» »

Foxconn pripravlja pametno ročno uro

Foxconn pripravlja pametno ročno uro

CNet - Foxconn čedalje bolj ugotavlja, da v izdelovanju sestavnih delov za zahodno elektroniko in njenem sestavljanju ni velikih dobičkov, ko začno delavci zahtevati višje (dostojne) plače. Zato preizkušajo vrsto potez, kako se te odvisnosti otresti. V Foxconn prihajajo roboti, ki sicer malo zamujajo, a bodo znižali stroške dela. Podjetje pa se trudi tudi na drugi strani, in sicer si prizadevajo za izdelavo proizvodov z višjo dodano vrednostjo. Zato je Foxconn napovedal pametne ure in tablične računalnike.

Nekaj podobnega je v začetku leta začel testirati že Apple, a iz vsega skupaj ni nastalo še nič. Prejšnji mesec naj bi jih sicer Foxconnu že poslali nekaj v poizkusno proizvodnjo - šlo naj bi za tisoč 1,5-palčnih OLED-zaslonov - to pa je tudi vse. Foxconn ne bo čakal na Applovo naročilo, ampak so začeli svoje pametne ure pripravljati kar sami.

Kdaj in kako bodo nove pametne ure naprodaj, je še preuranjeno napovedovati. So pa povedali, da jih bo mogoče spariti z Applovimi iphoni in ipadi. Tako bo zaslon prikazoval vhodne klice in obvestila na Facebooku, hkrati pa bo ura merila še srčni utrip, dihanje itn. ter celo dajala predloge za njihovo izboljšavo. Sčasoma naj bi ure dobile še več funkcij, na primer jemanje prstnih odtisov. Foxconn torej ugotavlja, da bodo morali postati znamka in začeti prodajati lastne izdelke, saj se z izdelavo za Apple in druge težko preživi.

4 komentarji

Redorange ::

Se mi že dozdeva da jih bo Apple tožil prej al slej.

RejZoR ::

Zakaj že? Apple si ne lasti nobenih posebnih pravic za elektronsko uro. Te patente sta vglavnem pobrala že Casio in Seiko... Tud sicer so pametne ure že nekaj časa na trgu. Sony vem da jo ima in še par drugih proizvajalcev takisto.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Oki ::

If you wanna use the device, Apple is got to do it right.

stb ::

Pebble e-paper ure za Android in iPhone že razpošiljajo kupcem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Foxconn spet o širitvi v ZDA

Oddelek: Novice / Rezultati
238049 (6473) jype
»

V Pegatronu še slabše kot v Foxconnu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
11025359 (22274) nekikr
»

Apple bo selil del proizvodnje iz Kitajske nazaj v ZDA (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
11124268 (20884) bluefish
»

Foxconn bi se širil v ZDA (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7626320 (24120) Mr.B
»

Eksplozija v tovarni ipadov v Čengduju terjala dve življenji, proizvodnja ustavljena

Oddelek: Novice / Ostale najave
4812895 (10851) Pyr0Beast

Več podobnih tem