» »

Battlefield 1 (Battlefield 5)

Battlefield 1 (Battlefield 5)

««
24 / 40
»»

PredatorX ::

hehe >:D RX 480 MSI mi je najbolj všeč.

Shadow666 ::

Pogledal, pri meni grafika na 100% šopa all the time v MP .
Ta špil glih ne priznaša komponentam ^^
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

hojnikb ::

vzameš fury, pa pol za vego razkiraš za msi

itk pri današnjih cenah neboš dost zgubo, če daš to na bolho pol
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

grem potem na boljši proc prvo, rabim za rendering mal jače.

zdele kupiš fury pa am4 plato, januarja pa zen 8 core..
#brezpodpisa

D3m ::

True dat.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Machete ::

LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

D3m je izjavil:

True dat.

z malo sreče odklene pa ma almost 1070 perf. za 300e
#brezpodpisa

Haha 8 core :)), če se bom stegnil za 6 core bom že naredil premik :D
Ne fury nebom vzel.

Shadow666 kr hval tud men nič ne štopa proc, če dam 4K. Če pa hočem bolj konstatnih 100fpsjev z ULTRA pa proc ne dohaja... z DX12 pa so neki fps dropi, ampak tam pa dohaja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PredatorX ()

6 core zenov nebo, ker je en ccx po 4 jedra, tko da lahk maš sam 4 al pa 8
#brezpodpisa

K že tok o jedrih govora, se jih splača unparkat? Al ne?
Se dejansko pridobi kj performanca/ kako vpliva to na procesor life ? :)

Ne vem ali nj odpakiram ali pustim pri miru ^^

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

6 core zenov nebo, ker je en ccx po 4 jedra, tko da lahk maš sam 4 al pa 8

AHAHA :))

ti se hecaš, sam to je fact. Buldi je lahko mel 6 jederne varjante, ker je bil en modul po 2 jedra.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

ti se hecaš, sam to je fact. Buldi je lahko mel 6 jederne varjante, ker je bil en modul po 2 jedra.

Pa tud 3 jedra bi lahko imel. Zen je ima samostojen core = fact

Core complex je nekaj čist običajnega in bolj kot ne pomeni, da si 4 jedra sharajo L3.
Sam ne mi govort, da zaradi core complexa nemoreš imet dvojedrnika ali 6 jedrnika ali enojedernika

Zgodovina sprememb…

nope, 4 jedra so v ccx kompleksu, nima pa vec shared enot kot buldi.

no sej bos vidi k bo launch lineup z 4 in 8 jederniko
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

nope, 4 jedra so v ccx kompleksu, nima pa vec shared enot kot buldi.

no sej bos vidi k bo launch lineup z 4 in 8 jederniko

Pa sej core comples je čist isti princip kot ga ima i7. 4 jedra si sharajo L3....

Jst nevem zdej al trollaš al pa si....

Zgodovina sprememb…

sj boš vidu januarja da mam prav

diferenciacija bo kvecjemu z frekvencami in izklopljenim htjem
#brezpodpisa

tovsti55 ::

Ta tema je pa res šla čist v franže.. :/ :D

hojnikb je izjavil:

sj boš vidu januarja da mam prav

diferenciacija bo kvecjemu z frekvencami in izklopljenim htjem

We shall see.
|HP EliteBook|R5 6650U|

barocco ::

ja tudi ostali imajo probleme z low gpu usage in B1
https://forums.battlefield.com/en-us/di...

v control panel nalo tweak naredu in zdaj imam približno gpu Porabo skače 50-75%,kar nanese 60-70fps odvisno od mape..
prej gpu usage okoli 44%!!
aja , če pa resolution scale v SP na 189 pa imam 100% porabo gpu.

Sploh se ne bom več obremenjeval :) samo užival bom pa je..dost teh testiranj..
RangerVIII|6700k|Corsair16GB|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|

Kenpachi ::

No, sej Frostbite je vedno bil dokaj neizprosen do procesorjev... verjetno zaradi fizike/destrukcije okolja, simulacije dima itd...

No, v glavnem... War pigeon je zanimiv game mode, podoben Obliteration iz BF4, ampak neprimerno bolj hiter.
Zaraki Kenpachi.

vaščan ::

Hahahah izklopim crossfire dam na dx11 špil leti ko sneta skira nič fps dropov veliko bolje dela kot na dx12. Jao zakaj nisem tega probal prej. Zdej kočno lahko normalno špilam.

Novejše driverje imaš?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Seba22 ::

Evo jas sem pa ugotovil naslednje stvari :Če imam resolution scale na 100% in vse drugo na ultra +dx11 mi gpu spi in je na 30% porabe CPU pa skos nad 95% ali 100%.Fps-ji so konstanti 80 brez dropov.Če pa dam resolution scale na 160% pa je gpu poraba tam ookoli 80% cpu poraba pa semizdi da se malenkost zmanjša samo nisem ziher je tam nekje pri 80-90%(mogoče celo ista) in imam isto konstantnih 80fps brez dropov.Če pa dam dx 12 pa iste nastavitve z resulution scale na 100% pa so skos neki fps dropi in neki lag,skratka neigralno je na dx12 pri meni vsaj

Tak da nevem či je to normalno da je cpu skos na 100% porabe grafa pa na 30% ali na 80% če dvignem resolution scale na 160% ,sem pa gledal po različnih forumih da imajo vsi z i5,i7 in drugimi proci isti problem samo razlika je v tem da jim fps-ji dropajo kar pa v mojem primeru se ne dogaja.Imam pa updejtane driverje in vse tako kot mora biti.Igram pa na 1080p resoluciji
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Seba22 ()

Seba22 ::

Seveda se to vse kar sem napisal se bolj tiče MP,pri SP še nisem kaj extra testiral samo sprobal in je to to
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

MaliJanez ::

Shadow666 je izjavil:

detroit je izjavil:

Fantje ne merit penise saj smo vsi ....najbrž polnoletni:)

p.s. bistvo posta da se pobragam dobim zvečer 1060gtx pa upam da bo 60fps handlal na 1080p na moji stari gajbici

GTX 1060 uprabnik tukaj.Full HD/ultra vse - 100%scale - Ne vem kakšen imaš procesor, ampak moj Xeon + GTX furata na ULTRA od 67-120 FPS, odvisno od mape, Grappa je povprečje okoli 95fps, mestne mape pa od 67-85.Ni še šlo pod 65 fps nikoli, ne glede na raztur okoli mene. Mam pa Strix OC...

Torej bi mogo met zgornji video z 1070 in amd fx 8120 več fps, kot gtx 1060 in xeon ampak nima, zato torej je bottleneck strong in that one(CPU-ekvilent bi bil kakšen i5 3330 meni je 1070 bottleneckala na i5 4460, tak da če hočeš izkoristit ves potencial grafe, ti priporočam da se znebiš tega procesorja in kupiš novo i5/i7)

malo oftopic, največja žalost je bla ko sem videl amd fx 8350 z 2x1080 haha:))

Xeona ne bom menjal, ker sem zadovoljen. FPS-i so solidni, pod 65 ne padejo,
tako da mi nič ne manjka. Sem zaradi BF že tako kupil 1060 in dokupil ram, dost je bilo menjav za naslendji 2 leti =)

MaliJanez je izjavil:

Shadow666 je izjavil:

detroit je izjavil:

p.s. bistvo posta da se pobragam dobim zvečer 1060gtx pa upam da bo 60fps handlal na 1080p na moji stari gajbici

GTX 1060 uprabnik tukaj.Full HD/ultra vse - 100%scale - Ne vem kakšen imaš procesor, ampak moj Xeon + GTX furata na ULTRA od 67-120 FPS, odvisno od mape, Grappa je povprečje okoli 95fps, mestne mape pa od 67-85.Ni še šlo pod 65 fps nikoli, ne glede na raztur okoli mene. Mam pa Strix OC...

Torej bi mogo met zgornji video z 1070 in amd fx 8120 več fps, kot gtx 1060 in xeon ampak nima, zato torej je bottleneck strong in that one(CPU-ekvilent bi bil kakšen i5 3330 meni je 1070 bottleneckala na i5 4460, tak da če hočeš izkoristit ves potencial grafe, ti priporočam da se znebiš tega procesorja in kupiš novo i5/i7)

Shadow666 je izjavil:

Xeona ne bom menjal, ker sem zadovoljen. FPS-i so solidni, pod 65 ne padejo,
tako da mi nič ne manjka. Sem zaradi BF že tako kupil 1060 in dokupil ram, dost je bilo menjav za naslendji 2 leti =)

MaliJanez je izjavil:

Shadow666 je izjavil:

detroit je izjavil:

ne ti, barroco ma preslab procesor, če ma z gtx 1070 manj fpsjev kot ti z 1060

Barroco ima podobne fpsje, kot Shadow666.

Zdaj ali je to razlog za menjavo sistema zaradi ene igre se mora pa sam odločiti.
|HP EliteBook|R5 6650U|

KaiV6 ::

Procesor je must za igranje BF1 ocitno, 3770K je nekje na 80% zasedenosti, BF4 je imel 35-40%, torej je treba pocakat na prve patche iz DICEa, da se optimizira malo :)

Resolution scale pa seveda vpliva na GPU porabo, saj je to samo graficno delo. Fizika je ista na 1080P in 1440P.
Intel bi zdej pac moral bundlat BF1 s svojimi novimi pro-user procesorji :)

Pa primerljivost 70fps zaradi cpu bottlenecka in 70fps zaradi presvoh grafe ni, kadar je cpu bottleneck je stuttering, input lag ...
<insert>podpis.html</insert>

kriko1 ::

Na forumu so omenili zacasni fix, da nastavis Max pre-rendered frames na 1, nekaterim pomaga.

Drugace pri meni nekdo z debelimi ocmi gleda ko igram BF1, pa v drugem PCju je i7 870 z HD6850 (plus/minus 20). Smo spravili v pogon kljub nepodprtosti in na 720p pljuva nekje 50fps. Je to mozno da z menjavo graficne bi delalo isto kot na mojem i5 4690?

https://www.reddit.com/r/nvidia/comment...

ker ce je temu posnetku za verjet ima v BF1 isti FPS (MP) kot jaz na mojem. In i7 870 posledicno dobro drzi za svoja leta?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kriko1 ()

KaiV6 je izjavil:

Procesor je must za igranje BF1 ocitno, 3770K je nekje na 80% zasedenosti, BF4 je imel 35-40%, torej je treba pocakat na prve patche iz DICEa, da se optimizira malo :)

Resolution scale pa seveda vpliva na GPU porabo, saj je to samo graficno delo. Fizika je ista na 1080P in 1440P.
Intel bi zdej pac moral bundlat BF1 s svojimi novimi pro-user procesorji :)

Pa primerljivost 70fps zaradi cpu bottlenecka in 70fps zaradi presvoh grafe ni, kadar je cpu bottleneck je stuttering, input lag ...

Tako je. Kot za vsak novodobno igro, čez 5 patchov bi moralo delati tako, kot so si zamislili. :))
|HP EliteBook|R5 6650U|

detroit ::

Fantje jst pa rabim pomoč, prihajam iz cod2 sveta kjer sem zelo redko falil karkoli. Tale battlefield ...nimam besed ne zadanem ni po bogu nič:) Miš nikakor ne morem nastavit točno na torzo bog ne daj glavo da bi jo snel. Vse kile ki jih dobim (moj k/d ratio je večinoma 0 ali učasih 1) so večinoma laufanje z bajoneti. Probal sem tri logitechove miške (ne nek hightech) in najbolje se je obnesla tista za 10eur na kabl stara na oko 10let). Sedaj razmišljam o nakupu mionix castor or...god knows what. Kako vi zadanete karkoli? Kakšen nasvet, kaj mi fali. I feel useless. In ne vem če je ravno problem moja nenatančnost, glede na moje izkušnje iz prejšnjih fpsjev.
Skero

chucki ::

Moj rekord je 29:0 z letalom :D
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

cebelar123 ::

detroit je izjavil:

Fantje jst pa rabim pomoč, prihajam iz cod2 sveta kjer sem zelo redko falil karkoli. Tale battlefield ...nimam besed ne zadanem ni po bogu nič:) Miš nikakor ne morem nastavit točno na torzo bog ne daj glavo da bi jo snel. Vse kile ki jih dobim (moj k/d ratio je večinoma 0 ali učasih 1) so večinoma laufanje z bajoneti. Probal sem tri logitechove miške (ne nek hightech) in najbolje se je obnesla tista za 10eur na kabl stara na oko 10let). Sedaj razmišljam o nakupu mionix castor or...god knows what. Kako vi zadanete karkoli? Kakšen nasvet, kaj mi fali. I feel useless. In ne vem če je ravno problem moja nenatančnost, glede na moje izkušnje iz prejšnjih fpsjev.

Umiri malo igro in ne tekajo okoli od zastave do zastave, če igraš conquest. Preuči iz katere strani ponavadi pridejo nasprotniki, ker minimapa je praktično neuporabna.

Zgodovina sprememb…

Igram samo domination ostalega niti ne razumem še:)
Skero

detroit je izjavil:

Igram samo domination ostalega niti ne razumem še:)

Velja enako kot sem napisal za conquest

Zgodovina sprememb…

Machete ::

Potrudi se bit teamplayer in maksimalno nudit podporo tvojega classa ekipi.
Če bo ekipa stisnila nasprotnike v kot, boš tudi ti imel več lahkih tarč, ker neorganizirana, demoralizirana ekipa hitro postane lahek plen.
Pa odpade brezglavo tekanje in skakanje. Verjetno si opazil da med skokom ne moreš streljat, kar v codu bunnyhoperji s pridom izkoriščamo. Sicer sam brezglavi rush rad prakticiram, ampak sem zanič. V codu imam zlahka 3/1, tu sem vesel če je 1/1 killstreak :D
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

jst sem bil v codu večinoma top 1-3. Razmerje pa skoraj gotovo 5/1+ od tod pa moje presenečenje da sem tukaj smrduh. Zdele sem še deathadder chromo naročil iz nemčije pa da vidmo... Sem pa večino časa medic (ker si še ne morem privoščit sniper infantry) in non stop healam in letim v bridko smrt za to da injekcijo stisnem mrtvakom:)
Skero

Kako pa deluje po novem conquest in domination:
Torej namesto da bi se pike odštevale se prišetevjo. Torej kateri team doseže recimo prej 1000 pik zmaga. Hitrost prištevanja pik je odvisno od tega koliko zastavic imaš. Oživljanje in ubijanje nasprotnika nima več vpliva na pridobivanje/izgubljanje pik. Torej šteje samo koliko imaš zastavic.

Tole sem zasledil na enem forumu: Torej več kot imaš zastavic prej dobiš piko.
Flags /seconds / 1 point
1/ 10
2/ 8.5
3/ 7
4/ 5.5
5/ 4
6/ 2.5
7/ 1

Zgodovina sprememb…

Jap. Najprej mej minimalno enega okoli sebe, po moznosti iz tvojega squada. Ce ma on Assault/Support, bodi Medic, ce je on Medic, pa ti obratno. Snajperji naceloma ne zavzemajo zastav sredi jebe.

Ce on laufa naprej, ti bodi 3-4 korake zadaj in glej v katerokoli DRUGO smer kot on. Ce obema vsaj malo klikerji delajo, ce pride do streljanja, bosta oba usmerila pozornost tja. Vec ljudi, bolje je, en vedno MORA gledat flanke levo/desno/zadaj.

Pa se to: V tej igri naceloma nikoli ne strelja samo en nate. Kar mislis, da si zgubil dvoboj 1na1, je zelo redko temu tudi res.

Pa, kot se se sam privajam iz BF3/4: Pocasi. Ne gre vec toliko samo za sprint od zastave do zastave. Clear building, gledas levo/desno, malo pocakas v zaklonu, pa dalje. Skupaj s squadom.

Ljudje bojo jokali camping, samo tako pac je. Vojna je, ko jih jebe :)
Zaraki Kenpachi.

fireX88 ::

ti k uporabljaš heke :D
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

če želite amaterja imet v skupini mislim da je moje ime mehmedthe3rd
Skero

Detroit, v BF1 se je treba zanašati na ekipo in ekipa nate. Kot sniper nudiš support iz daleč, medic heala itd itd. bolj ko boš v grupi,boljši bo kdr načeloma. če nimaš ravno vedno nesereče da v gneči vedno ravno tebe zviznejo.

Jaz sem zrasel z COD-i, 1,UO,2 in mi lež iBF1 veliko bolj kot BF4, sploh snajpe.
Vse nastavitve na miški so default, uporabljam pa Razer Abyssuss . Sesnsitivitija ne spreminjam, ker je lahko hitro potem štala :P

PS: Če si imel lep kdr v COD, potem nisi ravno amater. Pri BF se gre in se je vedno šlo v temeljito poznavanje terena, popularnih camp spotov, spotov kjer je gužva ipd. Ko boš enkrat pogruntal mape, si lahko 50% boljši po scoru in killih z istim skillom in refleksi ki jih imnaš danes.

dobro potem moram samo čakat da se navadim na teren očitno, pa manj brezglavo gung ho.
Skero

Itak, najprej "nooks and crannies" map spoznat.
Zaraki Kenpachi.

chucki ::

Vzam si repetirko Gewehr 98 brez optike pa treniraj. Bos dobil fajn obcutek za aim, ampak traja :)
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

chucki je izjavil:

Vzam si repetirko Gewehr 98 brez optike pa treniraj. Bos dobil fajn obcutek za aim, ampak traja :)

včeraj ravno pred spanjem sem si lahko privoščil prvo infantry no scope ...ne vem točno imena. Bom s tisto. Teji war bonds pa ne padajo ravno z neba. 13h igranja imam že pa se mi je zdel like 3h:)
Skero

D3m je izjavil:

Barroco ima podobne fpsje, kot Shadow666.

Zdaj ali je to razlog za menjavo sistema zaradi ene igre se mora pa sam odločiti.

Saj v vsaki igri bottlenecka ta procesor, ne sam v tej.

Katere igre?

pretekle ali prihodnje?
|HP EliteBook|R5 6650U|
««
24 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Battlefield 2042 [6] (2021) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Igre
26536618 (3117) Skyman
»

Titanfall 2 (strani: 1 2 3 4 5 )

20325394 (7708) oo7
»

Battlefield V (2018) (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

61280451 (37050) oo7

CPU & Ram bottleneck v modernih igrah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19835150 (32687) bluefish
»

Battlefield HARDLINE (strani: 1 2 3 4 )

19336998 (25288) matija14

Več podobnih tem