» »

Čakanje na pošto od preiskovalnega sodnika

Čakanje na pošto od preiskovalnega sodnika

onka1 ::

Pozdravljeni. Mene zanima kako dolgo je potrebno čakati na pošto od preiskovalnega sodnika? Lp.

black ice ::

Dokler je poštar ne dostavi.

ja pa kolk dolgo traja preiskava približno?

Dokler ni zaključena.

ja pa približno 3 tedne al 1 mesec al kolko? To me zanima.

St235 ::

lahko bo tudi manj kot tri tedne ali več kot 1 mesec.

Aha ok. Hvala. Policaj mi je reko da bom dobu domu v roku enga mesca pa zaj to lahk pomeni da bom čakal tak ko kolega več ko en mesec lahk pa tut manj. samo po dveh tednih bol težko vrjetno da bi že dobil al?

Odvisno od sodnika in poštarja. Ter vseh ostalih vmes.

Hvala za odgovor. Ampak da po dveh tednih nebom dobo mislim glih v tem tednu kr je glih 2 tedna mimo od tega kr mi je mama doma pa da nebo zvedla kr je nebi rad s tem obremenjeval. Ima kdo kako izkušnjo s tem po kolkem času je dobo kazn domu po pošti mislim po kolkih dneh. Da vem bol natančno kolko časa še naj čakam na to.

Aston_11 ::

Preiskovalni sodnik ti ne bo dal kazni, temveč bo opravil preiskavo, v kateri bo zaslišal tudi tvoje starše, če si pobalin in bodo oni dobili vabilo na preiskavo istočasno s tabo (ker boš lahko prisoten, ko bo mati v jok zaradi pobalina).

Namreč sem polnoleten in mi starši ne bojo dobli povabila ampak mi je policaj reko da bom dobu kazn v roku enga mesca samo me zanima če lahko že dobim v roku dveh tedno to ali rabijo več časa za preiskavo? Drugač pa mi je policaj reko da bom dobo okol 130€. Če pa bi bil mladoleten bi pa bli tut starši obveščeni.

bluefish ::

Kaj ko bi vsaj približno povedal, za kako reč se gre? Tole zdaj nima ne ne repa ne glave.

Blodnje. Prekršek je naredu, pa čaka plačilni nalog.

Gre se glede zaseženega graindera v katerem je blo ful malo kristalov in cca. 0,3g listja marihuane v avtu.

Opa. Za tako je v KP 4 leta zapora. Prav imaš preiskava bo.

Ja samo je policaj reko da če je to prva kazen da bo plačilo okol 130€ pa da dobim domu po pošti celoten postopek. pa zaj nvm kdaj lahk približno pričakujem. Kolega je dobo po 4 mescih, drugi po 3 tednih pa tak. Pa vsi zarad iste zadeve samo noben zapora samo kazen so dobli. En je celo mel 5g pa ni dobo zapora tak da nvm zakaj bi dobo zapor?

ulemek ::

Aston_11 je izjavil:

Opa. Za tako je v KP 4 leta zapora. Prav imaš preiskava bo.

Posedovanje droge, ki je za osebno uporabo je v RS prekršek in ne kaznivo dejanje. Plačal bo globo, takso in uničenje. So pa globo podvojili, ne vem ali Janša ali Pahor. ;((

EDIT: je sicer tudi pri prekršku zagrožen zapor, a le simboličnih par dni, ki se za to praviloma ne izreka. Dobil bo globo maks. do 208 EUR, plus sodno takso bo plačal (Policiji), mislim, da to niti ne gre k sodniku za prekrške, pa uničenje bo tudi plačal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ulemek ()

Ja kak dugo pa rabijo oni na sodišču da zaključijo pa mi pošlejo domu? To me samo skrbi da približno vem kdaj. Pa če je možno da kazn plačam v dveh mescih in to 50-50. Pol en mesec pol pa drugi mesec?

kodsiti1 ::

Kolikor jaz vem od drugih bo skoraj sigurno vsaj 2 tedna.

onka1 je izjavil:

Ja kak dugo pa rabijo oni na sodišču da zaključijo pa mi pošlejo domu? To me samo skrbi da približno vem kdaj. Pa če je možno da kazn plačam v dveh mescih in to 50-50. Pol en mesec pol pa drugi mesec?

Tega ne pošilja sodišče, temveč Policija. Dobil boš kazen s PP, ki je tvoj primer obravnavala. Kako hitro, težko napovem. Ko uničijo (lahko tudi po več mesecih), boš dobil še položnico s sodno takso in stroški uničenja (to seveda ni všteto v kazen in boš moral še doplačati). Kazni se ti ne splača plačevati na obroke, ker ne moreš koristiti polovičke! Če dobiš najvišjo (208), znaša polovička 104.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ulemek ()

Aha ok hvala za informacije. V soboto bo 2 tedna od tega tak da bo naslednji tedn mogoč prišla. Oni vrjetno uničijo tak da skadijo nam pa nebi pustli hahaha. Nimajo dnara niti za polo haha. Ampak bom se vseeno pozanimal kako je s plačevanjem na obroke saj je kolega enkrat dobo kazn 625 € in je komot lahko plačeval na obroke samo na policijsko je poklical pa so mu pustli.

onka1 je izjavil:

Aha ok hvala za informacije. V soboto bo 2 tedna od tega tak da bo naslednji tedn mogoč prišla. Oni vrjetno uničijo tak da skadijo nam pa nebi pustli hahaha. Nimajo dnara niti za polo haha. Ampak bom se vseeno pozanimal kako je s plačevanjem na obroke saj je kolega enkrat dobo kazn 625 € in je komot lahko plačeval na obroke samo na policijsko je poklical pa so mu pustli.

Imaš pravico zahtevati na obroke, a potem boš moral plačati polno kazen (namesto 104 kar 208 EUR). Se ne splača.

Aha torej če plačam v 8 dneh je 104€ al kak? Kaj to kazen dobim preden uničijo al ko vse zaključijo?

onka1 je izjavil:

Aha torej če plačam v 8 dneh je 104€ al kak? Kaj to kazen dobim preden uničijo al ko vse zaključijo?

Kazen dobiš takoj, ko bodo obravnavali tvoj prekršek. 208 EUR je najvišja zagrožena denarna kazen, kolegi pravijo, da so večinoma dobili po 40 EUR. Če plačaš v predpisanem roku (16. dneh), imaš polovičko, ja.

Ni še konec položnic, ko uničijo (to je praviloma kasneje), dobiš še eno položnico s sodnima taksama za vodenje postopka in hrambo/uničenje, skupaj pribl. 90 EUR.

Skupaj je 130 EUR, če plačaš takoj kazen, je skupaj 110 EUR. Pri taksah ni polovičk.

Ja jaz sem isto slišal da so eni dobivali opomine pa 30€ pa 40 pa 130 pa tak. Meni je policaj takrat reko da bo kazen od med 130 in 150€. To vrjetno rabijo okol 1 mesec al pa 3 tedne vsaj da mi pošlejo iz PP-ja položnico al? Kakšne izkušnje imajo tvoji kolegi s tem v kolkem času so dobili položnico?

Machete ::

Pa ljubi človek no neda se napovedati kdaj boš dobil. Kako ti ni jasno, da je odvisno od nešteto faktorjev, od tega ali je tajnica 22.10.2014 spila zjutraj dobro kavo ali ne in vse po metuljevem efektu naprej..
Če ti je tako skrajno važno jih pokliči pa vprašaj, ali pa pojdi tja.
Saj so državni uslužbenci in so plačani tudi z vojim denarjem oz. bolje našim, če nimaš še za položnico :)
Niso to figure iz enega daljnjega filma, pač pa ljudje, ki jih lahko prikličeš na telefon.

AndrejS ::

Kakšna paranoja - bolje da nehaš kaditi travo , ker ti škodi. Pred tem pa skadi še enega pa pokliči 090 - vedeževanje in vprašaj, kdaj boš dobil položnico !

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Partnerko dobil radar (z mojim avtomobilom) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Na cesti
30192953 (57949) Darko!
»

zasežba marihuane

Oddelek: Loža
4510094 (7112) MrGTO
»

Uklonilni zapor (strani: 1 2 )

7213925 (10500) Keyser Soze

Radar-slaba slika (strani: 1 2 )

5810197 (9599) Ziga Dolhar
»

Kazni za prehitro vožnjo (strani: 1 2 3 4 )

15631192 (28398) ;-)

Več podobnih tem