» »

Tuš telekom in kako dostopati do njihovega Cisco EPC3212

Tuš telekom in kako dostopati do njihovega Cisco EPC3212

meuludine ::

Pozdravljeni, sem uporabnik operaterja tuš telekom in pred kratkim (nekaj mesecev nazaj) so prišli in zamenjali stari Motorolin modem in njihov telco (ip telefonijo) z Cisco EPC3212. Use lepo in prav samo pozabili so povedati username in geslo za ta modem. In težava nastopi v tem ker so se sedaj pobrisali/resetirali usi porti kateri so bili odprti, ne morem pa dostopati do ciscotovega modema, brez usernama in gesla da jih odprem nazaj. Oni so samo zamenjali stestirali in odšli. Tudi embalažo ter navodila so pobrali ured z starim modemom in telcotom. Niso pa pustili nobenega usernama in gesla. Sem googlav in probal use možne kombinacije katere sem našel pa nič ni delovalo. Ne bi jih rad klical samo zaradi te drobnarije ker se mi po pravici povedano ne da, nazadnje ko sem klical, sem čakal cca pol ure na liniji, da sem prišel na vrsto, ker so bili usi operaterji zasedeni...

Tako da če ima kdo kakšno idejo kar z besedo na plan. :) Pa še nekaj me zanima, čisto tko malo izven tematike. Ali ima samo tuš telekom tolko komplikacij glede portov? Mislm tudi prej ko smo imeli telkota+ motorolin modem, sem skoraj "doktorat" naredil iz interneta. Osebno nisem vedel da dejansko ip telefonija blokira porte. Deluje kot dodaten ruter v hiši. Niti na tuš telekomu ni ni nobeden imel pojma o temu, popravici povedano se jim niti ni dalo obadati z temu, zakaj jaz nisem mogel odpreti porte... Vedno ko sem jih poklical ter prašal za nasvet pomoč sem dobil en in isti odgovor. Preverite če imate izključen požarni zid , preverite če se unesli pravi port, preverite če ste unesli pravi ip naslov, preverite protokol... Ja hvala lepa, kličem vas že ene 100tič in ne nisem še probal osnovnih nasvetov, katerih v trenutku najdeš že na googlu, brez da bi klical podporo na tuš telekom, kateri naj bi bili za to tudi osposobljeni... Ne vem ko prašam malo ostale prijatelje kati imajo drugega ponudnika teh težav nimamjo. Odprejo porte na ruterju in use deluje brez problema.

Han ::

Čudno... V Telemachov Cisco EPC3925 se logiraš brez imena in gesla... Poleg tega so vsi porti privzeto odprti...

delfinus ::

V EPC 3212 se prav tako lahko zlogiras s praznim okvirjem za user in pass. Zgolj enter. Ampak tam tako nimas kaj stelat.
lp, d.

meuludine ::

Ok težava je sedaj sigurno z modemom. Če mi Tuš telekom zagotavlja da so pri njih nimajo blokade do portov, sam pa imam porte "zaprte" je težava lahko še samo v modemu, da ta blokira zadevo, kot je včasih telco system(ip telefonija). Sa bi probal direktno na linijo brez modema samo na žalost ni izvedljivo, zaradi same postavitve useh naprav pr hiš.

[url=http://shrani.si/?3H/nV/4vem66d4/port-p...

http://shrani.najdi.si/?3H/nV/4vem66d4/...

Evo za primer sem naredil port minecrafta In javlja da je port zaprt, kljub temu da so na ruterju porti odprti, ip se ujema, požarni zid izključen. Tudi osnovni port 80 za http promet, kateri bi povsej zdravi logiki moral biti odprt, je zaprt. Na tušu mi pravijo da gesla za modem ni. Samo osebno brez gesla me ne spusti notri. -_-

Sem našel tudi navodila na netu v pdfju, samo ne duha ne sluha o kakšnem usernamu in geslu. Med preiranjem pdf "knjižice", sem zasledil na eni od slikic, da se da štimat tudi porte. Pod isto rubriko "Applications & Gaming". A kaj hudiča če ne morem dostopat do modema. Našel sem celo eno stan kjer so shranjeni database klučov za različne modeme. Od linksysa je cca 100 modemov, a mojega modela žal ni na seznamu, in posledično tudi ne uporabniškega imena in gelsa.

Upam da se najde kaka dobra duša, kateri je uporabnik tuš telekoma, oziroma lasnik tega modema, pa izjasni kodo ^^. Pa ne vem a mam samo jaz pa moj sososed težave z porti, ali imate tudi ostali uporabniki tuš telekoma. No kar se tiče soseda ima še srečo , ker mu še niso menjali modema, in si še lasti staro motorolo ter telcota, Na katerem sem lahko odpru željene porte... Kar se mi tudi zdi totalno šalabajzersko, da je treba ip telefonijo vezat na neko xy napravo, katera ima tudi svoj softwer svoje port forwarde, ter neke svoje "firewall" zascite... Mislm svasta res.

Zgodovina sprememb…

Mesar ::

Hahahhaha a boš MC serverje gnal? :))
Your turn to burn!

meuludine ::

Mogoče pa tudi, če se nam bo kdaj v bljižnji prihodnosti zopet zluštal špilat z prjetli. Prvotni namem je trenutno uspostaviti port na Tunglu. Oziroma na splošno dosečt to, da porti niso več zaprti (bilokeri). Da lahko bilokateri port katerega bi potreboval imeti odprtega, odprem brez "doktorata" pa "raketne znanosti".

Hvala usem za nasvete :)

matter ::

Samo nasvet: Preveri še FW na windows mašini, da nimaš še tam porte zaprte.
Lahko pa jih pokličeš in vprašaš, če imajo oni kake porte zaprte (neki operaterji so to delali z varnostnega vidika).
Grem basket pa bom neloke metal

miki133 ::

Na tem modemu se ne ureja nobenih stvari, ker to ni router. Prej si imel Telcota, to je router in si na njemu moral forwardati porte. Vse to moraš sedaj narediti le na svojem routerju in računalniku .
LP Miro

meuludine ::

Tudi to preverel že večkrat :D tudi na tuš telekomu pravijo da imajo prosto pot portov, da z njihove strani nič ne blokira. Kej več jih pa poj itak že ne zanima. Kuj ko z njihove strani use funkcionira, ti podajajo samo še osnovne "neuporabe" informacije. Ketere v mojem primeru ne pomagajo ama ništa.

miki133 je izjavil:

Na tem modemu se ne ureja nobenih stvari, ker to ni router. Prej si imel Telcota, to je router in si na njemu moral forwardati porte. Vse to moraš sedaj narediti le na svojem routerju in računalniku .
LP Miro

Aha potlej more biti težava kjed drugjed... Samo če logično pomislim predno so mi zamenjali modem, so porti delali brez problema. Svoje mašine tudi nisem nič formatiral. Nastavitve so ostale take kot so bile. In ko so zamenjali modem so se porti ponovno "zablokirali" Ne vem zmankuje mi idej v čemu bi dejansko lahko bil problem.

Zgodovina sprememb…

miki133 ::

Jaz bi ti priporočal, da router povrneš na tovarniške nastavitve
in na novo nastaviš port forwarding za porte, ki jih rabiš .

rogi2010 ::

Nov modem pomeni novo omerežje za winse. Če nisi izbral, da je home network (oziroma si imel prej nastavljeno da obravnava vsa nasladnja omrežja kot public) je firewall od winsev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rogi2010 ()

hojnikb ::

ps:
tuštelekom ne obstaja, kar imaš sedaj je amis :)
#brezpodpisa

meuludine ::

hojnikb je izjavil:

ps:
tuštelekom ne obstaja, kar imaš sedaj je amis :)


Tole pa mi je malo sumljivo. Kako ne obstaja če plačujem pioložnico za internet. :D Kable internet majo čez ElektroProm oz po domače evj-kabel. Tuštelekom pa mi je internetni ponudnik,saj njemu plačujem položnico za internet. Majo tudi svojo spletno stran In ne vidim nič sumljivega.
http://www.tustelekom.si/

Niti z Amisom nisem imel še nobenega kontakta. No ja usaj ne da bi vedel...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tuš telekom

Oddelek: Omrežja in internet
8972 (817) Yacksy
»

router Vigor 2700 + WRT54GL

Oddelek: Omrežja in internet
143013 (2398) Yacksy
»

Torrenti preko Tuš Telekoma

Oddelek: Omrežja in internet
244619 (2180) Yacksy
»

Telekom & TušTelekom

Oddelek: Omrežja in internet
152441 (1685) balkanec
»

Tuš Telekom 40 ... Spošno, kvaliteta ipd...

Oddelek: Kaj kupiti
303357 (2805) Suly

Več podobnih tem