» »

Koliko se razumete s fotri (uni bliz 30)

Koliko se razumete s fotri (uni bliz 30)

Temo vidijo: vsi
1
2
»

jest10 ::

4 leta starejši od sestre s svojim avtom krivi fotra, da male ni vozil po žurkah?

Kje pa piše, da je dobil avto za 18. rd?

repo ::

bajsibajsi je izjavil:

Tako - precej ocitno - razmislja dobrsen del (danasnje) mladine. Taista mladina, ki pri tridesetih se vedno zivi s starsi. Ce izgubis sluzbo? Najdes drugo, ali dve, tri,... kolikor je potrebno. Kako so pa nasi starsi zmogli? Prosim brez izgovorov, da so dandanes drugi casi. Poprimes se vsakrsnega dela; magari na crno za cas premostitve tezavnega obdobja. Fusas, se ponujas, delas honorarno, za dnevno placilo, v sanku, skladiscu, na strehi, itd... Ja, ali pa ostajas doma - pri tridesetih - in negodujes, kako ti stari tezijo.

kuk se jih je pa kam preselilo? (ne glede sluzbe, jo imam sicer)

m0LN4r ::

teoo je izjavil:

Aja skregali smo se na dan sestrinega maturantskega plesa. Bila je edina punca, ki ni imela plesalca.
Vzrok ni bil to, da si je grda ali kajkoli, ampak to, da ji kot oče nikoli ni pomagal pri poznavanju ljudi, ji nudil prevoz na kako fešto, ni ji omogočil in dovolil nikamor.
Ko živiš v vasi z ene par prebivalci in je najbližja civilizacija daleč 25km in vsi drugi sošolci in ostalo. Je edina opcija prevoz.

Rešil me jededek, ker je imel možgansko kap in mi prepistil avto, ko sem dobil izpit in takrat sem dobil ta pravi stik z civilizacijo in zaživel.

4 leta starejši od sestre s svojim avtom krivi fotra, da male ni vozil po žurkah?

Whats wrong with this picture?

Jp, če bi znal računat, sem takrat jaz že študiral ona pa bila v srednji šoli. In ne nisem jo mogel vozit naokoli, ker je za vikend blo pač trebalo delat (always, vedno je baka nekaj našla), med tednom pa me itak ni bilo doma.

Hja kako smo pametni. Postavi se v življenje v prekmurje, kjer nimaš nič okoli sebe, civilizacija in vse (knjižnice, žurke, sošolci, trgovina, zdravstveni dom čisto ve) je 25km daleč. ŠE za internet si moraš vzet, konkretno čas, k takrat smo mi še fural istih polmega, kot zdaj.
Povrh tega pa do študija nisi, bil nikjer razen v šoli in doma. Še na vaško veselico al tekmo ne greš, ker je doma treba ravno takrat, ko vsi drugi v vasi se družijo it v gozd po drva al na njivo. Samo zato, ker starešina tako zahteva. In na tak način živeti 20 let.
Pol pa na maturancu ugotoviš, da ne poznaš nobenega človeka, ne poznaš nič kaj se v okolici dogaja. Nikol v življenju nisi videl morja.
Pol ti pa reče foter, na tu maš dnar pa se idi kopat v madžarske toplice. Kak boš pa do tja prišel pa tvoj problem.
Res fenomenalen picture in lifestile ni kaj.

Drugi na tekmi, mi pa vozimo gnoj, ker je babica fotru ukazala, da je treba nardit in tak način over and over again.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

GTX970 ::

m0LN4r
Je tvoj fotr edinec in je bila stara mama glavna, tudi ko je bil stari ata še živ (ni znal udariti po mizi) ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

Star ata je živ, samo stem da imel 2x kap in ni več efektiven človek, in kot učitelj iz starih časov z denarjem, se je vedno potikal naokoli in ga ni brigalo kaj se dogaja doma.
Foter ni edinec ima starejšo sestro, ki so ji tastari pomagali it od doma, ker je njuna rožica.
Stara mama je pa glavna, ker je vse kar vidiš na njenem lastništvu.
Pač kakorkol obračamo zadevo, tako je blo in tako je.

Biti mamin sinček pri 50ih letih je duševna motnja, žal in če te še drugi dejavniki prisilijo v tole, pač dobiš tak rezultat.
So že tut v zdravstvu že nekaj napisali o tem.
Trade Republic 38MVDVXM

MKC00 ::

Nisem prebral vseh odgovorov, le začetnih nekaj.
Pri nas je tudi (vsaj iz mojih 'oči') neprijetno.
Fotr je še vedno nekje sredi 20. stoletja. Pravi, da je gospodar, da je vse njegovo, po drugi strani pa zahteva oz. pričakuje, da bodo tudi ostali plačevali za stvari, ki spadajo pod oz. v hišo (pri tem ne mislim na potrošni material kot je WC papir ampak npr. peč, plačilo mehanika za popravilo peči, žarnice), da se mu je kuhalo ipd. (dokler ni "počilo"). Večkrat omeni, da naredi večino dela pri hiši, čeprav je bolj "minister za zunanje zadeve" (to so zunanja opravila), medtem ko tedensko pospravljanje in čiščenje znotraj hiše, kar on ne dela, kar ignorira.
Med tem ko (starejši) brat ne naredi nič od čiščenja/pospravljanja ampak bolj ali manj samo smeti, pa se jaz še nekaj trudim s pospravljanjem (ampak vedno manj, ker sta (brat in fotr) bolj kot ne gn*ja) in jih na koncu jaz še največ poslušam. Dostikrat se spravi name s kritikami, češ kako se do njega obnašam, in da naj se obnašam kot sin do očeta, on pa pričakuje od mene, da bom naredil kar mi bo rekel. Nekako v smislu "Vsi za enega, eden ZASE". Pa še to. Ko sem kdaj kaj sam od sebe naredil, brez da bi mi on naročil je nato, če mu ni bilo všeč kakor je bilo narejeno/pospravljeno, to tudi povedal. Namesto pohvale (katere nisem niti pričakoval) sem dobil kritiko.
V glavnem... še marsikaj bi lahko napisal, ampak se bom knjigo na to temo spravil pisat kdaj drugič :)

star si pa 18?

Jaz? Starejši.
Edit: Kakšno vlogo pa starost igra pri odnosu?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MKC00 ()

solatko ::

Otroci, ki ste po opravljenem izobraževanju še vedno doma, se pač morate obnašat po pravilih lastnikov - staršev. Če to ne gre, se spokajte na svoje z vsemi dobrimi in slabimi posledicami.
Normalno, da ste v primeru bivanja dolžni prispevati tudi za popravila v domu, če starši tega finančno ne zmorejo ali pa plačujte fotru in mat, profitno najemnino, iz katere se bo to krilo.
Tudi kadar gre za kmetijo in se iz te dejavnosti družina preživlja, se mora pač za brezplačno stanovanje in hrano, pomagati postoriti tisto, kar je takrat potrebno in ne takrat, ko bi se nam ljubilo.
Kmetija je pač tako podjetje, kjer delovni čas ni od 6-ih do 14-ih pol pa v life. Sicer to večina kmečkih otrok ve, vendar se jim ne ljubi, sploh, če imajo službo in furate svoj life.
Je pa vsem jasno, da je najceneje doma. Zakaj bi plačevali najemnino, če gre pa denar lahko za nov avto, s katerim se po kmečkih veselicah lovi babe, sam hudič, ker je treba skidat pri kravah, ravno takrat in ne naslednji dan, po prebolenem mačku.

To je tako kot s sistemom, vsi bi radi kapitalizem, kot večini najbolj zveličavno obliko družbene ureditve, istočasno pa bi radi obdržali vse privilegije socializma - skoraj zastonj zdravstvo, skoraj zastonj šolstvo, skoraj zastonj vrtce, zastonj parkiranje......., tega kolikor hočeš, česar v kapitalizmu, večinoma zastonj, nimajo.
Po drugi strani pa se niti sindikalno ne znate organizirat, večina pa se vas bodočega delodajalca ne upa vprašati za kakšno plačilo bi morali delat, kaj šele, da bi se za ceno dela pogajali.

Ja pobje, menjava sistema zna bit kurba in kdor nima denarja za to, pač ne bo namočil.
Delo krepa človeka

18 so se tezavna obdobja.

Jaz sem nekaj pod 30.
@solatko
Ne vem ali je to letelo na moj post ampak ne živimo na kmetiji. Pod zunanje zadeve sem mislil košnja trave na vrtu. Hrane mi fotr ne kupuje. Nimam avta. On "fura" ne ravno poceni avto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MKC00 ()

Jah solatko, tak je poenostavljena verzija. So iste družine v okolici in imajo čisto drugače odnos in način življenja. Boljši, veliko boljši.
Nekateri ljudje niso zato, da bi bili starši pa vseeno so. Razlogi so različni.
Pač eni ljudje so imeli otroke, zato ker je blo to prva stvar. Najprej deco, potem pa bomo že vidli kako bo.
In ja prnas se je delalo otroke samo zato, da bodo doma delal, nesli naprej ime, vse ostalo je bilo manj vredno.
Prinas, so bile druge "vesele" družine vedno idioti in lenobe.
Jebeno je, ko se ena oseba odloča o življenju ostalih 4 in se dela stvari, ki delajo minus, do smrti.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

joze67 ::

m0LN4r je izjavil:

Jah solatko, tak je poenostavljena verzija. So iste družine v okolici in imajo čisto drugače odnos in način življenja.

Iste? Ta bo težka.

m0LN4r je izjavil:

Nekateri ljudje niso zato, da bi bili starši pa vseeno so.

In nekateri niso, da bi bili otroci; pa vseeno so.

Pa še problem je, da se morda starš A in otrok B ne ujameta; bi se pa starš A sijajno vklopil z otrokom C, otrok B bi pa dobro funkcioniral pri staršu E. Kdo je sedaj kriv?

m0LN4r je izjavil:

Jebeno je, ko se ena oseba odloča o življenju ostalih 4 in se dela stvari, ki delajo minus, do smrti.

Starši nimajo kam. Ta dom je njihov dom, takega so si uredili. Dober ali slab, njihov je.
Otroci lahko, ko so polnoletni, vstanejo in odidejo. Pokojni dr. Rugelj je imel o 30letnikih, ki živijo pri starših (tradicionalna kmečka gospodinjstva so tu morda izjema, a takih pač ni veliko, mar ne?) veliko za povedat, pa nič lepega.

Drug pogled - kako starši vidijo otroke - je seveda popolnoma drugačen. In o tem lahko berete (tudi) v uvodu v knjigi Gustav Schwab, Najlepše antične pripovedke. Ko razlaga o minulih dobah, zlati, srebrni in bronasti, vsaka slabša od prejšnje, a vsaka boljša od današnje, železne, kjer otroci ne spoštujejo svojih očetov, kjer ... žal nimam knjige pred sabo, a je zanimivo. Glede na to, da gre za antični citat.

JA seveda, otrok je kriv, ker je sam sebe spočel.

Če bi ti videl v kakem stanju sta moja starša. Nebi take pametne bedarije govoril. Mama mi je stara 49 let in je njeno zdravstveno stanje na nivoju naše "komandantke", foter pa je tut že bolj podoben kakemu 70letniku. Lahko uganeš kdo je krivec.

Al ti bralno razumevanje ne dela al nevem.
Ta dom je njihov dom, takega so si uredili. Dober ali slab, njihov je.

Štos je v tem, da ni njihov in si ga niso uredili, kot oni hteli. Dom in vse ostalo, je od babice, ki na terasi sedi in komandira. Pa ni blo to nič prigarano al kakorkoli, to se pač poerbalo skozi družine prednikov.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

joze67 je izjavil:

Starši nimajo kam. Ta dom je njihov dom, takega so si uredili. Dober ali slab, njihov je.

In to jim daje pravico izvajat tiranijo ali stresati slabo voljo na ostale in jih je*at v glavo?

joze67 ::

Ne. To da otrokom pravico, da se odselijo in začnejo svoje življenje. Se postavijo staršem na enak nivo. Razvijejo svojo osebnost. Sprejmejo odgovornost za svoje življenje. a take stvari.

m0LN4r je izjavil:

Štos je v tem, da ni njihov in si ga niso uredili, kot oni hteli. Dom in vse ostalo, je od babice, ki na terasi sedi in komandira.

Še vedno - tako sta si uredila, in sta morda zajebala, morda ne. Bosta onadva vedela najbolje. Vsekakor ima podmladek sedaj možnost oditi na bolje, ali vsaj na svoje.

Lahko pa seveda sledi svojim staršem...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: joze67 ()

Ne. To da otrokom pravico, da se odselijo in začnejo svoje življenje. Se postavijo staršem na enak nivo. Razvijejo svojo osebnost. Sprejmejo odgovornost za svoje življenje. a take stvari.

Spet, če bi prebral bi vedel, da ima sestra zaradi tega sedaj posledice z osebnostjo, spoznavanjem ljudim okolice, vključevanja v družbo itn.
Biti 20 let odmaknjen od družbe ni glih neka prednost za it na svoje, brez službe.
Vsekakor ima podmladek sedaj možnost oditi na bolje, ali vsaj na svoje.

Jaz imam in mi je uspelo, recimo.
Sestra pa žal nima niti 30% možnosti za uspeh.
Trade Republic 38MVDVXM

BigWhale ::

"Spostovanje starsev" je ena izmed najbolj pogostih metod priklepanja otrok na samega sebe. Custveno izsiljevanje otrok s strani nedoraslih in neodraslih ljudi, ki so imeli otroke predvsem zato, ker so bili vzgojeni v prevec zahojenih familijah, ki jim ni pustila konracepcije ali pa so bili enostavno preneumni, da bi smeli imeti spolne odnose. Zgoraj omenjeni "dejva met otroke, bomo ze nekak" je tipicen primer neodraslosti.

Starsi si morajo spostovanje otrok zasluziti. Spostovati nekoga samo zato, ker te je izpljunil iz kurca ali pa iztisnil iz maternice je ena navadna bedarija. Sploh, ce je bil tisti otrok potem v vecini primerov samo ovira. Dolznost sposotvanja starsev je neka cudna mantra. Spostovati je treba vse ljudi, kot ljudi. Da bi si pa stars neko extra spostovanje zasluzil zgolj zaradi tega, ker je stars je trapasto.

Solatkovo sklicevanje na menjavo sistema je pa se sploh nekaj pri cemer si clovek rahlo bruhne v usta. Ravno prejsnji sistem je omogocal to, da so imeli ljudje otroke kar tako zaradi lepsega, brez da bi vsaj priblizno pomislili na prihodnost svojih otrok. Imeti otroke zato, da bodo naprej peljali domaco obrt ali kmetijo? Zresnite se! Imejte otroke zato, da jih boste lahko vzgojili v samostojna bitja, ki znajo razmisljati in se postaviti sami zase. Ce bodo naprej peljali domaco obrt ali kmetijo jim bodite hvalezni. Ce pa tega nocete, pa prodajte tisto kar imate in se preselite v dom za ostarele, ostanek denarja dajte pa otroku za popotnico v zivljenje. Ko boste mrtvi vam bo prav vseeno kaj se bo zgodilo z vaso kmetijo ozrioma obrtjo.

mogoce imas kaksen predlog, bigw, kaj naj potem jaz naredim?
bom probal sicer brez kaksnih izpadov jeze, se ze dlje casa zadrzujem, vcasih mi pa vseeno prekipi.
predvsem zaradi kakšnih "kaj mi slediš, brezveze da si prišel..." in da se prav trudi, da nič ne spregovori z mano.

vostok_1 ::

Če družina sodeljue je mogoče toliko več doseči v življenju, kot da si prepuščen samemu sebi.

Solatko, ti zgolj forwardiraš ta nazadnjaški vzorec naprej. A če bodo tvoji otroci po spletu okoliščin se morali vrniti nazaj domov boš kaj...izvajal tiranijo nad njimi, ker se ne držijo anarho-kapitalističnih pravil?

m0LN4r - Tudi v zelo urejenih družinah, se najde sestra ali brat, ki se v življenju ne znata znajt. Sestra je verjetno hodila v šolo in k maši, verouku..... in če tam ni znala vključit v družbo in si skozi šolanje pridobiti simpatijo, so za to krivi starši.
Bi bili, če bi jo imeli doma pod ključem in jo uporabljali namesto obdelovalnega stroja.

Kaj bi jo moral oče vozit vsak drugi večer v disko (nekateri, ki so svoje hčere izgubili - Lipa, se danes verjetno tolčejo po glavi, da niso rekli - ne), ji puščati, da domov vozi fante (jih po možnosti še pripeljati in odpeljati).....

Kako pa si ti odrasel v normalno osebo, si bil deležen večjih bonitet, so tebe vozili na zabave, so ti v šoli podkupovali sošolce, da so se družili s teboj?

Ja starši naredimo marsikatero napako, pri vzgoji otrok, vendar vse v dobri veri, da delamo otrokom dobro.

Kar se tiče odnosa med mamo in očetom, je to njuno življenje. Sta bila pač toliko komot, da sta ob tehtanju dobrih in slabih lastnosti, se odločila ostati doma, pri tečni in ukazovalni materi - tvoji in sestrini stari mami.
Ona hoče ostati gospodar na svojem, saj se boji, da bo sicer končala v kamri, ob kruhu in vodi, zato raje izkorišča svoj položaj in ubogljivemu sinku nalaga dnevne domače naloge.
Vnuk in vnukinja imata vse možnosti it na svoje - ti si pač šel, sestra pa še ni samostojna, ko bo to postala, bo verjetno ravno tako preračunavala ali je bolje it na svoje ali ostat pri ostarelemu očetu, mami in ukazovalni babici (če bo še živa).

Lepo je, da te skrbi za mlajšo sestro, imaš jo tudi možnost vpeljati v življenje, ki ga ne pozna, sicer pa bo do tega, morda prišla sama, samo malo pozneje.

repo - Pojdi na svoje, če te odnos moti. Saj te nič ne priklepa na dom. Če to ne moreš, pač pusti očeta pri miru, naj še naprej živi v svojem svetu, ti pa si ustvari boljšega, s partnerko ali brez.
Sicer dvomim, da boš kaj dosti drugačen, ko bo skrb preživetja družine, prešla na tvoja ramena.
Takrat bo služba pomenila ravno to, omogočila ti bo preživetje družine in, če boš za to potreboval biti od doma, boš tudi to prebolel, samo, da ne bodo otroci lačni in nagi. V 20-30 letih, boš praktično poznal samo še službo in občasne obiske pri ljudeh, ki naj bi bili tvoja družina, takrat, ko boš pa slučajno doma, ti bo ravno ta družina, kratila zasluženi počitek.
Oče se vam je enostavno odtujil, vi ste za njega tujci, on je za vas tujec.
V podzavesti vas krivi za svoje zavoženo življenje. Ne namerno, ne zavedno, mu pa po možganih vrta črviček - moral sem cele dneve delat, samo da sem jih preživel, danes pa ne čutijo nobene hvaležnosti, za vse kar sem jim nudil.
Še več, iz sina ni nastalo niti toliko, da bi bil sposoben živeti samostojno, temveč ga moram gledat še sedaj, ko bi se lahko posvetil ženi in samemu sebi, ter malo tudi sam užival življenje.

V mnogih družinah, kjer je eden od staršev preživel večino časa v poslih, je situacija enaka ali podobna, to je pač posledica materialno usmerjenih ljudi. Enostavno ni časa za družino, vzgojo in uživanje v družbi otrok, prijatelje, sorodnike.
Taki ljudje so pred penzijo v glavnem nekomunikativni (čeprav se v gostilnah odlično znajdejo v različnih debatah), od družine odmaknjeni ali pa ločeni in živijo po svoje.
Delo krepa človeka

drugace tut s sestro govori, sam z mano ne. alpa mat bp. kaj s sestro ne vem, z mat pa take zadeve, račune, kaj je xy rekel...
delno sicer zato, ker sem mu tut sam sikal nazaj (vcasih upraviceno, ker ima fajn selektiven spomin oz. si simple izmisli). mu pa za dost stvari se nisem.
je pa materialno usmerjen ja.

sestra je sicer doma 1x na pol leta, si pa telefonirata kdaj se mi zdi. pa na splosno vse naredi prav in bolje od mene (realnost je mal drugacna, nisem pa tut jaz nek praktičen človek).

solatko, žal se motiš, ker ne poznaš dejanske situacije. Preberi si še enkrat, da sem imel jaz 4 leta prednosti in teh 4 leta je v razvoju otroka velika razlika. Plus imel sem jajca in znanje, ter marsikaj žrtvoval, da sem tam kjer sem.
Lahko bi videl, da se ne gre o diskotih, ampak o tem, da še niti izven vasi ni šla, niti k sošolki ni smela, niti na vaško tekmo, niti v sosednjo vas, s tem, da v nasi vasi imaš 20 otrok od 10 in 30 leta starosti.
Ja celo srednjo šolo je šla enkrat na rojstni dan v sosednjo vas za 4 ure, ker sem jo jaz peljal.

Pač foter je pacient, zarad babice in mu ne pomaga nič. Očitali smo mu že jaz, mama, sestra, strici, tete, ampak ni pomoči.
Situacija je taka, kot je nastala zaradi posledic staršev/starih staršev. Prihodnost pa je odvisna od obeh.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

repo je izjavil:

mogoce imas kaksen predlog, bigw, kaj naj potem jaz naredim?
bom probal sicer brez kaksnih izpadov jeze, se ze dlje casa zadrzujem, vcasih mi pa vseeno prekipi.
predvsem zaradi kakšnih "kaj mi slediš, brezveze da si prišel..." in da se prav trudi, da nič ne spregovori z mano.

Ce se s starsi ne razumes in se ne mores pogovoriti z njimi, potem je najbolje oditi. To, da zivis pod njihovo streho, jim ne daje pravice, da izvajajo tiranijo nad tabo. Prav tako, pa tudi ti nimas nobene pravice, da zivis pod njihovo streho.

Torej, se dodatek, da moj prejsnji sestavek ne bo zgledal tako grozen.

Tudi 'spostovanje otrok' je nekaj kar si morajo otroci zasluziti. Starsi so za otroke dolzni skrbeti, vsekakor pa niso dolzni skrbeti za 30 letne dojencke, ki si ne znajo sami urediti svojega zivljenja.

Vendar je pri vsem skupaj malenkost razlike, ker so starsi sami odgovorni za vzgojo otroka in ce so vzgojili 30 letnega dojencka, potem so nad nastalo situacijo sami krivi. So to naredili nalasc? Verjetno ne. V resnici je zelo malo zlobnih ljudi, se tisti, ki delujejo zlobno so taksni zaradi neke iluzije v kateri zivijo in v vecini primerov dejansko verjamejo v stvari, ki jih pocnejo.

Smo produkt nasih starsev in treba se je sprijazniti, da so redki starsi, ki so vsaj priblizno vedeli v kaj se spuscajo, ko so imeli otroke. Tega jim ne gre zameriti in kregati se okrog tega je traparija. Nikakor pa nismo dolzni prenasati njihovega izsiljevanja. Taksnega in drugacnega.

Verjamem, da marsikateremu starsu v neki tocki prekipi in ima dovolj mulca, ki je ze 30 let pri hisi in ni nic od njega. Verjeno bi meni tudi. Hkrati pa verjamem tudi v to, da ti na koncu ne ostane nic in da je zganjanje tiranije nad otroci precej trapasto. Bom do otrok krut? Ja, tako krut, da jih bom, ce bo le mogoce, pri 18ih brcnil ven iz bajte in jim omogocil, da zivijo sami zase in zacnejo cim prej sami gospodariti s svojim denarjem pa ceprav bo ta denar prihajal iz mojega zepa.

BigWhale je izjavil:

Torej, se dodatek, da moj prejsnji sestavek ne bo zgledal tako grozen.

Tudi 'spostovanje otrok' je nekaj kar si morajo otroci zasluziti. Starsi so za otroke dolzni skrbeti, vsekakor pa niso dolzni skrbeti za 30 letne dojencke, ki si ne znajo sami urediti svojega zivljenja.

Vendar je pri vsem skupaj malenkost razlike, ker so starsi sami odgovorni za vzgojo otroka in ce so vzgojili 30 letnega dojencka, potem so nad nastalo situacijo sami krivi. So to naredili nalasc? Verjetno ne. V resnici je zelo malo zlobnih ljudi, se tisti, ki delujejo zlobno so taksni zaradi neke iluzije v kateri zivijo in v vecini primerov dejansko verjamejo v stvari, ki jih pocnejo.

Smo produkt nasih starsev in treba se je sprijazniti, da so redki starsi, ki so vsaj priblizno vedeli v kaj se spuscajo, ko so imeli otroke. Tega jim ne gre zameriti in kregati se okrog tega je traparija. Nikakor pa nismo dolzni prenasati njihovega izsiljevanja. Taksnega in drugacnega.

Verjamem, da marsikateremu starsu v neki tocki prekipi in ima dovolj mulca, ki je ze 30 let pri hisi in ni nic od njega. Verjeno bi meni tudi. Hkrati pa verjamem tudi v to, da ti na koncu ne ostane nic in da je zganjanje tiranije nad otroci precej trapasto. Bom do otrok krut? Ja, tako krut, da jih bom, ce bo le mogoce, pri 18ih brcnil ven iz bajte in jim omogocil, da zivijo sami zase in zacnejo cim prej sami gospodariti s svojim denarjem pa ceprav bo ta denar prihajal iz mojega zepa.

Kratko in jedrnato, bolj se nebi mogel strinjat. Otrok = rezultat vzgoje, produkt staršev. 99% staršev si žal tega ne prizna in nikoli nebo, zato pa poskušajo na druge načine spremeniti pozornost na tole temo z izsiljevanjem in solatkotu podobnimi izjavami.
Trade Republic 38MVDVXM

Kaj pa v primeru ko nikogar ne preganja iz hiše (ker, ko bi ostal sam bi najbrž bilo kot v hiši strahov in bi se počutil osamljenega), želi pa da se dela kot bo on želel?

Jah sej mojga fotra je očitno tut strah, da bo vse šlo k vragu, če se ne vrnem več, ker sama dva več dolgo nebota zmogla. Imata že posledice od dela.
Jaz še nisem 30, sem pa blizu.
Imam pa že tudi probleme s levim kolenom, desnim kolkom, desno ramo, desnim zapestjem, vretenco pri vratu, ki jih začuda moji sovrstniki nimajo.
Pa točno vem od česa in kdaj imam te probleme. S kolkom so se mi začeli že pri 14 letu, ker sem moral nosti vreče v klet po par ton krompirja itd.
Ko doma povem, da me boli in nemorem več, je pa blo takle odgovor: "saj si še mlad", "vzemi lekadol/voltaren" in bo minlo. Ne ni.
Ko sem imel denar, sem šel k zdravniku, samoplačniško in sem mu tudi povedal te svari. Rekla mi je to je pač okrušen hrustanec in še nekaj dednega, da se hitreje kruši in slabo obnavlja.
Super sem si rekel, pri skoraj 30 letih naj živim še 50 let s pikajočo bolečino, pokanjem teh sklepov, ki so prisotni nonstop.

Maja, veliko stvari in posledic je še, ki bi jih lahko očital.
Aja pa to, da sem spal 18let na kavču z vdolbino na sredini, ker po presoji fotra postelja pač ni bila potrebna ima tudi svoje posledice na moji hrbtenici in še kje.
Važn je da je bakica mela svoje vesele in mir.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

first_line - Govorim o starših - ne klošarjih - od katerih eden dela cele dneve (vozniki, trgovski potniki, delavci na terenu v tujini.....), katerega so družine videle enkrat na mesec ali še to ne, denar pa jim je omogočil polnovredno življenje. Tak član družine, je v družini praktično tujec. Ni imel niti najmanjšega vpliva na vzgojo, niti ni bil to interes, njegov interes je bil (materialistično), zaslužit čim več denarja in omogočiti ostalim lagodno življenje, ko pa je prišel domov pa v glavnem mir v hiši, da si je tist dan ali teden, spočil glavo.
Si ti iz kapitalističnih časov in samo še gledaš, kje boš nategnil starce (oni so verjetno iz istih časov in je bil fotr tudi škrt) in čim več potegnil od njih. Če imaš tudi do njih odnos, kot ga imaš v nazivu, se mi smilijo.

m0LN4r - torej bo tudi ona v nekaj letih nadomestila izgubljeno, sploh če si ji pripravljen pomagat. Fotr je pač pacient, ki je imel večje afinitete do matere, kot želje po samostojnem življenju, brez materine diktature - tu ne moreš praktično nič. On sanja o tem, da bo enkrat on babica - gospodar, ki bo samo še ukazoval.
Kar se zdravja in posledic dela doma tiče, je pa takole - si peljal kdaj fotra na pregled, slikanje hrbtenice....., verjetno ima še več posledic. Pač ti predlaga tisto, kar je jemal sam. Kmečki fantje pač nosijo posledice fizičnih naporov, ena med njimi je tudi obraba vseh mogočih hrustancev - mestni pa to dobijo na treningih in fitnesu ali pri športnih poškodbah, tisti, ki se niso dovolj gibali pa zaradi prekomerne teže.

Kolega je bil zaradi treninga orodne telovadbe in pozneje dviganja uteži, pri 30-ih letih, nesposoben za kakršno koli delo, pa nikoli ni zaradi staršev nesel v roki več kot 10kg.

Tudi v službah se je delavcem pojavilo ničkoliko obolenj, posledic neprimernih delovnih mest. Tako pač je.

m0LN4r - Pozabljaš, da so otroci vedno bolj produkt družbene vzgoje, saj imajo starši večji vpliv samo v času porodniške, potem pa je za vzgojo vedno manj časa. Vrtec, šola in cesta, so večinoma glavni vzgojitelji otrok - ponekod še stare mame in dedki.
Delo krepa človeka

Tody ::

Nevem česa se sicer bojite ampak če imate službo, dobite nekih 600 eurov (vsaj) in od tega date 200-300 eur za sobo (ne stanovanje) in ostalih 300 eur porabite za hrano. Ampak imate svoj mir svojo postlo in podobne luksuzne stvari. Sčasoma lahko spoznaš kako punco, ki ima mogoče že svoj stanovanje in potem je življenje lažje in ... Lahko napreduješ v službi, lahko te pot odnese v tujino... Torej mnogo je teh opcij. Zakaj bi bil ti odgovoren za svoje starše? Zakaj bi bil ti odgovoren za svojo tiransko babico? Če ima par ton krompirja ga naj pač znesejo plačani delavci ane? Sej to je za prodajo ne pa za lastno porabo! Lahko pa si enostavno "zračunaš". Tvoji sklepi ali 100 eur manj pri zaslužku?

Treba je samo ukrepat, jaz na srečo imam še vedno dobre starše tako da si sicer ne morem predstavljat kaj preživljate ampak sigurno vam je samim bolje kot pa tole...

Celo si nekaj pametnega povel, ampak je malo skregano z logiko, in sicer
katerega so družine videle enkrat na mesec ali še to ne, denar pa jim je omogočil polnovredno življenje. Tak član družine, je v družini praktično tujec. Ni imel niti najmanjšega vpliva na vzgojo,

Ravno s tem je imel _največji vpliv_ na vzgojo. Ta vpliv pa je nevzgojen otrok, brez starša "pravega očeta". Taki ljudje, ki niso zmožni tega, bi lahko premislili ali bi res imeli otroka ali ne.
Res živimo v časih, kjer ni časa za otroke, ampak potem je treba 10x razmislit, če ni slučajno boljše biti brez njih, kot pa jih imeti in se jim ne posvečat, ne vzgajat, nič.
Potem je boljš, da imaš enga kanarčka pa mu daš tv za gledat, ko te ni.
Trade Republic 38MVDVXM

SuperVeloce ::

Aja pa to, da sem spal 18let na kavču z vdolbino na sredini, ker po presoji fotra postelja pač ni bila potrebna ima tudi svoje posledice na moji hrbtenici in še kje.
Važn je da je bakica mela svoje vesele in mir.

Sožalje. Če je kaj hujšega od pretiranega ali nepravilno opravljanega dela (recimo nepravilno dvigovanje pretežkih vreč otroku ki se še razvija... kot si sam omenil), je to kak pograd z ležečimi policaji in svojim pravim malim bolha biotopom.

m0LN4r - Ti ne zastopiš, da je oče ob gospodovalni materi, še vedno nesamostojen otrok, ki pa si je na nesrečo prehitro ustvaril familijo (predno je odrasel). V takih primerih je velikokrat bolje, da bi mati spokala otroka in odšla živet kot samohranilka, očeta pa obremenila za preživnino. Tudi v tem primeru bi živeli brez enega starša.
Veš otroci si staršev ne izbirajo sami taščo, tasta pač in mati si je izbrala napačno. Ko sta se poročila, se enostavno nista odločila it na svoje (verjetno je bil razlog tudi denar), posledice pa čuti cela družina. Samo vedi, takih družin je izredno veliko, takih z urejenim družinskim življenjem in odličnimi odnosi pa izredno malo in glede na ekonomsko situacijo v državi, jih kmalu ne bo več.
Veš dva mlada zaljubljenca, ko se odločata za familijo, le redkogdaj pomislita na vse težave in probleme, ki jih otroci nosijo s seboj. Če bi, bi človeštvo že več ali manj izumrlo.
Delo krepa človeka
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Protestniki pomagajte, prosim! Pustite pri miru vnuka! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
29351997 (45974) OmegaBlue

Prekleta O.Š (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6010837 (10294) Mipe
»

Dediščina in izkoriščevalski dedek (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17736356 (31470) erkgheoruugh

Več podobnih tem