» »

ni slike

ni slike

Ikspe ::

Iz podstrešja sem privlekel dva računalnika brez grafične in napajalnikov.

V oba sem dal delujočo grafično iz nekega delujočega računalnika in za oba uporabil nek star napajalnik s podstrešja, kateri po mojih pojmih dela.

Ventilator procesorja in grafične se v obeh računalnikih vrtita. Tudi diska se je slišalo.
Pri prvem, mlajšem računalniku monitor javi da ni signala, na starejšem računalniku pa je monitor mrtev. Plato na starejšem računalniku sem z napajalnikom priklopil samo s podolgovatim priključkom, medtem ko tistega manjšega kvadratnega (dve črni in dve rumeni žički) nisem našel. (čemu sploh služi ta priključek z dvema rumenima in dvema črnima žičkama? )
Plata znotraj novejšega računalnika je svetila rumeno in rdečo diodo. Tudi lučka na kišti je svetila.
Na starejšem računalniku na plati nič ne sveti, svetita pa zunaj kište obe-rumena in zelena dioda. - ga imam ravnokar na elektriki.

Kaj bi lahko bilo narobe?

GTX970 ::

čemu sploh služi ta priključek z dvema rumenima in dvema črnima žičkama?

atx 12v

Če imaš p4 system, brez priklopljenega atx 12v ne bo delalo, kot si že sam opazil.

Ikspe ::

GTX970 je izjavil:

čemu sploh služi ta priključek z dvema rumenima in dvema črnima žičkama?

atx 12v

Če imaš p4 system, brez priklopljenega atx 12v ne bo delalo, kot si že sam opazil.

To sem opazil.
Na plati s celeronom kjer ta priključek je, sem pač vtaknil in napajalnik dela. Na starejšem priključka ni ampak napajalnik vseeno dela.

Naj še dodam da stari računalnik ob prižganju ne zapiska. Tudi celeronov mislim da ni zapiskal.

P.S.: popravek: na starem računalniku monitor tudi javi da ni signala- v primeru če iztaknem in vtaknem vga kabel.

Poskusil sem še en drug napajalnik in je isto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ikspe ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus P8H77-I + picoPSU (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5911326 (10444) akulp
»

dva diska in stikalo

Oddelek: Strojna oprema
202207 (1608) Ikspe
»

pomagajte-napajalnik/pretvornik (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
657666 (7269) A. Smith
»

Tagan (480W) in 4 pinski 12V priključek

Oddelek: Strojna oprema
131788 (1558) ddeben
»

P4 in ohišja?

Oddelek: Pomoč in nasveti
61183 (1041) zigadr

Več podobnih tem