Forum » Problemi človeštva » Politični mainstream in paranoidne teorije zarote
Politični mainstream in paranoidne teorije zarote
Temo vidijo: vsi
jype ::
Cash> NWO je realnost...
Mhm, samo nekateri radi berete med vrsticami, takole:
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: PrihajaNodi ()
vostok_1 ::
Definitivno je NWO in the works. Koliko bo uspešen je stvar debate, ampak vrjamem, da obstaja. Kaj pa češ drugega počet ko imaš miljarde denarja, miljone ljudi pod tvojim vplivom, morda še kakih par desetletji življenja in nazadnjaško cold war era mentaliteto. It's all a game enkrat ko prideš do tega levela.
To sploh ni nek sci-fi, ampak tipična človeška psihologija. V antiki so se vladarji imeli za bogove in odločali o življenju in smrti, kot da bi mežikali.
Danes bogov morda ni več, ampak ljudje v takih položajih enostavno nimajo stika z življenjem občinega človeka. Tko kot mi nimamo stika s kakim afričanom kje v puščavi.
To sploh ni nek sci-fi, ampak tipična človeška psihologija. V antiki so se vladarji imeli za bogove in odločali o življenju in smrti, kot da bi mežikali.
Danes bogov morda ni več, ampak ljudje v takih položajih enostavno nimajo stika z življenjem občinega človeka. Tko kot mi nimamo stika s kakim afričanom kje v puščavi.
PrihajaNodi ::
Cash> NWO je realnost...
Oprosti, ponesreci sem kliknil predlagaj izbris. Sicer pa tvje razmisljanje nima realnih temeljev: http://www.rtvslo.si/svet/od-zacetka-fi...
vostok_1 ::
Vedno so bili neki možje v ozadju. Prva svetovna vojna je bila tipičen primer zdolgočasenih bolnikov.
Da svetovna politika deluje po točnem načrtu? Ne, to ne. Ampak definitivno so skupine in posamezniki, ki vlečejo na svojo stran.
Da danes temu ne bi bilo tako je skrajno naivno razmišljanje. Za TTIP sploh ne bi vedli, če ne bi bila leakana dokumentacija. Pa še sam sporazum je small cookie napram rečem, ki se jih počne v ozadju.
Da svetovna politika deluje po točnem načrtu? Ne, to ne. Ampak definitivno so skupine in posamezniki, ki vlečejo na svojo stran.
Da danes temu ne bi bilo tako je skrajno naivno razmišljanje. Za TTIP sploh ne bi vedli, če ne bi bila leakana dokumentacija. Pa še sam sporazum je small cookie napram rečem, ki se jih počne v ozadju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()
Pri drugi svetovni so se malo opekli. Se posebno ko so nemci uvedli bone in potem jeza zahoda in embargo.
PrihajaNodi> Sicer pa tvje razmisljanje nima realnih temeljev
Seveda jih ima. Revščine je vedno manj.
Seveda jih ima. Revščine je vedno manj.
Na planetu zemlja 85 ljudi drzi za jaj.. opa ima za talca vecino planeta. Ocitno pa ti zivis nekje drugje, upam da vam je lepo, ker planet zrmlja ni enak vasemu planetu.
SimplyMiha ::
PrihajaNodi> Sicer pa tvje razmisljanje nima realnih temeljev
Seveda jih ima. Revščine je vedno več.
Popravek odebeljen. Revnega prebivalstva je vse več kot nekdaj, delež je vse večji, prepad med revnimi in bogatimi prav tako. Rast prebivalstva!
Razlika je le v dostopnosti nujnih potrebščin, a samo v razvitih državah in državah v razvoju. Drugod je še tako, kot je bilo nekoč, le ponekod vidiš kakega iPada, a ima ta bolj nizko hranilno vrednost.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SimplyMiha ()
SimplyMiha> Revnega prebivalstva je vse več kot nekdaj
To ni res.
SimplyMiha> Razlika je le v dostopnosti nujnih potrebščin, a samo v razvitih državah in državah v razvoju. Drugod je še tako, kot je bilo nekoč, le ponekod vidiš kakega iPada, a ima ta bolj nizko hranilno vrednost.
Razlike so ogromne. Ljudje si sploh ne predstavljajo, kako so se reči v zadnjih dvajsetih letih spremenile na bistveno bolje.
To ni res.
SimplyMiha> Razlika je le v dostopnosti nujnih potrebščin, a samo v razvitih državah in državah v razvoju. Drugod je še tako, kot je bilo nekoč, le ponekod vidiš kakega iPada, a ima ta bolj nizko hranilno vrednost.
Razlike so ogromne. Ljudje si sploh ne predstavljajo, kako so se reči v zadnjih dvajsetih letih spremenile na bistveno bolje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Matako ::
Jype, tukaj si si zadal resnično nadčloveško nalogo: še Chuck Norris ne bi prepričal teoretika zarote... povsem možno je, da to ni možno.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Saj jaz pa Sizif sva dobra kolega, mi ni težko.
Evo, moj kolega Bill je tut kr not padu: http://annualletter.gatesfoundation.org/
Evo, moj kolega Bill je tut kr not padu: http://annualletter.gatesfoundation.org/
Očitno ne potujete dovolj po svetu, da bi videli pravi obraz revščine. Prebivalstva je vse več, virov pa vse manj.
Lepo, da ste optimistični, a žal mi številke pritrjujejo: revnih je več kot nekdaj zaradi rasti prebivalstva in pohlepa, pardon, gospodarskih potreb. Kaj, revežem je bolje kot nekoč? Povprečna življenjska doba res narašča po svetu (no, v Afriki spet upada), vendar ali je to življenje? Brskanje po odpadkih in trepetanje v strahu pred nasilnimi militanti, ki so bog in batina?
Bill Gates nima pojma.
Lepo, da ste optimistični, a žal mi številke pritrjujejo: revnih je več kot nekdaj zaradi rasti prebivalstva in pohlepa, pardon, gospodarskih potreb. Kaj, revežem je bolje kot nekoč? Povprečna življenjska doba res narašča po svetu (no, v Afriki spet upada), vendar ali je to življenje? Brskanje po odpadkih in trepetanje v strahu pred nasilnimi militanti, ki so bog in batina?
Bill Gates nima pojma.
Jaz pa cakam kdaj bo gospod Jure objavil clanek\zgodbico o mani in kako so pametni roboti resili delavce, ki so delali v restavracijah s hitro prehrano. Nato so postali programerji - delavci.
No, to zadnje sem si izmislil in nihce ne ve kam so sli, podobno kot z malezijskim letalom. Mogoce jih je kak bill gates vzel k sebi.
No, to zadnje sem si izmislil in nihce ne ve kam so sli, podobno kot z malezijskim letalom. Mogoce jih je kak bill gates vzel k sebi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
Smrekar1 ::
SimplyMiha je izjavil:
Lepo, da ste optimistični, a žal mi številke pritrjujejo: revnih je več kot nekdaj zaradi rasti prebivalstva in pohlepa, pardon, gospodarskih potreb.
http://www.economist.com/blogs/economis...
Remarkably, this poverty rate has halved worldwide, from 43% in 1990 to 21% in 2010.
(...)
Almost all of the fall in the poverty rate should be attributed to economic growth.
Je pa res, da bogati bogatijo hitreje kot se revni dvigujejo iz revščine. Vse kar opisuješ, od umazanih vodotokov do brskanja med smetmi, je bilo prisotno že prej. Samo zdaj je to toliko lažje izpostaviti, da smo pogosto mnenja, da je to nekaj novega. No, naj ti razjasnim: ni nič novega, tega je pol manj kot je bilo tega pred 25 leti, samo zdaj je to bolj vidno.
Bill Gates nima pojma.
Bill Gates je eden večjih borcev proti revščini. Steve Jobs ni imel pojma.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
Smrekar1> Steve Jobs ni imel pojma.
Kako da ne? On je verjel, da če je revež dober po srcu, se reinkarnira v bogataša! Problem solved!
Kako da ne? On je verjel, da če je revež dober po srcu, se reinkarnira v bogataša! Problem solved!
Zgodovina sprememb…
Narobe. Število revežev se ni zmanjšalo - zgolj prag revščine se je znižal, zato so na ta račun kratko malo črtali vsaj pol milijarde revežev. Da bi se mi bolje počutili, ker rešujemo svet!
SimplyMiha je izjavil:
Narobe. Število revežev se ni zmanjšalo - zgolj prag revščine se je znižal, zato so na ta račun kratko malo črtali vsaj pol milijarde revežev.
Links, or it didn't happen! Moj link pravi namreč ravno nasprotno.
Zgodovina sprememb…
Ekonomska rast raste ja, ampak ma racun avtomatizacije. Nezaposlenost se pa povecuje.
Gospodje ali mislite da ste vec vredni od kitajcev? Niste. In kapitalistu dol visi ali moras placati slovenske davke in ziveti v sloveniji ali na kitajskem v baraki.
Gospodje ali mislite da ste vec vredni od kitajcev? Niste. In kapitalistu dol visi ali moras placati slovenske davke in ziveti v sloveniji ali na kitajskem v baraki.
Zgodovina sprememb…
SimplyMiha je izjavil:
Narobe. Število revežev se ni zmanjšalo - zgolj prag revščine se je znižal, zato so na ta račun kratko malo črtali vsaj pol milijarde revežev.
Links, or it didn't happen! Moj link pravi namreč ravno nasprotno.
Ti gledaš priporočila svetovne banke, dolar na dan ali nekaj takega.
Jaz gledam tam, kjer šteje: na državni ravni, kjer potem statistikom povejo to in ono cifro, mimo priporočil svetovne banke.
Recimo ZDA, dežela svobode in blaginje:
New Obama Poverty Measure Lowers Poverty Rates in Most States and Among Children
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SimplyMiha ()
PrihajaNodi> Ekonomska rast raste ja, ampak ma racun avtomatizacije. Nezaposlenost se pa povecuje.
PrihajaNodi> Gospodje ali mislite da ste vec vredni od kitajcev? Niste. In kapitalistu dol visi ali moras placati slovenske davke in ziveti v slobali na kitajskem v baraki.
Ti nimaš pojma o ničemer. "Vrednost" človeka ni odvisna od njegovega porekla, ampak od njegovih sposobnosti in znanj in njihovih vrednosti na trgu. Obstajajo Kitajci, ki so tisočkrat vrednejši od mene in Kitajci, ki so vredni tisočkrat manj.
SimplyMiha> Jaz gledam tam, kjer šteje:
Koliko otrok v ZDA je bilo v zadnjih desetih letih podhranjenih ali brez osnovnega šolanja?
Se mi je zdelo.
PrihajaNodi> Gospodje ali mislite da ste vec vredni od kitajcev? Niste. In kapitalistu dol visi ali moras placati slovenske davke in ziveti v slobali na kitajskem v baraki.
Ti nimaš pojma o ničemer. "Vrednost" človeka ni odvisna od njegovega porekla, ampak od njegovih sposobnosti in znanj in njihovih vrednosti na trgu. Obstajajo Kitajci, ki so tisočkrat vrednejši od mene in Kitajci, ki so vredni tisočkrat manj.
Koliko otrok v ZDA je bilo v zadnjih desetih letih podhranjenih ali brez osnovnega šolanja?
Se mi je zdelo.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: PrihajaNodi ()
Podhranjenih res ne, jih je pa kar veliko brez končanega osnovnega šolanja, ja. Gotovo mi ni treba navajati, pri katerih etničnih skupinah. A kljub temu je tamkaj čez lužo precej revežev.
Poverty in the United States @ Wikipedia
V zadnjih letih je revščina narasla.
SimplyMiha je izjavil:
Jaz gledam tam, kjer šteje: na narovni ravni, kjer potem statistikom povejo to in ono cifro, mimo priporočil svetovne banke.
Tudi to je omenjeno. Revščina v ZDA je definirana kot 30 dolarjev (24 evrov) na osebo na dan. Po tej tarifi si pri nas brez faksa reven. Omenjeno je tudi, da je statistika revščine močno odvisna od prihodnov najbogatejši. Če se tvoji prihodki, denimo, podvojijo, njim pa potrojijo (oboje popravljeno za inflacijo), lahko padeš pod mejo revščine ... čeprav imaš še enkrat več sredstev kot prej.
Dejstvo pač. Zato pa se uporablja druge metode in zato je meja absolutne revščine - kjer pride v poštev brskanje po smetnjakih - postavljena kot 1,25 dolarja potrošnje (ne prihodkov) dnevno.
SimplyMiha je izjavil:
Podhranjenih res ne, jih je pa kar veliko brez končanega osnovnega šolanja, ja. Gotovo mi ni treba navajati, pri katerih etničnih skupinah. A kljub temu je tamkaj čez lužo precej revežev.
Zakaj se osredotočaš na ZDA? Čisto samo zato, da jih kritiziraš, ker so pač veliki in oh in sploh?
Sem mislil, da ti je kaj do revnih, ne zgolj kritizirati neko točno določeno državo, ker pač.
Zgodovina sprememb…
Gospod Jure ce bi bilo to res potem ne bi bilo dogovarjanja o nezsposlobmvanju delavcev v korporacijah iz tujih korporacij google, microsoft.
Naj vas razocaram, tudi one gledajo na dobicek.
Btw. Paris Hilton ne zna pobirati krompirja pa zasluzi vec kozćt bo kmet v miljon zivljenjih.
Naj vas razocaram, tudi one gledajo na dobicek.
Btw. Paris Hilton ne zna pobirati krompirja pa zasluzi vec kozćt bo kmet v miljon zivljenjih.
PrihajaNodi> Btw. Paris Hilton ne zna pobirati krompirja pa zasluzi vec kozćt bo kmet v miljon zivljenjih.
Ničesar ne zasluži. Ne razumeš kapitalizma, potem pa stresaš neumnosti. Iz prihodkov od sredstev, ki jih je podedovala, spodobno življenje živi ogromno ljudi.
Ničesar ne zasluži. Ne razumeš kapitalizma, potem pa stresaš neumnosti. Iz prihodkov od sredstev, ki jih je podedovala, spodobno življenje živi ogromno ljudi.
PrihajaNodi> Ekonomska rast raste ja, ampak ma racun avtomatizacije. Nezaposlenost se pa povecuje.
Se mi je zdelo.
Ah spet ponesreci pritisnil gumb.
Kakorkoći zda bodo postala en velik detroid.
In kako preživiš s tem 1,25 dolarja dnevno? Ta meja revščine je naravnost smešna, če si prisiljen v nakupovanje hrane, ker tam nič več ne raste - tu rabiš samo v gozd nabrat kostanj in gobe, pa kakemu kmetu izkopati kak krompir ali dva, čistih potokov pa je dosti. Začuda tu po tem nimamo neke nujne potrebe.
Tam, kjer imajo to potrebo, nujnost, pa tega nimajo: potoki so onesnaženi, kar zraste, je v trenutku izropano. Cele farme so zastražene z orožjem, ker jim reveži stalno kradejo plodove. Tako jim preostane samo eno: tržnica.
Nekdaj je človek lahko živel od narave, celo v Indiji. Danes temu že dolgo ni več tako - še posebej v zgoščenih centrih prebivalstva.
Tam, kjer imajo to potrebo, nujnost, pa tega nimajo: potoki so onesnaženi, kar zraste, je v trenutku izropano. Cele farme so zastražene z orožjem, ker jim reveži stalno kradejo plodove. Tako jim preostane samo eno: tržnica.
Nekdaj je človek lahko živel od narave, celo v Indiji. Danes temu že dolgo ni več tako - še posebej v zgoščenih centrih prebivalstva.
PrihajaNodi> Btw. Paris Hilton ne zna pobirati krompirja pa zasluzi vec kozćt bo kmet v miljon zivljenjih.
Ogromno? Mislis tistih 85? Aja, torej je potem bogastvo odvisno od kaste v kateri se rodis in ne sposobnosti ki jih imas?
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi> Mislis tistih 85?
Mislim tistih nekaj deset tisoč.
SimplyMiha> In kako preživiš s tem 1,25 dolarja dnevno?
Slabo. Pod pragom ekstremne revščine živi bistveno manj ljudi, kot pred dvajsetimi leti.
Slabo. Pod pragom ekstremne revščine živi bistveno manj ljudi, kot pred dvajsetimi leti.
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi> Kakorkoći zda bodo postala en velik detroid.
Ne, ne bodo.
Uf sanja se ti ne koliko jih zivi v sotorskih naseljih da si lahko privosci zibozdravnika in prispara za najemnino. Ampak standard se je zvisal, namesto zobarja ima sedaj moznost povecsnja dojk pri plaszicnem kirurgu.
PrihajaNodi> Uf sanja se ti ne koliko jih zivi v sotorskih naseljih
Tebi se sanja ne, kako zelo skrajno nimaš pojma o ničemer.
Tebi se sanja ne, kako zelo skrajno nimaš pojma o ničemer.
SimplyMiha je izjavil:
In kako preživiš s tem 1,25 dolarja dnevno?
Verjetno ti ni ravno udobno. Ampak ker je dobršen del ljudi živel pod to mejo se očitno da preživeti, če temu seveda rečeš življenje. In odstotek ljudi, ki živijo pod to mejo, je v zadnjih 25 letih upadel na polovico.
Spinaj kakor hočeš, po nobeni statistiki število revnih ne narašča, razen seveda če se osredotočiš na točno določena obdobja gospodarskih kriz, ker pač hočeš dokazati nekaj neresničnega.
Zgodovina sprememb…
SimplyMiha je izjavil:
Lepo, da ste optimistični, a žal mi številke pritrjujejo: revnih je več kot nekdaj zaradi rasti prebivalstva in pohlepa, pardon, gospodarskih potreb.
http://www.economist.com/blogs/economis...
Remarkably, this poverty rate has halved worldwide, from 43% in 1990 to 21% in 2010.
(...)
Almost all of the fall in the poverty rate should be attributed to economic growth.
Je pa res, da bogati bogatijo hitreje kot se revni dvigujejo iz revščine.
To bogastvo so v veliki večini takšni ali drugačni lastniški deleži. "Ruski" tip miljarderjev (gre v štacuno, butne šteko keša 3x preveč, reče "obdržite drobiž") niti ne narašča tako zelo hitro, kot gre panika po netu. No, ali pa _slovenski_ tip :http://www.siol.net/novice/slovenija/20.... Enako velja za finančne institucije. Tukaj se klešeta dve paniki: ZOMG, ZOMG, ves denar je _virtualen_ in ZOMG,ZOMG - 1%!
Folk prehitro vse zreducira na problem redistribucije. V resnici je to silno bogastvo mitskega 1% v veliki večini vezano na indeksiranje in točkovanje in _ni_ tako zelo konvertibilno, kot se zdi. Pomen konvertibilnosti poznamo stari jugosi - takrat smo bili vsi miljarderji ;)
Veliko je vreščanja in tekanja po sobi tukaj.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi> Mislis tistih 85?
Niti ni res. Samo kapital iz zda je sel na kitajsko. Delavci v zda so pa na cestah, ne uzivajo vec ameriskih sanj v tovarnah henrya forda. Na kitajskem pa veselo delajo za par ficnikov na dan in v necloveskih raznerah.
Dajmo se kako statistiko kako to ni res.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Zheegec ()
Sita vrana lačni pač ne verjame... Nič, mislite si, kar hočete, svet se tako in tako vrti po svoje.
V resnici je to silno bogastvo mitskega 1% v veliki večini vezano na indeksiranje in točkovanje.
To vsekakor, ampak zgornjim 10% rastejo prihodki hitreje kot spodnjim 10% (ali 20%/20%), zato je po statistiki vedno več revnih. Ne zato, ker bi revni vedno slabše živeli (živijo vedno bolje), ampak zato, ker se premožnim standard dviguje hitreje kot revnim.
Eni to interpretirajo kot "revni so vedno revnejši", kar je seveda napačno. Situacija ni optimalna, vendar je nesmemo zastrupljevati z lažmi.
SimplyMiha je izjavil:
In kako preživiš s tem 1,25 dolarja dnevno?
Verjetno ti ni ravno udobno. Ampak ker je dobršen del ljudi živel pod to mejo se očitno da preživeti, če temu seveda rečeš življenje. In odstotek ljudi, ki živijo pod to mejo, je v zadnjih 25 letih upadel na polovico.
Spinaj kakor hočeš, po nobeni statistiki število revnih ne narašča, razen seveda če se osredotočiš na točno določena obdobja gospodarskih kriz, ker pač hočeš dokazati nekaj neresničnega.
Seveda odvisno od definicije revscina. Srednji sloj pa izginja. Iphone ni merilo za bogastvo, pac pa izdelek kot nekoc tobak. Za umirjanje raje pred izbruhi.
SimplyMiha je izjavil:
Sita vrana lačni pač ne verjame... Nič, mislite si, kar hočete, svet se tako in tako vrti po svoje.
Jup, se. In številke še vedno ne kažejo, da bi imel ti prav
V resnici je to silno bogastvo mitskega 1% v veliki večini vezano na indeksiranje in točkovanje.
To vsekakor, ampak zgornjim 10% rastejo prihodki hitreje kot spodnjim 10% (ali 20%/20%), zato je po statistiki vedno več revnih.
Bolj sem ciljal na to, da folk verjame da je problem namesto tega v (re)distribuciji. Recimo če imam jaz jurja več, ga ima nekdo manj. Ko bi le bilo tako preprosto.
EDIT: oziroma še huje - težava je da ta moj jur ni v obliki, ki bi ga lahko dal lačnim otrokom na smetišču. Ok, teoretično jim lahko razdelim delnice, keša pa jim ne morem izplačati. Lahko ga konvertiram, samo za to je potreben "adapter", recimo kaka investicija v bolnice ali kaj takega. Z večino tega bogastva si lačni otroci nimajo kaj pomagati direktno, ker.. ga v resnici ni.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Številke žal ne odražajo dejanskega stanja. Juhuhu, številke so pol manjše, medtem pa otroci še brskajo po odpadih in vase vsrkavajo vse mogoče strupe!
To vsekakor, ampak zgornjim 10% rastejo prihodki hitreje kot spodnjim 10% (ali 20%/20%), zato je po statistiki vedno več revnih. Ne zato, ker bi revni vedno slabše živeli (živijo vedno bolje), ampak zato, ker se premožnim standard dviguje hitreje kot revnim.
Eni to interpretirajo kot "revni so vedno revnejši", kar je seveda napačno. Situacija ni optimalna, vendar je nesmemo zastrupljevati z lažmi.
To je tako kot da reces da zivimo v slo bolje, ker so se zvisale place za 20%. Zanemaris pa da se je vse povecalo za 50% razen kitajskega poflna. Za operacije pa cakas 5x dlje kot v jugi
PrihajaNodi je izjavil:
Seveda odvisno od definicije revscina.
Seveda. Če zadaneš par milijonov na lotu in nehaš delat ker imaš pač dovolj denarja in imaš samo denar na računu brez kakih omembe vrednih obresti, se te šteje kot revnega. Tako pri nas kot tudi v ZDA. Te definicije so zoprna reč.
Srednji sloj pa izginja. Iphone ni merilo za bogastvo, pac pa izdelek kot nekoc tobak. Za umirjanje raje pred izbruhi.
Če si lahko privoščiš pljuniti 600€ (ali kolikor pač stane) za napravo, ki je ne potrebuješ oz. dobiš primerljivo funkcionalnost za petkrat manj, te težko definiramo kot revnega. Za ta denar imaš že en teden dopusta v Grčiji. Pač srednji sloj se je v opazni meri odločil, da so mu pomembnejše določene elektronske naprave kot kaj drugega, kar smo merili prej. Za to še ni izginil, samo poneumil se je.
SimplyMiha je izjavil:
Številke žal ne odražajo dejanskega stanja.
Aja, zdaj kot smo ti predočili številke pa te ne odražajo več realnega stanja. Nobenega dokaza ne boš sprejel, če se ne strinja s tem, kar si se odločil, da je ResnicaTM. Mrš.
Juhuhu, številke so pol manjše, medtem pa otroci še brskajo po odpadih in vase vsrkavajo vse mogoče strupe!
Normalen človek bi rekel: no, otroci še brskajo po odpadih in vase vsrkavajo vse mogoče strupe, ampak jih je vsaj manj kot jih je bilo.
Zgodovina sprememb…
"Seveda. Če zadaneš par milijonov na lotu in nehaš delat ker imaš pač dovolj denarja in imaš samo denar na računu brez kakih omembe vrednih obresti, se te šteje kot revnega. Tako pri nas kot tudi v ZDA. Te definicije so zoprna reč. "
Ja, to je res. Sugurno, je paris revno v nekem smislum. Kitajec pa vesel da sedaj lahko dela v rudniku ki se je preselil iz zda na kitajsko. Kapitalist pa vesel da placa kitajskemu delavcu manj, kar je viska pa dobi lepa hcerka "paris". Vsi smo srecni
"Če si lahko privoščiš pljuniti 600€ (ali kolikor pač stane) za napravo, ki je ne potrebuješ oz. dobiš primerljivo funkcionalnost za petkrat manj, te težko definiramo kot revnega. Za ta denar imaš že en teden dopusta v Grčiji. Pač srednji sloj se je v opazni meri odločil, da so mu pomembnejše določene elektronske naprave kot kaj drugega, kar smo merili prej. Za to še ni izginil, samo poneumil se je."
Nekoc so pa zapravljlai za tobak. Pa mcdonalda ni bilo vcasih.
Ja, to je res. Sugurno, je paris revno v nekem smislum. Kitajec pa vesel da sedaj lahko dela v rudniku ki se je preselil iz zda na kitajsko. Kapitalist pa vesel da placa kitajskemu delavcu manj, kar je viska pa dobi lepa hcerka "paris". Vsi smo srecni
"Če si lahko privoščiš pljuniti 600€ (ali kolikor pač stane) za napravo, ki je ne potrebuješ oz. dobiš primerljivo funkcionalnost za petkrat manj, te težko definiramo kot revnega. Za ta denar imaš že en teden dopusta v Grčiji. Pač srednji sloj se je v opazni meri odločil, da so mu pomembnejše določene elektronske naprave kot kaj drugega, kar smo merili prej. Za to še ni izginil, samo poneumil se je."
Nekoc so pa zapravljlai za tobak. Pa mcdonalda ni bilo vcasih.
V bistvu folk hoče bogastvo v obliki ajfonov - denar je samo konverzija iz ene oblike v drugo (recimo med tvojim časom in ajfonom). Zato se pa zgodbe o bogastvu ne da izraziti tako preprosto v kardinalnih številih.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Ne vem zakaj, ampak jaz se ob vseh tem NWO jokanju vedno spomnim na tisto foro iz otroštva, ko so ti probali uturiti kako sranje od hrane s točno to isto finto reduciranja vsega na problem redistribucije in krivde, ki se ga grejo chemtrailerji. Češ "medtem pa otroci v Afriki stradajo!". Ne vem, ali sem bil jaz že takrat tak mofo ampak dobro se spomnim, da sem si vedno mislil nekaj v stilu "Ja potem jim pa pošljimo to sranje dol, sem takoj za to! Veliko sreče pri logistiki!".
Enkrat takrat je to v praksi probal izvesti tudi Bob Geldof (verjetno je bil v otroštvu bolj dovzeten za "afriški" argument) in se je dejansko izkazalo, da je ničelna igra prekleto zajeban špil - sem vam rekel!! ;)
Ok, druga zgodba teorij zarote med vrsticami pa je v resnici dobra stara basen o lisici in grozdju - nič novega pod soncem.
Enkrat takrat je to v praksi probal izvesti tudi Bob Geldof (verjetno je bil v otroštvu bolj dovzeten za "afriški" argument) in se je dejansko izkazalo, da je ničelna igra prekleto zajeban špil - sem vam rekel!! ;)
Ok, druga zgodba teorij zarote med vrsticami pa je v resnici dobra stara basen o lisici in grozdju - nič novega pod soncem.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Ali ni bil nekoc NWO rimsku cesar in njegovi ozji svetovalci? Razlika med danes in nekic je samo ta da je cesar neviden in ga je nemogoce fentat. Ocitno je tudi stopnja izobrazenosti padla v slo.
Si pojedel potem tisto sranje matako?
m0LN4r ::
Potem pa je treba samo narediti eno zelo dobro teorijo zarote o teorijah zarote, ker folk verjame in pada izključno samo na teorije zarote.
Objaviti v masovnih medijih in to je to.
Kot so fa, antifa in antiantifa :)
Objaviti v masovnih medijih in to je to.
Kot so fa, antifa in antiantifa :)
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
PrihajaNodi je izjavil:
Ali ni bil nekoc NWO rimsku cesar in njegovi ozji svetovalci? Razlika med danes in nekic je samo ta da je cesar neviden in ga je nemogoce fentat. Ocitno je tudi stopnja izobrazenosti padla v slo.
Itak da nisem - zakaj bi, če je hrane v tem delu sveta dovolj (nisem bil lačen, jbg) in je poceni? To bi bilo neumno, lačnim afriškim otrokom pa ne bi koristili ama nič. Nada. Kaj misliš, da bi oni kaj drugače ravnali na mojem mestu?
Saj to ti govorim - zgodba o redistribuciji in krivdi je umazana psihološka igra, ki jo razkrinka celo otrok.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Samo malo, ko vlada kaže številke in pravi, da nam gre bolje, ste skeptični do amena, ko pa jaz oporekam številkam o revščini, pa jih sveto branite?
Zbegan sem.
Zbegan sem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zamolčan konflikt interesov v medicinskih znanostihOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9362 (7499) | antonija |
» | Xkeyscore kot zasebni Google za NSAOddelek: Novice / NWO | 22339 (19474) | WarpedGone |
» | Rusija sprejela protiblogerski zakon (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / NWO | 24470 (20656) | SkipEU |
» | Ptice padajo iz neba (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 32002 (27742) | Thomas |