Forum » Pomoč in nasveti » Sistemski inženir
Sistemski inženir
sm1x ::
Pozdravljeni,
sem študent informatike, do zaključka študija mi manjkata še 2 izpita in diploma. Ker mi na vaje in predavanja ni potrebno hoditi, preko študenta delam v dveh podjetjih kot IT pomočnik. V podjetju A me po diplomi verjetno ne bodo zaposlili (bolj odpuščajo kot zaposlujejo), v podjetju B sem pa dobil "namig", da vsekakor potrebujejo pomoč v ITju, največji manjko pa imajo na mestu sistemskega inženirja. Rekel je, da bi raje zaposlili nekoga, ki bi se pri njih izobrazil kot pa da bi nekega strokovnjaka najeli.
Svetoval mi je, naj pokažem neko samoiniciativo in se poskusim poglobiti v to področje. Na delovnem mestu imam omogočeno "igračkanje", s tem mislim samo strojno opremo, na katero bi lahko nalagal virtualke, se učil itd.
Na tem področju sem res še zelen (naložil sem že strežnik in se malo poigral, kaj več pa ne). Zanima me, če imate kak nasvet, kako se zadeve lotiti, katerih stvari se moram naučit in podobno. Če lahko kdo priporoča kako spletno stran, če ima kdo kakršen koli nasvet, se močno priporočam. Vem, da je področje sistemskega inženirja zelo široko, rad bi le par smernic, kje naj začnem.
Hvala.
sem študent informatike, do zaključka študija mi manjkata še 2 izpita in diploma. Ker mi na vaje in predavanja ni potrebno hoditi, preko študenta delam v dveh podjetjih kot IT pomočnik. V podjetju A me po diplomi verjetno ne bodo zaposlili (bolj odpuščajo kot zaposlujejo), v podjetju B sem pa dobil "namig", da vsekakor potrebujejo pomoč v ITju, največji manjko pa imajo na mestu sistemskega inženirja. Rekel je, da bi raje zaposlili nekoga, ki bi se pri njih izobrazil kot pa da bi nekega strokovnjaka najeli.
Svetoval mi je, naj pokažem neko samoiniciativo in se poskusim poglobiti v to področje. Na delovnem mestu imam omogočeno "igračkanje", s tem mislim samo strojno opremo, na katero bi lahko nalagal virtualke, se učil itd.
Na tem področju sem res še zelen (naložil sem že strežnik in se malo poigral, kaj več pa ne). Zanima me, če imate kak nasvet, kako se zadeve lotiti, katerih stvari se moram naučit in podobno. Če lahko kdo priporoča kako spletno stran, če ima kdo kakršen koli nasvet, se močno priporočam. Vem, da je področje sistemskega inženirja zelo široko, rad bi le par smernic, kje naj začnem.
Hvala.
ZaphodBB ::
V podjetju B verjetno že imajo kakega sistemskega inženirja, sprehodi se do njega in se zmeni, da mu boš pomagal on te bo pa usmerjal pri tvojem učenju. S tem boš dobil potrebno znanje in izkazal samoiniciativo.
S podejtjem A prekini sodelovanje takoj ko boš lahko in svoje sile usmeri v podjetje B.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
Invictus ::
Pozanimaj se kake naloge te čakajo in se tisto nauči.
S podjetjem A sodeluj dokler te plačujejo, če ti časovno znese. Več izkušenj prav pride ...
S podjetjem A sodeluj dokler te plačujejo, če ti časovno znese. Več izkušenj prav pride ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Delo v it (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7223 (4946) | majster123 |
» | Podjetje: lastnik podjetjaOddelek: Loža | 5072 (4299) | allforsro |
» | Provizija - ustrezna oblika pogodbeOddelek: Loža | 1874 (1341) | Smurf |
» | Menjava službe stranka-dobaviteljOddelek: Loža | 3394 (1869) | St235 |
» | TV: Domače omrežje v20.10Oddelek: Novice / Ostalo | 4332 (3759) | huelz |