» »

Battlefield 1 (Battlefield 5)

Battlefield 1 (Battlefield 5)

««
34 / 40
»»

krefi ::

zivjo
zanima me kasne nastavitve imate nastimane glede dpi in sensitivity ?
pc zanima me za scouta in assulta katere nastavitve so priporocena in kasne uporabljate vi?
uporabljam misko logitech g502
hvala za odgovor
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: krefi ()

fireX88 ::

ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

KaiV6 ::

krefi je izjavil:

zivjo
pc zanima me za scouta in assulta katere nastavitve so priporocena in kasne uporabljate vi?
hvala za odgovor

pri nastavitvah je tako ... ne obstaja nastavitev za katero bi rekel "to je najboljsa dpi/sensitivity nastavitev" ker ... so te nastavitve subjektivne
pac nekateri imajo ful visoko, nekateri pa ful nizko odvisno kako tebi pase in kako si ti navajen :)

velja pa, da visok sens je bolj nekosistenten, kot nizek, zato imajo pro-gamerji zelo nizkega, ker je konsistenten (obracanje na komolcu, merjenje z zapestjem)
mi starci (ker smo bolj leni) imamo pa tako, da z enim gibom zapestja od skrajno levo, do skrajno desno opravimo 180 lok (hip fire) :)

so pa nekatere globalne nastavitve, ki so must za fps igre :
izklopljen acceleration (enhace pointer precision)
v winsih naj je hitrost misk. kazalca na 6/11 (na sredini)
<insert>podpis.html</insert>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KaiV6 ()

next3steps ::

Sam sem v CSu uporabljal vse od 1.2*400 do 3.7*400. Konsistenca ni problem, ker moraš v vsakem primeru vložiti določeno število ur v premikanje miši.
Manjši sens ima svoje prednosti in slabosti, večji sens istotako. Azijci so predvsem ljubitelji višje občutljivosti in se prav nič ne pozna. Načeloma ti bo obvladanje večje občutljivosti prineslo več plusov kot obvladanje manjše občutljivosti, je pa temu primerno tudi pot daljša.

V kolikor igraš na FULL HD resoluciji, bi ti že priporočal 800DPI.
FOV okrog 85 stopinj. Večji ekran imaš pred sabo (z večjo resolucijo) bolj večaj vidni kot
Motion blur proti nuli.
Mouse sensitivity, glede na to, da imaš težjo miško, naj bo kolikor se da visok - odvisno kaj ti paše.

Je pa sens v tej igri relativno težko primerjati med seboj, ker vpliva veliko faktorjev na njega.
Za primerjavo bi pomagalo, da uvedete neki standard.
Recimo:
x cm/180stopinj - ADS FOV ON/OFF - Hipfire - (+resolucija) - FOV

Na kratko: Uporabljal, kar tebi paše in se ne oziraj na druge. Če funkcionira pri drugih, še ne pomeni, da bo tudi pri tebi. Eksperimentiraj in najdi nastavitve, ki ti najbolj ugajajo.

Zgodovina sprememb…

next3steps ::

PS
-Če večkrat letiš z miško mimo tarče, zmanjšaj sensitivity
-Če ne zmoreš s sprejom dohajati tarče, povečaj sensitivity
-Če imaš malo podlago in moraš večkrat prezdigniti miško na začetno pozicijo, povečaj sensitivity (tole morda zna biti moteče pri tako težki miški, sam s tem nimam težav)
-Če imaš veliko podlago, jo poskusi v celoti izkoristiti, zatorej zmanjšaj sensitivity (tole morda zna biti moteče pri težki miški, saj zna pri večurnem nabijanju priti do bolečin, sam imam manjše težave s tem, če res ne igram določene igre vsaki dan)
-Manjši dpi (pod 800) zna na fullhd in višje predstavljati težave (sploh na daljše razdalje), saj z manjšim DPIjem večkrat pride do pixel skippinga (v tem primeru angle? skipping = kadar je natančnost senzorja nastavljena prenizko, kurzor med posameznimi piksli preksakuje)
-DPI med 800 in 4000, Pointer speed 6/11, Enchance pointer precision izklopljen ( Mouse settings v Windowsih)

vaščan ::

Po dolgem času sem se spravil igrat kako je tole depresivna igra počasi mi je žal vsakega evra. Sicer sem dobil v akciji za 37eur ampak vseeno kje so rifle only serverji. Granate, mortar, plin, avijoni ,tanki iz vsepovsod nabijajo po tebi večinoma se dušiš uglavnem obup če se že lotiš potem nekaj streljat skoči eden iz avijona zavzame objectiv čisto na drugem koncu in spet je kaos. Kakšna manjša mapa brez vozil se še nekako da igrat čeprav tudi težijo s plinom, šrotom in spreji. Če čisto pošteno povem nobenega užitka ne čutim v igri všeč mi je dobra grafika dober zvok je všeč mi je tematika kot tudi orožja občutek ko hodiš okrog vse je super ampak igra ne nudi užitka ampak nek mlačen občutek, da je vse skupaj bedno. Če nebodo zrihtali vsaj rifle only serverjev pri meni ta igra nima prihodnosti.

BF4 sem preigral precej več užival sem z vsemi orožji. V bf1 pa je te uživancije precej manj sem občasni igralec ne nabijam vsak dan iger grem parkrat na teden igrat zvečer s kolegi, da se malo sprostimo in zabavamo ampak bf1 je ena sama muka neko bezlanje sem ter tja čudna reč pa tako dobra igra bi lahko bila.

Seba22 ::

vaščan je izjavil:

Po dolgem času sem se spravil igrat kako je tole depresivna igra počasi mi je žal vsakega evra. Sicer sem dobil v akciji za 37eur ampak vseeno kje so rifle only serverji. Granate, mortar, plin, avijoni ,tanki iz vsepovsod nabijajo po tebi večinoma se dušiš uglavnem obup če se že lotiš potem nekaj streljat skoči eden iz avijona zavzame objectiv čisto na drugem koncu in spet je kaos. Kakšna manjša mapa brez vozil se še nekako da igrat čeprav tudi težijo s plinom, šrotom in spreji. Če čisto pošteno povem nobenega užitka ne čutim v igri všeč mi je dobra grafika dober zvok je všeč mi je tematika kot tudi orožja občutek ko hodiš okrog vse je super ampak igra ne nudi užitka ampak nek mlačen občutek, da je vse skupaj bedno. Če nebodo zrihtali vsaj rifle only serverjev pri meni ta igra nima prihodnosti.

BF4 sem preigral precej več užival sem z vsemi orožji. V bf1 pa je te uživancije precej manj sem občasni igralec ne nabijam vsak dan iger grem parkrat na teden igrat zvečer s kolegi, da se malo sprostimo in zabavamo ampak bf1 je ena sama muka neko bezlanje sem ter tja čudna reč pa tako dobra igra bi lahko bila.

Tole si mi pa zdaj 99.9% vzel z jezika.Se bolj nebi mogo strinjat,pri meni je popolnoma enako.BF4 ga zmaga po dolgem in počes
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

Berserker ::

Sej to je že od novega Battlefronta dalje.

Super grafika in zvok, ampak skromna vsebina.

V primerjavi z BF3 in sta si igri čisto nasprotje.

Ogromno orožij, večje mape, več vozil, čist druga miselnost pri igranju.

V glavnem žal mi je teh 40€.

Bolf3nk ::

vaščan je izjavil:

Obstajajo serverji... malo treba iskat...

Ravno včeraj sem igral na HC serverju, kjer so bile na voljo le rifle in pištolce. Granat, tankov ni bilo možno izbrat.

Da pa je skromna vsebina pa se lahko zahvalimo jebenim DLCjem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bolf3nk ()

hyuga ::

KaiV6 je izjavil:

krefi je izjavil:

zivjo
hvala za odgovor

pri nastavitvah je tako ... ne obstaja nastavitev za katero bi rekel "to je najboljsa dpi/sensitivity nastavitev" ker ... so te nastavitve subjektivne
pac nekateri imajo ful visoko, nekateri pa ful nizko odvisno kako tebi pase in kako si ti navajen :)

velja pa, da visok sens je bolj nekosistenten, kot nizek, zato imajo pro-gamerji zelo nizkega, ker je konsistenten (obracanje na komolcu, merjenje z zapestjem)
mi starci (ker smo bolj leni) imamo pa tako, da z enim gibom zapestja od skrajno levo, do skrajno desno opravimo 180 lok (hip fire) :)

so pa nekatere globalne nastavitve, ki so must za fps igre :
izklopljen acceleration (enhace pointer precision)
v winsih naj je hitrost misk. kazalca na 6/11 (na sredini)

ne delat zmedo :P
če v igri (BF1, tako kot tudi CS:GO) vklopiš raw_input nimajo windows nastavitve več veze z samo igro. torej šteje še samo DPI od miške.
drugače pa za vse:

ne nasedat in primerjat cs:go in bf1..... meni 100x bolj sede višji sensitivity. rečmo idealen je 25 cm za 360°C. kd ratio ponavadi mam 3-4 . prej sem pa igral z nekim cs-jarskim nizkim sensitivitijem pa mi je še zdaj žal da sem se mučil z vsem tem obračanjem.

:) saj obstaja tudi par ljudi v cs-ju ki igrajo z zelo visoko občutljivostjo.. res je da zgubiš malo preciznosti na velike razdalje kar pa mnogi ne pomislijo je pa to da si bolj agilen in v bistvu na krajše razdalje si bolj precizen. vsaj meni se tako zdi. z višjim sensom se počutim kot superman. ok res je pa da en folk igra da z 10 cm naredi 720°C obrat kar pa je že res prevelik sens za mene.

jaz bi rekel, da če neveš kaj je zate dobro začni z recimo .. 26-27 cm za 360° obrata. ne moreš dosti falit. če bi se pa rad naprezal pa mej 45 cm za 360°.. meni se enostavno ne da ;)

mogoče bo komu pomagalo:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hyuga ()

hyuga ::

včeraj sem igral Monte Grappa conquest......

jaz bi faking omejil GAS BOMBE pa mortar. pa to je nemogoče napredovat- spemajo z gas bombami in mortarjem da ne moreš sploh naprej potem pa pride še bomber pa vse razcufa.. raje kot da so faking nerfali henryja bi naj omejili orožje v vozilih/letalih - itd itd. groza :) da ti pol ure kdo nad glavo meče dol bombe - fešta. res mi najbolj gre na živce gas bomba - in bombniki. ker res umrem zaradi tega v 3/4 primerih. :) aja pa russian sniperje z 10x zoomom moram še dodati. to se lahko skriješ za nekim grmom in te noben ne vidi. veste kaj je 10x zoom? :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hyuga ()

DrSergioDJ ::

jaz igram na nekje 10-15cm za 720 obrat. vse kar je pocasneje, mi ni ok :)
...

to kar se mi je dozdevalo samo iz gledanja posnetkov od kar je zunaj... se mi zdi da ima levelcap kar prav:

Klemzz ::

Ali ima se kdo probleme po zadnjem updateu, meni ne zazene igre, kliknem play v originu in nic, enako se zgodi ce poizkusim z namizne ikone. Sem ze probal repair funkcijo in se vedno ne deluje. Ostalo v originu laufa normalno.

sennheiser ::

Ingame origin izkol. Če maš T2 resetiraj modem. Pri men je to delovalo.

Klemzz ::

Ingame imam vedno off, pomagal je reinstall igre :/

Dua'L ::

kok imate resolution scale? :)
GTX680
Intel i7 2600
8gb DDR3

TOP ::

Pozdravljeni.Kupil sem preko Origina igro in me zanima,če dobim na majl kodo in jo upišem v Origin.Ker sem plačal že igro in mi je takoj ponudilo za dol potegnit,kaj je treba potem še kaj upisat.Hvala

chucki ::

Če bi igrali Hc mode bi pozabili na gas bombe, ker jih tam ni, le redkoma :)
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Alien123 ::

TOP je izjavil:

Pozdravljeni.Kupil sem preko Origina igro in me zanima,če dobim na majl kodo in jo upišem v Origin.Ker sem plačal že igro in mi je takoj ponudilo za dol potegnit,kaj je treba potem še kaj upisat.Hvala

moraš support konektat in ti oni povejo pol kodo, moraš pa to naredit v enem dnevu od nakupa igre.. Da ti kdo kodo ne ukrade

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: next3steps ()

Machete ::

TOP je izjavil:

To je to. Ko jo imaš v knjižnjici je zadeva zaključena. Lp
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Machete je izjavil:

TOP je izjavil:

To je to. Ko jo imaš v knjižnjici je zadeva zaključena. Lp

Ja Battlefield 1 mam v My game Library in jo vlečem dol potem ne rabi nobene kode nikamor upisavat.Kaj ko bo dol potegnilo bom lahko kar igral.Hvala

Dua'L ::

Še zdej ni povedal kdo kok imate resolution scale? :)
GTX680
Intel i7 2600
8gb DDR3

Alien123 ::

100%

Hvala tistim ki so povedali dela,zanima me še samo kako daš sliko čez cel zaslon.

Shadow666 ::

Alt + enter
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

Machete ::

TOP je izjavil:

Hvala tistim ki so povedali dela,zanima me še samo kako daš sliko čez cel zaslon.

Čez nekaj let bo fullscreen gotovo samo proti doplačilu :)
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

vaščan ::

Dua'L je izjavil:

kok imate resolution scale? :)

Odvisno če grafična zmore daš več naprimer jaz ne prebavljam post antialiasinga ker blura sliko nevem zakaj so sicer skenslali dobri stari MSAA iz bf4 in pustili samo nagravžni post aa.
Kaj hočem povedat izklopim post aa in povečam resolution scale na recimo 125% ker se sedaj slika renderira v višji resoluciji in downscala na resolucijo monitorja je to podobno kot bi vklopil antialiasing.
Dobiš glajenje robov brez blura slike. In resolution scale se računa kot pri tvjih 1080p in % gor Se pravi od 1080p resolucije 200% scale je 2160p to je 4k resolucija.

zeks14 ::

in preden ko pridejo ven novi DLCji itd bom se kar nazaj posvetil GTA V showcasih , ker sem videl da so modderji kar lepe aute izdali ter REDUX MOD SHOWCASE se more zgodit ker je enostavno bomba .
Tukaj pa en mal compilation za Xmas . Upam da se imate fajn na te praznićne dneve ter da ste zdravi in varni . Sam sem dobil par brcov v rit pred božičem ampak moreš ostat pozitiven .

Nekdo iz ea foruma je prilepil to slikco :D Sniperfield

Berserker ::

chucki je izjavil:

Če izvzameš optiko na puškah, dobiš dokaj realno sitacijo.

cebelar123 ::

Berserker je izjavil:

chucki je izjavil:

Če izvzameš optiko na puškah, dobiš dokaj realno sitacijo.

tukaj prav pride mortar če ti uspe priti dovolj blizu.

scipascapa ::

Buggy ::

Deluxe verzija BF1 ima isto vse DLC-je kot Premium al jaz kaj narobe gledam? Standard je pa za razliko od deluxe brez njih?

TNX...kupujem za dedka mraza

Season pass ima samo premium

DarwiN ::

Slabo gledaš.. Ultimate edition ima vključene DLCje.... Standard in Deluxe sta praktično enaki verziji.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Buggy ::

zgleda res, hvala za info

detroit ::

a obstaja kak incognito mode? Jst dobivam obiske vsak dan pa mi špilajo na mojem accountu, načeloma sm večinoma prvi s KD minimum 2 do neskončno:P potem pa mi zjahajo score v 4h ker igrajo 0K 20D vsako rundo.
Skero

Margecan ::

Danes sem po 1 mesecu spet malo probal igrat BF1,in sem opazil da se mi po celotni dolžini ekrana prikazuje nekakšna meglena črta.Kadar se ne premikam je ne opazim,ko pa začnem laufat pa se opazi.Pri drugih igrah ni tega problema

Soni ::

Na Battlefield 1 Slovenija podarjajo podlogo, za najboljši BF1 filmček

https://www.facebook.com/Battlefield-1-...

sesobebo ::

detroit je izjavil:

a obstaja kak incognito mode? Jst dobivam obiske vsak dan pa mi špilajo na mojem accountu, načeloma sm večinoma prvi s KD minimum 2 do neskončno:P potem pa mi zjahajo score v 4h ker igrajo 0K 20D vsako rundo.

hummm... a se ne da narest novga soldierja? zdele ne morm preverit, ampak v BC2 vem, da se je dalo, in je potem za vsakega belezilo svoje statistike.

Kenpachi ::

fireX88 je izjavil:

tl;dw: Govori o tem, kaj bi on rad videl v patchu. Podatkov o tem, kaj dejansko bo noter, še ni.
Zaraki Kenpachi.

Pa kaj sem kaj rekel da bo to dejansko... Zdi se mi tip ok glede na ostale matimo, lvlcap ali podobne.., zato sem prilepil:)

Kenpachi ::

Porka ti sveta, samo povem ljudem, kaj je video, da se ne nahajpajo :D
Zaraki Kenpachi.

Sej so dovolj stari, valda bodo razumeli 8-)

Seljak ::

Jaz ne razumem :D

Hihi:P

detroit ::

sesobebo je izjavil:

detroit je izjavil:

hummm... a se ne da narest novga soldierja? zdele ne morm preverit, ampak v BC2 vem, da se je dalo, in je potem za vsakega belezilo svoje statistike.

nisem našel nič takega:(
Skero
««
34 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Battlefield 2042 [6] (2021) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Igre
26536070 (2569) Skyman
»

Titanfall 2 (strani: 1 2 3 4 5 )

20324989 (7303) oo7
»

Battlefield V (2018) (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

61278601 (35200) oo7

CPU & Ram bottleneck v modernih igrah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19834476 (32013) bluefish
»

Battlefield HARDLINE (strani: 1 2 3 4 )

19336463 (24753) matija14

Več podobnih tem