» »

Samsung je predstavil Gear 2, Gear Fit

Samsung je predstavil Gear 2, Gear Fit

Samsung Gear Fit

Samsungov Gear 2

Slo-Tech - Skupaj z novim paradnim konjem smo v Barceloni na MWC od Samsunga prejeli še novo generacijo pametne ure, Gear 2. Z drugo generacijo se je nekoliko spremenilo poimenovanje, ne vidimo več besede Galaxy, obenem pa imamo zdaj kar trojico modelov, Gear 2, Gear 2 Neo ter popolnega novinca, Gear Fit. Slednji je namenjen predvsem športnim navdušencem, saj ima nekoliko manjše mere. Uporablja ukrivljen zaslon Super AMOLED, ki v diagonalo meri 1,8 palca, a ima ločljivost zelo širokih 432 x 128 pik. Kot se za špoortne rekvizite spodobi, prah in voda ne predstavljata težav.

S Samsungovimi mobilnimi telefoni (in tablicami) se bo ura povezovala prek povezave Bluetooth 4.0, na zaslonu bo mogoče prikazovati vsa opozorila s telefona, nazaj pa bo pošiljala podatke pospeškomera, žiroskopa in merilca srčnega utripa. Vgrajena je 210 mAh baterija, ki naj bi zadoščala za 3 do 4 dni uporabe. Športanju primerna je teža ure, ki znaša vsega 27 g. Za zaenkrat neznano ceno bo naprodaj v aprilu.

Vso funkcionalnost Gear Fit sicer vključujeta tudi Gear 2 in Gear 2 Neo, a v bistveno večjem in težjem ohišju. Prisotni so torej pospeškomer, žiroskop in senzor srčnega utripa, torej so vse športno-zdravstvene funkcije prav tako na voljo, a je v primeru Gear 2 dodana še kamera (Gear 2 Neo je nima ter je posledično nekoliko lažji) po vzoru prve generacije, tokrat bolj lično integrirana v ohišje ure namesto v pašček. Zaradi te spremembe bo enostavno menjavanje paščkov, ki bodo za vse tri nove Geare na voljo v več barvah. Še ena sprememba v primerjavi s predhodnikom je vključitev fizičnega gumba pod zaslonom. Slednji meri v diagonalo 1,63 palca, je seveda Super AMOLED in ima ločljivost 320 x 320 pik. 300 mAh baterija bo zadostovala za 2 do 3 dni avtonomije, okrog 60 g težki uri pa se bosta prav tako povezovali samo s Samsungovimi napravami. Tudi bolj polno zmogljivi uri sta odporni na prah in vodo.

Največja sprememba v primerjavi s preteklo generacijo je uporaba operacijskega sistema, ki ni več Android, temveč Samsungov lastni Tizen. Videli bomo, če to pomeni novo smer za Tizen, a nedvomno Android za uro ni nujen, saj na njej teče le malo različnih aplikacij ki so obenem nizko zahtevne. Specializacija je torej zelo dobrodošla, saj obenem optimizacija lahko znatno zniža porabo oz. podaljša avtonomijo. Tako kot Gear Fit bosta tudi Gear 2 in Gear 2 Neo na voljo v aprilu za za zdaj še neznano ceno ter bosta na voljo v več barvnih izdajah.

7 komentarjev

Ganon ::

No, to pa je lepa ura! Sploh se ne more primerjati s prejšnjo. Ni mi jasno, kaj so mislili s tistimi vidnimi vijaki. Bi jo imel za neko normalno ceno.

Rias Gremory ::

To bo letos/naslednje leto pravi hit v osnovnih/srednjih šolah. :))
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

LJ4L ::

Jap. Še en korejski šit.
LP from LJ

Bambolo ::

Ah. Kje so cajti Casiovih kalkulator-ur. To si bil frajer če si jo imel. :'(
Calculator watch @ Wikipedia

i386 ::

Zakaj ne uporabljajo e-ink zaslonov? Saj človek ne bo gledal hi-res slik gor! Da bi bilo treba uro polnit na 4 dni pa hvala lepa :)

antonija ::

Bambolo je izjavil:

Ah. Kje so cajti Casiovih kalkulator-ur. To si bil frajer če si jo imel. :'(
Calculator watch @ Wikipedia
Sam mama je morala kupit pravo pakungo pralnega praska in je bila ura prilozena 8-)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

bluefish ::

Pa še Motorola ima svoje plane: http://www.theverge.com/2014/2/25/54468...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametna športna ura

Oddelek: Kaj kupiti
183296 (2002) Heisenberg
»

Kje je Microsoftova pametna ura

Oddelek: Novice / Windows Mobile
165964 (4421) Qushaak
»

Samsungova samostojna pametna ura Gear S

Oddelek: Novice / Ostale najave
2714179 (12655) sss
»

Samsung pripravlja pametne ure

Oddelek: Novice / Ostale najave
2310094 (8233) Markoff
»

Metal gear substance nedela!

Oddelek: Pomoč in nasveti
5701 (640) worxer

Več podobnih tem