» »

Super-spomin, holistično učenje

Super-spomin, holistično učenje

An0N ::

Lep pozdrav,

želim odpreti debato o pojmoma "super-spomin" ter "holistično učenje".

S prvim pojmom mislim na izurjen spomin, ki se doseže s pomočjo spominskih tehnik, vadbe ter posledično restrukturiranja možganov,

S slednjim pojmom pa na učenje v pravem, celostnem smislu s pomočjo tako "levo-hemisferskih" kot "desno-hemisferskih" intelektualnih vložkov, v kontrastu z tako-imenovanim piflanjem oz. surovim pomnjenjem naštevnih podatkov.

Menim namreč, da je kombinacija urjenja teh dveh veščin lahko izjemno orodje v človekovem življenju. Takšno mnenje imam, saj obe tehniki sam uporabljam večino življenja, toda iz "navade" in brez spoznavanja nekih konkretnih tehnik.

Pozivam navdušenjake nad tema dvema pojmoma, da delijo svoja mnenja izkušnje.

POZOR: morebitne skeptike opozarjam, da nisem izjavil, da je to dvoje koristno zaradi "učenja" v smislu "večnih študentov" ali kaj podobnega, temveč v aplikativnem smislu denimo poznavanje ogromne količine metod in funkcij v nekem programskem jeziku, poznavanje različnih algoritmov in tako dalje.

Hvala za morebitni interes in odziv,

Lep pozdrav,

An0N
  • spremenilo: An0N ()

jype ::

V resnici te tehnike ne pomagajo, če že itak vsakodnevno počneš reči, ki zahtevajo pomnenje velike količine podatkov. Če jih ne, potem s takimi tehnikami lahko vzdržuješ kondicijo.

c3p0 ::

V bistvu se lahko natreniraš za pomnenje večjih količin podatkov, tudi numeričnih, zahteva pa kar nekaj truda, rednega dela.

Primer tehnike: številkam od 000 do 999 dodeliš neke fizične predmete in se jih naučiš (hard part). Pomnenje tudi daljših cifer je potem otročje lahko. 041388293 tako lahko postane npr. zajec, paprika, motika.

An0N ::

@jype: kar si povedal je seveda res.

@sago: ja, to je primer take tehnike, kar je denimo lahko koristno za telefonske številke ja, že le-teh je v življenju veliko.

Ampak, da kdo ne bi trdil, da to ni koristno.... presenetljivo je, koliko ljudi v vsakdanjem življenju popolnoma pozabi obraze, imena...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Umetna inteligenca / AI debata (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17126332 (18059) pis-it
»

Po(d)vodni mož... kulturna dediščina?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
586644 (5925) Mehmed
»

Možgani so neverjetno pozabljivi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7117400 (14327) Lion29
»

Ucenje med spanjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
567613 (5873) d0rK
»

sitemi učenja itd. (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
614854 (3823) McHusch

Več podobnih tem