» »

Žar za notri - predlog (indukcijski?)

Žar za notri - predlog (indukcijski?)

m0LN4r ::

Pokvaril se mi je žar ta električni obični:



Star je bil že precej, znucal se je teflon, regulator, zdaj pa še kurzšlusa.

Vglavnem iščem novega. Prosim za predloge in utemeljite zakaj ravno tega.
Imam pa še eno dodatno vprašanje:
Ali obstajajo in ali ima kdo indukcijskega?

Aja pa en pogoj. Mora bit takšen kot na sliki, da se zapira in peče iz obeh strani (zgoraj spodaj).

Lp
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

UNIVERZUM ::

Kot jaz razumem indukcijo tovrstni žar ni mogoč (ali pač). Kakor je bil meni razložen njegov način delovanja bi zaradi magnetnega polja, ki ga ustvarja ali plošči potegnilo skupaj ali ju odrinilo narazen (lahko pa se motim).
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

cekr ::

Pojdi v prvo trgovino pa ga boš dobil. Te šare je polno. Kje ga dobiš za 10€.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

čuhalev ::

Reče se mu kontaktni žar.

Steinkauz ::

10eur je glih za 2 toasta dat not.
Malo bolj konkreten je hitro 50eur+.

pegasus ::

V čem se to razlikuje od teflonske ponve? Razen po pečenju iz obeh strani?

francek1 ::

Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

čuhalev ::

pegasus je izjavil:

V čem se to razlikuje od teflonske ponve? Razen po pečenju iz obeh strani?

Po valoviti površini

...:TOMI:... ::

Jaz bi na tvojem mestu kupil malo boljšo zadevo, ki jo bodo lahko uporabljali še tvoji vnuki. Malo boljši žar, z litoželeznini ploščami. Take imajo kebabarji, delajo 24/7, nič se ne prime, ni teflona...

Tisti teflobski je samo za par let... Rezervne plošče so pa skoraj ista cena, kot nov žar.
Tomi

...:TOMI:... ::

Recimo: milantoast.com/en/106-products/16-panini-grill.html
Tomi

m0LN4r ::

Heh, no kdor ni novinec v kuhni že ve, kaj vse se da stem "ustvarit" polek mesa.

TOMI, hvala za predglo to firmo poznam, enaka je bla tam kjer sem delal.

Plus je res, če je litoželezna in ima vsaj 2kw. Ne pa nek plastik fantastik.

Kolko pa na panini stane? Upam da ne 500€, ker potem je res boljše vsako leto nov.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

RejZoR ::

Če že iščeš solidnega vzemi takega, ki ima plate iz debele alu-guss litine. S keramično prevleko, če želiš, da se ne bo prehitro ogulila.

Gorenje ima enega takega, bež barve s črnimi alu guss platami, tak bolj retro design. Je sicer relativno drag ampak vsaj deluje konkretno.

http://www.merkur.si/aparati/kontaktni-...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

m0LN4r ::

Ma glede plošče ni tak problem, če ni litina. Vržeš gor peki papir in problem rešen.
Bolj me matra da so vsi dobesedno standardni, vsi 2kw in vsi A4 velikosti.

Aja, pa s keramiko in peko brez maščobe imam slabe izkušnje. Al je ta keramika boljša od delimano variante?

**Vglavem zaenkrat vodi _TOMI_ in njegov predlog, le še cenovno me zanima kako je stemi.

Lahko je tudi kak iz amazona.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

...:TOMI:... ::

Povprašaj makaronarje in še nemce:

http://www.neumaerker.de/produkte/grill...



Našel sem ceno, za milantoast, 250 funtov... če bi kupil direktno od italijanov, bi prišel ceneje skozi...

http://www.gio-espresso.co.uk/giokitche...

Oziroma 325 funtov za veliko varijanto:
http://www.gio-espresso.co.uk/giokitche...
Tomi

...:TOMI:... ::

Kiviji so naredili teste:

http://www.foodtips.org/review-panini-p...

(če ti kaj pomaga...)


Obstaja pa tudi še ena rešitev:

http://paninihappy.com/how-to-make-pani...

http://www.gci.si/product_info.php?prod...
Tomi

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

m0LN4r je izjavil:

Ma glede plošče ni tak problem, če ni litina. Vržeš gor peki papir in problem rešen.
Bolj me matra da so vsi dobesedno standardni, vsi 2kw in vsi A4 velikosti.

Aja, pa s keramiko in peko brez maščobe imam slabe izkušnje. Al je ta keramika boljša od delimano variante?

**Vglavem zaenkrat vodi _TOMI_ in njegov predlog, le še cenovno me zanima kako je stemi.

Lahko je tudi kak iz amazona.


Erm, gre se za distribucijo toplote. Če je plata tanka bojo vroče točke takoj nad grelcem, drugje pa bo temperatura nižja. Če je plata debela pa se toplota razporedi enakomerno. Aluguss pa izredno hitro prenaša toploto, tko da se izredno hitro segrejejo, enakomerno čez celo površino. To je edini point in nič drugega.

Pa alu folija je načeloma boljša, ker spet lepše prenaša toploto, če jo uporabljaš, da se ne zasvinja. Bo pa tud peki papir opravil delo. Ampak to pride v poštev samo pri toastih, da se sir ne razleze po platah in zažge. Meso se sicer tu speče ampak ne tko lepo...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen žar? (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
612151739 (2845) sammy73
»

katero ponev? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12642733 (1376) mrjuklm
»

Hud Toaster

Oddelek: Loža
354906 (1724) rdecaluc
»

Rabim nasvet za popoln steak (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13316465 (8481)          
»

Žar za stanovanje

Oddelek: Loža
193109 (2278)          

Več podobnih tem