» »

Kateri nov avto za 20 jurjev?

Kateri nov avto za 20 jurjev?

1
...
3 4
5
»

Tilen ::

Se pravi bistveno več si dal, kot si mislil in nisi niti dobil takšne barve, kot si hotel? Predvidevam, da je bil avto čez 24.000 EUR? Upam, da si dobil vsaj kamero za vzvratno vožnjo, ker Honde ravno ne slovijo po udobju, ki je prav tako eden izmed pogojev v prvem postu. Se mi zdi, da si se malo zaletel, ker pri tej vsoti je izbira že bistveno širša.

Se za 50 minimalnih neto plač na Civicu dobi vsaj Xenon, Bi-Xenon ter avtomatski menjalnik?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

joze ::

@Tilen
Ne vem zakaj tako čustven odziv. Po dveh mesecih razmišljanja se mi ne zdi, da sem se zaletel. Avto je odličen, najbolj udoben od vseh preizkušenih, ima vse kar sem želel in tvoja cenovna predvidevanja ne držijo. Patetiziranje o minimalnih plačah pa res ni na mestu.

Tilen ::

Dizelski slečen Civc se začne pri 21.500. S tvojo želeno opremo nisem mogel zelo zgrešiti, razen, če nisi vzel dizelskega motorja, kar je bil tudi en od pogojev v prvem postu.

Lahko prosim odgovoriš na tri vprašanja?

Dizel : DA/ NE
Kamera za vzvratno vožnjo : DA / NE
Xenon : DA / NE
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

tomaz- ::

Tilen: kaj hudiča, boš ti zdajle rešil?? Odkril toplo vodo?? poskušal na vse kriplje prepričat človeka, da se je zajebal??

Kot si prebral v postu, je Jože zadovoljen s svojo izbiro, se zahvaljuje za vse poste in to je to.. In zdaj uletiš ti in ga prepričuješ, da nekaj ne štima.. Ma jebelacesta no.. Daj zaklenite temo, ker bo spet geek varianta ven udarila..

Jože, čestitam za izbiro, naj ti vrhunsko služi !!

krneki0001 ::

Ja, ni izbral forda, ane. :))
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

verjetno bi bli predlogi drugačni, če bil budget recimo 25k namesto 20k...
#brezpodpisa

Roadkill ::

joze: Srečno z avtom! Pa hvala za sprotne informacije.

Tilen: Chill bro. Zaradi takih kot si ti, jaz ne bi nikoli na tale forum svoje izbire napisal, ker ste eni čisto prepotentni. Tudi nima vsak na forumu minimalne plače, da bi rabil tvoj ključni preračun.
Ü

joze ::

@tilen
Ne želim razpravljati o tem. Tudi zato, ker ni tvojega imena med tistimi, ki so mi svetovali.
@tomaz
Hvala
@hojnikb
Ja, bili bi drugačni, večina bi se gibala okoli avtov, ki imajo vstopni razred pri 25 :). Ko bi dodajal opremo bi cena rasla proti 30 :). S tem sem računal.

Predvsem se mi zdi zanimiva ta čustvena plat vseh komentatorjev, ki se jim zdi tragično, ker sem po njihovem mnenju izbiral ali izbral narobe. Kot da imamo tukaj same prodajalce avtomobilov, ki sem jim pravkar pojedel zadnji košček kruha.

Avto je pač avto. Izbral sem najboljše po mojih kriterijih. Vsi boste kmalu spet izbirali in izbrali boste po svojih. Moj greh je, da sceni ne sledim in sem se dal poučiti(še vedno naprimer ne vem čemu služijo xenonski žarometi in zakaj bi jih moral imeti). Ni mi žal. Dobil sem ogromno koristnih nasvetov in razširil svoj pogled na situacijo. Zdaj bom spet 8 let avtomobilski analfabet, vozil bom kar sem izbral in se ne bom sekiral ali je boljši BMW ali Audi.
Če se vrnem na svojo dilemo je povsem legitimno mnenje, da je izbrani avto precenjen. S tem se nisem posebej ukvarjal. Moja ugotovitev je bila, da je Honda en nivo višje kot Ford po MOJEM občutku pri vožnji. Potem sem moral samo še pri sebi ugotoviti ali je ta razlika tako velika, če prištejem še ceno in opremo. In ja, za ta denar bi dobil bistveno drugačen avto....ampak jaz nočem bistveno drugačnega avtomobila, ga pa privoščim vsakemu, ki ga ima in ne mislim, da je izbral narobe.

marceb ::

jože vsakakor poročaj o avtu, ker me res firbec matra, kolega je cca 5 let nazaj isto vzel novo hondo civic, pa ne da bi strašil ali kaj podobnega, ampak je imel do danes en kup problemov. pravi da so tudi servisi kar precej dragi. ti pa želim vso srečo in da bi ti dobro služil nov avto.

Tilen ::

Predvsem se mi zdi zanimiva ta čustvena plat vseh komentatorjev, ki se jim zdi tragično, ker sem po njihovem mnenju izbiral ali izbral narobe. Kot da imamo tukaj same prodajalce avtomobilov, ki sem jim pravkar pojedel zadnji košček kruha.


Ne, sploh ne. Samo zanimivo se mi zdi, da si iskal zeleno hruško, kupil si pa rdeče jabolko. Tudi jaz ti seveda želim, da boš prevozil kar se le da veliko varnih kilometrov.

(še vedno naprimer ne vem čemu služijo xenonski žarometi in zakaj bi jih moral imeti




Meni je recimo zelo pomembno, da ponoči na cesti kar se le da dobro vidim in tako bi bil Xenon zelo visoko na prioritetnem spisku dodatne opreme.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Unknown_001 ::

Xenon je zakon za ponoči ampak sem pa opazil, da ljudje, ki vozijo nasproti dostikrat mislijo, da imaš dolge prižgane in potem serjejo z blendanjem, ko pa na hitro posvetiš nazaj da vidi da ne slepiš namerno ti pa trobijo kot zmešani. Ampak glede na to, da so pri drugem avtu ki ima navadne halogenske žaromete pri kratkih se tudi našli specialci, ki so dolge luči upalili sumim da ima kar nekaj ljudi probleme, če kdo nasproti vozi - jih vse moti in slepi.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

PINki ::

Taki kot jih ti opisuješ imajo ponavadi xenon kite vgrajene kar ni isto.

Unknown_001 ::

PINki je izjavil:

Taki kot jih ti opisuješ imajo ponavadi xenon kite vgrajene kar ni isto.


Nope, ne mislim na xenon kite. Govorim iz lastnih izkušenj ker si doma lastimo vozilo nekoliko višjega razreda in ima serijsko vgrajen xenon, pa se mi je dostikorat zgodilo, da so ljudje popizdeval ko sem vozil nasprot, sploh ko je majmun nažgal dolge in me slepil namerno, sem potem tudi jaz butnil dve na hitro, da bi nehal pa je v nekaterih primerih kakšen dobil še živčni zlom, da je nekje obrnil pa mi čist za ritjo vozil pa blendal, sam ok, itak se mi retrovizor zatemni, tak da me ni preveč motilo, pa glede na to da sem takrat vozil avto, ki ima krepko čez 2 tone se nisem kaj preveč sekiral,... :P

Sem pa doma ponoč probal na tem avtu nažgat luči in se vsedel v svojega, da bi videl če je zadeva res tako moteča, pa v bistvu ni bila, sem pa poskusil še v enem avtu ki pa je imel posvinjano vetrobransko, se pa res ni pol ku*ca vidlo, tako da lahko sklepa le slednje... narod špara na vitrexu pa ne da se jim šip od znotraj temeljito spucat na vsake kvatre
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

bond007 ::

Xenon je že fajn, če ga maš, ampak ko ti pa kakšen nasproti vozeč na kakem ležečem ali pod/nadvozu direkt v oči posveti, pa tut še par sekund vse zvezde vidiš8-O

PINki ::

V takih primerih jaz ne usmerim pogleda v njegov avto/luči (kar večina refleksno naredi) ampak bolj na cesto, vstran.

krneki0001 ::

Sam imam za tiste s slabo nastavljenim xenonom LED bar 240W na strehi (80 komadow 3W ledic v 40 col dolgi luči - 2 vrste po 40 ledic). Je zelo zanimivo, ko te on zaslepi in mu ti nazaj vklopiš svoje delovne luči.

Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

Roadkill ::

Pri xenonkah je bolj problem, ker poleg svetlobe zapeče še zavist.

Nikoli nisem še slišal lastnika avtomobila s xsenonkami pizdit, da ga drugi slepijo s xenonkami. ;)

Pa nimam xenonk, da ne bo pomote.

nebivedu: To, da si ti neprimeren za na ceste in za v družbo si že večkrat razložil.
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

jan_g ::

Jaz sem včasih imel Focusa in nato šel na Golfa (ja, fuj in fej, avto za na njive, itd.) in meni se je isto zdelo kot @jozetu, da je avto opazno boljsi. V vseh pogledih, od prostornosti (spredaj in na zadnji klopi) do performans (no, to je tudi logično, saj je VW ravno takrat začel serijsko vgrajevati TSI motorje v vse modele).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jan_g ()

PrimozR ::

Čak ker je tukaj opazno boljši? :)

Jože je Golfa omenjal edino da so ga ukradli znancu, to je to.

jan_g ::

Ok, nisem napisal jasno. Hotel sem povedati, da se je tudi meni zdela moja izbira napram Focusu boljša, višji ceni navkljub. In ravno tako sem slišal polno mnenj, da bi dobil več za tak denar pri drugih znamkah. Tisto "več" je pa odvisno od vsakega posameznika, mene je v tistem času (in po testnih vožnjah vsaj 5 različnih modelov oz. znamk) najbolj prepričal Golf. Nekoga drugega pa bi dodatna oprema pri primerljivem modelu kakšne druge znamke.

nimrod ::

Jože, uživaj v novem Civicu. Sam imam 1.8 bencinarja l.2012, nabavljen nekaj mesecev po izidu nove generacije in sem ful zadovoljen. Edini problem, ki sem ga doslej imel, je to da mi osrednji display po ca. 1 mesecu ni kazal prevoženih kilometrov. So ga zamenjali, in od takrat naprej b.p. Sedaj je star ca. 2,5 leti, nekaj čez 50k km. Občutek pri vožnji je, kot si sam ugotovil super, pa tudi glede notranje prostornosti pri takšnih zunanjih merah avtomobila težko najdeš boljše. Magic seats rule!

gazibo ::

joze je izjavil:

Da zaključim zgodbo sem danes vplačal aro za Hondo Civic. Na koncu se je vse odvilo precej hitro, ker avto potrebujem v aprilu in je treba upoštevati dostavne roke. Ford ima dostavni rok dva meseca, avto z izbrano opremo bi bilo potrebno naročiti, Honda ima dostavni rok kar 5 mesecev, ampak je en avto z izbrano opremo že naročen in bo prišel ravno ob pravem času. Barva, ki jo bom dobil ni bila moj prvi izbor, ampak to je manj pomembno. Pri Hondi je bilo zelo malo manevrskega prostora pri pogajanjih in na koncu je cena ostala dokaj visoka, tako, da je bila končna odločitev težka(vmes sem se tudi že poslovil od Honde). Kolebal sem med boljšim, prostornejšim, zanesljivejšim in bolj všečnim, dražjim Civicom in med izjemno opremljenim, po željah izdelanim, cenejšim Focusom.
Obiskal sem očeta, ki je profesionalni avtomehanik že 35 let in ko sem mu predstavil svojo dilemo je svetoval, da vzamem Hondo. Najbolj me je prepričalo to, da dela na splošnem servisu, kjer popravljajo v glavnem avtomobile izven garancije in se ni mogel spomniti, da bi popravljal Hondo zaradi okvare :) :). Fordov je naštel kar veliko, čeprav je dodal, da tudi Forda izjemno ceni.
O natančnih številkah tukaj ne bi rad razpravljal(zavestno sem šel nekaj preko zastavljenega limita), ker se bo spet vnela debata o moji (ne)prištevnosti, bi se pa rad zahvalil vsem, ki ste prispevali svoj kamenček v mozaik moje odločitve. Tale tema mi je zelo pomagala, še posebej hvala uporabniku z imenom neboben, ki je prispeval ključni nasvet v pravem trenutku. Hondo mi je nekdo predlagal že prej, ampak sem nekako menil, da je avto manjši kot je v resnici in šele pozneje sem si ga ogledal podrobneje.
Če bo še kakšno relevantno vprašanje bom z veseljem odgovoril, drugače pa vsem še enkrat velika hvala.




Cestitke. Ce bi sam izbiral med Civicom in Focusom bi takoj Civica vzel, bolj zaneslivi pa se svoj prepoznaven dizajn ima, medtem ko so Fordi dost krsi IMHO, pa se Focus zgleda kot en res malo slabse dizajniran genericni izpljunek. Imamo doma Mondea in se zelo rad druzi z nasim mehanikom, prejsnjemu je pa menjalnik odpovedal na sred obvoznice pri BTC :|


Slucajno ves koliko nanese redni/letni servis pri Civicu ?

krneki0001 ::

Roadkill je izjavil:

Pri xenonkah je bolj problem, ker poleg svetlobe zapeče še zavist.

Nikoli nisem še slišal lastnika avtomobila s xsenonkami pizdit, da ga drugi slepijo s xenonkami. ;)

Pa nimam xenonk, da ne bo pomote.

nebivedu: To, da si ti neprimeren za na ceste in za v družbo si že večkrat razložil.


Še nikol nisi videl doma zmontiranih xenon luči? Avto s serijskimi xenon lučmi nikoli ne sveti nekam v vesolje, tisti z "made by doma spacano" pa svetijo vse naokoli samo na cesto pred sebe ne. Malo jih poglej, se jih kr nekaj najde.

Sicer pa v dobi LED luči, ne vem zakaj bi še recimo montiral xenon, ko so pa led luči dost cenejše. svetijo pa tudi že dobro (edino dolge luči so še mal slabe, kratke pa svetijo ko xenon).


Dol mi visi za to kaj si ti misliš o moji neprimernosti za na cesto. Policija pravi drugače - z drugimi besedami, nekje od leta 2002 še nisem dobil kazni za kakršenkoli prekršek na cesti, napihal še nisem nikoli in vozim po predpisih (tudi če so neumni se jih držim - iz principa).
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

njyngs ::

bond007 je izjavil:

Xenon je že fajn, če ga maš, ampak ko ti pa kakšen nasproti vozeč na kakem ležečem ali pod/nadvozu direkt v oči posveti, pa tut še par sekund vse zvezde vidiš8-O


To se zgodi samo takrat, ko si domači "mojstri" v svojega 15 let starega kliota vgrajujejo aftermarked xenon kite, ki stanejo manj kot paket žemljic z špara.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: njyngs ()

gruntfürmich ::

ksenon skoraj vsak brez izjeme izredno zaslepi oči, kar je skrajno moteče. slabo pomaga tudi zavestno gledanje samo v cesto.
ampak če eni menite da je to zavist pa naj bo po vaše...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Roadkill ::

Imaš xenonke na avtu? ... delam statistiko. :)
Ü

Invictus ::

krneki0001 je izjavil:

Ja, ni izbral forda, ane. :))

Na njegovo srečo je kupil avto ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

krneki0001 ::

njyngs je izjavil:

bond007 je izjavil:

Xenon je že fajn, če ga maš, ampak ko ti pa kakšen nasproti vozeč na kakem ležečem ali pod/nadvozu direkt v oči posveti, pa tut še par sekund vse zvezde vidiš8-O


To se zgodi samo takrat, ko si domači "mojstri" v svojega 15 let starega kliota vgrajujejo aftermarked xenon kite, ki stanejo manj kot paket žemljic z špara.


Cel paket žemljic iz špara ti dam, ti mi pa prinesi xenon kit in zamenjava, velja?

Ko vidiš na kake avte mulci vse vgrajujejo xenon kite, te srat prime. Svetijo pa potem tudi tako, da lahko še kak avion dol sklatiš.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

noraguta ::

PrimozR je izjavil:

Ja, Ford je kot firma v osnovi ameriški, a ameriških modelov v Evropi praktično ni, morda bo zdaj kaj, ko se gredo globalne modele. Po drugi strani so precej modelov pred leti razvili tudi v angliji se mi zdi (escorti in podobno), zdaj je pa že dolgo razvoj in proizvodnja evropskih modelov, novih Focusov (včasih je bil US model drugačen, s 3. generacijo je poenoten, 1. je bila sicer identična), Fiest (od te generacije so na voljo tudi v ZDA) in še česa, v Kölnu, ne vse, ampak načeloma se zadeve fura od tam.

Ford of Europe @ Wikipedia

kere buče ford je bolj ali manj poenotil platforme, lokalno se prilagajo sam še detajli.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

PrimozR ::

Kere buče ja, piše namreč ravno da so šlo na globalne oz. poenotene modele. Geezus, a je res tako težko prebrati, kaj piše?

dzinks63 ::

Tema nima več rdeče niti in za nadaljevanje teme je čisto mimo. Op je rešil nakup, zahvalil se je vsem za predloge in zaželimo mu srečno vožnjo, tema je s tem končana in se zaklepa.
1
...
3 4
5
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov avto do 20k (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10320611 (14045) sass628
»

Kateri karavan do 13k€

Oddelek: Na cesti
205671 (4978) emmentaler
»

Prvi avto (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26141444 (31551) matobeli
»

naporno iskanje novega avta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12131584 (26220) Buggy
»

Nakup novega oziroma rabljenega avta (1-3 let) nekje do 15000€

Oddelek: Na cesti
4511665 (10034) -valvoline-

Več podobnih tem