Forum » Kaj kupiti » "zaslon za na steno"
"zaslon za na steno"
d4vid ::
Živjo, malo se igram s hišno avtomatizacijo in ker je pač za pogled nad dogajanjem v hiši - temperatura, katere luči so prižgane itd - treba imet računalnik, iščem neko zadevo, ki bi imela zaslon v velikosti 5-7" in ima možnost povezave s spletom, da na njej furam samo eno spletno stran z vsemi informacijami. Zaslon mora bit na dotik, da lahko na hitro izklopiš luči, nastaviš temperaturo itd...
Zasledil sem da imajo tudi nekateri photo frame-i možnost povezave v splet. Nekaj na to foro bi mi ustrezalo. Tablic ravno ne bi, čeprav dobim kakšno zelo poceni. Nekako nisem zasledil zanimive montaže tablice na steno.
Torej, ima kdo kakšno idejo, kaj bi mogoče ustrezalo, ali pa vsaj kje bi dobil kak poceni digitalni okvir za slike, ki se ga da povezat na splet?
Vsaka ideja je dobrodošla :)
Zasledil sem da imajo tudi nekateri photo frame-i možnost povezave v splet. Nekaj na to foro bi mi ustrezalo. Tablic ravno ne bi, čeprav dobim kakšno zelo poceni. Nekako nisem zasledil zanimive montaže tablice na steno.
Torej, ima kdo kakšno idejo, kaj bi mogoče ustrezalo, ali pa vsaj kje bi dobil kak poceni digitalni okvir za slike, ki se ga da povezat na splet?
Vsaka ideja je dobrodošla :)
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
Tribal ::
Čisto enostavno, tablica z windows 8.1 operacijskim sistemom, prestigio dobiš že za cca 230€, asus za nekoliko več.
LP
LP
Hm, še nosilec za na steno me zanima... Če bom tablico montiral, bom že našel kakšno.
ZaphodBB ::
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
ZaphodBB ::
Velcro trakovi so super za ta namen - dokler jih prilepiš na stabilno podlago.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
Tribal ::
Jest bi se za stalno montažo zadevo vgradil v knauf, zaključek pa dal naredi iz stekla okoli tablice, s tem da bi vse skupaj bilo snemljivo. Je pa res da bi bilo malo več dela. Bi pa na koncu zgledalo profesionalno. Drugače namenske stvari za avtomatizacijo so pa drage... (sam delam pri podjetju za avtomatizacijo stavb, in ko sem delal svojo bajto nisem niti pomislil na avtomatizacijo, no ja razen za ogrevanje)
Hja, zna biti drago, ampak delam po svojih zmožnostih.
Osnova je RPi s FHEM. Gor imam povezan Arduino s Firmata programom (ConfigurableFirmata), ki mi bere stanje tipk za vklop luči ter 1Wire senzorje temperature DS18B20. Zaenkrat je bolj za izobraževanje, trenutno pa čakam module za Arduinota, še en DS18B20, ENC28J60 za internet ter relejski modul. Vse bom povezal skupaj in spet s Firmata povezal na FHEM in mislim kontrolirat črpalke za centralno ogrevanje. Aja, pa 433 MHz oddajnik moram dobit, daljinske vtičnice so zelo uporabne za namesto "timerjev", tistih vtičnic, kjer se nastavi katere ure dela in katere ne. Če zmanjka elektrike, PC še vedno ve uro, vtičnica pa ostane tam, kjer je bila prej.
Tam, kjer mislim tablico montirat, ni knaufa. Bo treba kar tistle nosilec za $15 kupit. Mi zelo vredu zgleda.
Osnova je RPi s FHEM. Gor imam povezan Arduino s Firmata programom (ConfigurableFirmata), ki mi bere stanje tipk za vklop luči ter 1Wire senzorje temperature DS18B20. Zaenkrat je bolj za izobraževanje, trenutno pa čakam module za Arduinota, še en DS18B20, ENC28J60 za internet ter relejski modul. Vse bom povezal skupaj in spet s Firmata povezal na FHEM in mislim kontrolirat črpalke za centralno ogrevanje. Aja, pa 433 MHz oddajnik moram dobit, daljinske vtičnice so zelo uporabne za namesto "timerjev", tistih vtičnic, kjer se nastavi katere ure dela in katere ne. Če zmanjka elektrike, PC še vedno ve uro, vtičnica pa ostane tam, kjer je bila prej.
Tam, kjer mislim tablico montirat, ni knaufa. Bo treba kar tistle nosilec za $15 kupit. Mi zelo vredu zgleda.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: d4vid ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pametno stanovanje (strani: 1 2 3 4 … 50 51 52 53 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 482097 (762) | Lonsarg |
» | Raspberry Pi & alternative (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Strojna oprema | 264213 (23429) | pierch |
» | pametna hiša, stanovanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18242 (2732) | kriptobog |
» | Avtomatika za sončni kolektor (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11250 (7414) | FX6300B |
» | Avtomatizacija sobe - drugičOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4287 (3246) | Smrkc |