» »

Po(d)vodni mož... kulturna dediščina?!

Po(d)vodni mož... kulturna dediščina?!

1
2
»

opeter ::

Morda bi bilo smiselno predmet zgodovine v zdajšnji obliki v celoti ukiniti. Zakaj? Človek (glej npr. politike) se dejansko nič pametnega ne nauči. Morda pa je bistvo vsega, da se zgodovinske napake konstantno ponavljajo, vedno nekako v krogu. Zakaj? Čez čas se zapiše v gene in človek postane imun.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Pyr0Beast ::

Vse je ciklično in zgodovina se bo ponavljala.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

T-h-o-r ::

ne, zgodovina se bo ponavljala, ker so ljudje FUCKING STUPID


ne hejtajte zgodovine, hejtate način, kako se le-to podaja učencem :/(
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

koro13 ::

donfilipo je izjavil:

Nič zato. Vprašanje je retorično. Psihologi v OSMEM razredu ne morejo več najti nekoga, ki se ni sposoben naučiti povodnega zaradi mentalne motnje. Jih pa cel kup, ki se ga ne zaradi socialne. To pa potem je problem, ki si ga pravilno načel.

Pa še nekaj drugega. Kot je GregiB pripomnil, se je šolal v tujini in tam jasno ni Prešerna, ampak jih izgleda tudi z Goethejem ne posiljujejo, da bi se ga učili na pamet. In če je to praksa, v več uspešnih zahodnoevropskih državah, bi nemara tako prakso veljalo preložiti na dramski krožek in recitale, ki bi mirne duše, prinesli kako petico tudi v redno slovenščino.

Naj povem en tak legendaren primer. Albert Einstein je bil v osnovni šoli len za uk, nek učitelj, ga je celo proglasil za omejenega! Šele, ko ga je stric na spreten način, z osebnim pristopom, naučil kraljestva matematike (imeli so jo pa jasno tudi v šoli!), se je pa začelo!!!!



Imaš prav ,samo Einstein je imel težave z branjem in pisanjem - disleksija ni bil len ;)
Drugače pa v šolah res pretiravajo z tem učenjem, ampak nekaj pa ja da moraš vedeti o Sloveniji če v njej živiš, se pa strinjam da pretiravajo, in btw sem 9. razred ;)
LP

Gandalfar ::

Dokler si znotraj sistema ne mores objektivno ocenjevati, če ti to pomaga v življenju. Žal.

koro13 ::

Gandalfar je izjavil:

Dokler si znotraj sistema ne mores objektivno ocenjevati, če ti to pomaga v življenju. Žal.


Imaš prav +1
Drugače pa bi neke stvari morale biti osnovne za življenje, kot so osnove matematike, slovnice, geografije, obvezno tuji jeziki, zgodovine ter majhen del kemije in fizike ter podobnega sranja. To imajo dobro rešeno v Walddorski osnovni in srednji šoli, kjer je pouk in samo izobraževanje prilagojenu otroku ,saj se lahko izobražuje na sebi močnem področju in zanimanju. Če bi se vse šole bolj posvečale samim otrokom bi po vsem svetu imeli več znanstvenikov na vseh področjih. Šolstvo bi morali spremeniti, da bi vsi imeli enak sistem, ne pa npr. Waldortska šola, kjer nimajo ocen. Določene ocene bi bile potrebne drugače pa otroke bolj usmeriti na njihova področja, da vsaj iz svojega ljubega področja naredijo neka zmožneg;)))

Gandalfar ::

@koro13: predvidevam, da zahtevas od uciteljev dodatno pozornost, dodatno gradivo in dodatne domace naloge, da bos bolj pripravljen na prihodnost?

koro13 ::

Ne :D Samo pravim kaj je boljše za našo prihodnost. Drugače pa je moje boljše področje zgodovina in geografija, ki mi gre hitro v glavo saj me zanima pa se ne "piflam" zelo veliko, recimo slabši pa sem pri kemiji, fiziki in matematiki kjer nimam pojma, ker me ne zanima. V osnovni šoli bi lahko imel vse predmete 5 in jih nimam, ker se mi zdi nekaj debilno in nezanimivo in se pač ne učim. Druče pa vsi smo se morali učiti poezije, v 7. razredu Soči v 8. Zdravljico v 9. zaenkrat nič. Tako, da že potrpiž, sem pa to "sranje" vedno dobil pet tako da ne skrbite ;)
LP

Mehmed ::

imagodei je izjavil:

In, da zadevo postavimo še malo v perspektivo: v 4. razredu (takrat še osemletke, seveda, torej pri 10. letih) smo se morali ob Prešernovem dnevu na pamet naučiti Zdravljico. Samo 8 kitic, ampak neprimerno bolj zahtevna tematika. Povodni mož ima vsaj neko vsebino, ki ji 13-letnik lahko sledi.


Mi smo se povodnega v drugem razredu.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gimnazija Jesenice

Oddelek: Šola
358678 (6008) Yacked2
»

Zakaj se večina maturantov najbolj boji slovenščine ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
11925079 (19004) m0LN4r
»

Matura (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8111111 (8423) Zajec123
»

Prešernov dan - zakaj praznujemo njegovo smrt? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10714701 (12673) Ramon dekers
»

Čudni pristopi profesorice

Oddelek: Šola
4311064 (9361) T0RN4D0

Več podobnih tem