» »

Kje je Microsoftova pametna ura

Kje je Microsoftova pametna ura

Microsoftova pametna ura naj bi bila podobna Samsungovemu Gear Fitu.

Slo-Tech - Vsi pomembnejši igralci so že predstavili ali vsaj napovedali svoje pametne ure, le v Redmondu zamujajo. Poleti smo pisali, da bo Microsoft oktobra izdal križanca med pametno uro in pametno zapestnico. Oktober gre h koncu, ure pa od nikoder.

Forbes, ki je sicer že maja razbobnal oktobrski datum izida, sklicujoč se na vire blizu podjetja, trdi, da je Microsoftova pametna ura resnično blizu. Izšla naj bi v naslednjih tednih in še pred božično nakupovalno sezono, kar skoraj zagotovo pomeni novembra. Ura bo sposobna sodelovanja z Androidom, iOS in seveda Windows Phone. Glavna odlika, na katero stavi Microsoft, bo avtonomija, ki bo znašala dva dni in naj bi konkurenco prekosila kar za dvakrat. Odlikoval jo bo tudi vgrajen in vedno aktiven merilnik srčnega utripa, ki bo izkoriščal Microsoftovo tehnologijo Kinect ter bo porabil zelo malo električne energije. Podobno tudi Moto 360 ves čas srčni utrip, a zdrži le en dan.

Če bo Microsoftu dejansko uspelo uro na tržišče poslati novembra ali v začetku decembra, bo prehitel Apple, ki jo je sicer že pokazal, a pride v trgovine šele v začetku prihodnjega leta. Vemo pa, da je december najpomembnejši mesec za prodajo elektronike, medtem ko je januar običajno najslabši.

Nerazrešeno vprašanje je še vedno videz nove pametne ure. Še vedno veljajo podatki iz začetka poletja, da naj bi bila ura vizualno podobna Samsungovemu Gear Fitu (na sliki). Bistvena razlika bo položaj zaslona, ki bo na notranji strani zapestja, kar bo sicer terjalo polkrožen obrat zapestja, a bo hkrati nudilo nekaj več zasebnosti.

V prvem letošnjem kvartalu je trg pametnih naprav za nošnjo obsegal 2,7 milijona prodanih enot, prihodnje leto pa naj bi že 43 milijonov.

16 komentarjev

Nummy ::

Lahko rečem samo eno: LOL.
Ampak počakajmo končno verzijo, ker tale na sliki je res en velik smeh...

Vajenc ::

Samsungovemu Gear Fitu (na sliki)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

roli ::

Jaz nekako še vedno ne vidim uporabnosti teh zadev. Moto 360 je naprimer luštna ampak nekako nimam nobene potrebe po njej. Nekako imam občutek, da so te stvari za gadget loverje, ki bodo to kupili samo zaradi tega, ker je novo in izgleda lepo.
http://www.r00li.com

Looooooka ::

Merilec srčnega utripa, pa če ti rata pedometer...vse kar rabiš potem je čim lažji telefon in dovolj uporaben api pa si zmagal pri vseh tekačih, kolesarjih...ta trg pa niti ni majhen.
Tle recimo jih apple že par let pelje scat. V bistvu so jih že v sodelovanju z Nikom, Adidasom in podobnimi. Še en trg kjer so zaspali.
Ampak again...če zna ura početi vse kar počne namenski pas + še kaj več, je definitivno boljša izbira, ker tisti paščki niti niso poceni (150-200 eur).

roli ::

Mja. Po drugi strani pa imajo športniki v dedicated napravah to že dolgo. Bi rekel tudi, da je njihov performance načeloma boljši. Nekako ne vidim neke dodane vrednosti take ure.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

Looooooka ::

Naprave niso prav nič boljše. Samo drage so za popizdit. Mam ene 2, ki jih smart phone + taka ura(pa tud če je od Googla) nadomesti v hipu.
Tud cenovno ne bi razmišljal, ker again....trenutno karkoli je namenjeno športu in opravlja samo določene funkcije (pedometer, srčni utrip) je drago kot svinja. Vse te zadeve lahko delaš že z iPhonom, ki te na koncu dneva mogoče stane malce več. Ampak je ena naprava, ki zna početi še 500 drugih stvari.
Dedicated mp3 player, dedicated merilec utripa, pa pedometer, pa pol še posebej naprava za GPS zato, da lahko pridejo do računalnika pa naložijo svojo tekaško pot. Čisti overkill. To vse bi se dalo dat v 2 napravi. Smartphone in pa "uro". Čez par let verjetno samo v uro.

Netman ::

Imam Samsung Gear 2 NEO in sem zelo zadovoljen. Ker se ukvarjam s kolesarjenjem dam telefon v nahrbtnik in imam na uri popolni nadzor na traking aplikacijo (Endomondo), glasbo (Deezer), še klic sem že b.p. opravil preko ure. Baterija ob normalni uporabi drži cca. 2 dni, rekord je 4 dni (samo preverjanje časa). Zame vglavnem zelo uporaben gadget...
Ride where??? Anywhere!

blackbfm ::

Ker se ukvarjam s kolesarjenjem dam telefon v nahrbtnik in imam na uri popolni nadzor na traking aplikacijo (Endomondo), glasbo (Deezer), še klic sem že b.p. opravil preko ure.


pa se ti res da tolk ukvarjat s tem med kolesarjenjem.. pri gadgetih je tko da kupiš in je super duper uporabno tam nekje 2 tedna, potem pa 1x pospraviš v predal in tam ostane:)

Looooooka ::

Da se jim.
Jst sm tud laufat nehu če sm si pozabu nafilat baterijo za mp3 player :D
Ampak a ne...to je ful enih naprav pa za vsako moraš met pol še posebej pas, da si jo nekam zatakneš(govorim o tekačih, ki nimajo nahrbtnik).
Tko da trg za te naprave definitivno obstaja.

roli ::

Ok. Recimo da je stvar uporabna za športnike. Kaj pa ostali? Te naprave načeloma niso namenjene samo športnikom ampak so namenjene za povprečne ljudi, ki bodo stvar imeli na roki cel dan. In tukaj res ne vidim neke uporabne vrednosti.
http://www.r00li.com

stara mama ::

Ostalim pa... tako kot meni.... gre na kurac to posiljevanje s temi urami, ker uro te čase nosit sploh ni več aktualno.
Bilo je pred mobiteli, zdaj pa ne več.
Ampak nekak jim ne potegne...

Zgodovina sprememb…

JackOdpirac ::

MS se nikamor ne mudi z uro. Tako kot sem mu na nobenem drugem področju. Vzamejo si čas, da naredijo izdelek magari leto ali tri za konkurenco, pa je takrat tipi top.

oh wait

carota ::

Ura, ki zamuja že s predstavitvijo ... Dober začetek! >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: carota ()

bluefish ::

stara mama je izjavil:

ker uro te čase nosit sploh ni več aktualno.
Mnogim je še, ampak ti je ne bodo menjali za nek dolgočasen kos silicija.

Netman ::

blackbfm je izjavil:

Ker se ukvarjam s kolesarjenjem dam telefon v nahrbtnik in imam na uri popolni nadzor na traking aplikacijo (Endomondo), glasbo (Deezer), še klic sem že b.p. opravil preko ure.


pa se ti res da tolk ukvarjat s tem med kolesarjenjem.. pri gadgetih je tko da kupiš in je super duper uporabno tam nekje 2 tedna, potem pa 1x pospraviš v predal in tam ostane:)


Ja. :) Na dan kolesarim cca. 100km in rad spremljam določene meritve med vožnjo (heart beat, prevožene km, kadenco itd.) Pa če mi ni všeč komad, ki ga poslušam, zamenjam kar na uri. S sabo imam le telefon, uro in bluetooth slušalke. Včasih sem moral tovorit pa števec, telefon, merilnik srčnega utripa in mp3 player z wired slušalkami... Res pa je, da če se ne bi ukvarjal s športom, ne bi kupil te ure. Pa priznam tudi, da imam fetiš na gadgete :) in zdaj po nekaj mesecih, kar imam tole uro, sem se je ful navadil (prejete maile, SMS in druga sporočila na hitro kar na uri pogledam)... Kakor za koga - jaz sem zadovoljen in uporabljam.
Ride where??? Anywhere!

Qushaak ::

Touch scree na uri, branje SMS-ov na njej, baterija zdrži kolk? 1 dan?
WTF? Nej že nehajo s tem sranjem.
A drugo leto bodo pa ure s quad core-i in 2GB RAM-a?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj o nekomu pove pametna ura (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8119423 (16276) Mare2
»

Prodaja pametnih ur naglo peša (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
11330756 (26005) nekikr
»

Se splača kupiti android watch?

Oddelek: Kaj kupiti
244784 (4323) roli
»

Microsoftova pametna ura neuradno oktobra

Oddelek: Novice / Windows Mobile
108010 (6839) imagodei

Več podobnih tem