» »

Obvezno avtomobilsko zavarovanje

Obvezno avtomobilsko zavarovanje

gocare ::

Lep pozdrav. Imam majhen problem, ki pa ga sam neznam rešit :). In sicer stvar je taka 1.2.2011 sem se odpravil na tehnični, ko sem ga opravil sem želel po zavarovalnicah, da bi najbolj ugodno sklenil zavarovanje. Na istem mestu pa mi ponudi ženska ki zastopa zavarovalnico Adriatic Slovenica, da sklenem pri njih in po njenem izračunu sem mislil, da je to najbolj ugodno na kar sem sklenil. 22.2.2011 pa dobim obvestilo, da je prišlo do napake pri sklepanju in sicer da mi je njihova sklepalka nekaj narobe sklenila in položnico, da plačam razliko. Ker mi ni bilo jasno sem se pritožil v pritožbi sem napisal, da mi ni jasno zakaj zaradi njihovih napak moram jaz plačevati in če bo negativno to razrešeno zame, da bom zahteval povračilo kupnine. danes dobim odgovor, da je moja pritožba zavrnjena. V njihovi razlagi sem prišel do bistva da je napaka v tem ker mi je priznala 8% popusta na kasko zavarovanje, ki ga pa nisem sklenil in da imajo kot piše v pogodbi, ki sem jo podpisal pravico, da popravijo njene napake. Na internetu in na pogodbi sem iskal svoje pravice v takšnem primeru, toda nisem nič našel kar bi mi pomagalo. Zelo bi bil hvaležen, če bi mi znali pomagati kako, da pridem do svojega denarja. V naprej se vam že zahvaljujem :) pa opravičujem se za morebitne napake.
  • spremenil: gocare ()

zavajon ::

Jaz bi jim poslal zahtevo za izračun, koliko bi ti povrnili, če zavarovanje prekineš. Če odbitek ne bi bil prevelik, bi zavarovanje prekinil in ga sklenil pri drugi zavarovalnici. Pripravljen bi bil "požreti" tudi manjšo izgubo ob zadovoljstvu pri kaznovanju zavarovalnice, ki se tako obnaša. V vsakem primeru pa bi naslednjič šel na drugo zavarovalnico. S Slovenico (takrat še ni bila združena z Adriatic) sem imel probleme že pred mnogimi leti in od takrat se jih na daleč izogibam.

gocare ::

Sam sem pripravljen biti na manjši izgubi nočem pa plačati iz principa raje grem na drugo zavarovalnico in jim takšen znesek plačam kot njim. Sicer pa hvala za nasvet ;)

fosil ::

Mislim da je nekje v drobnem tisku napisano, da zavarovalnica lahko popravi zastopnikove napake.
Ne vem pa kako je s prekinitvijo. Verjetno je tudi kje v drobnem tisku, oziroma v pogojih, napisano.
Tako je!

Dr_M ::

To pa delajo poceni zavarovalnice.
Sicer se napaka lahko zgodi kjekoli, ampak npr mojo mat niso terjal pri triglavu, ker se je agentka zmotila, so pa naslednje leto popravili.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Heisenberg ::

če smem podati še svoj komentar glede zavarovalnic....
Po mojem se najbolj splača obiskati privat posrednika neke zavarovalnice - v mojem primeru Zav.Maribor in tja priti s tiskanimi ponudbami drugih zavarovalnic - informativni izracun se dobi na netu.....in rečes naj ti naredi izraćun, v kolikor je znesek višji kot pri konkurenci to posredniku omenis in mu pokažeš konkurenčno ponudbo - sigurno bo pritisnil kak popust, da vsaj izenači ali celo izboljša ponudbo!

Sam sem na tak način prihranil 55EUR v primerjavi z najcenejšo varianto, ki sem jo uspel najti na netu, tudi upoštevajoč razne akcije, ki so bile trenutno - recimo Generali z popusti za starost voznika ipd....





lp

MadMax ::

Zaupaj nam nekaj:
1. kolikšen znesek želijo da doplačaš?
2. koliko višja bi bila naslednja ponudba? (druge zavarovalnice)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

joze67 ::

Na koncu boš obupal, ker se njihova pravna služba s takimi stvarmi ukvarja vsak dan za malico, ti pa že na začetku ne veš, kaj je prav in kaj ne.

Sicer pa ti v popolnosti pritrjujem. Ta posrednik ni neka neodvisna ustanova, ki bi ti rekel, čuj, ne trati svojega časa, daj mi papirje in ti grem jaz zavarovat avto. Gre za pooblaščenega zastopnika, kar ti kot potrošniku vzbuja neko zaupanje, da se pogovarjaš z nekom, ki ve, kaj se da in kaj je prav. Če bi bil vsak potrošnik kvalificiran u nulo za sklepanje zavarovalniških poslov, bi tako ali tako ne potrebovali drugega kot avtomat za izdajo polic in faktur.

Skratka, obrni se na nekaj neučinkovitih naslovov:

Brezplačno pravno svetovanje potrošnikom
Agencija za zavarovalniški nadzor
Tržni inšpektorat RS (linka ne dam, ker verjamem, da ne bodo naredili nič)

In ker so vsi ti plačani iz proračuna, jim boš moral vsakemu posebej lepo razložiti, da si v dobri veri sklenil pogodbo tam pa tam pod pogoji, ki jih je ponudil ta pa ta, potem pa je zavarovalnica out of the blue veljavno razmerje prilagodila svojim pravilom. Da gre po tvojem mnenju (prav, prav - lahko se sklicuješ, da je uporabnik joze67 s portala slo-tech mnenja...) za zavajanje in omeni, da je zavajala s strani zavarovalnice pooblaščena oseba, zato si mnenja, da gre za interno zadevo/politiko zavarovalnice. Tu lahko upaš, da bodo malo zatežili zavarovalnici. Zate v tem ni nič, bo pa zavarovalnica morda kak mesec kasneje kot sicer iz tega naredila poslovno prakso.

Ista dejstva, samo drugače formulirana, napiši tudi zavarovalnici - od direktorja do snažilke. Učinka ne bo, boš imel pa topel občutek, da si jim povedal, kar jim gre.

Realno lahko pričakuješ, da boš smel odstopiti od pogodbe in ti bodo računali samo čas, ko si bil zavarovan pri njih (cca polica * #dni/365) - seveda pa pod njihovimi pogoji (njihova cena, ne ponujena).

gocare ::

Najlepša hvala vsem za pomoč in nasvete. Stvar je sicer taka, da se bom z drugim agentom poskušal posvetovati danes. Ti naj bi zahtevali, še 40EUR medtem pred tem so bili lih za ta denar toliko cenejši od konkurence.

dr.Akula ::

Pozdrav.
Sam sem do sedaj avto zavaroval dvakrat, obakrat sem šel direktno na izpostavo od moje zavarovalnice (Triglav) in tam plačal vse zavarovanje v enem kosu, z gotovino. Zanima me, če obstaja kakšen boljši način, pri katerem bi mogoče dobil zraven še kakšen popust na vse skupaj (če je to možno), pa da jaz zanj ne vem.
ni podatka

Dr_M ::

Najbolje je, ce si kaksnega agenta poisces. Ponavadi se kar da zmenit, ce imas vec stvari pri njih zavarovanih.

dr.Akula ::

Ja, v bistvu imam zavarovan samo avto. Mogoče sem malo zavedel z "popust na vse skupaj", mišljeno je bilo kot popust zraven bonusa.
ni podatka

fosil ::

Lahko dobiš popust tudi, če ima še kdo drug iz družine kaj zavarovano.
Tako je!

dr.Akula ::

Aha, se moram pozanimat kje imajo drugi zavarovano. Hvala.
ni podatka

St235 ::

ČE se nočeš sam zajebavat z pregledovanjem ponudb posameznih zavarovalnic in branjem pogodb, ti je najboljša rešitev zavarlno agent. Greš do njega z obstoječo polico in mu poveš, da hočeš za enako stvar najbolj ugodno ponudbo. Ko jo najde, preveriš pogoje in je to to.

LordPero ::

Dr_M je izjavil:

Najbolje je, ce si kaksnega agenta poisces. Ponavadi se kar da zmenit, ce imas vec stvari pri njih zavarovanih.

Jup. Baranta pa se, kot ti je Lakontik29 napisal.
LordPero

dr.Akula ::

Hvala vsem za odgovore in nasvete.
Samo še tole me zanima: do sedaj sem bil pod vtisom, da zavarovalni agent zastopa samo eno zavarovalnico. Imam prav ali obstajajo taki, ki imajo zastopstvo za več zavarovalnic? Navezujem se na stavek od Lakotnika, ki omenja da agent poišče najbolj ugodno ponudbo, zato sklepam da išče pri več zavarovalnicah.
ni podatka

St235 ::

Da, nekateri agenti zastopajo več zavarovalnic. fora je v tem, da najugodnješa zavarovalnica ni nek univerzalni termin. Ampak je lahko za dva različna človeka najugodnejša različna zavarovalnica. Predvsem od odvisno od tega kaj sploh rabi (kasko, osnovno, itd...), statusa voznika (starost, vozniške izkušnje) itd...

Zato je v bistvu smiselno pogledat več zavarovalnic.

...:TOMI:... ::

Seveda mnogi zastopajo več zavarovalnic. Ponudijo ti tisto, kjer dobijo največjo provizijo. Cele firme se ukvarjajo s tem, ne samo posamezniki.

Vprašaj agenta, kje je zaposlen. Takoj vidiš, kam pes taco moli.
Tomi

St235 ::

odvisno od agenta, predvsem pa provizije niso tako bistveno različne, da bi bil cel smisel.

LordPero ::

Še enkrat imajo dobri možje prav, ker agenti (tudi v primeru, da delajo samo za eno zavarovalnico) taco tiščijo predvsem v smer zadržanja stranke, torej ponujanju dobre storitve, da ostaneš pri njih več let (torej rabijo predvsem veliko bazo stalnih strank, ne tisti % različne provizije).
LordPero

St235 ::

Jap, ker če nekomu uspejo dobit nižjo premijo od obstoječe, bo taisti naslednje leto prišel nazaj.

Šimpanz ::

Mislim da vse večje zavarovlanice (ene 4)ponujajo cene zavarovanj na internetu. Preveri tudi tam. Aja pa še akcije poglej. Mislim da da Generali nekaj deset eur popusta za novega komitenta, pa če si član Petrola dobiš tudi 10% popusta. Adriatic ti je dal nekaj časa nazaj 40 eur na Špar kartico (ne več če to še velja).

ProGo ::

Pri Generaliju so "face". Veliki plakati -20% popusta za nove komitente. Prideš tam, pa zveš da za 16 bonusni razred pa ta popust ne velja. Pa smo šli k drugi zavarovalnici.

St235 ::

nekoga nad 14 bonusnim razredom vse zavarovalnice z veseljem lupijo.

yoco ::

Živjo! Malo bi si sposodil temo. :)
Moja mami je v soboto na parkirišču, z mojim avtom "udarla" drugi avto, k sreči je škode ravno tok da se vid in ni nič hujšega. Dala je kuponček. Mene pa zj zanima, kaj moram jz na svoji zavarovalnici napravit? Prijavit škodo? Nisem še nikoli imel kaj takega pa nism čist sigurn! :8)
Hvala za odgovore!

energetik ::

Na svoji zavarovalnici baje oddaš "Prijava zavarovalnega primera iz zavarovanja avtomobilske odgovornosti".

Magic1 ::

S tem pohitriš zadevo, drugače te zavarovalnica kontaktira, ko dobi zahtevek in moraš isto izpolnit. Drugače bi mogoče bilo bolj smotrno se pozanimat koliko bi popravilo prišlo in skeširat, kot pa koristit zavarovalnico. Seveda odvisno kakšno polico imate in cena popravila.
Magic

Šimpanz ::

Bratu se je zgodila podobna stvar pa so ga iz njegove zavarovalnice poklicali in svetovali, da sam poplača škodo (50 eur), ker bi ga nižji bonusni razred več stal. Zavarovalnica je plačala popravilo in račun izstavila nanj pa je blo.

yoco ::

Pozabil sem povedat, da imam avto kasko zavarovan. A se s temu kaj spremeni?

LordPero ::

Odvisno kakšen kasko oz. če imaš dobesedno vse možno (sploh odbitno franšizo), potem ja, uveljavi, saj zato je (seveda pa se prej pogovoriš po telefonu s svojim agentom, boš tam izvedel vse, kaj se ti splača in kaj ne, mal je odvisno tudi od cenilca -saj taki pogovori so poceni & zato imaš agenta). Recimo zadnji kasko, ki sem ga jaz uveljavljal je bil za par 10€.
LordPero

St235 ::

yoco je izjavil:

Pozabil sem povedat, da imam avto kasko zavarovan. A se s temu kaj spremeni?


kasko nima veze z škodo, ki je povzročena tretjemu vozilu. Iz kaska lahko uveljavljaš popravilo svojega vozila.

Mare2 ::

Kasko se uveljavlja za škodo na tvojem avtomobilu. Za tvoj primer bi tudi izgubil bonus in plačal soudeležbo (odbitno franšizo), če je dogovorjena v polici.

alese ::

podal bom še svojo izkušnjo, zavarovalni ganetje so v večinio pokvarjene barabe, ki ti natvezijo vse, samo da se pri njemu zavaruješ ker od tega je on plačan, tako je pri nas sestro zavaorval v polici pa je navedel same laži, samo zato, da so polico sprejeli in da je čimveč potegnil, po enem letu prbližno sem iz firbca klical zavarovalnico triglav in vprašal kako je s to polico in sem izvedel, da če bi do česa prišlo, da ne bi dobil nič, ker podatki ob sprejemu niso bili točni, tako smo sklenili novo polico in dali prave natančne podatke in sedaj je urejeno, direktno na zavarovanlvnici triglav brez posrednikov ,glede avta pa slabih izkušenj še nisem imel, sem pa letos zavroval avto pri eni agenciji iz spleta, ki zavaruje tudi za tilio, dobil sem ogromno popusta in zaenkrat še vse drži vključno z asistenco, sem že imel en primer in je vse lavfalo tekoče, predlagam vam, da se z agantni dogovarjate szgolj pisno da imate vse napisano, ,točno preberete drobni tisk in dodatno še zastavite vprašanja agenteu oz tej firmi, ker mora biti firma , sam aganet ni nič.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Na cesti
910230306 (580) Lonsarg
»

Koliko plačujete za avtomobilsko zavarovanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26673791 (41382) ;-)
»

avtomobilsko zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5013324 (8500) BCSman
»

Odbitna franšiza + Obvezna odbitna franšiza??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7822245 (16337) čuhalev
»

Avtomobilska zavarovanja Triglav VS Generali

Oddelek: Na cesti
195840 (5307) kopernik

Več podobnih tem