» »

Firefox bo prispel tudi na iOS

Firefox bo prispel tudi na iOS

Twitter - Podpredsednik Mozille Jonathan Nightingale je dejal, da bo Mozilla pripravila verzijo Firefoxa za Applove naprave z iOS, je sporočil Luka Blakk iz Mozille.

Firefoxa za iOS ni, ker sta Mozilla in Apple vsak na svojem bregu glede pogona brskalnika. Medtem ko Apple vztraja, da morajo vsi pisci brskalnikov uporabljati Applov pogon, kar utemeljujejo z varnostnimi razlogi, je Mozilla vztrajala, da na iOS ne pridejo, dokler jim ne bodo dovolili uporabiti lastnega pogona. In tak pat položaj je trajal kar nekaj let. Na primer Google in Opera sta se uklonila, zato Chrome in Opera na iOS uporabljata Applov pogon in JavaScript (Opera izris naredi na strežniku), Mozilla pa ne.

Za zdaj je jasno le, da Firefox za iOS bo. Kdaj in na kakšen način, torej ali z lastnim pogonom ali - in to je verjetneje - z uporabo Applovega pogona, ne vemo. Pomenljiva je Nightingalova izjava, da morajo iti tja, kamor gredo uporabniki. Številni uporabniki Firefoxa imajo Applove mobilne naprave in skrajno neprijetno je, da na njih nimajo Firefoxa ter pripadajoče sinhronizacije zavihkov, zaznamkov, gesel itn. Svoj čas je obstajal projekt Firefox Home on iOS, ki je to deloma omogočal, a so ga pred dvema letoma ugasnili. Ker na iOS še vedno ni mogoče spremeniti privzetega brskalnika, je sinhronizacija z vsebinami na drugih napravah praktično edina resna prednost, ki jo lahko Firefox ponudi, če uporabnik seveda uporablja Firefox tudi drugod.

2 komentarja

Netrunner ::

tudi za windows phone bi bilo lepo da bi spackali skup.

Lucio ::

tega sranja pa res ne rabimo :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Firefox prispel na iOS

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
54225 (3871) zee
»

Applove novosti z začetka WWDC - OS X

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
4824200 (21405) MrStein
»

Firefoxa za iOS in Windows RT ne bo

Oddelek: Novice / Brskalniki
124878 (3751) kronik
»

Prihaja Firefox za androidne tablice

Oddelek: Novice / Android
195850 (4977) arjan_t

Več podobnih tem