomija ter performance opazno slabša. Preizkušeno na 920, ki ma enak hardware.

Zelo drži.

Ok Ok,dobro da sem vprašal

MrNighthawk ::

Ahim je izjavil:

cekr je izjavil:

Ne ga biksat.

Ma ne vem no :D

Apple

Apple

Spodaj imaš Dock + eye candy. Kakšnih res bistvenih sprememb (razen v notranjosti) res pač ni...nič revolucionarnega. Kakšen search mogoče tako kot v win 10.
In j e nekako logično zakaj je tako. Ker tako deluje. Poglej kaj je bilo z win 8, izgine ena ikona in meni pa cel halo nastane, čeprav si imel z desnim klikom v spodnji levi kot meni, ki je bil bolj funkcionalne ;)

loveJDM je izjavil:

Mnja ostaja v beta verziji...na žalost :( najbrž ima kakšen bug več.

Custom ROM na lumie še ne gre? :D

Zgodovina sprememb…

.420 se uradno prenaša sedaj...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: solatjek ()

Gre na iOS?

klinker ::

PrihajaNodi je izjavil:

Gre na iOS?

iPhone lahko odklenes, ja ;)

A je že kdo spravil iOS na Lumio ? :D

Malo heca glede Lumie in iOS.

Opažam sedaj na .420 da je telefon precej bolj odziven, ne vem če zaradi tega, ker se je na novo zagnal, ampak res vse kar leti, pa čeprav L640 ni baš neki high speed aparat. Bomo videli čez kak teden, če ga bo minilo...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: solatjek ()

OmegaM ::

Vceraj je izsel nov popravek in glede na uporabo od vceraj popoldan izgleda, da deluje telefon dejansko bolje, odzivneje.
Tudi greje se veliko manj kot prej.
Govorim o L930.
Sem bil ze tik pred tem, da grem nazaj na WP8.1.
Bom sedaj videl.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Machete ::

Ok fino. Ker meni z novim tednom spet vse, prejšnji teden na novo spisane budilke, ne delujejo. Zdi se mi, kot da ma fone bug, da ne upošteva delovnih dni in se v nedeljo čas ustavi in ne preskoči na ponedeljek. :D
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Anney ::

Tko kot eden moj k ne posodablja aplikacij. :)
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Sam teh tezav na svoji Lumiji nimam.
Budilka deluje normalno, najbolj mi je na zivce slo pregrevanje, ter poraba baterije.
Ter obcasno pri brskanju, ko se je segrel, ter postal neodziven ali pa se je tipkovnica prikazala in kar minimirala.
Včeraj zvečer po polnoči sem telefon dal na polnilec in ga od zjutraj od 5:20 normaln uporabljam.
Baterija je trenutno na 61%. Tako da bom videl.
Sicer ni toliko klicev, je pa bilo veliko pisanja ter prebiranja eposte in kar nekaj brskanja.

Bezukhoff ::

Tkole, proud owner of budžet lumia 550 zadnjih par dni. :))

Uporabljam za mejling, skype, viber, and calls/sms ter browsing via edge. Works bjutifulči, kamera je okay, battery life tudi, syncing with winsi 10 deluje awesome, zatorej dunno what you people complain about, lol. :))

Skratka, can't complain for like 90 ojro. :))

Zadnji update na 950 lumiji leti. Pa za lepljenje je zopet zraven gumb.

Bezukhoff je izjavil:

Uporabljam za mejling, skype, viber, and calls/sms ter browsing via edge. Works bjutifulči, kamera je okay, battery life tudi, syncing with winsi 10 deluje awesome, zatorej dunno what you people complain about, lol. :))

Smo že prišli do spoznanja da na novih lumijah 10ka leti na starih pa jebe...640,550,650,950.

Bezukhoff je izjavil:

Lastnik sem Redmi 2 in želim da imam 550 zaradi dela, kakšen je pri rabi ? In kje si pa našel za 90€ ?

Jaz sem malo testiral 550, meni je ful luštkan telefon za res malo denarja, windows lepo teče brez zatikanj, moje osebno mnenje je, da je spodoben telefon, edino kamere nisem preizkusil, a po moje ne razočara, kot smo že vajeni iz lumij, tudi tacenejših.

Bezukhoff ::

Mah, tale 550tka je kul, yes. :))
Verjamem pa, da imate tisti, ki ste svoje fončije updejtali iz 7/8 mobile sistema na 10 določene issues. :)

Link do edigitala, dobrih 90 ojro. :))

http://www.edigital.si/mobilni-telefoni...

solatjek je izjavil:

Jaz sem malo testiral 550, meni je ful luštkan telefon za res malo denarja, windows lepo teče brez zatikanj, moje osebno mnenje je, da je spodoben telefon, edino kamere nisem preizkusil, a po moje ne razočara, kot smo že vajeni iz lumij, tudi tacenejših.

Hvala. Kamera ni pomembna , imam Redmi 2 za to, Windows želim zaradi dela, nič posebno.

Ok, danes sem imel cas za igrackanje po L930, medtem ko sem cakal na servisu.
Sicer se je se vedno segrela, ne tako zelo kot prej.
Ampak baterije ne zre vec tako zelo kot prej, edge dela boljse, brskal sem temeljite 3 ure.
Potem ko se je telefon grel sem ist iz firbca osvetlitev zaslona dal na nizko.
Telefon se je obcutno ohladil.
Se kar deluje v redu in pa trenutno je baterija po na 49%. Zvečer sem ga dal na polnjenje pri 18% baterije.

Modri dirkač ::

L830, .420
ob 5.40 zjutraj izklopil iz napajanja - 100%
18.55 smo na 81%

dafuq just happened? extra battery pack?
Everybody lies!

Modri dirkač je izjavil:

L830, .420
ob 5.40 zjutraj izklopil iz napajanja - 100%
18.55 smo na 81%

dafuq just happened? extra battery pack?

OOOO kaže da so se spravli malo bolj konkretno zraven

stalker ::

Tudi na moji L925 mi žre baterijo občutno manj. Ob majhni uporabi mi je zdržala celih 48 ur (.420 in brez battery saver mode).

http://news.softpedia.com/news/microsof...

Kaj ? Ampak mislim, da je ovo samo za Windows Phone, ker Windows 10 Mobile je druga stvar.

Fairplay ::

Kako pa deluje .420 na L925?

Po včerajšnjem polnjenju mi baterija drži že celih 29 ur in še jo je na "lagerju" 21%.
««
34 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
20550589 (29294) RC37
»

Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9434248 (29900) klinker
»

Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10528741 (19131) Anney
»

Jutri nabavim ali WinPhone ali Androida (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7514615 (12205) Anney
»

Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
12844842 (36090) boolsheat

Več podobnih tem