» »

sitemi učenja itd.

sitemi učenja itd.

1
2
»

MadMicka ::

Tale stavek od Roadkillerja je dober: "Na faxu je popolna podpora kampanskemu učenju, kar mi zelo ustreza, dokler ne pridejo izpiti.".

Mislim, kakšn stavek. Smisel kampanskega učenja je, da se učiš, tik pred izpitom. Zdej, če nekomu tak način ustreza, dokler ne pride izpit in se je potrebno učiti :D , potem je to bodisi šala, bodisi paradoks.

Drugače, nikoli ne bom razumel ljudi, ki po vsej sili ločujejo neke predmete, kjer velja logika in kjer velja količina oz. piflanje, kot temu pravijo. Namreč, logika in piflanje gresta z roko v roki. Ni dobre logike brez poznavanja faktov in ni dobrega poznavanja faktov brez logike.

M-man ::

Na faxu dejansko podpirajo kampansko učenje, ker ti do kolokvija oz. do izpita praktično ni potrebno odpreti knjige, delati zapiskov... Res me zanima koliko študentov se vas uči vsak dan oz. vsak teden. Večina folka se začne učiti največ 1 mesec pred izpitnimi roki. Kakšna pa je uspešnost je pa že drugo vprašanje.:\

Gandalfar ko boš imel kakšne podatke o učinkovitosti (miselni vzorci) poročaj.:D

LP
M

Še 14 dni do prvega izpita;(

Roadkill ::

MadMicka... s tistim stavkom sem želel reči, da se ne učim sproti. Na faxu temu nihče ne nasprotuje. V OŠ in SŠ so to želeli na vse pretege preprečiti s spraševanjem, nenapovedanimi kontrolkami in podobnimi ukrepi.
Ker sem len mi brezdelje seveda ustreza, ampak to lahko traja le DO izpitnih rokov. Potem pa je treba nekaj stroriti. In to mi ni tako všeč.
Zato mislim, da je tale stavek povsem smiselen. Morda le malo slovnično vprašljiv.

To, da gresta logika in piflarija v roki bi se delno strinjal. Seveda ti logika ne pomaga, če ne poznaš faktov (kot sem že sam napisal), za obratno se pa ne bi VEDNO strinjal. Če se moraš naučiti 10 besed na P, to zame še ni logika (navdih: podjetništvo-eko gim). Torej gre tle tudi za pojmovanje logike. :)



Zdi se mi, da se bo večina strinjala, da je en boljših načinov učenja - učenje na praktičnih primerih. Na žalost pa je to ponavadi težko.
Popoln primer je programiranje, katerega se da zelo lepo naučiti s prakso in zelo težko z branjem knjig.

M-man ::

Da tik pred izpitnim obdobjem, maturi, preglednimi testi itd. spet obudim temo, bi postavil še eno vprašanje.

Je kdo poizkušal ob učenju poslušati klasično glasbo?
Baje poviša IQ za kar nekaj %:D.

LP
M

PROTOTIP ::

Znanstveniki so najbrž delali raziskave o vplivu klasične glasbe na ljudeh, ki jim je ta glasba všeč, tak da če ti gre tisto cviljenje z violinami na živce, je boljš da se učiš v tišini al pa pri kaki drugi bolj motivacijski instrumentalni glasbi. :))

DoloresJane ::

Klasična glasba ne vpliva na višino IQ-ja. Morda le izboljša pogoje, v katerih pišeš test. Online IQ testi niso vredno piškavega oreha (kakšna izjema se tu pa tam najde), kljub temu, da nekateri izgledajo sumljivo podobni "pravemu" testu.

Klasična glaba "sprošča" (oz. naj bi) možgane, ker v njih spodbuja tvorbo gama valov (morda tudi alfa, ne spomnim se več točno). Sproščenost možganov je izrazitega pomena za učenje - pod pritiskom se je nemogoče kvalitetno učiti. Hkrati naj bi tudi umirjala dihanje in s tem povezano bitje srca. O tem nisem povsem prepričana, morda je res.

Gre poudariti, da je treba poslušati baročno glasbo - kakšen Mahler ali Stravinski ne bo veliko naredil za umirjeno učno okolje.

Jaz sem se kar dolgo učila ob glasbi, je pa kasneje prišlo obdobje, ko sem imela raje tišino. Če delaš kakšne računske naloge ali domačo nalogo - skratka stvar ki jo obvladaš, skoraj brez škode poslušaš zraven glasbo.

PROTOTIP ::

On line IQ testi so večina "kr neki". Pa ne zato, ker bi dobival nizke ocene, če bi jih reševal :D ampak zato, ker večina upošteva neke matematične - geometrijske naloge, ki naj bi determinirale IQ, kar pa še zdaleč ni res. Vsak se lahko napifla tiste matematične formule, pa zaradi tega ni nujno da se bo znal v nepredvidljivih situacijah v življenju, hitro našel pravo rešitev, kar pravzaprav pomeni IQ.

Gandalfar ::

izpit sem naredu.. ucu sem se pa predvsem iz mindmapov .. tako, da se da naucit s tem ja. Mi je vsec, ker je manj dolgocasno od klasicnega ucenja iz alinej.

N-E-O ::

Hello pridneži... zdej še pa o men kaj povejte.

Hodm v 1.letnik, in sicer imamo 13 predmetov...
od tega jih imam
7 predmetov oceno 4,
6 predmetov pa oceno 5..

torej bom prav dober, pa če se še ne vem kok po buči tolčem...
zanimivo je, da imam 5 matematiko, ter vse ostale težje predmete...
uspeh mi kvari športna, likovna... Pravica?!!

djte mi povedat, če je mel kdo podobne izkušnje.. in mi naj pove, če imam še kako možnost bit odl.
Pa zanima me, kok se to pozna pri zoisovi štipendiji??

EKO; Hvala vam, lp.
Follow the white rabbit.

McHusch ::

Glede Zoisove. Dodatek za odličen uspeh je cca 7k, za pravdober pa 4k.

Seveda imaš možnost biti odličen. En predmet, ki ga imaš 4, spravi na 5. :>

Športna??!!

mare_ ::

Športna, likovni, glasba... k bi najraje znoru pa 'profesorcam' vrgu v glavo, kaj si mislim o njih in njihovem predmetu...pri likovnem smo moral poznat vso zgodovino, tehnike, vse, točno kere slike smo imeli pri uri kot primere... pri glasbi isto, pa še neke stvari, ki jih sploh nismo jemal, ampak so del 'splošne razgledanosti'...mislm...

McHusch ::

Ja, znajo bit tut tečne. Mi smo imel eno, ki je bila čist nesrečna, ker likovna ni enako pomembna kot naprimer matematika in smo potem jebal ježa. Po drugi strani pa je bila za glasbo recimo čist skulirana. Tko na easy, da vidi da mal migaš, kakšna seminarska, pa je. Odvisno od profesorja, pač.

N-E-O: Spravi telovadbo na 5. Če nisi celo leto zabušaval in nisi motorični inv alid (nič osebnega), ti bo prfox gotovo rade volje pomagal do višjega uspeha.

;)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gimnazija Jesenice

Oddelek: Šola
358670 (6000) Yacked2
»

Pravilnik v srendnji šoli!!!

Oddelek: Loža
452795 (1989) strictom
»

Kako imeti rad šolo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
605675 (4347) Tear_DR0P
»

Kako se pripraviti do učenja??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7214390 (13269) DoloresJane
»

Rezultati ekstercev

Oddelek: Loža
382445 (2130) PsiHO

Več podobnih tem