» »

Prometna nesreča - oderuška odškodnina

Prometna nesreča - oderuška odškodnina

1
2
»

KandazaR ::

In potem taki banalni primeri prihajajo na ustavno sodišče. Ni čudno da noče biti nihče več ustavni sodnik.

OZZY ::

Oba dva sta bila v prekršku vendar pe je krivec tisti, ki je povzročil nesrečo...Se pravi ti, ki si pred njem zavijal čeprav je tudi on delal prekršek-- si mu zaprl pot (se nisi pred tem prepričal da lahko zaviješ). Vsaj za policaje. Kako pa na to glede zavarovalnica je pa druga pesem.

Tako da bi tudi on moral dobiti kazen za prehitevanje preko polne črte-se pravi za prekršek (seveda če bojo policaji delovali korektno). Ti boš to skoraj zagotovo dobil če so bili policaji vključeni. POleg tega boš pa plačaš še druge stroške, saj si bil povzročitelj nesreče (se pravi prekršek+povzročitev nesreče+obravnava). Upam, da ne bo tako ampak vseeno.
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OZZY ()

element ::

Od policije ne bo nič. Policaja sta pogledala skoz prste pa rekla, kriv si ti, dej kuponček pa adijo. Ni blo preiskave, niti kazni.

lufthammer ::

Še vedno pa nisi povedal modela avtomobila in koliko je bil star.

Napisala sta Evropsko poročilo in tam navedla tudi poškodbe na vozilih. Sploh, če je bil zraven policaj, še zapisnik in tudi poškodbe udeležencev. Nam zaupaš te podatke?

Ta poročila se piše in podpiše ravno zato, da si ne moreš čez dva dni zmislit, da si si obe nogi zlomu! Na tiste ovratnice pa zavarovalnica ne pada več.(Če ni goljufije na zavarovalnici, seveda.) Zato nujno zahtevaj vse zapise in sklepe.

Zavarovalnica ima podatke u zavarovanju za nazaj, če je treba ugotavljati zavarovanje za mladega voznika.

TOP ::

Tukej je vse nekaj čudno.Kot prvo morala bi dobiti ob poziv k sodniku za prekrške in kazen.Ti si brez žmigovca in še čez polno črto krenil in uni ,ki te je prehitaval,čez polno črto.Morala bi oba dobiti kazen,zato pravim,da tukaj nekaj smrdi.

grikos ::

Vsaka šola nekaj stane.
Od sedaj naprej boš pač vedel dve stvari:
1. da je potrebno pri zavijanju na levo vklopiti smerokaz in se hkrati prepričati, če to lahko varno storiš
2. v primeru, da je bil tudi drugi povzročitelj v prekršku nikoli ne prevzami celotne krivde nase, temveč to prepusti strokovnjakom, ki bojo ocenili tvoj delež krivde ( tu ni mišljena uniformirana policija)

Če se misliš kregati z zavarovalnico pa dolg vseeno plačaj v roku, kajti zamudne obresti pri takih primerih so UBIJALSKE.

T0RN4D0 ::

Avby, seveda lahko pr prometni z yugotom dobiš "položnco" za 20k€, tud v tem primeru je po vsej verjetnosti precejšn del zneska za telesne poškodbe... Ni se za igrat pr teh zadevah, isto je če voziš pijan se zna kak majhn crash spremenit v zlo drag šport če plačuješ za kakšne "bolečine v vratu"...

Avby ::

Avby, seveda lahko pr prometni z yugotom dobiš "položnco" za 20k€,


Si prepričan da velja pravilo plačila 20% za mlade voznike tudi za telesne poškodbe avtomatsko preko zavarovalnice ali govoriš na pamet?

T0RN4D0 ::

sem prepričan :)

Pujcek ::

sam glede "na avtu se ni nic poznalo, rahlo me je streslo zdej hocjo pa nek ogromen dnar za popravilo"... moj primer (se pravi iz prve roke da ne bo kdo pameten), z laguno sem se ruknu z zadnjim odbijacem v betonsko korito, na parkiriscu, vse skupaj nic resnega. gledam avto in razen okrusene barve se na odbijacu ni videlo nicesar. kurc, ni panike sem si reku, popravt barvo (pa tut ce ceu odbijac na novo spricnejo ne bo vec k par 100 ojrov) a lej ga zlomka. poklicejo s servisa da treba naravnat nosilec odbijaca in nov odbijac, gremo gleda na servis kva je zdej problem. in sem vidu kaksen zgleda odbijac od znotraj od trka v cvetlicno korito (za odbijacem plastika zdrobljena, nosilec, ki je bil ravno na tem mestu zamaknjen kaksen centimeter navznoter). se enkrat povdarjam da od zunaj se ni nic videlo... pa smo se skesiral, nov odbijac z okrasno letvico, plastika pod lucjo (ki sega pod odbijac) in ravnanje nosilca pa so me olajsal za ojra pa nekaj drobiza... sam ce hoces met avto popravljen kot je treba je to to...
ajde
:)

Brane2 ::

Ja, pri odbijačih je tako. Dostikrat je škoda na zunaj neprepoznavna, pod plastiko pa kup polomljenih in zdrobljenih drobnarij, katerih cena se fino sešteje...
On the journey of life, I chose the psycho path.

element ::

Predvidevam, da si imel novejšo laguno, ne pa Mitsubishi Colt '96 razvalino.

Yossarian ::

lufthammer, glede ovratnice nimaš čisto prav. Če uveljavljaš odškodnino iz AO+ zavarovanja, potem imaš prav, če pa uveljavljaš odškodnino iz kupona nekega drugega povzročitelja, potem seveda nimaš prav.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

Mimogrede - priznanje krivde na evropskem poročilu v smislu "Kriv sem", niti za zavarovalnico niti za zavarovanca že en lep čas ni zavezujoče. Prav tako za zavarovalnico ni 100% zavezujoče mnenje policije. Ob sumu na sumljive okoliščine se še vedno lahko odločijo za lastno preiskavo, ki je osnova za izplačilo.

Tudi, če daš drugemu udeležencu nesreče kuponček, to NI VEČ avtomatično priznanje krivde. Itak so nekatere zavarovalnice kuponček že ukinile; če ste udeleženi v nesreči in niste krivi, tudi ni treba zahtevati od povzročitelja kupončka. Osnova je evropsko ali policijsko poročilo, vse naprej ugotavlja zavarovalnica brez kupončkov.
- Hoc est qui sumus -

Go-ahead ::

Avtor zavija levo, čez celo črto, v ogledalih ne vidi nekoga, ki ga prehiteva in ne da smerokaza. Prehitevajoči ga zadene v levi prednji del vozila, kar dokazuje, da je v trenutku ko je začel izvajati ta manever prehitevajoči že bil skoraj vsporedno z njim.
Verjetno veste, da ne smete zamenjati voznega pasu če ta ni prost.

Strinjam se , da je tudi prehitevajoči storil prekršek, za katerega mora plačati kazen, vendfar menim, da je njegova odgovornost za nastanek škode minimalna.

Kaj pa če bi nekdo vzratno pravilno vozil po pasu po katerem je vozil oškodovanec. Takrat ne bi bil v prekršku in bi vseeno prišlo do prometne nezgode.


Če bi rad karkoli dokazoval povprašaj izvedenca prometne stroke , kaj si misli o odgovornosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Go-ahead ()

BlackHole ::

Meni se pa zdi, da sta kar oba storila enakovreden prekršek in sicer prevozila sta polno črto.
LP Marko

Go-ahead ::

Prekršek je prekršek, kdo povzroči nevarno situacijo je pa nekaj drugega.

baron21 ::

element - glej ZS!
baron21

jukoz ::

element: Predvidevam, da si imel novejšo laguno, ne pa Mitsubishi Colt '96 razvalino.

Čist prov da plačaš. Še več bi mogu, mrha mala. Ko si boš sam, za svoj dnar kupu avto boš pa vidu. Dokler pa od fotra srdlivga forda voziš pa bodi tiho. Sploh veš kolko so deli za japonske avte??? Sploh pa tastare japonsko japonske avte??? Evropski so v primerjavi z japonci zastonj.

karafeka ::

A tist, ki te je prehiteval, je imel vklopljen žmigavc?

element ::

Čist prov da plačaš. Še več bi mogu, mrha mala. Ko si boš sam, za svoj dnar kupu avto boš pa vidu. Dokler pa od fotra srdlivga forda voziš pa bodi tiho. Sploh veš kolko so deli za japonske avte??? Sploh pa tastare japonsko japonske avte??? Evropski so v primerjavi z japonci zastonj.


Mam staro japonko. Vem kolk so deli in kako je pri nas z dobavljivostjo. Ostalo pa no comment.

Če je mel žmiguc ne vem, kot je blo rečeno ga nism vidu.

Avby ::

No da še povem eno zgodbico, ker vidim, da nekateri se delajo pametne in žalijo po nepotrebnem. Kaj se zgodi s takimi, ki so tukaj pametni in skušajo takšni tudi bito v resničnem življenju.

Bil sem star ene 18 let in sem peljal po cesti, ki je zaledenela in je na njej drselo. Kakšnih 50 metrov za mano se je začela dogajati drama. Terensko vozilo je začelo zanašati, od zadaj je vanj trešil BMW in odletel na njivo, od spredaj je pa prišel misli da Saxo, ki se je usrtrašil in prav tako končal na njivi.

To se zgodi vse skupaj nekje v 4 sekundah. In jaz ustavim avtomobil, da vidim kakšna je situacija, nakaj pred mene zapelje dostavno vozilo (kombi) ven skoči en takšen gobezdač, kot je vrjeto oseba pod imenom jukoz na tem forumu. In ni rekel mrha mala, ker nisem majhen ampak je rekel nekaj v smislu pob- pubec glej kaj si naredil. V napadalnem tonu in teku proti meni.

Ko sem stisnil pest in se pripravljal, da ga zbijem na tla, je pa "mrha mala" bila že v dostavnem avtomobilu in na poti kam je pač bil prvotno namenjen. Pomoje mu je to uspelo v majn časa, kotje trajala celotna prometna nesreča.

Poanta te zgodbe? Bolj kot si mehek in skušaš narediti "dobro" bolj te nategnejo od zadaj. Zato ne plačaj če misliš da te skušajo ogoljufati. Plačaj toliko, koliko si realno dolžen. Na drugo pa ne pristani. Če si dolžen realno 666 Evrov pa plačaj toliko, ker drugače boš plačal še več.

BlackHole ::

Prekršek je prekršek, kdo povzroči nevarno situacijo je pa nekaj drugega.


Ja in kdo jo je povzročil? Tisti, ki je prevozil polno črto ali tisti, ki je prevozil polno črto? >:D
LP Marko

Matek ::

Meni se pa zdi, da sta kar oba storila enakovreden prekršek in sicer prevozila sta polno črto.
Erm, si preprican? Polna crta na cesti pac oznacuje prepoved prehitevanja, kar pa se ne pomeni, da ne smes zavijati. V ta namen je ponavadi en majhen presledek tam, kjer smes zaviti.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Bellzmet ::

Polna črta pomeni, da se čez njo ne sme zapeljati - kar pomeni, da čez njo ne smeš prehitevati ali obračati ali karkoli.

BlackHole ::

Samo, kolikor vem on ni zavijal na drugo cesto, ampak je hotel obrnit na avtobusni postaji čez polno črto, tako da bi si lahko kar razdelila 50-50.
LP Marko
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kazen za prometno nesrečo (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7112145 (10069) Domobrancek
»

avtomobilsko zavarovanje

Oddelek: Na cesti
434759 (2129) St235
»

Prometna nesreča-pomoč (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7817438 (13592) fikus_
»

zavarovanje za mladega voznika

Oddelek: Loža
2915332 (13915) Bor H
»

Problem z zavarovalnico

Oddelek: Loža
111741 (1507) fosil

Več podobnih tem