Forum » Omrežja in internet » Vzpostavitev wi-fija z antenami
Vzpostavitev wi-fija z antenami
Zvitež ::
Pozdravljeni!
Doma imam trenutno stanje kot je razvidno iz slike spodaj. Sedaj pa bi rad imel internet še v objektu št.3 in sicer v rumeni sobi. Objekt 3 je hiša zidana iz modula.
Zanima me katero opremo bi še moral dodati, da bi lahko dobil stabilen (dež,sneg,veter,megla ne smejo imeti vpliva) internet tudi v navedenem objektu (seveda wifi).
Torej, kaj svetujete, poleg že uporabljene opreme.
Vsak nasvet je dobrodošel.
Doma imam trenutno stanje kot je razvidno iz slike spodaj. Sedaj pa bi rad imel internet še v objektu št.3 in sicer v rumeni sobi. Objekt 3 je hiša zidana iz modula.
Zanima me katero opremo bi še moral dodati, da bi lahko dobil stabilen (dež,sneg,veter,megla ne smejo imeti vpliva) internet tudi v navedenem objektu (seveda wifi).
Torej, kaj svetujete, poleg že uporabljene opreme.
Vsak nasvet je dobrodošel.
- spremenil: Zvitež ()
Tilen ::
Vidiš omrežje iz objekta 2, če preneseš WRT54GL iz objekta 1 v rumeno sobo? Ozroma, kakšen prenos dosegaš v tem primeru? Predidevam, da imaš eno usmerjeno in eno običajno (privzeto) anteno na obeh WRT54GL.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
dela ::
Nabaviš tretji router (lahko tud sam AP), ga postaviš v isto sobo kot router 2, gor obesiš usmerjeno anteno, ki jo obrneš v objekt 3. Router 2 v client mode in s kablom futra internet routerju 3. V objekt 3 še en DDWRT router (router 4) v repeater način. Lahko tud še petega dodaš, pa potem četrti lahko gre v client mode (kot v objektu 2).
Mogoče tudi samo en repeater v rdečo sobo, pa eno večjo omni anteno na router 2.
Mogoče tudi samo en repeater v rdečo sobo, pa eno večjo omni anteno na router 2.
Najprej vsem hvala za odgovore!
Za začetek sem dokupil 2 lynksis routerja, antene pa bom uporabil za drug "projekt", poročam o rezultatih.
Za začetek sem dokupil 2 lynksis routerja, antene pa bom uporabil za drug "projekt", poročam o rezultatih.
Pozdravljeni!
Nabavil sem nekaj opreme in sicer:
-TP-LINK TL-WA7210N 2X
-LINKSYS WRT54Gl 3X (nameščen dd-wrt)
Sedaj sem nekaj testiral pa ne vem če sem bil najbolj uspešen....
Želim, da bi Access Point ki je nameščen na objek 1 in preko mrežnega kabla povezan direktno na modem oddajal signal na Access Point 2 , ki je nameščen na objektu 2
Access Point na objektu 2 je povezan z mrežnim kablom na linksys...
Zanima me sledeče kakšne nastavitve je najbolje uporabiti (AP, CL.... ) oz. kako moram nastaviti Access Pointe, da bo delovalo, ter kako naprej skonfigurirati linksys, saj želim na njega priključiti 1 stacionarni računalnik + wifi za prenosnik.
Access Ponit na objektu 1 pa bi mi hkrati z wifi napajal linksys v objektu 3 (za prvim zidom imam preverjeno 1 črtico signala od Access Point 1)
Zanima me ali sploh gradim v pravi smeri ter kako naj skonfiguriram naprave da bojo med sabo delovale
(bi bilo morda bolje da bi wifi za objekt 3 pošiljal iz objekta 2 )???
Hvala za vsakršne odgovore in pomoč...
Nabavil sem nekaj opreme in sicer:
-TP-LINK TL-WA7210N 2X
-LINKSYS WRT54Gl 3X (nameščen dd-wrt)
Sedaj sem nekaj testiral pa ne vem če sem bil najbolj uspešen....
Želim, da bi Access Point ki je nameščen na objek 1 in preko mrežnega kabla povezan direktno na modem oddajal signal na Access Point 2 , ki je nameščen na objektu 2
Access Point na objektu 2 je povezan z mrežnim kablom na linksys...
Zanima me sledeče kakšne nastavitve je najbolje uporabiti (AP, CL.... ) oz. kako moram nastaviti Access Pointe, da bo delovalo, ter kako naprej skonfigurirati linksys, saj želim na njega priključiti 1 stacionarni računalnik + wifi za prenosnik.
Access Ponit na objektu 1 pa bi mi hkrati z wifi napajal linksys v objektu 3 (za prvim zidom imam preverjeno 1 črtico signala od Access Point 1)
Zanima me ali sploh gradim v pravi smeri ter kako naj skonfiguriram naprave da bojo med sabo delovale
(bi bilo morda bolje da bi wifi za objekt 3 pošiljal iz objekta 2 )???
Hvala za vsakršne odgovore in pomoč...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 567925 (4754) | c23po |
» | Parsanje grdega JSON-aOddelek: Programiranje | 1829 (1314) | Spura |
» | Težave z WIFI - routerOddelek: Pomoč in nasveti | 2627 (2047) | Cifix63 |
» | Router kot repeater - nekaj vprašanjOddelek: Omrežja in internet | 5256 (2769) | mile |
» | povezava 2 rutarjevOddelek: Omrežja in internet | 2392 (1986) | cordoba |