» »

Lokalne volitve 2014

Lokalne volitve 2014

Temo vidijo: vsi
««
6 / 6
»
»»

bluefish ::

sheeshkar je izjavil:

Od svojega kandidata bi pričakoval veliko več, drugače bi volil za drugega.
In kdo od ponujenih naj bi to bil?

TheJack ::

nevone je izjavil:

Nič ne bi bilo narobe s tem, če bi država še nekaj časa ostala lastnica družbenih stanovanj, pobirala stanarino in jih prodajala počasi in po realnih cenah.


Kaj pa tisti, ki si tržne cene najemnine ne bi mogli privoščiti?

Vsaka rešitev bi bila za nekoga boleča.

Koliko od tiste stanarine bi pa vsak izmed nas, ki nismo dobili stanovanja, dobili na račun? Oziroma v kakšen namen bi šle tiste najemnine?

o+ nevone



Tisti, ki si ne more privoščiti tržne cene najemnine, lahko zaprosi za neprofitno stanovanje. Tudi danes, v kapitalizmu. Najemnine bi šle v državni proračun, seveda. Itak se verjetno zavedaš, da postavljaš nesmiselna vprašanja, ne? In s tvojimi kvazisokratičnimi vprašanji se v prihodnje ne mislim več ukvarjati.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Matako ::

sheeshkar je izjavil:

Bicikelj,


To je zasebni projekt. Izvajalec in upravitelj je Europlakat, ki je v pogodbi z MOL v zameno za vzpostavitev in 15-letno upravljanje sistema (s pomočjo francoskega partnerja/lastnika) dobil izključno pravico trženja na določenih, menda kao "elitnih", lokacijah.

S tem da je bilo tudi okrog tega že nekaj zbrk, ker so nekatere lokacije prej bile off-limits zaradi cestno-prometnih ureditev po BicikLJu pa so postale čudežno košer. ;) Ne vem pa katere točno... sumim da gre za razne samostoječe osvetljene panoje, ki so včasih res malo čudno zasajeni v pločnike, na rob kolesarskih ipd. Nič zelo resnega.

Povezava med Europlakatom in MOL je sicer kar malo preveč "grepovska" za moj okus, ampak hej... končno ne gre za nek hud poseg. Tudi za Bicikljem ne ostajajo tone betona, kar je v LJ vedno nevarnost. Siva grožnja ;)
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

solatko ::

GTX970 - Večina te gnojnice ne zdrži resne policijske preiskave.

ZaphodBB - Nekateri ne zastopite, kaj sem hotel s tem povedat. To leti na uradne kritike s strani novinarjev in političnih konkurentov tistih županov, ki so na račun nižjih dotacij političnim strankam iz občinskih in mestnih proračunov, naredili kaj za svoje kraje, v katerih so župani.
Kar se tiče kritik na forumih pa se točno vidi s katero glavo razmišlja tisti, ki napiše post. Zelo malo vidim kritik ali pohval, ki so plod lastnih razmišljanj, v glavnem gre za podkrepitev "uradnih" kritik.

nevone - Večino teh socialističnih stanovanj se je nahajalo v socialistično vzdrževanih (nikakor) blokih in je bil ta zakon, največji nateg bodočih lastnikov propadajočih blokov. Seveda je bilo nekaj tudi odličnih stanovanj v novejših gradnjah, večina pa je potrebovala temeljite obnove instalacij in fasad, kar bi bilo za prazno stanovanjsko blagajno prevelik zalogaj.

Večina teh gradenj ni imelo lastnika, ko pa so se lastniki našli, jih je najprej čakalo prijetno presenečenje - obnove. Na srečo so ljudje takrat še imeli nekaj finančnih zalog, od prej, tako da se je večina stanovanjskega sklada, kolikor toliko poštimala.

sheeshkar - Zakaj zavajaš? Poročilo KPK je bremenilo ZJ, ker ni prijavil transakcij na svojih računih, s tem, da se gmotno stanje ni povečalo, pri JJ pa je šlo za 200kEUR sredstev neznanega porekla - to pa pomeni cca 20 bruto premjejevih plač.
ZJ je vse transakcije komisiji pojasnil (tudi preiskovalcem), JJ pa še danes ne ve, kdo mu je podtaknil tistih 200kEUR.
Kdor v tem ne vidi razlike in prekrška enači, pač nima pojma o nečednih poslih.
Seveda je rumeni tisk enoten, ZJ je baraba, JJ pa so ujeli na krivi nogi in ga neupravičeno blatijo v javnosti.
Je pa res, da oba nista dobila možnosti zadovoljivo pojasnit nepravilne ugotovitve KPK, kar je potrdilo tudi sodišče.
Prosil bi te še za navedbo vseh projektov, ki sta jih speljali zadnji dve županji, glede na to, da sta rabili 57mioEUR kredita, pa še proračun sta imeli cca 60mioEUR/leto večji. Jaz vem samo za enega - vlečnica na grad.

Invictus - Tudi slučajno ni uredil samo strogega centra - Navje ni center, Žale ravno tako ne, Rakova jelša tudi ne, ureja se tudi prostor papir servisa, ............ nič koliko je malih projektov, ki pa na zunaj niso vidni. Včasih si vzemite v roke ljubljansko glasilo, kjer so sproti opisane novosti in predvideni projekti.

sheeshkar - Vse kritike luzerjev so nepravične, če ni niti ene pohvale za več kot 1000 uspešno narejenih projektov.
Seveda ima vsak pravico komentirati, ne pa blatit in podcenjevat.
Vse proteste so sprožili Kanglerjevi radarji in zanimivo, ZJ se je pojavil med prvimi protestniki in mu ni skoraj nihče nič oporekal.
Strogi center in obrežje Ljubljanice je bil pred njegovim prihodom v razsulu. Razen Magistrata in Gradu, se je bilo nevarno sprehajat povsod, kjer je danes urejeno obrežje, množica lokalov....
Ti ne živiš in delaš v LJ, saj sicer nebi trosil takih bedarij, če pa si, pa zadnjih 8 let nisi hodil po LJ. Z brega Ljubljanice se ne izliva niti ena kanalizacijska cev več (ogromen projekt, katerega so neuspešno načrtovali zadnjih 50let), Žale, Navje, vrtičke ob savi v Črnučah....., pa kaj bi človek sploh govoril človeku, ki ne zna opazovati okolice in sprememb, futra se pa v Reporterju.

TheJack - Vsi, ki so kupili Jazbinškova stanovanja, so nekajkrat več denarja, že vložili v saniranje objektov, kotlovnic, fasad, napeljave centralne kurjave - kar bi v državnih stanovanjih, morala storit država (lahko vprašaš, kakšni so problemi v blokih, kjer je kakšno stanovanje ostalo družbeno. Ali se nič ne naredi ali pa se na plačilo njihovega deleža pri obnovi, čaka tudi 1 leto in več, država namreč za te namene nima rezervacij v proračunu). Tudi v obvezni rezervni sklad, država ne prispeva.

Matako - Pri večini javno - zasebnega partnerstva je veliko stvari nejasnih in zamegljenih - tudi na državnem nivoju, ne samo v mestih in občinah.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Invictus ::

solatko je izjavil:


Invictus - Tudi slučajno ni uredil samo strogega centra - Navje ni center, Žale ravno tako ne, Rakova jelša tudi ne, ureja se tudi prostor papir servisa, ............ nič koliko je malih projektov, ki pa na zunaj niso vidni. Včasih si vzemite v roke ljubljansko glasilo, kjer so sproti opisane novosti in predvideni projekti.

Za neLjubljančane je že to dovolj ... Za tiste seveda, ki v ljubljano zahajamo zadnjih 30 let da lahko vidimo razliko ...

Pač pa ne rinemo v vsako sosesko ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

nevone ::

Večino teh socialističnih stanovanj se je nahajalo v socialistično vzdrževanih (nikakor) blokih in je bil ta zakon, največji nateg bodočih lastnikov propadajočih blokov. Seveda je bilo nekaj tudi odličnih stanovanj v novejših gradnjah, večina pa je potrebovala temeljite obnove instalacij in fasad, kar bi bilo za prazno stanovanjsko blagajno prevelik zalogaj.


Kaj pa bi morali storiti, da ne bi bil nateg?

Nateg je bil cel sistem, ki se je sesipal sam vase.

Danes nihče ne jamra, da stanovanja niso bila vzdrževana, samo hvalijo, kako fino je bilo, da je vsak dobil stanovanje in službo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Okapi ::

Ne pozabi, da pred 25 leti so bila vsa stanovanja četrt stoletja mlajša.;)

O.

solatko ::

Kupci družbenih stanovanj tudi nikoli niso jamrali, jamral bi financ minister, če bi ta stanovanja ostala državi, z njimi pa tudi vsa vzdrževanja in obnove.
Tako pa samo poslušaš kupce, kako imajo vsak mesec večje stoške, ki jih pripišejo upravniki.

Okapi - Kar vprašaj stanovalce Fužin, Štepanjskega naselja (takrat sorazmerno nova gradnja), koliko so vložili v ta "poceni" stanovanja, zaradi šlampaste gradnje, večina stanovanj pa je bila že takrat stara čez 50 let. Veliko jih je bilo berez centralne, slabo toplotno in zvočno izolacijo, razpadajočimi okni, razpadajočo kanalizacijo in vodovodno napeljavo............, skratka za takrat nastalo državo, ogromen finančni zalogaj, ki so ga tako prenesli na kupce, z "ugodno" ceno.

Vsekakor pa je bil to za državljane, ki so tako sploh prišli do stanovanj, super zakon, sploh pa za tiste, ki so imeli denar in so nakupili kar nekaj enot naenkrat (tega pač ni nihče preverjal ali pa je šlo za fiktivno lastništvo stanovalcev z dvemi pogodbami).

Večji problem pa je bil po enakem zakonu opravljen nakup počitniških enot podjetij, do katerih so prišli posamezni managerji, ob prihvatizaciji podjetij, ki pa bi se lahko prodale po tržnih (tudi do 100x višjih cenah).
Delo krepa človeka

ZaphodBB ::

Nisem vedel, da so Italjani med okupacijo gradili bloke po Ljubljani.

A ko so menedžerji kupovali tanovanja je bilo pa kul? Kaj pa ko so delavčki, na podlagi financ pridobljenih skozi nakupe in preprodajo družbenih stanovalj postali menedžerji a je blo to kul? Sej vem, da so vsi kapitalisti prasci, sam prašam.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

GTX970 ::

solatar, kolikor ti plačujejo, da ga tako zagovarjaš ?

Večina te gnojnice je policijski preiskavi, ki lahko kakor vemo pri nas ostanejo, nekje v predalu v Postojni.
V zadevi sta sprva odpovedala tako tožilstvo kot policija. S Policijske uprave
Ljubljana, kjer bi morali zadevo preiskati, so jo namesto tega poslali na
Policijsko upravo Postojna pod vodstvom direktorja Iztoka Štucina. V Postojni
so primer za dve leti »pozabili« v predalu, enako tudi tožilka z ljubljanskega
okrožnega sodišča Julijana Uhan, ki več kot leto dni ni urgirala na policiji in
zahtevala reševanje zadeve, čeprav bi to morala po predpisih storiti najkasneje
po mesecu dni.



http://www.24ur.com/novice/slovenija/no...
Evo, 5x NPU, toliko ni na tapeti niti Šarič.
Kdaj bo to naše "vrlo" sodstvo "prežvečilo" je seveda druga zgodba.


Rine skozi zid z glavo http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/lekar...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

Smurf ::

solatko je izjavil:


Okapi - Kar vprašaj stanovalce Fužin, Štepanjskega naselja (takrat sorazmerno nova gradnja), koliko so vložili v ta "poceni" stanovanja, zaradi šlampaste gradnje, večina stanovanj pa je bila že takrat stara čez 50 let. Veliko jih je bilo berez centralne, slabo toplotno in zvočno izolacijo, razpadajočimi okni, razpadajočo kanalizacijo in vodovodno napeljavo............,

Za fuzine nisem slisal, da so potrebovale kaksne investicije pri gradnji (pa sem zivel tam 20+ let). Vecje investicije so potrebne sedaj, ko se menjava fasada/okna, ampak tako je itak povsod.

Okapi ::

Jaz sem v Fužinah že dolgo, in v resnici ni potrebnih praktično nobenih vlaganj, tudi v sedaj 27 ali 30 let starih blokih, vsaj če si sproti malo skrbel za stanovanje. Recimo na 10 let prebarval oziroma zaščitil lesene okenske okvirje in po 20 letih zbrusil in polakiral parket. Ljudje sicer menjajo okna, renovirajo kopalnice in kupujejo nove kuhinje, ampak bolj zato, ker si lahko privoščijo, kot ker bi bilo nujno.

Za en blok vem, da so menjali streho, tudi dvigala po 20, 25 letih zaslužijo generalko, toplotne postaje so marsikje posodobili v okviru nameščanja števcev, to je pa tudi vse. Fasade so v odličnem stanju, izolacija je OK ...

Skratka, verjetno najboljša gradnja v Ljubljani, vsaj od teh večjih sosesk.

solatko ::

GTX970 - Zakaj bi mi bilo potrebno plačat, da pohvalim narejeno, če in, ko ga bodo zaprli, pa ne bom jokal za njim, tako kot nekateri za drugimi lopovi.
Seveda nekatri faxi niso prišli pravi čas do preiskovalnih organov, nekatere zadeve se pozabijo v Postojni, dokazane zadeve zastarajo, pravnomočne sodbe so politični konstrukt, išče se napake v bivših podjetjih, nogometnih klubih, mirno pa se preskoči kopičenje delnic, zaradi prevzema Delo-a, mirno so tajkuni odpeljali cca 50 miljard€ v oaze (vse je nemogoče dokazat), pol tožilske operative pa je delalo na primeru Zoki, pa niso nič uporabnega našli.
Hebat ga, ali imamo zanič preiskovalce, sposobne barabe ali pa gre za sprego celotne politike in represivnega dela države.
Če že kakšnega obsodijo (Bavčar, Kordež,....) jim pa ostane vse nakradeno, ker so pravi čas prepisali na sorodstvo ali poslali na varno v tujino, v arest bodo šli pa kot klošarji s socialno podporo.

Bo pa nahebal katerikoli nov župan, ki bo moral biti boljši.

Take imamo, vseeno pa imamo nekateri prebivalci mest, vsaj malo sreče, da se župani ne ukvarjajo samo s svojim premoženjem, temveč naredijo tudi veliko za mesto - LJ, KP......
Delo krepa človeka

Matako ::

solatko je izjavil:



Take imamo, vseeno pa imamo nekateri prebivalci mest, vsaj malo sreče, da se župani ne ukvarjajo samo s svojim premoženjem, temveč naredijo tudi veliko za mesto - LJ, KP......


Kako to misliš "srečo" - kaj jih nismo izvolili? Mamca zamiži pa v škrinjo vrže... kar bo pa bo!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

solatko ::

Srečo - od dvanajst številk, mora čim več volilcev izbrati pravo.
Delo krepa človeka

Vanich ::

Umazana županska volilna kampanja na Jesenicah?
Planet TV je tri dni zaporedoma objavljal članke o bratu kandidata za Jeseniškega župana (Denis Pašić), ki naj bi bil muslimanski ekstremist, si je pridobil orožni list (posedovanje? nošenje?) in, ki naj bi tudi planiral pot v Iran.
Poleg tega, so se našle tudi neke nepravilnosti v poslovanju dobrodelne organizacije "UP", ki jo, poleg samega kandidata, Ahmeda Pašića, vodi in upravlja njegova sestra Faila, prav tako globoko verna muslimanka.

pegasus ::

Vanich je izjavil:

Faila, prav tako globoko verna muslimanka.
Faila je ena bolj normalnih ljudi, kar jih poznam.

Vanich ::

Aja - dovoljenje za nakup orožje je veljalo za polavtomatsko (ostrostrelno) puško Sig Sauer v cal. 7,62x51 NATO (cal.308) (vsaj, kar se je dalo videti iz prispevka Planet TV) Cena? Sitnica; cca 2k€. (Tip dela v proizvodnji v Savi za mašino za gume)

Matako ::

pegasus je izjavil:

Vanich je izjavil:

Faila, prav tako globoko verna muslimanka.
Faila je ena bolj normalnih ljudi, kar jih poznam.


"Pa čisto normalen sosed je bil" fenomen.
/\/\.K.

Vanich ::

Posnetki na Planet tv, oddaja "Danes", dnevi so bili pa: 5,6 in 7.10., se mi zdi. (ali pa 4,5 in 6.10 - trije posnetki, uglavnem)

Vanich ::

pegasus je izjavil:

Vanich je izjavil:

Faila, prav tako globoko verna muslimanka.
Faila je ena bolj normalnih ljudi, kar jih poznam.


Lahko da. Samo, če pogledamo projekte njene dobordelne organizacije, se izpostavi, da se pomaga samo in izključno muslimanom. Tu mislim za konkretne pomoči, obnove stanovanj, zdravljenja oseb, pomoč otrokom, itd, itd. Vse te akcije so samo za muslimane.

Fritz ::

Vanich je izjavil:

pegasus je izjavil:

Vanich je izjavil:

Faila, prav tako globoko verna muslimanka.
Faila je ena bolj normalnih ljudi, kar jih poznam.


Lahko da. Samo, če pogledamo projekte njene dobordelne organizacije, se izpostavi, da se pomaga samo in izključno muslimanom. Tu mislim za konkretne pomoči, obnove stanovanj, zdravljenja oseb, pomoč otrokom, itd, itd. Vse te akcije so samo za muslimane.

Ja, ker v slovenskih izseljenskih skupnostih po Kanadi, ZDA, Avstraliji in J. Ameriki nikakor niso imeli humanitarnih in drugih organizacij, ki so se ukvarjale predvsem s pomočjo Slovencem v zamejstvu in domovini?
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Vanich ::

Fritz je izjavil:

Vanich je izjavil:

pegasus je izjavil:

Vanich je izjavil:

Faila, prav tako globoko verna muslimanka.
Faila je ena bolj normalnih ljudi, kar jih poznam.


Lahko da. Samo, če pogledamo projekte njene dobordelne organizacije, se izpostavi, da se pomaga samo in izključno muslimanom. Tu mislim za konkretne pomoči, obnove stanovanj, zdravljenja oseb, pomoč otrokom, itd, itd. Vse te akcije so samo za muslimane.

Ja, ker v slovenskih izseljenskih skupnostih po Kanadi, ZDA, Avstraliji in J. Ameriki nikakor niso imeli humanitarnih in drugih organizacij, ki so se ukvarjale predvsem s pomočjo Slovencem v zamejstvu in domovini?


...in so imeli v pridevniku "slovenska", in je bil tak tudi njihov namen.

Failina dobrodelna organizacija "UP" se pa razglaša za svetovno internacionalno dobrodelno (+slovensko) organizacijo - v resnici pa pomaga samo tistim, ki so muslimanske vere.

To zgleda tako, kot če bi Rdeči križ pomagal samo kristjanom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

Fritz ::

Seveda, čisto prav vse imajo pridevnik 'slovenska', anede.

Meni se zdi popolnoma razumljivo, da pomaga ljudem, ki so ji blizu. Verjetno za to dobi tudi kakšna sredstva od države in zato ne more zapisati, da je delovanje društva predvsem v prid muslimanom. Če jih pa že obtožuješ (kolikor razumem) tega, da ne pomagajo ljudem druge narodnosti ali vere, pa najdi vsaj en vir, ki to potrjuje.

Meni osebno se zdi žalostno, da vas motijo ljudje, ki predstavljajo aktivno in intelektualno srenjo priseljencev, namesto, da bi vas motili kriminalci med priseljenci in tisti, ki dejansko propagirajo vahabizem.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Vanich ::

Fritz je izjavil:

Seveda, čisto prav vse imajo pridevnik 'slovenska', anede.

Meni se zdi popolnoma razumljivo, da pomaga ljudem, ki so ji blizu. Verjetno za to dobi tudi kakšna sredstva od države in zato ne more zapisati, da je delovanje društva predvsem v prid muslimanom. Če jih pa že obtožuješ (kolikor razumem) tega, da ne pomagajo ljudem druge narodnosti ali vere, pa najdi vsaj en vir, ki to potrjuje.
Meni osebno se zdi žalostno, da vas motijo ljudje, ki predstavljajo aktivno in intelektualno srenjo priseljencev, namesto, da bi vas motili kriminalci med priseljenci in tisti, ki dejansko propagirajo vahabizem.



Vir je kar njihova stran - izvoli preveriti njihove "projekte v Sloveniji".

Fritz ::

Ja, ali se je kdo pritožil, da njemu niso pomagali?

Evo, še ena humanitarna organizacija podprta z državnim denarjem in donacijami iz tujine, ki pomaga predvsem muslimanom. Se je kdo pritožil, da bi lahko ta sredstva namesto tega uporabili za pomoč 'čistokrvnim' Slovencem, po možnosti globoko vernim kristjanom?
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Vanich ::

Fritz je izjavil:

Ja, ali se je kdo pritožil, da njemu niso pomagali?

Evo, še ena humanitarna organizacija podprta z državnim denarjem in donacijami iz tujine, ki pomaga predvsem muslimanom. Se je kdo pritožil, da bi lahko ta sredstva namesto tega uporabili za pomoč 'čistokrvnim' Slovencem, po možnosti globoko vernim kristjanom?


Stvar je v tem, da se oni prodajajo in hvalijo kot "slovenska humanitarna organizacija" in to pozicijo potem vnovčujejo v lokalnem političnem in socialnem življenju, a bogami i na državnem in celo na EU nivoju (Faila je bila kandidatka za EU parlamentarko) - nikjer pri njim pa ne piše "sorry ne pričakujte pomoči od nas, če ne verjamete v Alaha - pomagamo namreč samo muslimanom", niti v drobnem tisku ne.

Ne mi prodajat muda za bubrege.

Fritz ::

Mislim, govoriš o 'nepravilnostih v poslovanju dobrodelne organizacije' gre pa samo zato, da novinarju niso pokazali seznama donacij in donatorjev. Kolikor poznam zakon, njihova stvar.

In brat naj bi bil terorist? Zato ker ima legalno orožje ali morda zato, ker ima stike z Iranci? Iran je eden največjih nasprotnikov vahabitov in ostale islamistične psihokmetije, ki dela sranje po svetu in v Evropi.

Moti te, ker ne pomagajo vsem. Vsem nikoli ne moreš pomagati. To društvo se ukvarja predvsem s priseljenci, ki so druge narodnosti in vere kot mi. In kaj potem? Dokler te pomoči ne uporabljajo za širjenje ekstremizma, podpihovanje sovraštva in učenje kakšnih bolanih verzij Islama, sem pravzaprav vesel, da se tudi s priseljenci, ki potrebujejo pomoč, nekdo ukvarja.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

jype ::

Js sm pa slišu da v karitasu na Rakovniku natirajo črne koze v odeje k grejo pol za pomoč v Sirijo!

Vir je pa njihova domača stran, se razume.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Vanich ()

Vanich ::

Fritz je izjavil:

Mislim, govoriš o 'nepravilnostih v poslovanju dobrodelne organizacije' gre pa samo zato, da novinarju niso pokazali seznama donacij in donatorjev. Kolikor poznam zakon, njihova stvar.

In brat naj bi bil terorist? Zato ker ima legalno orožje ali morda zato, ker ima stike z Iranci? Iran je eden največjih nasprotnikov vahabitov in ostale islamistične psihokmetije, ki dela sranje po svetu in v Evropi.

Moti te, ker ne pomagajo vsem. Vsem nikoli ne moreš pomagati. To društvo se ukvarja predvsem s priseljenci, ki so druge narodnosti in vere kot mi. In kaj potem? Dokler te pomoči ne uporabljajo za širjenje ekstremizma, podpihovanje sovraštva in učenje kakšnih bolanih verzij Islama, sem pravzaprav vesel, da se tudi s priseljenci, ki potrebujejo pomoč, nekdo ukvarja.


A se ni tudi tebi ene dva posta nazaj zdelo, da je humanitarna organizacija, ki pomaga samo muslimanom rahlo sporna, in zahteval dokaz za to? Dokaz si dobil - sedaj ti pa ni všeč? In nisem jaz rekel, da je njegov brat terorist, ampak, da je rahlo nenavadno, da si pridobi orožni list za vojaško orožje, bukira pot v Iran - obenem je pa pod prismotro MNZ. Oni pa ja že vedo zakaj.

Še enkrat - naj si pomagajo, nihče jim ne brani - samo ne se mi pa tukaj potem prodajat za vsevesoljsko humanitarno organizacijo, če je očitno da si v svojem "humanizmu" zelo selektiven in se greš najmanj segregacijo, če ne že outright fašizem. In to je sporno.

Poldi112 ::

Potem je zati tudi Mati Tereza sporna, ker je šla v indijo? Saj v bistvu je zaradi tega za nekatere nazadnjaške kristjane bila sporna.

Pač, eni imate kompleks večvrednosti.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Vanich ::

Poldi112 je izjavil:

Potem je zati tudi Mati Tereza sporna, ker je šla v indijo? Saj v bistvu je zaradi tega za nekatere nazadnjaške kristjane bila sporna.

Pač, eni imate kompleks večvrednosti.


Don't get me started on Mother Teresa.

In ona je pomagal vsem, ne glede na vero, pa naj bo to: Hindu, Muslim, Sikh, Kristijan, Zoroastrijan... What's your point again?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

Poldi112 ::

Precej malo je bilo kristjanov tam doli. Moj point je pa, da je retardirano blatiti pomoč samo zato, ker je namenjena ljudem, ki jih ne maraš zaradi vere.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Fritz ::

Vanich je izjavil:


A se ni tudi tebi ene dva posta nazaj zdelo, da je humanitarna organizacija, ki pomaga samo muslimanom rahlo sporna, in zahteval dokaz za to? Dokaz si dobil - sedaj ti pa ni všeč? In nisem jaz rekel, da je njegov brat terorist, ampak, da je rahlo nenavadno, da si pridobi orožni list za vojaško orožje, bukira pot v Iran - obenem je pa pod prismotro MNZ. Oni pa ja že vedo zakaj.

Še enkrat - naj si pomagajo, nihče jim ne brani - samo ne se mi pa tukaj potem prodajat za vsevesoljsko humanitarno organizacijo, če je očitno da si v svojem "humanizmu" zelo selektiven in se greš najmanj segregacijo, če ne že outright fašizem. In to je sporno.

Lej, na hitro ti razložim, kaj vse si se zlagal v svojem postu:
- ni se mi zdelo, da je humanitarna organizacija, ki pomaga predvsem muslimanom 'rahlo sporna' temveč sem napisal, da ne morejo v svoj statut ali kar že imajo, napisati, da pomagajo izključno eni narodnosti ali veri, če želijo biti prejemniki sredstev iz občinskega ali državnega proračuna;
- brat ni dobil orožni list za 'vojaško orožje' (za kaj takšnega bi lahko dobil kvečjemu Dovoljenje za posest, kot zbiralec orožja) temveč za polavtomatsko športno orožje. Večina polavtomatskih pušk na civilnem trgu izvira iz vojaških verzij in te si lahko kupi vsak polnoleten, mentalno zdrav državljan brez kazenske kartoteke;
- jaz si lastim civilne verzije vojaških pušk in pištol in sem potoval v Iran. A je to 'rahlo nenavadno'?
- brat je pod nadzorom MNZ??? (policije, krim. policije, NPU ali SOVE). A to so povedali na lokalnem radiju? Kolikor je meni znano, policija et. Co. ne razglašajo imena posameznikov proti katerim se uporabljajo posebna sredstva in metode, dokler reč ne pride na sodišče.

Glede segregacije - segregacije se greš, če nekomu nekaj aktivno omejuješ ali ga izključuješ. Ali je segregacija, če oni svoje napore usmerjajo predvsem k priseljencem? Ali imaš vsaj en primer, da jih je Slovenec kristjan prosil za pomoč in so mu jo odrekli, ker ni musliman?

Ne polagat besed na tipkovnico, prosim. Glede bistva pa je Poldi vse povedal.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fritz ()
««
6 / 6
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zoki zmagal, Kangler v drugi krog (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30186875 (81413) lexios

Jankovicu je dolgcas (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

Oddelek: Loža
1584215314 (183377) Pšenični

Več podobnih tem