» »

SSD Dual boot

SSD Dual boot

Jobs191 ::

imam 120gb samsung ssd. Če naredim dve particiji na ssd-ju in imam na eni Windows na drugi pa Linux a bo performance ssdja kaj padel?

hvala in lp

hojnikb ::

Ne. SSD interno ne pozna koncepta partricij, tako da je čisto vseeno, al maš 1 al 1000. Kvečjemu bo padu performance malo, če bo disk do konca zafilan.
#brezpodpisa

Care87 ::

Imam"dual boot" Po namestitvi win 10 mi win 8.1 čeprav sem ga izbrisal se vedno kaze ob vklopu na izbiro kako to odstranit
ASUS PRIME B460-PLUS i5-10400F 2.90GHz NOCTUA NHD-14 32GB DDR4 RX 5600XT
120GB SSD,2TB WD Green
OS Windows 10 Pro 64-bit

krepki ::

Bom kar v to temo napisal in sicer na ssd m2 imam inštaliran windows 10 zdaj sem vgradil še en ssd na katerega bi namestil windows 7 a i bo zaznalo dual boot po namestitvi windows 7.

FX6300B ::

ne nebo če boš imel recimo na default boot ssd z win 7 boš moral pritisniti tipko da te vrže v boot menu in potem izbereš iz katerega medija v tvojem primeru ssdja hočeš štartat

da se pa vse z pomočju gruba ali pa mislim da se da tudi drugače
May the force be with you!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FX6300B ()

Saj tudi naložit ne gre siatema ko označim disk ga formatiram mi,ko hočem dat istal windows napiše kodo napake 0x80300024

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepki ()

Sem sedaj na drug ssd naložil windows 8.1 in dual boot deluje,lahko izbiram kateri sistem bom zagnal ali win 10 ali 8.1 a ni bilo rečeno če imaš dva različna sistema na samostojnih diskih da dual boot ne deluje.
Ali sem pa jaz kaj narobe zastopil?

solatko ::

Dual boot deluje, dokler deluje. Ko bo kakšen update pisal po zagonsk particiji (100-600MB), se ti zna zgodit, da ne bo šel na pravo (imaš dve taki particiji) in se ti sistem ne bo postavil.
Dokler ne bo takih popravkov, pa bo dualboot sistem deloval normalno.
Delo krepa človeka

In zakaj mi ni boota naložilo na ta ssd ko sem nalagal windows 8.1,saj diska sta ločena ni nobenih particij.

solatko ::

Podal si premalo informacij - Če imaš UEFI bios, moraš to pravilno nastavit, ima pa določene omejitve, zato boš verjetno moral nastavit na legacy.
Delo krepa človeka

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UEFI ali Legacy (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6310867 (9404) solatko
»

Windows 10 bo zastonj, očala HoloLens za navidezno resničnost (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
15564200 (52679) SimplyMiha
»

Kakšen je natančen postopek.instalacija win na ssd disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
366860 (5759) creed
»

Windows 8.1 je prispel (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
27084884 (69271) phone8
»

je možno bootati s Hdja

Oddelek: Operacijski sistemi
111793 (1495) krneki0001

Več podobnih tem