» »

Avtomobilsko zavarovanje-napaka

Avtomobilsko zavarovanje-napaka

Simko ::

Hej,

avto sem zavaroval letos. Moj prvi avto, prav tako prvo zavarovanje. Ko sem plačal, sem bil zelo presenečen, saj sem plačal manj kot sem pričakoval. Kasneje sem ugotovil, da so mi upoštevali 15% popust (11. razred). Hmm, okej, zakaj bi se sekiral, mogoče je pa to normalno. Denar sem porabil za druge, prijetnejše stvari in se vozil dalje.
In me pokliče iz zavarovalnice ena gospa kak mesec kasneje in pravi, da se je njena kolegica zmotila in da lepo prosi naj prinesem še preostanek denarja ter zeleno karto, da popravi zadevo. Preko telefona se mi zadeva zdi zelo 'domača' zato zadeve nisem vzel resno. Ker me je pred kratkim spet klicala....vmes nisem dobil na dom nobenega pisnega obvestil ali kaj podobnega, me zanima, kaj bi vi naredili :)

Ali naj grem plačati? Ali naj čakam? Kaj me lahko doleti? Pravniki, ...?


lp

Tuttle ::

Nisem pravnik, ampak vseeno vem, da je v splošnih pogojih zavarovanja določeno, da zavarovanje velja, ko je plačana premija. Če pride do težav, ti pa lahko zatežijo, da premija pač ni bila plačana (taka, kot naj bi bila - kao ni plačana, dokler ni v celoti plačana...).

Dirkac ::

Tudi jaz nisem pravnik, ampak mislim, da ti ni treba plačat. Če imaš račun, potrdilo o plačanem zavarovanju in vse potrebno, potem je vse ok. To, da si dobil 15% popust je napaka zavarovalne agentke in ne tvoja napaka. Ker mora verjetno ta problem rešiti (dobiti denar nazaj, ali pa ji bodo trgali od plače zaradi napake) je najprej poskusila pri tebi.

Tudi način kontakta, se pravi prek telefona mi je sumljiv. Za take stvari ti mora poslati pošto in utemeljiti problem. Drugače pa se lahko pozanimaš na uradu za zaščito potrošnikov ali na kakšni brezplačni pravno svetovalni službi.
.: www.mobile.si :.

Simko ::

obema hvala za odgovor :)
ja ne vem, ce je tako enostavno...bom malo povprašal naokrog še.

Kaj pa kakšen jetam ali ap Thomas v končni fazi? :)

undefined ::

Simko, zakaj ne greš osebno tja na zavarovalnico in povprašaš koliko je resnice v tem? Zakaj bi nekaj sklepal iz naših mnenj, če se sam lahko prepričaš?

Simko ::

IceMan, si smešen, kaj misliš zakaj?
Ker sem denar, ki je bil sprva namenjen za zavarovanje, že porabil. I ker sem trenutno z denarjem na slabem.

undefined ::

> IceMan, si smešen, kaj misliš zakaj?
Ker sem denar, ki je bil sprva namenjen za zavarovanje, že porabil. I ker sem trenutno z denarjem na slabem.

Smešen si ti, ker se sploh ne prepričaš, če je res, al pa te le en frend nateguje. Potem pa še misliš, ko boš sedel doma, ti pa ne bo treba plačat. :)

roscha ::

Pizda ste face. Jaz vem da NE BI placal. Naj pa tozijo. Le na kaki osnovi? Zajeb nisem jaz pac pa agent, naj se sedaj on jebe kako in kaj.
V najslabs primeru pa naslednje leto na drugo zavarovalnico...


by!

Simko ::

IceMan vem, da je prišlo do pomote... popusta ne bi smel dobiti. Ampak takrat tega nisem vedel 0:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Simko ()

MadMax ::

Pa kaj je vam, ste nepismeni, ali kaj:
A na polici ne lepo piše:
Zavarovalnica si pridržuje pravico, da v 30 dneh po izstavitvi police popravi morebitne zastopnikove računske in druge napake. ???

Jao...

Če je teh 30 dni minilo od izstavitve police do obvestila, jih pač ignoriraj...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMax ()

Simko ::

O, MadMax, pa res :)
Tisti drobni tisk sem pa spregledal... :)

Hmm, ko bi se zdaj spomnil, kdaj točno me je prvič poklicala...nimam pojma, če je bilo v roku enega meseca...kot sme napisal v prvem postu - bilo je kak mesec kasneje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Simko ()

bosstjann ::

če bi bilo v roku enga meseca bi ti dobil pošto ne pa klica

perci ::

Saj je vseeno kdaj te je poklicala. A ima kak dokaz o tem telefonskem klicu? In tudi če ga ima: A zdej boš pa vsakmu, ki te po telefonu poklical keš nosil? A če te jst pokličem jutri, ga boš meni prinesel?

Vse prek pošte. Brez zezanja.

Brane2 ::

Naj ti ne bo preveč žal zavarovalnice. Zdaj se je ljerka zaj* v svojo škodo in je vsa sladka. Počakaj da se bo kdaj v tvojo in poskusi to reklamirati ;( .

Meni se je denimo zgodilo to, da je Zavarovalnica Triglav zgubila podatke o moji zavarovalnini ZA CELO LETO in s tem sem zgubi 10% bonifikacije. ;( ;( ;(

Ker jasno nisem imel papirjev o plačani zavarovalnini za tisto leto (kdo pa hrani račune za dve leti v omari) sem bil ob 10%.
Neuradno je prišlo do izgube papirjev ker so moje papirje zamenjali s fotrovimi. Te glupe scene na šalterju se še spomnim. Ljerka pobere moje papirje, nekaj časa buli v računalnik, nato v papirje, nato v računalnik itd.nato pa se zazre vame in z obtožujočim glasom reče "vi pa niste Miloš (fotrovo ime)". In to čeprav je držala v roku med drugim tudi mojo osebno, kjer lepo piše "Branko". Srbi imajo lepo ime zato "Kriv, što si živ"...

Ko sem o tem potožu kolegu, ki je bil eden večjih zavarovalniških agentov v triglavu je reku, da se temu ne da pomagat. Lahko bi sicer recimo prišel naslednji dan s puško tja in postrelil ves personal a se Triglav ne bi sekiral, samo naslednji dan bi bil na vratih pildek, da zaposlujejo novo osebje....

Če nimajo osnove za to, da te izterjajo jim ne dajaj denarja. Ko boš uveljavljal zavarovanje, boš za vsako večjo vsoto rabil odvetniško barabo da dobiš svoje ker oni denarja ne bodo kar tako izpustili.

Drugi primer je, da sem prekinil zdravstveno zavarovanje pri Adriaticu in ljerka na šalterju ( ki jo poznam, saj sem pri njej zavarovanje tudi sklenil) mi je skrajno ljubeznivo uredila stvari, vendar brez pisne sledi. Res, tako je bla familiarna in ljubezniva da se mi je zdelo da mi ga bo pokadila, ne glede na vrsto za mano. Vse je uredila in me odpravila "ni problerma, lahko ste brez skrbi, položnice bodo nehale prihajati na vaš naslov. (plačeval sem mesečno). Če pa katera še pride, se oglasite pri meni in bomo uredili."

LEto in pol je bil mir, nakar me Adriatic začne preganjati za neplačano zavarovalnino. Seveda jim nisem mogu dokazat, da sem stvar prekinil. ZAnimivo pa je, da mi od tistega datuma niso pošiljali položnic mesečno, ampak so me gnjavili po enem letu.
Šele potem sem izvedel, da so lokalne pisarne Adriatica v bistvu majhni d.o.o. ji ki živijo od provizije na pri njih sklenjene pogodbe in takrat mi je postalo jasno kaj se je zgodilo.

Ljerka enostavno ni prekinila zavarovanja in je računala, da bo pač Adriatic to že enkrat izterjal od mene, če se medtem ne bom sam premislil. Tolk sem popizdu zaradi tega, da sem potem šel zanalšč na vzajemno, čeprav je dražja...


V glavnem, s tem folkom:

-nikoli ne sklepaj dealov z agenti na terenu, ne da bi prej premislil in preštudiral zadeve. Vzemi si čas in poglej pri konkurenci
-PREBERI DROBNI TISK ! Ne primerjaj grobe cene police, ker ta ne pove ničesar.
-Hrani vse, kar si dobil od njih in vse kar si jim poslal.

Ker se mi papirji po predalih počasi že nabirajo študiram da bi to zelje poskeniral in presoritral po direktorijih in papirje zabrisal stran. Tehnika narodu- ne bo me več je*ala prekleta birokracija...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

perci ::

Brane: Jst bi vseen raj originale shranil. Sken baš ni neka verodostojna oblika.

Brane2 ::

Če na sodišču velja fotokopija in fax dokumenta, zakaj ne bi kakovostno barvno sprintan 300 dpi sken ? :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

perci ::

Če na sodišču velja fotokopija in fax dokumenta, zakaj ne bi kakovostno barvno sprintan 300 dpi sken ?


Brez tožnika ni sodnika, pravijo. Ko ti bo nekdo tako kopijo začel osporavati, boš pa videl hudiča. Sigurno taka kopija ne velja kot listina (če ni overjena pri notarju), temveč le kot nek bolj ali manj verjeten dokaz o obstoju prave listine.

Sicer pa, naredi kakor te je volja - sam vem, da v ameriški sodni praksi kopija dokumenta pomeni mišji kurac. Mogoče je pri nas bolje, vendar dvomim, saj je te stvari čist simpl sfejkat.

Brane2 ::

O.K. Razumel. Še vedno pa je mogoče sprejemljiva varianta za tistih milijon pildkov manjše vrednosti, ki bi jih itak skozi leta zgubil.

Ni kaj. Bo treba dobit elektronski podpis in vse posle s cesarjem in drugimi barabami delat elektronsko, če se le da (čez leto ali dve se bodo verjetno dali vsi posli) ... >:D

perci ::

Ja, seveda se bo dalo. Sej smo e-država wannabe >:D

undefined ::

Sken ni verodostojna opcija. Sem že poskusil, pa so me nazaj poslali iskat original. :\

SkIDiver ::

Brane2 LOL. Jz sm naredu izpit za tovornjak in ko sm šel po vozniško na občino so rekl, da tam ostane original zdravniško spričevalo. Ja kako za vraga bo pr vas ostalo, če ga pa jz še nucam pri izpitni vožnji za prikolico? In je ženska rekla "v tem primeru vam bom pa fotokopirala in potrdila verodostojnost originalu." Ženska mi ga je lepo kopirala in gor prtislna štempiljko na kateri je pisalo "Kopija verodostojna originalu" zraven pa še njen podpis in pa še nek žig občine al neki tazga. No in tisto šele velja pri izpitni komisiji. Če bi jz prnesu navadno fotokopijo bi šli vsi skup lepo domov in ne na vožnjo8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

avtomobilsko zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5012549 (7725) BCSman
»

Obvezno avtomobilsko zavarovanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
333010 (1552) alese
»

Avtomobilsko zavarovanje- par idej in vprašanj (kje je najceneje, ga je možno opravit (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13520744 (16173) ivanuscha
»

Prometna nesreča - oderuška odškodnina (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
758429 (8426) BlackHole
»

Vzajemna D.D.

Oddelek: Problemi človeštva
272848 (1847) Brane2

Več podobnih tem